Tűrhetetlennek nevezte csütörtöki közleményében a Fidelitas, hogy "korábban Európában elképzelhetetlen módon rontottak rá az ukrán hatóságok fegyveres erői a kárpátaljai magyar közösség vezetőire és szervezeteire".

Tűrhetetlen eseményekre figyelmeztet a Fidelitas
Fotó (archív): fidelitas.hu

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fegyveres kommandósai egyszerre szállták meg a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházát és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke ungvári lakását, házkutatási paranccsal, szeparatizmus és hazaárulás vádjával – írták.

A Fidesz ifjúsági tagozata szerint

 durva és példátlan nyomásgyakorlás ez az Ukrajnában élő magyarság és legitim szervezetei ellen, ami egy európai "jogállamban" – az Európai Unió társult államában –, amely a NATO- és EU-csatlakozás szándékával próbál a nyugathoz közelíteni, elfogadhatatlan.

A közlemény szerint korábban, már az oktatási és a nyelvtörvény kapcsán is nyilvánvaló volt, hogy az ukrán kormányzat tudatosan tiporja az országban élő magyar őshonos nemzeti kisebbség jogait, ami tűrhetetlen egy európai jogállamban.

A kormánypártok és a Fidelitas a kárpát-medencei magyarságot határok nélküli egységnek tekinti határainkon innen és túl. Ennek jegyében az elmúlt években még szorosabbra fűztük kapcsolatainkat és segítettük a kárpátaljai barátainkat.

Úgy érezzük, hogy a hétfői eseményekkel nemcsak őket, minket is megtámadtak

- írják.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Európai jogállamban?? Most tetszene a jogállam? De nekünk smafu?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ti is elmentek a redváaba dagadék seggesek!
Gazella
Most aztán minden narancs faszt előre tol a dagadék!!
Pálinkás Pál
ahogy a képet elnézem ..megvan a homár utánpótlás!!!...persze papíron ők is nagy keresztények!!!
kissé felnőttem
Igen ? akkor mást is tudjatok máris 25-el is megoldható a virus utánni helyreállitási alap az EUban 7 akkor mit értsetek ezen? vagy egy petákot sem kaptok vagy kidobnak minket az unióból de akkor még több árva lesz meg éhező ha ez kell ? akkor nyeljetek azt amivel a gazdátok etetget mert ugye őőőőőőőőőő utcai harcos volt, ugyan hol? mikor? meséből éltek? ennyi idős korban és most ?
Peller Anikó
Európai jogállamban?? Most tetszene a jogállam? De nekünk smafu?
Nessy
@Horizont: Arra még nem kaptak engedélyt! Egyelőre előszeretettel avatkoznak más ország belügyeibe! ja, a mienkbe senki, mert akkor van sírás, rívás, és az fogaknak csikorgatása!
furfmányos
Tiszta "Ifjú Gárda" ,sok nyali palival. A csúti megírta nekik, hogy mi a feladat, ők pedig megpróbálják önálló gondolatként terjeszteni. Kíváncsi leszek, hogyha ezt a rablóbandát elzavarják a fenébe, utána mi lesz velük...
Nessy
@Horizont: Sok milliárdba kerül az nekünk!
Giovanni Alba
Azt hittem a címet olvasva, hogy itt is szájerezés lesz :-)
legott
Nos az van, hogy a nagy (Magyarország) terv létezik Orbán fejében - a Karmelita kolostorban (Orbán in the house helyett a kolostorban) bizonyíték is van rá.
Orbán (Putyin barátja), félkacsintásokkal táplálja a külhoniakban azt a reményt, hogy ez majd egyszer megvalósulhat (a veszettül fegyverkezés célját is bárhogy lehet értelmezni), ezek alapján, igenis, hogy van alapja az ukrán hatóságoknak a fokozott ellenőrzésre!
Szerintem.
(De szoktam tévedni és ennek örülök... kimondottan örülök annak, ha tévedek!
Igazából akkor ijednék meg magamtól, ha soha nem tévednék, mert akkor nem lennék ember, hanem egy gonosz entitás lennék egy megszállt emberi testben...
Azt tudtad, hogy Sátán és az ördögök mindent jól tudnak, csak éppen - tudás ide vagy oda - gonoszok?)
Nessy
@Giovanni Alba: El vagy maradva! Már az egész házibuli azért volt, mert Brüsszel mindenre képes a magyarok ellen! Ilyenkor kár, hogy bezárták az OPNI-t.
Yeromos
Én például tűrhetetlen eseménynek tartom, hogy a kormányzó pártban egyre több buzi, pedofil, narkós bukik le.
namihami
""... korábban elképzelhetetlen módon ...Európában elképzelhetetlen...""
Éppdn a Fidesz áll folyamatosan annak útjába, hogy Európába kerülhessenek. Ez esetleg lehetővé tehetne hatásosabb és komolyabb ellenőrzést is.
vitriol
A fidelitász beleüti az orrát a nagypolitikába, pedig már tanújelét adták, hogy lebutított fidesz-tanoncok!
Málna
@Nessy: Meglepő ez a naivitás a te korodban...
Giovanni Alba
@legott: Nem is gonoszok (gonoszak?) Egyszerűen Luciferé minden tudás, de nincsen benne együttérzés és szánalom. Én elfogadom Madách értelmezését, Lucifer angyal volt, de letaszították, mert ellentmondott az Úrnak. Illetve pontosabban, ellentmondott, és igaza volt, az Úr ezt nem tűrhette, száműzte.
Giovanni Alba
@Nessy: Egészen biztosan provokáció volt, hiszen a szervező is megmondta, hogy tíz vendéget hívott, de többen elhozták magukkal a barátjukat (barátaikat). Nos, ha Józsi (Jozefina?) nem volt a meghívottak között, akkor ki vitte oda? Ugye hogy ugye? Ha már ott volt, és belekerült az események forgatagába, csak alkalmazkodott, megpróbált elvegyülni. Ha ez a ruháktól való megszabadulást jelentette, hát akkor azt. Nem csinált semmi rosszat. Biztos volt aki élvezte is. Mindez igaz is lenne, ha Átlag József állampolgárról lenne szó, és nem egy európai parlamenti képviselőről, aki Magyarország vagy a fidesz "reklámarca" Brüsszelben. Szerintem a lebuktatására nem kellett volna ekkora felhajtás, de így már letagadhatatlan. Bár van egy húszasom rá, hogy a "közmédia" megpróbálkozik vele. Sömjén (semjén+tömjén=sömjén) azt kérdezte vissza riporteri kérdésre, hogy miért kellene neki véleményének lennie. A miniszterelnök helyettesének, nemzetközi vihart kavart botrányos ügyről. És még van aki úgy védi ezeket a férgeket, hogy a túloldalra mutogat, hajánál fogva előrángatott "érveket" hangoztatva. Tényleg tűrhetetlen események történnek, csak az ifjúfidesz rossz felé bámul.
legott
@Giovanni Alba: A "gonoszok" főnév, míg a "gonoszak" melléknév.

Nem Madách értelmezése szerint volt angyal "Lucifer", akit letaszítottak, hanem a Biblia szerint. Madách ismerte a Bibliát és az adott részt megfelelően értelmezte.
Régen volt jelentésük a neveknek, és fontos is volt a nevek jelentése. A "sátán" és az "ördög" névnek is van meghatározó jelentése.

Biztos lehetsz benne, hogy Lucifernek nem volt igaza!
Mi a bizonyíték erre?
A halál és a tengernyi szenvedés amit magad körül látsz.
Peller Anikó
@Giovanni Alba: A szervező gyerek még azt is mondta, hogy rájuk törték az ajtót. Namost ha szomszédok hívják ki a zsarukat mert hangosan dugnak a szomszédban, akkor a rendőrök (kettő rendőr) kopognak vagy csengetnek és megkérik a népeket, hogy csendesebben mulassanak, mert a szegény szomszédok édesanyja beteg.

Pár nap múlva ismét tárgyalják az ominózus vétó ügyet. A vektor sakkot kapott a fehérrel. Most még ő léphet a feketével.
Egy korsó hideg barna
Hát fiúkák, ha megtámadtak benneteket, akkor kaszára, kapára és irány a Kárpátok, lehet menni partizánnak a hegyekbe. Magyar testvéreitek, szavazóitok meg majd bújtatnak benneteket, és viszik nektek föl ételhordóban a kaját. A hó elrejti a fidelitasos harcosokat.
Legyetek már virtigli kipcsak-magyarok !
Gazella
@Giovanni Alba: Először én is! De aztán rájöttem, hogy dagadék minden mozdítható katona seggeseit tolje előre az élvonalba!
SystemError
Ez tűrhetetlen! :) Na húzzatok anyátokba kis nyomi baszadékok.
karma1
@furfmányos: Visszamennek a KISZ-be...:o))))
Yoda69
A fiatal geciknek a magyar jogállam felszámolása nem probléma?
ómió
Sztálin efftárs, bizony, "betanította" őket!
Lepényleső
...annyira legalább az,mint hogy olyanok képviselnek bennünket akiket állítólag mi választottunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.