Kübekháza polgármestere azt írta a háziorvosnak, hogy csak annak adjon be kínai vakcinát, aki ezt írásban kéri, írja a Telex.

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere egy levélben arra kéri a helyi háziorvost, hogy a kínai vakcinával csak azokat oltsa be, akik ezt írásban kérik. A polgármester a vakcina esetleges veszélyeire utalva azt írja:

„Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!”

A Telexhez a Tumblr-en keresztül jutott el a kübekházi polgármester levele, amelynek valódiságáról a Telex meggyőződött. A polgármestert nem tudták felhívni telefonon, de a háziorvost sikerült elérnünk. Ő csak annyit volt hajlandó válaszolni kérdésükre, hogy valóban kapott egy ilyen levelet Molnár Róberttől, de semmi egyebet nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Később kiderült, hogy a levelet a helyi polgármesteri hivatal maga is közzétette a Facebookon a Kübekháza Hírszolgálat oldalán.

„Doktornő, első az emberi élet, és nem a hatalom érdeke!” Félti az embereket a kínai vakcinától a polgármester

Molnár Róbert korábban a Torgyán József féle Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt, jelenleg az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke. 2002 óta áll az 1500 lakosú Csongrád-Csanád megyei község élén.

A levélben arra kéri a háziorvost, hogy

a kormányzat által Kübekházára juttatandó kínai Synopharm (helyesen Sinopharm – a szerk.) vakcinával kapcsolatban körültekintően szíveskedjék eljárni

A polgármester azt kéri: csak annak adják be az oltást, akik ezt kifejezetten kérik, és erről írásban nyilatkoznak is.

Molnár Róbert szerint

több tekintélyes virológus szakember szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában és arról is értesültem több orvostól hogy a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisokban élőket

A kínai vakcinával szerdától oltanak a háziorvosok. Az oltóanyagból 550 ezer adag érkezett eddig, de a magyar kormány összesen 5 millió adagról kötött szerződést. A kormány azt reméli, ezekkel a vakcinákkal sikerül meglendíteni a magyar lakosság átoltottságát.

Forrás:Telex
Címlapkép:MTI

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Le a kalappal a Polgármester úr előtt. Talpig becsületes ember. Kübekháza büszke lehet rá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Le a kalappal a Polgármester úr előtt. Talpig becsületes ember. Kübekháza büszke lehet rá.
Pálinkás Pál
@simmering73: most van az..hogy egyetértek veled..
tudode
Kötve hiszem, hogy bármelyik védett személy aut tehet az egészségével, amit fennhangon hírdet:
.
----- Orbán Viktor: Én megvárom a kínai vakcinát, abban bízom a legjobban
nepszava.hu/3107826_orban-viktor-en-megvarom-a-kinai-vakcinat-abban-bizom-a-legjobban
--------------------------------------
.
Nem hiánycikk más csak a bizalom.
.
Eddig nem foglalkoztatott az, hogy milyen influenzia, tetanusz, pneumococcus elleni vakcinát böktek belém, a bizalom okán!
.
De most meggondolnám a kinai vakcina beadatását!
Nessy
@simmering73: Egyébként a jelenleg egyszemélyi felelős miniszterelnök először a tudósokhoz delegálta a keleti vakcinák jóváhagyását, majd az OGYÉI és az NNK tovább adta a labdát az operett törzsnek és a Tisztifőorvosnak, míg végül az "oltóorvos" felelőssége az oltás beadása. A háziorvos, még jobban ismeri a betegeit, így talán könnyebben tud dönteni, javasolni, míg az oltópont orvosai annyit tudnak, amit a beteg hamarjában elmond, ami épp eszébe jut. De a felelősség immáron az övék, a külügyér beszerzéseiért.
Gazella
@Nessy: ogyéi kezéből kivette a vakcina jogosultságát a dagadék. Semmi bele szólásuk nincs abban hogy engedélyezik vagy nem.
Gazella
Gratulálok a polgármesternek!!! Sok ilyen polgármester kellene...
Nessy
@Gazella: De a felelősség az övék! Vállalta valaha,bármilyen intézkedéséért O.V. a felelősséget? Még véletlenül sem!
Gyurka80
A libernyákok már virológusok is lennének, ja nem, csak az az érdekük minél rosszabb legyen az országnak! Az orosz vakcináról már leszálltak, mert merkel nyanya is azt szeretne. Ahol nem hülyitik az embereket ott sorban állnak a kínai vakcináért az emberek!
Gyurka80
Az előbb láttam a degenerált k-s komáromy dokit, abba kötött bele, hogy nincs magyar nyelvű utasítás a dobozban, nem tudja a beteg elolvasni és mérlegelni.Már kaptam sok oltást az elvtársai alatt is, de még sosem adták a kezembe oltás előtt.
Málna
Egy kicsit messzire ment a polgármester úr. Mégcsak nem is orvos.
emerencia
@Nessy: 19:34 Sajnos van olyan háziorvos, aki nem ismeri a betegét mert az utóbbi években nem tartotta fontosnak a legalapvetőbb vizsgálatok elvégzését sem. Az asszisztens felteszi a szokásos gyógyszereket és kész.
Nessy
@emerencia: Sajnos ilyen is akad. és ha így haladunk egyre több lesz az üres praxis, egyre több a leterhelt idős doki, mert a faitaloknak nem vonzó a pálya, még a nagyvárosokban sem.A kis településeken, amikor három, négy körzetben helyettesít,mikor is ismerné meg a betegeket? A heti pár órás rendelés alatt?
gina
@Gyurka80: Te agyhalott emberi nulla, nyald ki Viktorod hátsóját neked kellene beoltani a kinaival együtt egy kis ciánt
gina
@Málna: De OV meg Szijjártó meg te is az vagy fidesz idióta
gina
@Shikari: Te vadbarom ne provokálj úszits tudjuk hogy egy nagy nulla vagy ---mocskos fidesz szemét
szaboria1
@Gyurka80: Legyél előbb jobban tájékozott ne csak az M1 tv-ből tájékozódj. Lásd a nagy testvér Lengyeleket Ők nem engedik a kínait. A másik a Kínaiak 60 év felett nem oltották be az embereiket.
szaboria1
Nálunk a politika igen nagy úr. Az orvos vezetők is behódoltak mert féltik az állásukat. Csak végig kell nézni miként nyilatkoztak még hónapokkal előbb az orosz és kínai vakcináról. Mára már pedig tudják, hogy a bevizsgáláshoz ilyen rövid idő nem elég és mégis most erre buzdítanak.
Úgy néz ki az orvosi eskü mára már nem mindenkinek számít.
szaboria1
@Gyurka80: Még egy dolog a kínaiak miért is rendelnek a Pfizer vakcinából?
silber13
@Gyurka80: Figyu csak te elmebajos notórus hazudozó fidesznyik! mit gondolsz, miért raknak kötelezően minden dobozba részletes tájákoztatót a gyógyszerről!??? Csak téped a pofádat, pontosan ti vagytok azok, akik rosszat akarnak az országnak tébolyult törpe vízilóval az élen
justhpeter
Normális orvos mindenhol így jár el mindegyik vakcinával kapcsolatban.
szaboria1
Most az ATV híradóban egy háziorvos azt nyilatkozta Ő nem ajánl vakcinát hanem a betegére biza melyiket választja.
TollerBela
Helyes ! Kell a kurázsi ! Azoknál sem ártana, akik ingyen dolgoznak majd az ügyeletet követő napon (talán már éjféltől is) ...
Pálinkás Pál
@Gyurka80: látom téged hülyíteni sem kell, alapból az vagy..
Clavigo
@Gyurka80: Hurka vagy Gyurka. Buta vagy,mint a rosseb.Pont olyan kretén vagy,mint @Shikari: ,,a román kecskepásztor.
Aki Én
@Gyurka80: @Málna: Miért, orbán vagy Szíjjártó orvos lenne? Ők azok, akik sürgetik a szakembereket, átnyúlnak a fejük felett...
És pontosan mi a túlzás a polgi levelében, hogy óvatosságra int, mert szakember ezt javasolják?
Ez a dolga egy polginak, nem a seggnyalás. Az a ti feladatotok.
sokanvagyunk
@szaboria1: (06:36) Nálunk már jó ideje így van, én telefonon rendelek, az orvos feldobja a felhőbe amit csak a nevem alatt talál, a patikában meg válogatok közöttük.
Málna
@gina: Nem, mi sem vagyunk azok. Te idióta.
Málna
@Aki Én: Nem, nem dolga egy polgármesternek azt sugallni, hogy egy vakcina ártalmas. Mert fogalma sincs róla, nem vizsgálta, nem szakember. Reméljük, vállalja a felelősséget azokért, akik e levél hatására nem kérik az oltást, és esetlegesen belehalnak majd a betegségbe.
ómió
Bizony, "pógimester" efftárs! Pont ezért kéne oltakozni! Nem pedig elbizonytalanítani!
Aki Én
@Málna: Nem sugall semmit, csak felhívja a figyelmet a szakemberek véleményére.
Neked még kevesebb alapod van azt sugallni, hogy biztonságos. Szíjjártónak, orbánnak dettó.
Mégegyszer: NEM!!! ő mondja, hanem szakemberek tömege itthon és világszerte!!!
Lásd lengyel példa.
silber13
@Málna: Deejengjinknk sem kötelesége teljes körű bizonyosság híján azt állítani és ajánlani mdenkinek, hogy jó, és azt kell válsztani!
Málna
@Aki Én: Olvasd el még egyszer. Egyértelműen azt sugallja, hogy ártalmas a vakcina. Az egész levélnek politikai üzenete van, nem az emberek egészségét félti ő...Nem kellene ebbe beleavatkoznia, pláne nem beleavatkozni egy orvos munkájába.
Aki Én
@Málna: Nem avatkozik bele jobban, mint az elvárható a biztonság érdekében. Nem tesz mást, mint felhívja az orvos figyelmét, hogy ne dőljön be a politikai okoskodásnak, felelőtlenségnek, legyen körültekintő.
Köszönjük a polginak!!!
Akkor mindenki hülye, aki óvatos a kínai cuccal? És a szakértők tömege? És a lengyelek??? És a...???
Mgint arról van szó, hogy fel sem fogod mi történik, csak a propaganda ezerrel.
...bocs, ezermilliárddal.
Málna
@silber13: Nincs teljes körű bizonyosság egyik vakcinánál sem, mindegyik túl friss ahhoz. A tapasztalatra lehet támaszkodni, az pedig rendben van a kínainál is. Az orvosokra van bízva a döntés, nem a polgármesterekre.
Málna
@Aki Én: Pontosan értem, hogy mi történik, le is írtam. De akinek van minimális szövegértési képessége, az a levélből is egyből levágja, hogy mi történik.
istván irén
@Málna: Mert a geci gömböc az mi? Még is bele ugat .Ő a kínaiban bízik vajon honnan ilyen jól informált biztos együtt kotyvasztották
Málna
@istván irén: Neki dolga a járványkezelés. Szakemberekkel van körülvéve, nem a hasára ütve mond véleményt.
Aki Én
@Málna: Annyit kér, hogy legyen körültekintő, és hivatkozik a szakemberekre. Ennyi.
Ne háborogj, mert nem nyal be mindenki a gazdádnak :)
Mondom, nem érted, lázadásnak veszel egy normális jelzést.
Málna
@Aki Én: Nem kell egy orvost arra kérnie, hogy orvosi kérdésben legyen körültekintő! És tényleg csak ennyit olvastál ki a levélből? Elég szelektív az értelmezésed. Nincs miről beszélni.
szegfue
A kormány "felelőssége tudatában", szakemberek javaslatát figyelembe véve rendelte meg a keleti vakcinákat...ugye jól gondolom?! Most, hogy oltani kezdik a vakcinát, egyszerüen a felelősséget áttolják a háziorvosokra és a betegekre. A polgármester is csak annyit tett ezzel a levéllel -- mint bármelyik laikus --, hogy kételkedik, bizonytalanná vált. Gyakorlatilag ahány szakember van, annyi félét mondanak a különféle vakcinákról, tehát egyáltalán nem lehet csodálkozni az emberek óvatosságán, bizalmatlanságán! És ez egyáltalán nem pártfüggő!
Gyurka80
@szaboria1: Ha később a lengyelek is meggondolják, mint merkel az orosszal akkor mi van?
Gyurka80
@silber13: Nem a gyógyszert mondtam te lökött, hanem injekciót!
Gyurka80
@szaboria1: Az a degenerált k-s orvos volt, attól ezt várhatod csak!
Aki Én
Az a baj, hogy hazug és tájékozatlan propagandistaként olyat is kiolvasol a levélből, ami csak beteg agyadban létezik.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 09:55
A csájna vakcina 60 év felettiek oltási aránya 0,63%.Tapasztalat mi?Ami kevés.
Nálunk meg csak 60 év felettieket oltanak vele.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/penteken_tudom_oltani_a_kinai_vakcinaval_keri/20210224140205
csak úgy....
@Gyurka80: 14:34 akkor a nyakukon fog maradni,mint majd merkelnek.
Aki Én
@Málna: Az a baj, hogy hazug és tájékozatlan propagandistaként olyat is kiolvasol a levélből, ami csak beteg agyadban létezik.
kereső
@Gyurka80": Ha később a lengyelek is meggondolják, mint merkel az orosszal akkor mi van?"- na mesélj+! Hány millió németet oltottak már be eddig a szputnyikkal, vagy a másik két orosz vakcinával??? Hány millliót vett merkel külügyminisztere, és szólt rá az ottani gyógyszerhatóságra, hogy siessenek az engedéllyel? Ha ennyire képben vagy, azért elmondhatnád, hogy egy új vakcina laborvizsgálata hogyan lehet meg 72 óra alatt???
silber13
@Gyurka80: Fgelj te rémesen hülye primitív lélek! A tájékoztató leírás egy gyógyszer dobozába pakolva kötelező! és teljesen mindegy, milyen gyógyszerformuláról beszélünk, akkor is kötelező i
Gyurka80
@Aki Én: A többi szakember meg MINDEGYIKET javasolja!
Gyurka80
@silber13: Kaptál már oltást? És megnézted benne a leírást? Ugye nem, hát akkor ne rugózz ezen idióta! Különben az orvosok megkapták!
Gyurka80
@kereső: Értelmezési problémád van! Merkel nyanya még kivár, de már elépzelhetőnek tartja az oroszt , addig pedig sok német fog meghalni miatta.Ti libernyákok fordítva ültök a lovon nem az oroszoknak van szüksége az eu-ra, nem tudnak annyit gyártani ami elfogy.Az angolok meg azt írták az orosz jó., csak nekik van sajátjuk.
kulabombaafityiszre
@Gyurka80: Végig olvastam a hozzászólásaidat.Te valami kínai-orosz hittérítő vagy?
Másokat oktatsz,neked milyen virológiai,infektológiai végzettséged van,hogy ennyire a hülyék magabiztosságával osztod ki a másikat.Esetleg egy idetévedt fidernyákot tisztelhetünk benned aki a párt utasítását végrehajtva fölényeskedik?Csak kérdezem.Eltévedtél.Menj a ppre,a 888ra,ot vannak a neked való
eszme társaid.
kereső
@Gyurka80: Igen kedves elhülyült polgártársam! Az ember egészsége nem libernyák, vagy illibernyák kérdés.
Csak addig álljál fél lábon, amig Németország külügyminisztere megveszi az orosz vakcinát. Semmi mást nem kérek Tőled. Csak ezt.
kereső
@Shikari: Az illibernyák kormány orosz rulettet játszik az emberekkel, mielőbbi gyógyulást kivánva a nyugdij kasszának.
kereső
@Shikari: Mondod a mantrát, ahelyett, hogy először is értőn olvanál, utána meg gondolkodnál. Persze ez igy igen fárasztó , egyszerűbb olvasni a napi direktivát, miközben elhülyülsz.
kereső
@Shikari: És Isten mentsen meg mindenkit "orbán megvédésétől".
Gyurka80
@kereső: Orbán már a migránsoktól megvédett minket, ami a libernyákok szerint álprobléma volt. A kerítés építésekor az eu háborgott, a sógorok szárnyas kapuztak. Orbán mindig egy lépéssel előre jár, majd követik a többiek is mint a multik adóztatásakor is.
kereső
@Gyurka80: Hogy kerül a csizma az asztalra?? Miről szólt a disputa. Az orosz vakcináról. Féllábon állsz már?
Gyurka80
@kereső: "orbán megvédésétől" erre válaszoltam, szövegértés!
Gyurka80
@kereső: Be fog következni, csak kéreti magát mert ő más!
kereső
@Gyurka80: 18:47. Na de hogy jön ez ide a vakcina témához? Az nem jutott eszzedbe "megvédés" cimén, hogy orbán azt mondta tavaly szeptemberben: "aki megbetegszik meg fogjuk gyógyitani"- orbán "megvédte" a virust, ma már 15 ezer felé van a halottak száma,
Gyurka80
@kereső: Libernyákok mindenbe belekötnek. Volt olyan,mint máshol a betegeket folyosón vagy más országban gyógyítják (francia, belga, portugál, olasz), olyan a helyzet mint cseh és szlovák? Ugye nem!
kissé felnőttem
Egy kapitányos karakán polgármester, röviden lényegre törően velőssen magyarul és köntörfalazás nélkül leirta. Ez a nagy magyar valóság. becsülni való az emberekhez való hozzáállása.
csak úgy....
@Gyurka80: ismerlek,nem kell bemutatkoznod! tibi-tibi,te már örökre így maradsz?
Gyurka80
@Clavigo: Ne dumálj renault clio, vezesd el magad!
silber13
@Gyurka80: ár ürs dobozt persze, hogy ne kapják kézhez, mert minek is! Szerintm z életbe nem láttál mégbetegtájékoztót.Abban le van írva minden, a hatóanyag nevétől kezdve az esetlege mellékhatásokig minden ott van.De te csak kötekedsz, hülye fideszes pöcs!
creativehun
Ha O1G úgy védi meg a lakosságot mint a MNYP pénzeket..akkor jaj nekünk! Mellesleg..hazudozott itt az elmúlt 10 évben ez a főgeci már annyit,hogy össze sem lehet számolni. Az is egy orvosi eset aki hisz neki. Persze..tudom..vannak ilyenek akik vagy érdekből vagy azért mert annyira egyszerűek mint egy faék..még mindig elhiszik a sok ökörséget amit napról napra hazudozik. Ezek orvosi esetek..nem kell velük foglalkozni. Pusztán azt bizonyítják,hogy a fideszes léthez nem kell agy.
Gyurka80
@Eladott Ország: Felvilágosítalak, hogy Brüsszelnek nincs pénze az a tagállamok pénze, tehát a mienk is! Amit kapunk annak nagy része visszamegy hozzájuk.
Gyurka80
@silber13: Ja és ha elolvastad a gyógyszer betegtájékoztatóját nem veszed be és várod, hogy meggyógyulj.NEM gyógyszerről volt szó hanem injekcióról te idióta.H pl. kórházban vagy az iunfúziódba adnak injekciót előtte elolvasod a tájékoztatót? Ugye, hogy nem te b@lfasz!
silber13
@Gyurka80: Képzeld,elolvasom a mellékelt szövegeket, annál is inkább ,mert a TEVA volt a munkahelyem, élőtte,meg jogelőd BIOGAL dolgozója voltam, emígyen hozzájutotta tchnológiákhoz és mnden egyéb gártássl összefüggő írományhoz.
silber13
@Gyurka80: Kapaszkodj meg pubi! Az infúzióknak és az injekcóknak is van betegtájékoztója!:-))
Gyurka80
@silber13: Szövegértés 0.Nem azt mondtam nincs tájékoztató, (ennek a kínainak is van csak nem a dobozában!) , hanem azt, hogy nem adják oda neked olvasásra mikor beadják az infúzióba lüttyőke! A biogalba régen dolgoztál akkor érthető a korod miatt nehezebb már a felfogásod.
silber13
@Gyurka80: Te meg épületes bunkó és tanulatlan paraszt vagy..Hába, nálad ez családi hagyomány!:-))))))))) Nekem nem kellett odaadni olvsásra mert sok infúziót m gyártottunk ,parasztka ergo, ismerem a dörgést! Röhejes vagy!:-))))))))))))))
Gyurka80
@silber13: Nem infúziót írtam, hanem infúzióba injekciót!Lüttyent vagy!
silber13
@Gyurka80: Mndkettőnek van tájékoztója te nagyon hülye!De aki csak ugatja agyógyszergyártás nemzetközi előírásokat, gyártási előírásokat, mint te, az kussoljon és ne pofázzon bele a dolgokba.
Gyurka80
@silber13: Mekkora érthetelen ember vagy te.Magyar mondatokat nem értesz, vagy nem tudsz értemezni!Honnét gyüttél te gyüttment?
silber13
@Gyurka80: ...- !.))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
teuton57
@Gyurka80: Hülyegyerek, arrol mit tudsz, hogy mi lett a 1,8 millio Moderna vakcianaval, amit az EU biztositott MO reszere? Ja, te olvasni sem tudsz! De gondolom talan magyarul azert ertesz, akkor ezt magyarazd meg: Orbanc azt monbdta, a penz nem szamit a vakcina aranal. Aztan nem vette meg Nyugatrol azt, ami 5ezer forinttal dragabb. Megvette a kinait, de az arat titkositottak. Erre köss most masnit!
Gyurka80
@teuton57: Ja "EU biztositott MO reszere" amit 1 év múlva meg is kapnánk. Amennyit tudnak szállítani azt meg is vesszük, a többi csak libsi hazugság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.