A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülése hétfői munkanapjának keretében.

A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az európai konzervatívokhoz
Fotó: Facebook/Fidesz EU

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva kiemelte: az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.

Szavai szerint a frakció meghatározó erejét mások mellett a brit Konzervatív Párt, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt, valamint két olasz párt, a Liga, valamint a Fratelli d'Italia tagsága jelenti.

Elmondta azt is, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének munkájában részt vevő tagjai továbbra is az Európai Néppártban (EPP) tevékenykednek. A közgyűlés két legnagyobb frakciójában ez által adottak a magyar érdekek képviseletének jó feltételei – tette hozzá.

A közgyűlés magyar delegációjának vezetője arról is tájékoztatott, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg őt. Ezzel összefügésben kiemelte: az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert ez által Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, fél éves európa tanácsi elnöksége munkaprogramjának prioritásait.

A politikus közölte az Európa Tanács magyar elnöksége a fél év során hangsúlyt kíván helyezni a nemzetek kulturális, jogi és történelmi hagyományainak tiszteletben tartásának erősítésére, a nemzeti kisebbségek védelmére, a családvédelemre, a vallások közötti párbeszéd előmozdítására, a mesterséges intelligencia okozta kihívásokra adható válaszokra, illetve a kiberbűnözés kezelésére, valamint a környezetvédelem kérdéseire egyaránt.

"A magyar elnökség lehetőséget teremt arra is, hogy megmutassuk azt a gondolkodásmódot, azt az értékrendszert az európai szintéren, amit a magunkénak vallunk" – tette hozzá Németh Zsolt.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Fidesz EU

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Jawohl!
.
A párttitkár értékrendjével nem dicsekedhet az ország, mivel befejezéshez közeledik az életművén még melózik:
.
------- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=874s
------------------------
.
Lakva ismerszik meg a párttitkár is!
namihami
Hazaérkeztek! Francia, olasz és polyák náciutódok közé. Az alommelegbe.
Eladott Ország
Egyszerűen lenyűgöző, ahogy üvöltve bizonygatják, milyen f@szák ők, és micsoda betölthetetlen űrt hagynak maguk mögött a távozásukkal. Tökéletesen olyan, mint amikor kib@sznak egy házibuliból miután szétverted a berendezést, te meg ott ordítasz az ajtó előtt, hogy valójában már az első perctől távozni akartál, de közben két kézzel kapaszkodsz a kilincsbe. Egyáltalán nem vicces, és nem is hiszem, hogy a magyar emberek, akikre megint rá akarják kenni Orbán egyszemélyes akaratát, nyerni fognak ezen a csúfos szappanoperán. Nem fognak nyerni. A hadvezér vénül, ezúttal sem volt B-terve, ahogy Trump esetében sem volt, és alábecsülte az ellenségnek tekintett szövetségeseit. Amikor még viszonylag méltósággal kiléptethette volna az alászolgáit a néppárti frakcióból, és nagyságrendekkel jobb helyzetben és jobb kilátásokkal helyezkedhetett volna az Európai Parlamentben, akkor maradt, és addig zsarolgatott és hepciáskodott, hogy ez lett belőle: ez a szánalmas, önmaga paródiájává vált kommunikációs megszégyenülés.Tehát most, hogy a Néppártból is kilépett a Fidesz (mielőtt kivágták volna onnan), máris ott tartanak ők, hogy az egykori pártcsaládjuk semmiféle értéket nem képvisel, na de majd most összefog a három hataloméhes – Orbán, Salvini és Morawieczki -, és majd ők megmutatják egész Európának, hogy merre van az előre. Addig is, ameddig az uniós tagországok észhez térnek, és sűrű, tömött sorokban beállnak Orbán Viktor háta mögé jó, ha a pénztárcájukat sem felejtik otthon.
RonaGyuri
ja egyébként ők erről még nem tudnak!!! =))
Néro
"A magyar elnökség lehetőséget teremt arra is, hogy megmutassuk azt a gondolkodásmódot, azt az értékrendszert ...
Gondolkodásmód Éljen a Haza vigyük hát haza Meg migráncs Soros Brüsszel ...
Értékrendszer : A fenti alapján nincs.. Jó ne legyek igazságtalan. Szájer Borkai Kaleta Mengyi Simonka ...
Meg egy külön hatalmas érték a Zsólt aki háziállatokra vadászik .
namihami
@RonaGyuri: 19.44: Még! De a LePen lányra azért nem tennék nagyobb összeget.
karma1
@RonaGyuri: @namihami: Azon rohogok, hogy ahova ok allitolag csatlakoztak, a "konzervativok" - magyarul a leragadt, begyoposodott bagazs - meg nem tudja, de hetfotol mar lila punk hajjal, az orrukban-fulukben piercing-gel, szoges borszerkoban fognak bemenni az ulesterembe, mert jonnek a magyar ertekek - na persze palesszel meg egy szal szarazkolbasszal felszerelve. Kivancsi vagyok, - ha ez a csatlakozas VALOBAN megtortent ! - akkor mennyi ido mulva ebrednek majd ra, hogy torokot fogtak, ami nem engedi oket?
Sámannus
Zsóti a pohos lábvizét is megissza, van hozzá gusztusa, csak takony gerinc kell hozzá.
human
Bojár Gábor, a Grafisoft alapítója elmondta, hogy van rosszabb forgatókönyv annál, hogy Orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból. Az, ha bent marad és belülről bomlasztja szét.
youtu.be/rqhOcFUxyuY?t=1874
teuton57
Micsoda zsirdisznok vannak a kepen! A pohos csuticigany meg majdnem a legsovanyabb!
RonaGyuri
Nos a dolog úgy áll, hogy ez egy méretes csúsztatás az MTI-től, amit a propi egy az egyben továbbadott:
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hogy kell vigyázni

igazából egy tudatos csúsztatás, de leginkább félrevezetés

A derék MTI adta közre és a portálok ismét gondolkodás nélkül továbbharsogták: „A Fidesz csatlakozott az európai konzervatívokhoz”.
Azonban arról nem szóltak, hogy „nem az Európai Parlamentben, hanem a 47 tagországot számláló, strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésében”.
Persze ha figyel az ember gyanús lehetett volna, hogy a hír emígyen szóla: pontosabban emígyen tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke „A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához”! =))
RonaGyuri
még egyszer ez az Európa Tanács nevű egylet, aminek semmi köze az EU-hoz!!! =))
kereső
"Az Európa Tanács egy regionális, nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat.

A Tanács egyik legfontosabb eredménye az Emberi Jogok Európai Egyezményének 1950-es elfogadása volt. Ennek keretében állították fel az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely az emberi jogok legfőbb európai bírói fóruma.

Az Európa Tanács laza, kormányközi együttműködés keretében jött létre, és, szemben az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával, nem az Európai Unió intézménye."

Lengyel PIS, olasz Liga, német AFD! - azaz az európai széljobb!
Nessy
És a fidesz fogja védeni jogállamot? Ez még viccnek is rossz!
kissé felnőttem
na ott a helyetek két okból is se kapálni sem kaszálni nem tudtok. amiben eddig sikeretek volt az a hazugsággyártás.Dumálni meg integetni fekve is lehet.
Eladott Ország
@RonaGyuri: tegnap 19:16 ♦ Az európai politikai pártok. Az európai parlamenti képviselői helyek politikai csoportok szerinti megoszlása:
europa.eu/european-union/sites/europaeu/files/docs/body/political_parties_hu.pdf
karma1
@human: Bojart csipem, de egyvalamit nagyon rosszul itel meg: olyan nincs, nem lehet, hogyha az ellenzek gyoz 22-ben, hogy orban szabadlabon maradjon es politialni legyen kepes - a valasztas ejszakajan 3 embert kell azonnal vezetoszarra fogni: orban, semjen, polt , - ezek utan johet az osszes tobbi, foleg meszi lolo, hiszen o a kasszakulcs orzoje.
Es amennyiben hatalomatvetel es rendszervaltas lesz, az uj kormanynak gondoskodnia kell a fidesz teljes szetvereserol - mert naci es hazaarulo part - es mint ilyen, semmi helye egy europai modra (ujja)epulo demokraciaban!
RonaGyuri
@Eladott Ország: bocs de ez az EP ráadásul 2015-ben
kokopelli
@RonaGyuri: Eltévesztették a fogalmat! Azt hitték,hogy ott a húskonzervek "ingyenben" vannak!...a lejmos banda!
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 10:41 ♦ Azóta nem szaporodtak.
RonaGyuri
@kokopelli: miközben: "Magyarország május 21-től féléves időtartamra veszi át az Európa Tanács elnöki pozícióját.", amiben az a gyönyörű, hogy az EU az az Európa gazdasági szervezetéből lett, az ET az európai egyesült államok kezdeményezéséből!!! =))
kokopelli
@RonaGyuri: Amennyiben valaki Európa olyan részében él,és dolgozik,ahol nem a "magyaros pénznélküli"
hazug politika járja,az csak csodálkozik,hogy milyen messzire mennek a kormánytvédő szerencsétlenek! Az
olyan politikai senkiket egyszerűen szélhámosoknak nevezik,akik a népüket túszként fogja tartják! ..eccerű! (;-))
Nessy
"A magyar elnökség lehetőséget teremt arra is, hogy megmutassuk azt a gondolkodásmódot, azt az értékrendszert az európai színtéren, amit a magunkénak vallunk"
Szegény Európa!
voltmárjobbis
@durbincs: @durbincs: mert maga 50IQ-val @voltmárjobbis: ?+ @home office: mert maga is @voltmárjobbis: ? kb @Aki Én: ?
voltmárjobbis
@durbincs: Ja, neked nincsi iq-t . Csak orrbáni Iq.d van, Agymosott, határon túli, az én pénzemből élő szarházi vagy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.