Annak ellenére, hogy ma érkezetett meg az eddigi legnagyobb szállítmány, most 300 ezer embernek kell elfogadnia a kínai vakcinát, hogy tartható legyen Orbán menetrendje.

Megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány, de Orbán álmaihoz 300 ezer embernek kéne elfogadnia a kínait – mutatjuk miért
Kép:Pixabay

Szombaton délelőtt megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmánya Magyarországra

- derül Szijjártó Péter élő bejelentkezéséből.

Ez az a 600 ezer adag, amiről április 21-én beszélt a külügyminiszter, aki korábban azt is mondta, a 400 ezer várt adagot egymillióra módosították a hónapra, így ezzel kezdődik el a tömeges oltás a jövő héten.

A keleti vakcinaszállítmányokat beérkezésük után először tételes vizsgálatnak veti alá a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), és csak miután megfelelőnek találta, kezdődhet el a felhasználásuk.

De ennek értelmében a szállítmányt jövő csütörtökig el sem lehetne kezdeni használni. Miután azonban az új online időpontfoglaló rendszerben már hétfőre is lehet foglalni Sinopharm-oltásra, semmi kétségünk arról, hogy ez valójában nem akadály.

Több háziorvosi praxistól halljuk, hogy tízből csak egy ember fogadja el a Sinopharmot.

Most pedig mintegy 300 ezer embernek kellene elfogadnia a kínai vakcinát a jövő héten ahhoz, hogy legalább csütörtökre meglegyen a 4 millió beoltott.

Hogy jön ki ez a szám? Az országban rengeteg vakcina van, ám több vakcina is kiesik, ugyanis a tervek szerint Moderna nem érkezik az országba a jövő héten, illetve az érkező oltóanyagok jelentős része már a második körösöknek megy, így készleten jelenleg:

csak mintegy 122 ezer olyan vakcina van, amelyet fel lehet használni első körös oltásokhoz jövő csütörtökig

Az utóbbi egy-két hétben elsősorban a Szputnyik felpörgő beadásának köszönhető a növekedés, és ha így haladunk tovább akkor egyértelmű, hogy:

csütörtökig csak akkor lehet meg a 4 millió beoltott, ha mintegy 300 ezren elfogadják a Sinopharmot.

Címlapkép:Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@kereső: Azért taroljak mert el fogjak adni a kinaiaknak. A kinaiak mar deklaráltak hogy Pfizerrel fogjak oltani a kinaiakat júliustól. Mar meg is rendeltek több száz millio vakcinát, sot a Pfizer meg egy gyárat is oda fog dobni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Nem kell ahhoz hogy Gyurcsàny hivogasson bàr nagyon kedves töle hogy msglegyen a vèleményem.
134.bátor
Mèg 30 ezren sem fogják kèrni. Majd kidobják a szemètbe. Kötelezővè tennèm elfogadását a fideszeseknek!!
justhpeter
Eddig is röhejes volt a matek, miért lenne ezután más. Ugyanis a matek mindíg annyi, amennyit Orbán bemond. Után már senki nem meri mondani, hogy renonsz.
balos
Azért röhejes a geci melldöngetése!Olyan sok "vírus" érkezett az országba,hogy bármennyire is manipulálja a számokat,még mindig a vírus a nyerő!
kereső
A Pfizer hetente szállit 250 ezer adagot. Már második hete tárolják a két szállitmányt. Mire? Hiszen a szállitás folyamatos, sőt lehetőség van a +1,1 millió vakcina lehivására.
tudode
Mert a birodlaom visszavág annak, akit még komolyan vesznek, vagy emlékeznek arra, hogy miket nyilatkozgatott össze, vissza, pl. a napkeltében azt nyilakozta, nem isszák a kommunisták vérét, aztán a fiataloknak azt üzente 2007-ben,, hogy az oroszoknak kaput mutattunk, ne engedjék meg, hogy visszamásszanak az ablakonmert a szabadság, vagy mi a pikula nyugatról jön!!!
.
Levonhatná a tanulságot abból amit összevissza hadovál, felekotyogva még a járványkezelésbe is, a vírus örömére!
Emmersson71
"Több háziorvosi praxistól halljuk, hogy tízből csak egy ember fogadja el a Sinopharmot.
Most pedig mintegy 300 ezer embernek kellene elfogadnia a kínai vakcinát a jövő héten ahhoz, hogy legalább csütörtökre meglegyen a 4 millió beoltott."

Nem értem, mi a gond? Ehhez akkor 3 millió embert kell felhívni!
Osszuk le 1000 orvosra... Ha mától telefonálgatnak és még csütörtökön délelőtt is, az 5 teljes nap. Napi 600 hívás nehogy már nem fér bele 12 órába! Az óránként 50 telefon. Ha egy perc egy ember, akkor még 10 perc szünet is jut óránként.
Áhh...mindig csak a nyavalygás megy!

Hajrá Kipcsakisztán, hajrá Türk tanács!
gina
@134.bátor: Nagyon helyes, mást nem is kaphtnának...
Yoda69
@kereső: Azért taroljak mert el fogjak adni a kinaiaknak. A kinaiak mar deklaráltak hogy Pfizerrel fogjak oltani a kinaiakat júliustól. Mar meg is rendeltek több száz millio vakcinát, sot a Pfizer meg egy gyárat is oda fog dobni.
Peller Anikó
Megérkezett az eddigi legdrágább vakcinaszállítmány. Legfeljebb kidob lyuk.
kereső
@Yoda69: Barter? Csurig ment a repülő a Pfizerrel, és csurig jön Sinopharmmal? Én ezekről már mindent el tudok képzelni.
Merre járt a héten toporzék? Mert azt tudjuk, hogy elhagyta az országot- de , hogy hova???Ő kisérte a repülőt?
csipetke
@kereső:tegnap 19:13 Egy riportban hallottam egy parlamenti képviselőtől,hogy több,mint 2 millió adag pfizer van az országban,de ezen a fidesz egy buzernyákot se keres,szemben a kínaival,így azt tolják,mit a lopott bringát. Hogy hatásos-e,vagy nem,az qrvára nem érdekli orbánt,csak a számok körül forog az agya.Mikor két és fél millió oltott volt a cél,azt mondta orbán,hogy ez egy erkölcsi határ,az erkölcs szó orbán szájából eleve röhejes. Németországban pl majd május közepe után nyitnak az iskolák,mert ott segítik az embereket pénzzel,így nem sürgős a nyitás,nálunk viszont pont fordítva van,itt nuku segítség,inkább nyitnak,hogy a szülők mehessenek dolgozni,különben a kormánytól akár éhen is halhatnának. A legnagyobb baj,hogy nem szakemberek döntenek a nyitásról,hanem orbán,hiába mondogatják,hogy ez belépő a negyedik hullámra.Ha ez bekövetkezik,remélem elviszi ez a hullám orbánt a bús ...ba
kokopelli
@csipetke: szerencsére a németeknél az iskolanyitások és zárások normális esetekben is tartományi dolgok!Most
a tarományi ME-ők még rá is játszanak az ellenállásra,és a segélyek nagyvonalú osztására,mert a következő válasz-
tásokhoz próbálnak pontokat gyüjteni! Náluk egyébként is van munkanélküli pénz,munkanélküli segély és szociális
segély stb!!
kokopelli
@Horizont: ...neki volt biztos biztosítása! (;-))
Yoda69
@kereső: Pontosan. A magyarok torkan lenyomjak a kinai szart, mikozben eladjuk a mi jo minosegu Pfizerunket, ami onmagaban eleg lett volna a teljes magyarsag beoltasara. Az elso uzleten O1G mar szakitott 55 milliardot, a Pfizeren lehet meg tobbett fog kaszalni. Erdekes hogy tobb mint 2,5 millio Pfizer vakcina van az orszagban, de csak a kinaival lehet oltani. Ezt azt igazolja amit irtam.
O1g nem csak elarulta a hazat, de meg tomeggyilkos is lesz belole.
csipetke
@kokopelli: 08:44 Azt azért nem felejtsd el,hogy Európában nálunk a legkevesebb a munkakeresési támogatás,(3 hónap).a szociális segélyeket se osztogatják ész nélkül. A vendéglősök,és más kisvállalkozások hosszú hónapok múlva kaptak valamicske röhejes összeget.Az első hullámnál a rengeteg munka nélkül maradt embernek orbán nem pénzzel,hanem jótanáccsal szolgált.-Aki elvesztette a munkáját,igyekezzen másikat találni.Pedig erre nemkevés pénzt kaptak az EU-ból. Sztem kevés országban sz@rják le ilyen szinten az embereket,mint nálunk.
A kínaival az a gond,hogy nem is igyekeznek bebizonyítani,hogy az is jó.Ehhez a beoltottakat kellene tesztelni,hogy kialakult-e egyáltalán valami védettség. Sváby a saját pénzén teszteltetett,nála lett védettség,de pl a Népszava újságírójánál a második oltás után 2 héttel is alig kimutatható ellenanyag volt.Ha az eddig beoltottakat tesztelnék,és tényleg 90%-on felüli lenne a hatás,akkor oltsák,de így felesleges. De hogy az emberek a saját pénzükön teszteltetnek, az röhej.
Van egy olyan érzésem,hogy a seggfej kormány/orbán miatt lesz negyedik hullám,bár ne legyen igazam
csipetke
@Horizont: 08:52 A 10:10-es második felét Neked írtam,csak elfelejtettem a nevedre kattintani. :)
ómió
Ha az efftársakra lett volna bízva, ez se jön!
Málna
@Emmersson71: Nem kell felhívni senkit a háziorvosoknak, erre most mindenki saját maga jelentkezik.
Yoda69
@ómió: Bolsikam, nem is kéne, hogy jöjjön, mert jön a Pfizer, amiből mar most is 2,5 millió adag van raktáron. Csak azon nem keresett volna 55 milliárdot a gazdid.
kereső
Április 23,-i állapot szerint, az oltásokra fehasznált vakcinák száma:
Pfizer 2,193 ezer/ ebben kételkedem, hiszen 500 ezer raktáron van!!- és oltottnak közölték???/
Sinopharm 1,100 ezer
Szputnyik 600 ezer
Astra 580 ezer
Moderna 200 ezer
kokopelli
@Yoda69: ...össze kellene számlálni a Fidesz és a KDNP családokat és csókosaikat,hogy hagynak-e Pfizerből
valamit!
ómió
@Yoda69: Már ezt a gazdibeállítottságodat is másokra kell hazudnotok? A tetves bolsiságotok meg a lopkovic egótok másrahazudása már nem is elég? És tényleg? Jön a Pfizer? Mire vége a járványnak már ide is ér? De legalább öblöseket hazudozhatsz róla!
Yoda69
@ómió: Ne hazudj bolsevik!
Te is tudod mennyi Pfizer van es jön, hiszen az operett torzs folyamatosan közli. Majd jól seggbe rúgnak, hogy meg a torzs adatait se tudod, asshole.
ómió
@Yoda69: Mondtam már, segglyuk efftárs, ne vidd túlzásba a tetves bolsiságod másrahazudását! Vagy ezzel pályázol a Lenin Díjra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.