A miniszterelnök szerint a jövő hét közepén meglesz a négymillió beoltott és új szabályok lépnek életbe. Orbán pénteken reggel a Kossuth rádiónak nyilatkozott.

Erre jogosít fel a védettségi kártya várhatóan a jövő hét közepétől: Orbán meginna már gyorsan egy korsó sört

Fotó: Facebook

Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a közpénzekből működtetett hirado.hu szerint.

A kormányfő hozzátette, hogy ő is várja már, hogy egy korsó sört elfogyaszthasson, de a teraszok megnyitásához néhány szabályt módosítani kellett.

Ennek megfelelően a kijárási tilalom szombattól este 11 órakor kezdődik.

A miniszterelnök szerint a jövő hét közepén meglesz a négymillió beoltott és új szabályok lépnek életbe, amikor elérjük ezt az oltottsági szintet. Ekkor – szerda, csütörtök környékén – megnyílik a szolgáltatások széles köre azok előtt , akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Látogathatók lesznek

a színházak, a cirkusz, a mozik, az edzőtermek, az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, állatkertek, vidám- és kalandparkok, valamint a sportesemények és kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső részei és zenés-táncos rendezvényeket is tarthatnak.

De ezeket a helyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte: Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerint az iskolák újranyitása kapcsán minden a vártnál jóval zökkenőmentesen alakult. A szülők jóval 50 százalék fölött vitték újra az iskolákba óvodákba a gyerekeiket.

A kormányfő arról is szólt, hogy akik már az első vakcinájuk megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyereke már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része már megkapta a az oltást.

Orbán Viktor arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinára, és fogadja el azt amit felajánlanak számára, hiszen a lakosság fele már élvezheti jövő héten a beoltottság előnyeit.

„Fontos, hogy az oltásellenesek hangját túlkiabáljuk"

– fogalmazott Orbán Viktor, aki nem érti, hogy miért veszélyezteti a magyarokat a baloldal.

Orbán Viktor elmondta: hamarosan elérünk arra a pontra is, hogy már mindenki be lesz oltva, aki regisztrált, és Magyarországon lesz még kellő számban vakcina, akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára.

Tehát, bárhonnan jöhet majd magyar, hogy megkapja a vakcinát

– mondta a kormányfő.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy a 16-18 éves korosztály beoltható Pfizer vakcinával, így el is különítenek számukra annyit, amennyi lehetséges a mostani körülmények között.

Lépésről lépésre indítjuk újra az országot, ehhez pedig az szükséges. hogy a kormány cselekvőképes legyen, éppen ezért szeretnék meghosszabbítani a kormány vészhelyzeti felhatalmazását. De amint erre nem lesz szükség azt vissza fogjuk adni

– mondta a miniszterelnök.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"akik már az első vakcinájuk megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyereke már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része már megkapta a az oltást."

Nem az oltott pedagógusok fogják megbetegíteni az oltatlan gyerekeket te nagyonhülye, hanem egymást.

Egyetlen értelmes ember sincs már a környezetedben? Ez van amikor hülyékkel veszed magad körül és senki nem szól az agymenéseidre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"...nem érti, hogy miért veszélyezteti a magyarokat a baloldal." Tudom én, hogy tudod, hogy folyamatosan, szemrebbenés nélkül hazudtok. De be vagytok szarva, mert a 26 ezer halottal nektek kell elszámolni.
Al X
Gondolom a nem regisztrált magyarországi magyar állampolgár pusztuljon, de mentsük meg OV külhoni szavazó bázisát!
nezelodo
@Al X: A külhoniakon akarja kipróbálni a kínai vakcina hatékonyságát. Csak nehogy ott is "teret nyerjen a baloldal", és ez zavart okozzon az amúgy kitűnően manipulálható fejükben.
Most nem látom a szokásos, "minket irigyel Európa", meg a "kétvállra fektettük a vírust" szerény megfogalmazást. Pedig sajnos Európa éllovasai vagyunk, vagy nem így képzelte a vezető szerepünket a régióban? Lehet, hogy elfeledkezett az "osztrák laborról", amit példának hozott fel a balga nép okulására.
Peller Anikó
"akik már az első vakcinájuk megkapták, rendkívül csekély eséllyel betegednek meg, így a gyereke már biztonságban vannak, hiszen a pedagógusok nagy része már megkapta a az oltást."

Nem az oltott pedagógusok fogják megbetegíteni az oltatlan gyerekeket te nagyonhülye, hanem egymást.

Egyetlen értelmes ember sincs már a környezetedben? Ez van amikor hülyékkel veszed magad körül és senki nem szól az agymenéseidre.
Gauntlet
felesleges kivételezés !
Lássuk a tényeket !
145 millió fertőzött
119 millió felgyógyult - vakcina nélkül !
82 százalék !
belehalt: 145 millióból 3 millió!!
KETTŐ százalék !
2, zwei, two, due !
Pálinkás Pál
@Gauntlet: és az a 2 %-k aki belehalt..zömében beteg aggastyán...vagy krónikus beteg...
Pálinkás Pál
ez nem diszkrimináció?...ráadásul oltottak is fertőződnek, halnak...csak az nem illik bele a hisztibe..
Maxipocak
Te nagyonhülye dagadék! Attól, hogy valaki be van oltva, még simán fertőző lehet, ráadásul oltás után is elkaphatja a vírust. Maradj a lopásnál, ahhoz értesz.
folt
Kikérem magamnak - egy kínaival egyszer beoltott ne kapja meg ugyanazokat a jogokat, mint egy Pfizerrel kétszer beoltott !!!
kereső
@Pálinkás Pál: 09:28. Alapbetegsége: várandósság.(nem vicc- igy van leirva a számozott listán).
Amúgy meg a magas vérnyomás is krónikus betegség- abba pedig, ha kezelik, ritkán szoktak bele halni 50-60,65 évesek.
Meg a cukorbetegségre is igaz.
Nessy
Miután a védettségi csoda kártyát az első oltás után rövidesen megküldik, amikor "védettség" még sehol nincs, halottnak puszi! Az operett törzs beszámolójából nem sok derül ki. Van egy sablon szöveg, amiben csak a számokat cserélik naponta. A lényeges adatok titkosak, nem ok nélkül van szilencium a kórházaknak.
tudode
EgzótiKUS amilyen szemérmes lett az, aki egy időben a halottak számához viszonyította az intézkedéseit,
.
------ Orbán érzékelhetően elengedte, mennyi a fertőzött és a halott
magyarnarancs.hu/publicisztika/orban-erzekelhetoen-elengedte-mennyi-a-fertozott-es-a-halott-237290
.
Miközben ma már kegyeleti okokra, és mindenki másképp számolja, okokra hivatkozással hallgat mint a sír, egy mukkor nem szólva arról, hogy az ellenzék megtette helyette/tük az áldozatok előtti főhajtást!
-------------------------------
.
Arról nem is szólva, hogy a szokásos titkolózás van a korházak covid-osztályai közötti tapasztalatcserében is, "megerősítve a titkolózást militáris korházparancsnokokkal:
.
----- Vírushelyzetben a gyors digitális reakcióképességen múlhat a munka fenntarthatósága
www.telenor.hu/sajto/kozlemeny/virushelyzetben_a_gyors_digitalis_reakciokepessegen_mulhat_a_munka_fenntarthatosaga
.
Miközben észnélkül futhak a pénzünk után!
-----------------------------
.
Nem kellene egyebet tenni, mint felnőttnek nézni a lakosságot, hasonlóan a svéd járványkezeléshez, ahol "csak" ajánlásokat tett a járványügyi hatóság, és ennek ellenére kevesebb áldozattal jár/t a járvány kezelése, mint a felcsúti nemzetvezető militarizált operatív "hősének" az égisze alatt, a szakbarbár szócsövével 10 óra után, nagynehezen, valószínűleg retusált mai fertőzöttségi adatokkal!
----------------------------
.
Hurrá tavasz, sose halunk meg, mert megvéd bennünket a szószátyár nemzetvezető!
Foxley
Egèsz rekesszel azt fetrengjen rèszegen.
Pálinkás Pál
@kereső: felejtsétek már el ezt a "betegség " dumát.. én is csak a gyengébbek kedvéért használom...vírusfertőzésnél az immunrendszer állapota számít..ami általában az öregeknél, meg a betegeknél problémás...csak ezt így hosszú állandóan leírni..de a te kedvedért külön...,azt viszi el a covid, akinek szar az immunrendszere...hívhatod a betegségét cukorbajnak,magas vérnyomásnak, down kórnak...tök mindegy...a lényeg az immunrendszer...ha az eredendően szar, akkor oltogathatod bármivel, nem fog reagálni, és a covid elvisz!!! vírus fertőzésre nincs gyógyszer... a védőoltás csak beindítja az immunválaszt...de ha nincs mit elindítani,akkor bacchatod bármelyik vakcinát...csak ezt így igen gázos lenne kijelenteni, miután befosatták a sok gyengeelméjűt...bőven elég lett volna a veszélyeztetetteket oltani, de akkor nincs akkora profit...kissé nevetséges hogy minden 2600 földlakóra jut 1 covid halott...és bő egy éve megbénítják miatta a bolygót...és akkor mondd azt hogy ennek nem gazdasági,meg politikai oka van!!
Giovanni Alba
Az ördög ugye a részletekben lakozik. Hogyan kívánnak a rendelkezésnek érvényt szerezni? A cirkusz pénztáránál kérik a védettségi kártyát és a személyit is? Milyen alapon kérheti egy jegypénztáros? Vagy a bejáratnál fog állni egy marcona biztonsági őr, és ha nincs igazolvány, nincs belépés? Akkor én meg elkérhetem a hivatalos felhatalmazását, ami alapján igazoltathat? Vagy rendőrt minden vendéglőbe, pincérnek álcázva, aztán a tulajt jól megbüntetve, mert besündörgött az ellenség? És aki valamilyen krónikus betegség miatt nem oltható, akkor ő maradjon otthon azért, mert nem oltható, nem is esett át a fertőzésen, vagy csakis maszkban mehet emberek közé? De hiszen a kötelező maszkviselést még nem oldották fel. És igen, azt mondja a nagyon okos, hogy amikor nálunk már be van oltva minden regisztrált, akkor "akkor a vakcinákat fel fogják ajánlani a nagyvilágban élő magyarok számára.
Tehát, bárhonnan jöhet majd magyar, hogy megkapja a vakcinát"
TAJ-szám és regisztráció nem szükséges? Akkor megint a Magyarországon élő, itt dolgozó és adózó magyar állampolgárok a másod vagy sokad rendűek? Vagy mégsem olyan nagyon fontos a regisztráció? A nagyvilágban élő magyar konkrétan mit jelent? Kettős állampolgár, vagy csak elég egy nyilatkozat a gyökerekről? Hogy is volt a mondás, hogy nem avatkozunk be más országok belügyeibe? Vagy ez most éppen nem belügy? A Magyarországon élő nemzetiségek anyaországainak is eszébe jutott már ez, vagy csak újfent egy elborult, hagymázos képzelődést hallhattunk?
kereső
@Giovanni Alba: Sinopharma lehet regisztrálni a jövő héttől kezdődően. Az érkező Pfizer, Moderna, Astra meg majd megy az "édeseknek"- különösen az ukránoknak, regisztráció nélkül. Hej de sokan fognak jönni tolmáccsal!
Giovanni Alba
@kereső: ma, 11:36
Leszünk annyira nagylelkűek, hogy házhoz visszük. Az oltóbuszok harcra készek, meg majd kiderül, mekkora létszámban élnek nemzettestvéreink Dubaiban és a Maldív szigeteken meg a Bahamákon. Csak Pfizer legyen, meg kerozin a repcsibe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.