A keleti vakcinák iránt érzett bizalmatlanságot igyekezte eloszlatni Szlávik János infektológus főorvos az RTL Klub reggeli műsorában.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint

a harmadik hullám elején vagyunk, már ha lesz hullám, de valóban észrevettük, hogy emelkedik a kórházban fekvő betegek száma.

Mint mondta, egyre több esetben mutatják ki a brit koronavírus-mutáns, de a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák hatásosak ez ellen is, bár nem feltétlen annyira, mint az eredeti vírus ellen. Szerinte ez idővel fog kiderülni, a vírus állandóan változik, de az oltóanyagok jók, a lényeg, hogy minél hamarabb minél több embert oltsanak be.

Meg kell győzni az embereket arról, hogy a kínai vakcina is biztonságos. Nem félnek a kínai mobiltelefontól, a kínai áruktól, ez egyszerű pszichológia, közben már az is kiderült, hogy az orosz vakcina egészen kiváló

- jelentette ki Szlávik, hozzátéve: nem az a lényeg, hogy mivel oltja be az ember magát, hanem hogy beoltassa magát. 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Málna: Nem vagyok orvos,de gondolom,arra esküdött,hogy minden tudásával megpróbál a betegeken segîteni. Nem arra,hogy politikai előnyökèrt egy engedèly nèlküli , fèlelmet,bizalmatlanságot szülő oltóanyagot " reklámozzon".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Szaga, íze kiváló, kenőanyagnak is jó. Valamelyest véd a vírus ellen is.
134.bátor
Döbbenetes,hogy az orvosi esküjét megszegi,csak hogy megfeleljen.. Nyilvánvaló,hogy tudja,nem így van,ès mègis hazudik.
Málna
@134.bátor: Mivel szegi meg az orvosi esküjét?
kereső
Hol van a 80+ezer Pfizer vakcina Szlávik úr??? Önnek tudnia kell!
kereső
Kökény Mihály:
"Ha háziorvos lennék, a most rendelkezése álló szakmai információk alapján nem vállalnám fel, hogy beadjam a kínai Sinopharm vakcinát” – mondja Kökény Mihály. Azonban egyelőre nem akut a dilemma, miután „legkorábban március közepén kerülhet szóba, hogy megkezdik vele a lakosság oltását”. „Rendkívül kártékony politikai motivációból ilyen mértékig felülírni a szakmai megfontolásokat, ez hiteltelenné teszi a magyar gyógyszerhatóságot is” – mondja a korábbi egészségügyi miniszter azzal kapcsolatban, ahogy a kormány erőlteti a kínai vakcinát. A feltevésre, hogy esetleg a Sinompharmot elutasítókat akarja utóbb a kormány bűnbakká tenni a járvány elleni küzdelem kudarcáért, Kökény lakonikusan annyit válaszolt: „Az ember már semmit nem tud kizárni, a terelő kormánykommunikáció szerint mindenki hibás, csak a kormány és annak a vezére bölcs”.
Qqberci
A Conterganról is sokáig azt hitték, hogy egészen kiváló!...
Béla333
Szlávik az Európai Gyógyszerügynökség nevében beszél, vagy a Fideszes maffia nevében?
Ha az előbbinek a tagja, akkor elfogadom a véleményét, ha az utóbbi banda szócsöve akar lenne, akkor meg jobban tenné, ha befogná a száját és csak arról beszélne a nagy nyilvánosságnak, amihez jogosultsága is van!
division
@Málna: Semmivel. Az orosz és a kínai vakcina valóban veszélytelen, hatásmechanizmusukban térnek el a Pfizer - től, ill. a hatékonyságukban, de ez elég minimális érték. Soha nincs gyógyszer sem olyan, ami 100% - osan hatásos, ahogy oltásoknál sem. Eltérések mindig lesznek, ill. maguk az emberek szervezete sem egyforma. Lehet, 1000 - ből 990 reagál jól az egyik szerre, míg a másikra "csak" 950, de ez nem azt jelenti, hogy egy vakcina vagy gyógyszer hatástalan lenne.
kokopelli
Amennyiben egy orvos a kínai vakcinát a kínai gagyi termékekkel hasonlítja össze,az valószínüleg a diplomáját
is a kínai piacon vette?...ha van neki !? (;-))
Málna
@division: Tudom. Csak kíváncsi vagyok, hogy mi alapján ír valaki ekkora hülyeséget.
Pálinkás Pál
@division: melyik részét nem érted annak hogy az emberek nem akarják a kínait, meg az oroszt...megérdeklődted hogy működik vírus ellen a védőoltás? nos ..akkor vázold fel nekem, mennyiben segít egy lepukkant immunrendszerű öregen?
human
@kokopelli: Csak mondom, hogy a kínai termékeket is be szokta vizsgálni a magyar hatóság akár az EU-nál is szigorúbban. Azaz tesztelik és szakemberek döntenek róla, hogy mondjuk egy játék belesetveszélyes-e vagy megfelel-e a korhatárnak. Ha pedig a saját testi épségünkről van szó érthető elvárás, hogy Európai vagy magyar laborvizsgálatok is jóváhagyják a termék forgalmazását. Nem túl szerencsés, ha a politika kikényszeríti a jóváhagyást az adott hatóságtól. Csökkenti az oltási kedvet is.
istván irén
Agitál a kínai rohadt drága szarra miközben ő Pfizer-rel van beoltva. Óriási csalódás már egy betűt sem hiszek el neki.
kereső
Szlávik dokor megjegyezte: " Ha lenne valami komolyabb baj a kinai/orosz vakcinával, már tudnánk róla".

Hiszen még azt sem tudjátok, hogy ténylegesen hány embert, milyen korosztályt, milyen betegségekkel oltottak be eddig. Azt sem milyen allergiás, és egy reakcióakt okozott a beoltottaknál- csak azt szajkózzátok, hogy több millió ember megkapta. És? A többire meg nincs válasz. Hozomra nem hiszek...
Operativ törzs: "az oltópontokon nem lehet vakcinát választani"- na ezt eddig nem igy mondták. Seggszáj lett az operativ törzs is.
Nem nőtt a bizodalmam, hanem csökkent.
134.bátor
@Málna: Nem vagyok orvos,de gondolom,arra esküdött,hogy minden tudásával megpróbál a betegeken segîteni. Nem arra,hogy politikai előnyökèrt egy engedèly nèlküli , fèlelmet,bizalmatlanságot szülő oltóanyagot " reklámozzon".
kulabombaafityiszre
Nem kell a mundért védeni ideíró fidernyákok,ha annyira a jó a kínai meg az orosz mehettek sorba állni
hogy azt kapjátok.nem ajánlgatás kérdése ez.Oltakozzatok bátran kínaival,meg orosszal,vagytok rá elegen.
Legalább ezzel is kifejezitek a vezéretek iránti feltétlen gondolkodás nélküli hűségeteket.
division
@Pálinkás Pál: Nem fogom, mert nem értenéd meg, de nem baj, nem vagy ezzel egyedül.
division
@kulabombaafityiszre: Senki nem védi a mundért, csak amikor valakik oly messze vannak a tudományos dolgoktól mint mondjuk te is többek között, akkor muszáj írni valamit az oltások védelmében. Amennyiben nem lett volna lehetőségem a Pfizerre, gondolkodás nélkül beadattam volna az oroszt vagy a kínait, mert a családban a tudományos alap biztosított ehhez, de egy közmunkásnak vagy segésmunkásnak nyilván nincs erre rálátása.
division
@kereső: Allergia sokkal ritkábban fordulhat elő mint az influenza oltás esetében, amennyiben valóban ismernéd a hatásmechanizmusát ezen vakcináknak, nem írnál le ilyeneket.
Pálinkás Pál
@division: én tudom hogy működik...de mondd el a többieknek is,miért nem lehet beadni immunhiányos embereknek...pedig az öregek emiatt halnak...gatya az immunrendszerük...és azon semmi vakcina nem segít...akár kínai,akár orosz...akár amerikai...
Béla333
Ez is átment vakcina kufárba...
Jobb lenne, ha azt csinálná amihez állítólag ért: gyógyítana.
A vakcinák minősítését meg bízza arra, akinek ez a feladata az Unióban: az Európai Gyógyszerügynökségre!
babp1982
@division: hűha komàm te aztàn igazi szarcina szakértő vagy? Látszik,hogy o1g hátsójában tanyázól! Aztán honnan tudod,hogy milyen iskolai végzettsége van a hozzászolónak? Olvass Google néz utàna a kínai szarnak mielőtt szakértésbe kezdesz! Ott bizony vannak problémák,
!
division
@Pálinkás Pál: Élő vírust tartalmazó vakcinát nem lehet beadni immungyenge vagy lázas embereknek, remélem akkor ezt is tudod. Az elölt vagy inaktív vírusok nem azok.
division
@babp1982: Azt, hogy rólad mi látszik tiszteletből nem írom le.
Pálinkás Pál
@division: látom nem érted...egy nem működő immunrendszerbe teljesen mindegy mit juttatsz be, nem fog rá reagálni..ergo, a legjobb vakcinákat adhatod literszám, nem lesz eredmény...felfogtad végre, egyik vakcina sem gyógyszer, csak beindítja a védekező folyamatot.../ antitest termelés /...de ha erre nem képes az immun rendszetr, akkor bacchatod,...
division
@Pálinkás Pál: Egy nem működő immunrendszerű ember lényegében egy halott ember, ott már tényleg felesleges.
Pálinkás Pál
@division: ne lovagolj a szavakon,jól tudod hogy értettem...védőoltást általában egészségeseknek adnak preventív céllal...
Málna
@134.bátor: Hogy az EU még nem engedélyezte, attól még nem engedély nélküli a kínai vakcina. Több országban is használják. Szlávik meg nem reklámozza az oltóanyagot, hanem ha kérdezik, elmondja a véleményét. Miből gondolod, hogy nem meggyőződésből teszi, hanem politikai előnyökért?
1984
Szlávik: Mind a kettőt megkóstoltam, a kínai vakcina biztonságos, az orosz egészen kiváló.
division
@Pálinkás Pál: Ahogy krónikus betegeknek is.
Gazella
A lehető legszarabb kommunikációt viszed a dagadék haveroddal együtt.
Pálinkás Pál
@division: te tényleg ennyire hülye vagy??? olyan betegeknek vidáman lehet, akik betegsége nem az immunrendszertől függ...lefordítom neked ,hátha fel tudod fogni...egy szívbillentyű problémás ember kaphat...egy lupusos meg nem ,mert megöli esetleg...ha akarod utánanézel a lupusnak,nem linkelgetek...no látod ez a baj a fidesz meg a kormány nektek kommunikál...messze nem mindegy hogy valaki mivel krónikus beteg..,ez valahogy kimarad a kommunikációból...persze ez nem csoda ,legtöbbeteknek még az is gond hogy megértse mit jelent a krónikus!!
kereső
Ha az orosz szputnyik annyira, de annyira hű-meg ha!!!, akkor miért is nincs még engedélyezésre benyújtva az EMA-hoz??? Pedig, micsoda piaci -és tudományos lehetőség!!! Na ennyit erről Szlávik úr! A kinai meg szót sem érdemel, Ön is ajtómögöttit játszik, kibickedik egy ki baksis reményében. Vagy ki néz egy államtitkári/helyettes államtitkári szék???
kereső
@division: Ha nem haragszol, Veled továbbiakban nem óhajtok vakcina ügyben beszélgetni. Miért nem?? Olvasd fentebb az indokaimat.
ómió
Na, doki, efftársilag most "ástad el" magad! Vagy az a hajó már előbb elment?
Málna
@babp1982: Stílus, helyesírás, mondatszerkezet, szóhasználat. logika, és persze maga a mondanivaló. Ezekből lehet következtetni az illető iskolai végzettségére.
babp1982
@Málna: hűha ez valami új nekem,ha nem mondod hülyęnhalok meg. Akkor végképp nem ęrtem milyen alapon nézi le a hozzászolót? Ja értem fidSS nél ez járja mindenki hülye csak ő a vasutas -:))))
Málna
@babp1982: "Akkor végképp nem ęrtem milyen alapon nézi le a hozzászolót?" Én értem.
Béla333
Állítólag akiket az oltópontokra terelnek, azoknak nem adnak választási lehetőséget, hogy mivel oltsák be, vagy elfogadják amit nyomni akarnak, vagy valóban mehet a sor végére!
kokopelli
@134.bátor: Hány ezer felesküdt orvos ß@rta már le a "hippokratesi eskü"j-ét! A hálapénztől a zsíros lefizetésig
nagy az ív! Már gyerekkorunkban láttuk a "doktorbácsi" táskájában a szines papírokat"! (;-))
kulabombaafityiszre
@division: tegnap, 18:59
No ha nem szóltál volna okos maradtál volna.
Egészen közeli rokonom foglalkozik vírus kutatással.
Ő szépen érthetően elmagyarázta a a vakcinák közötti különbséget,amit bárki megtehet,ha egy kicsit utánna olvas,mert rengeteg,értelmes infektulógus és vfirulógus szakember elmondta már a véleményét.
Persze biztosan jó a kinai is ,meg az orosz is.A szíjártó ebben nagyon nagy szakember,tapasztaltuk a 17.000
eladhatalan,dobozokban lévő valamikről is.Sok sikert hozzá.
csipetke
Aztaaa! Elárasztották a propit az önjelölt kubatov-tanfolyamon kiképzett fidesz-trollok,akik még oltóanyag-szakértők is.
Mutattam a hozzászólásaikat a patikus barátnőmnek,és kollektíven jót nevettünk rajta...
kereső
Mit mond Falus Ferenc dr.- az ÁNTSZ volt vezetője:
"Hogy melyik oltóanyag a jobb? Ennek megítélésében az a gond, hogy a kormány itt sem mond mindig igazat, mint ahogy a keleti gyártók sem. Falus Ferenc elmagyarázta: lehet, hogy jó a Szputnyik V., de még nem kapott európai engedélyt, és ha megkapja, akkor is ellenőrizni kell minden egyes szállítmányt. Moszkvában kijelentették, hogy Oroszország nem exportál vakcinát. Ez önmagában nem probléma, hisz' gyárthatják az orosz vakcinát Indiában, Kazahsztánban, vagy máshol, ha a minősége jó. Csak erről nincs ismert dokumentáció, és itt nem a papír a fontos, hanem az ellenőrzés, mert lehet az a szállítmány például szennyezett. Ezért vannak a szigorú európai szabályok. A kínai oltóanyag igazolása még sehol sincs, be sem nyújtották az engedélykérelmet. Állítólag az ottani hadsereg tagjainak milliói kapták meg a vakcinát, de ez nem elég bizonyíték."

Na akkor honnan is fog érkezni az a hű-meg ha szuper vakcina?
division
@Pálinkás Pál: Hagyjuk a témát, te oltás és vírusellenes vagy, ennyi.
division
@babp1982: "te marha répa"
Például az ilyen hozzászólásokból.
division
@kereső: Nem baj, nem sértődöm meg:-)
babp1982
@division: gondoltam,hogy ostoba vagy most igazoltad-:)))
division
Ja, ostoba vagyok:-) Szeretnél te ilyen ostoba lenni, csak nem tudsz róla.
namihami
Gyógyászati célra ugyan alkalmatlan, de a fideszes korifeusok bankszámlája feltöltéséhez tökéletes táptalajnak bizonyul.
kereső
Olvasom, hogy megérkezett a 550 ezer adag kinai vakcina, a Sinopharm gyárból. Dokumentáció nélkül. Akkor hogyan állithatja, mi alapján állitja Szlávik doktor, hogy ez a vakcina jó?? Hasraütésre? Mert eddig Kina a vizsgálat III. fázisában millió katonáját beoltotta vele? És az eredmények ismertek? Nem. Akkor mit vett a külügyminszter? Vagy Ők- orbán és szijjártó bele nézett az üveggömbe, amit kásler adott kölcsön erre a célra? Külön pikkantériája a dollognak, hogy már akkor meg volt a megállapodás a kinai céggel, amikor még Magyarországon az OGYEI ki sem adta a "papirt", most meg nem is ők vizsgálják az érkezett szállitmányt , hanem az NNK- müller cecile vezetésével.Csak tudnám mit is vizsgálnak, dokumentáció hiányában??? Ki ezért a felelős???
kokopelli
@csipetke: A német EÜ-minisziter már ott tart,hogy azok a személyek akik akarják,azok államköltségen "gyorskontroll
készüléket" kaphassanak ! Olcsóbb mint a háziorvosok állandó meglátogatása!...és egészségesebb is otthon!
Lepényleső
Mi más is lehetne,amit ilyen erővel kell hirdetnie?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.