Novemberről tudtak az érintett tanárok, de decemberben és februárban lesz a juttatás kifizetve a minisztérium szerint. 

A Népszava cikke szerint csúszik a hátrányos helyzetű településeken oktató pedagógusok bruttó 500 ezer forintos juttatásának kifizetése, hiába ígérte azt meg nyáron Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

Később kapják meg a tanárok a félmilliós juttatásukat

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pexels.com CCO

A kormány augusztusban döntött arról, hgy egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri bruttó pluszjuttatást, amivel a koronavírus miatt a tavasszal elrendelt digitális munkarend szerinti oktatás során végzett többletfeladatok ellátást díjazzák.

Mivel többen úgy tudták az érintettek közül, hogy novemberben megkapják a juttatást, ami viszont eddig nem történt meg, a lap megkereste az emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), hogy mi a helyzet. Az EMMI válasza szerint decemberben és februárban valósulnak meg a kifizetések. 

"Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes, bárki jelezhette, ha nem kívánt csatlakozni. Az Emmi tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett"

- olvasható a cikkben.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban már üdvözölte a támogatást, ám azt is hozzátették, hogy a támogatás megosztó lehet, mert sokan kimaradtak abból. A PSZ továbbra is arra kéri a kormányt, hogy minden, az idei év folyamán digitális oktatást végző tanárnak adjanak legalább egyszeri 100 ezer forintos támogatást az otthoni munka kapcsán, ugyanis számos tanárnak saját pénzből kellett beruháznia, hogy a digitális oktatás feltételeinek eleget tegyen.

A Népszava cikke szerint a járvány második hullámának erősödésével egyre több iskolában állnak át digitális oktatásra, csütörtökön 448 általános iskolai osztályban és 34 általános iskolában volt digitális tanrend bevezetve. Rendkívüli szünetet 390 óvodában és 70 általános iskolában kellett elrendelni. És bár a kormánynak Ausztria a minta a járvány kezelésében – ahol nemrég az összes oktatási intézmény bezárásáról döntöttek –, az EMMI a lap érdeklődésére azt felelte, hogy a rendszerszintű átállást a kormány továbbra is szeretné elkerülni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Quasimudo
Tanárok is kapnak?! Na, nekem ezt nem így jött le, Elvtársak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Quasimudo
Tanárok is kapnak?! Na, nekem ezt nem így jött le, Elvtársak!
karma1
Olyan sokara fog lejonni az a felmillios juttatas, hogy meg sem kapjak mar az eletukben ... De ha orbant eltakaritjak, akkor talan meg igen, belathato idon belul.
kereső
Inkább odaadta ezt a pénzt a kormány a határontúli gazdaságfejlesztésre. A tanárok várhatnak, meg minden magyarországi magyar.
ómió
Jó-jó, de azért még mindig kapják és nem lenyulják tőlük, a'la Böszme!
vitriol
Időhúzásra játszik a kormány, ez a szisztéma már bejött nekik a nyugdíjasok esetében, hiszen a halottak pénzét megspórolhatták.
Józsipapa
csak nem megint átverték őket ???!!!
de mészarosnak megint jutott plusz
21 milliárd a győri fürdő építésére...
namihami
Minél közelebb lehet a választásig elhúzni, annál inkább emlékeztetheti őket arra, kire kell voksolni.
SystemError
Putris anyjukat is eladó hazudozó patkányok, akik a társadalom pilléreivel játsszák ezt az útszéli zsebes műsort.
Nem hiszem, hogy a fidesz hosszútávra tervez. Látványosan elengedték még a látszatot is.

Most kell nézni a kezüket igazán, főleg a gyógyszerfüggő tömeggyilkosét!
csak úgy....
ló faxt a tanároknak,míg bele nem unt a kormány a fölösleges ígéretekbe!
különben is,ha csak a szaros szájúnak járna az a lóvé, akkor abba bele is lehet zarni..
jesz
éjjel-nappal nyomnák a papírpénzt, de most nem jött meg a bankjegypapír...

Még a kikötőben van, most rakodják, de közben a fegyveres őrségre rájöttba sztrájkolhatnék..
Várjon mindenki...hová ez a kapkodás?..hogy ? Itt a karácsony? Hát van akiknek igen, de a tanároknak nem...Orbán ma mondta, hogy a vírus elleni harc az első(második a fradi)...

:-)
kereső
@jesz: Ki van már nyomva- olyan 900 milliárd pénzpiaci hitel- a fele 30 éves lejáratú, fele 10 éves. Ez a 450 milliárd 30 éves egyszerre fog lejárni paks2-vel, meg a 580 milliárdos kinai vasúti hitellel. Az unokák eladósitása folyik teljes gózzel.
Clavigo
Ahogy látom,,,megint " egyeztetni kell ",,,a Putrissal... ( oszt mindenkit cserben hagyni ),,,, ahogy szoktátok eddig is ,,," tanárok "...Oszt boldog karácsonyt..!!
csak úgy....
@Clavigo: majd ha a lölö tanári diplomát szerzett és ledoktorált..
karma1
@ómió: Te beteg ember! Mikor nyulta le Gyurcsany az "emberek penzet", te szerencsetlen??? Osszeteveszted a kiflicsucskos kuszafogut, akinek a segitsegevel a fonokod lenyulta a 3000 milliard forint magannyugdijat. Errol, ha bofognel valamit. Egyebkent pedig EGY, csak EGY konkret esetet mondjal, amikor a "Boszme" egy forintot is lenyult ? Fogadom, hogy teljesen el fogsz tunni ez alol a cikk alol, mert mindnyajan, az osszes ocska troll csak ezt tudja szajkozni (mert ezt adta ki a dagadt imperator) de amikor EGY konkret esetet kerek, mind elhuz a tarka f@szba, mert akkor valahogy egyetlen konkret eset sem jut az eszukbe.
Te sem vagy kivetel - csak egy filleres troll, szovegertes es -alkalmazas nelkul
Quasimudo
@Eladott Ország: Nekem?! Az hogy @Eladott Ország = 1 hülye, aki állandóan csak másolgat ide, egy önálló gondolata sincs. Szar komcsi patkány, de a hülyébbik fajtából!
karma1
@Quasimudo: Ki a gyasz vagy te, hogy sertegeted az evek ota itt kommenteloket? Menj oda, ahol te lehetsz a vezeruru, - hagyj minket bekeben a baromsagaiddal.
Ha figyelmesen olvasnad @Eladott Orszag: bejegyzeseit, akkor tudnad, hogy van egy frappans rovid velemenye, amit alatamaszt talalo idezetekkel - de neked sem szovegertesed nincs, sem agyad.
(Meg mielott megkerdezned, hogy en miert alkotok rolad ismeretlenul velemenyt, hat pont azert, mert a te agyad szerint jarok el, es pont ezert is kritizallak. Aki a kommentelotarsunkat "szar komcsi"-nak hivja, annak fingja nincs arrol , hogy kirol beszel.)
De te meg egy szar komcsinak se mesz el, meg a thurmer gyulanak se kellenel - pedig annal meg a szar is felkerulhet a polcra lekvarnak.
Quasimudo
@karma1: Ki a tököm kérdezett téged?! Majd ő válaszol, ha akar!
Nessy
@Quasimudo: Nocsak! Neked a tököd az értelem, és azzal kommunikálsz?
Nessy
Szokásos kormány kommunikáció! Lelkesen mondják a bruttó összeget, ami a végén kb. 300 ezer lesz. Hogy mikor? Majd!
Quasimudo
@Nessy: Csak nyugodtan forgasd ki a szavaim! De képzeld, nekem van baloldali miniszterelnök-jelöltem! Tőletek még nem hallottam épkézláb ötletet!
Sámannus
Bezzeg mégszarosnak má a covid segély is meg van, hiába lesz visszatartva.
Nessy
@Quasimudo: Bocs! De ezt a magas labdát te adtad föl! Én csak leütöttem. :-)))) A miniszterelök jelöltről meg majd döntünk egy előválasztáson.
Quasimudo
@Eladott Ország: Pesszimizmusod a sírba visz ... téged!
Quasimudo
@Nessy: Neked nem adtam fel semmi labdát! Nem is kérdeztelek... belepofáztál olyanba, amihez fingod sincs!
Nessy
@Quasimudo: Mondhatta volna szebben is kislovag!
karma1
@Quasimudo: Itt se voltal, minipocs, most robbantal csak ide, mint a falusi budiajto szuretkor,... Ki nem szarja le, hogy neked mid van? Amigy meg a cikkrol volt szo, talan ha ahhoz boffentenel valamit. Bar a trolloknak nem erosseguk a szovegertes. Neked se fog menni, az mar kiderult.
Menj vissza a vadhajtasokba, ott van szukseg az ilyen eros fickokra.
Vagy a fidelitasba, de vigyel magaddal pelust, nehogy te is bepisilj a kamera elott, amikor a riporter kerdez, mint a kis fidelitaska vezetoje tette,...:o)))) Persze, hatalmon vagytok, ja,... Onalloan meg az orrotokat sem tudjatok megtorolni anelkul, hogy a foni engedelyt adna ra,...:o))))
Szerencsetlen gyakorlo,...:o))))
Quasimudo
@karma1: Nehogy azt hidd már ott Új-Zélandon, hogy te mindent tudó vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.