Egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy út szélén a hétfőn eltűnt, majd estére megkerült szegedi önkormányzati képviselőre, akit Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállíthattak – írta meg kedden a Telex. A képviselő állapotáról egyelőre semmi konkrétumot nem tudni.

Az út szélén talált rá egy szolgálaton kívüli rendőr az eltűntként keresett szegedi képviselőre, aki leleplezést ígért Botkáról

Fotó: MTI /Kelemen Zoltán Gergely

Ahogy korábban megírtuk, a független Szabó Bálint hétfő reggel még elment futni, a sportolásból azonban már nem tért haza. A rendőrség eltűntként kereste, majd estére levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van. A politikus aztán előkerült: a helyi lapok hétfő este közölték: Szabó Bálint előkerült, életben van.

A politikus hétfőn nem jelent meg a korábban nagy leleplezésként meghirdetett sajtótájékoztatóján

A Szegedma.hu korábban azt írta, hogy a képviselő egy hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A lap szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

A szegedi portál úgy tudja, Szabó kora reggel elindult futni, de onnan már nem ért haza, Szabó felesége tett bejelentést a rendőrségen, amely megerősítette az eltűnés tényét. 

A Mandiner hozzáteszi, hogy Szabó súlyos állításokat fogalmazott meg vasárnap közzétett videójában Botka Lászlóról és egyes „szegedi oligarchákról”. Többek között arról beszélt, hogy a volt mszp-s polgármester több kérdésben is "hazudott a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, amelyet a közelmúltban zártak be veszteséges működésre hivatkozva és szerinte privatizálni akarnak" – írja a lap.

Szegeden szétlopják a városi közvagyont

– mondta a politikus, és közölte, hogy a polgármesterrel szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, illetve rágalmazásért feljelentette Botka Lászlót. Az ígérte, hétfő reggeli országos sajtótájékoztatóján mutatja majd be a részleteket, de végül nem jelent meg a sajtó képviselői előtt és a telefonja azóta is ki van kapcsolva. 

A Telex emlékeztet, még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármester ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie neki. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak.” A képviselő állításait átvevő szegedma.hu-t szintén elmarasztalta a bíróság a perben. 

Az út szélén talált rá egy szolgálaton kívüli rendőr az eltűntként keresett szegedi képviselőre, aki leleplezést ígért Botkáról

Fotó: Police.hu

Az Index az ügy kapcsán azt írja, lapuknak is megerősítette kedden a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy

eltűntként keresték 9 órán át Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt. 

A férfit este 9 körül megtalálták. A rendőrség megerősítette az Indexnek, hogy a férfi jól van, az eltűnése körülményeiről később adnak tájékoztatást.

Forrás: Telex, szeged.hu, mandiner.hu, szegedma.hu, Index

Címlapkép: MTI /Kelemen Zoltán Gergely

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Már a jövőévi választási cirkuszt szervezik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Akkor csak igaz a kedves vezető kőbevésett útmutatása:.."senkit nem hagyunk az út szélén"..
csak úgy....
aki futni sem bír egyedül az miért megy politikusnak?
jesz
Vajon mit írhat a kuruc a megtalálás körülményeiről?
Nyírfa
Szeged és Angyalföld bevehetetlen várak. Mindig próbálkoznak, óriási presztízskérdés a számukra a siker, de mindig belebuknak, pláne így, a permanens rágalmazással. Nem értik, hogy a fidesz-stíl nem kell a városnak.
Kíváncsi vagyok erre az eltűnéstörténetre.
Sámannus
Már a jövőévi választási cirkuszt szervezik.
Sámannus
Jó sok homokot szórnak majd a fogaskerekek közé.
gina
Szemét fidesz , megint egy újabb sztori. ez a bagázs szép szinházi előadást szervezett--pedig csak a ribancával fetrengett ////
Aki Én
Sok a bolond, túl sok. Még jó, hogy nem tett kárt magában. Nehéz lenne kimagyarázni.
babp1982
Független? Röhej -:))) A fidSS maffiától biztos nem ez is egy független bőrbe várt fidSS ügynök
Sámannus
Belekezdenek egy jó hosszú vádaskodásba amire kivonul a reTEK, és meghurcolja a pohos mumusát, és ahogyan más ilyen esetekben lenni szokott amikor lecseng a kampány, keresnek egy másik delikvenst és kezdődik minden elölről
Nessy
Őszintén szólva itt valami nem gömbölyű, ezzel a "személyi szabadság" témával. Mit mondott a delikvens, hogy került az út szélére? Elrabolták, leütötték és odavitték, hány kilométerre találták meg a szokott útvonalától, akartak tőle valamit, kirabolták? Egyáltalán magánál volt, amikor rátalált a szolgálaton kívüli rendőr? Millió kérdés, amire nem biztos hogy valós választ fogunk kapni.
jesz
már az is hír, hogy a faszit a pszichiátriára szállították..
gina
Egy elmebeteg cirkusza, a fidesz és haverok ennyit tudnak ,,, hát ezen csodálkozik valaki??? tudjuk OV sem tiszta, nem is csoda, hogy utolsó balkán vagyunk, elmebeteg skizofrének irányitanak.. / ha hagyjuk/ tudjátok már hova kell azt az X et tenn ///i
lampa laz
Ne is engedjék ki ezt az idióta zűrös barmot, mert pont oda való ahova vitték, a pszichiátriára. Többször próbálkozott már ilyen-olyan leleplező anyagokkal, de még 1x sem sikerült az állítólagos 'igazát' bizonyítania.
szaboria1
@lampa laz: Nem semmi ez a pasi volt már porszívóügynők Vas megyében. Most meg Szegeden ügyködik.
Gazella
Ez annyira független mint a haza... olyan narancs nyal9nc mint afrika
Gazella
Botkát ez a szarházi se fogja tudni elmozditani..
Lepényleső
...aminek forgatókönyve még most íródik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.