Elképesztő mennyiségű közvagyon került ki az állam kezéből kedd délelőtt, amikor a parlament kormánypárti többsége megszavazta a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényeket. Felsőoktatási intézmények mellett alapítványi tulajdonba kerülnek kastélyok, üdülők, kikötők, parkok, földbirtokok, színház, klinikák, részvények. A voksolás nem volt egyszerű, több képviselő jelezte, hogy nem működik a szavazógépe, emiatt kellett megismételni egyes szavazásokat, a kormány javaslatai mindenesetre gond nélkül átmentek. A szavazás után kemény ellenzéki reakciók érkeztek a Fidesz hatalomátmentésére.

Ezer milliárd forintos nagyságrendben került eddig állami tulajdonban lévő vagyon (elsősorban ingatlanok és részvények) kormányzati vagy kormányközeli szereplők által irányított alapítványok tulajdonába. Az elfogadott törvények nagy része a felsőoktatást érinti. Az ellenzék kemény hangon reagált. Ezeket a Telex.hu szedte össze.

A Jobbik frakcióvezetője szerint a kormány ezzel elismerte, hogy már "készül a bukásra"

A Fidesz ma megszavazta, hogy a még megmaradt állami vagyont szépen át lehessen pakolni fideszes alapítványokba. Privatizálnak a fiúk. Lopnak. De ne aggódjatok, ez valójában csak egyet jelent: készülnek a bukásra. Mi pedig a kormányváltásra! Arra, hogy visszavegyük tőlük mindazt, amiről most azt hiszik, zsebre tették. Ha a lopást meg lehet jogászkodni, a lopott vagyon visszavételét is meg lehet. Jólétet minden magyarnak!

- írta posztjában Jakab Péter.

A Fidesz ma megszavazta, hogy a még megmaradt állami vagyont szépen át lehessen pakolni fideszes alapítványokba....

Közzétette: Jakab Péter – 2021. április 27., kedd

Momentum: Hazaárulás, párhuzamos állam kiépítése

„Ma a fideszes parlamenti többség a közvagyon jelentős részét, több ezer milliárd forintot szervez ki fideszes magánalapítványokba.” (…) „Nem nehéz látni, hogy miről szól ez valójában: Orbán Viktor tudja, hogy 2022-ben távozik a Karmelita kolostorból. Vereségre készül, ezt pedig már most sem képes méltósággal viselni: a koronavírus-járvány harmadik hullámának közepén azzal foglalkozik, hogy a közvagyon minél nagyobb részét utalja ki a saját holdudvarának

– írta a Facebookon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Nem szeretem, ha a politikai táborok hazaárulózzák egymást, de erre most tényleg nehéz más jelzőt találni a hazaáruláson kívül. A Fidesz egyszerűen feláldozza a magyar állam működőképességét, hogy egy olyan párhuzamos államot építsen ki magának, amelyet Orbán Viktor lekötelezettjei működtetnek

– tette hozzá, szerinte 2022-ben nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség.

Az ellenzéki szövetség közös sajtótájékoztatót tartott

Az ellenzéki pártok képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak Budapesten a Kossuth téren.

Olyan mennyiségű lopás szakadt a tisztelt házra, hogy a parlament informatikai rendszere sem bírta ezt a kiképzést

– erről beszélt Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa. (A szavazást többször meg kellett szakítani technikai hiba miatt.) Szerinte a Fidesz a vesztét érzi, ezért menti, ami menthető.

Szakács László MSZP-s politikus szerint amíg mindenki a járványra figyel, addig a kormány kilapátolja a pénzt.

Miközben az egészségügyi dolgozók éjjel nappal dolgoznak, addig a Fidesz viszi a részvényeket, viszi a kastélyokat, a Hajógyári-szigetet, és viszi az ország jövőjét is

– sorolta Arató Gergely a DK politikusa. A fő cél szerinte az, hogy rátehessék a kezüket a felsőoktatás fejlesztésére érkező uniós százmilliárdokra, és ezt közbeszerzés nélkül osztogathassák baráti cégeknek és rokonoknak. 

Orbán Viktor rossz vesztes, a vereséget a magyar adófizetőkkel fizettetné ki

– erről beszélt Hajnal Miklós,a Momentum elnökségi tagja. Orbán alternatív államot épít, ami a magyar adófizetők pénzéből jön létre.

Forrás: Telex.hu, HVG.hu, 444.hu, 24.hu, Népszava

Címlapkép: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Nagyon remélem, hogy a 133 bátor zombi, akik ezt a rablást orbánnak megszavazták, ugyanilyen bátran viselik majd a rájuk kiszabásra kerülő büntetést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mikor meri valamelyik kimondani azt, amire mindnyájan gondolunk?
vitriol
Nagyon remélem, hogy a 133 bátor zombi, akik ezt a rablást orbánnak megszavazták, ugyanilyen bátran viselik majd a rájuk kiszabásra kerülő büntetést.
Qqberci
Vácon is vannak Dunára néző cellák... Igaz, erkély nincs...
Gauntlet
Egy szavazó se érje meg hogy nyugodtan élvezze ezt ! Süssék meg kezüket !
Halál közben is lopáson jár az ész !
Rockxy
a ellenzék nem szedett szét senkit és semmit.
ha szétszedte vóna, akkor má a zorbán nem lenne séf.
Csizmás Kond
Aki nem tudja felfgni, hogy mi az alapítvány az csak lopást tud kiáltani.
Néro
@Pálinkás Pál: Valahol Európában Könyörgöm akasszuk fel. Így jó?
Gazella
@Qqberci: jobbat érdemelnek!! Nekik kijár a Csillag börtön a keményfiúkkal!! Hisz a narancs buzik is kemények és nagyon szeretik az azonos nemű seggeket!!
Néro
Lófaxt távozik. Csak leköltözik a vár pincéjébe. Természetesen Önként. Mert ugye üket nem lehet sehonnan kirúgni. Brüsszelben kilépnek itt meg ki költöznek.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Közvagyont olyan alapítványba átmenteni (ami hovatovább indokolatlan), amelynek ellenőrizhetetlen a kuratóriuma, amely maga választja a vezetőségét és amit ettől függetlenül úgy köteles a mindenkori kormány támogatni, hogy semmi befolyása rá, azt bizony LOPÁSNAK kell nevezni!
Nyírfa
És akkor az EU nem ad pénzt az alapítványokra. Akkor mit csinálsz, orbán? Behívod az oroszokat?
Kirobbantasz egy világháborút? Ezt a szívességet még keletről sem teszik meg neked. Itt állsz majd pénz nélkül, a terveid a kukában, a bajtársaid elfordulnak tőled, mentik az irhájukat, a választásokat már régen elveszítetted. Európa erkölcsi és politikai hullája lettél. Nem irigyellek. És nem sajnállak.
Csizmás Kond
@Emmersson71: A közvagyont tönkremenni hagyni még nagyobb hiba.
Melyiket nevezed indoktalannak ,..nem bánnám ha részleteznéd.
csak úgy....
@Csizmás Kond: közvagyonból a miniszterelnök elvtárs egyetlen hobbiját fedezni,az szerintem még nagyobb hiba! "A közvagyont tönkremenni hagyni " ?cicim azt ,hogy köll ?
ezt te is részletezhetnéd..
justhpeter
Lehet, hogy Orbán 2022-ben távozik a Karmelitából, de nem mindegy hova. Nekem az a megoldás, hogy ammennyi ideig lopott a parlamentben annyi ideig legyen kényszerből közmunkán, természetesen teljes vagyonelkobzás mellett. Nem szeretném még a börtönkajáját sem fizetni.
kereső
@justhpeter: Amennyi ideig lopott?? Az minyimum 27 év.Legyen!
kereső
Szétszedték?? Ugyan már. Közlemény- és slussz. Ez a mai nap legalább egy közös nemzetközi sajtótájékoztatót megért volna. Nem? De! És nevén kéne már nevezni a gyereket- ez sima lopás, a közvagyon eltulajdonitása. És diktatúra van. Mondjátok már ki!! Hangosan.
Emmersson71
@justhpeter: "teljes vagyonelkobzás mellett"?!

Hiszen szegény ember, megtakarítása sincsen! Ha nem volna egy jó barátja, Pénztáros Lőrinc, akkor tán felkopna az álla.
kereső
Az alapitványok kuratóriumában olyan neves személyiségek, mint csányi sándor- a nnemzet uzyorása, hernádi zsolt- mol elnök, és europol által körözött bűnöző, szijjártó, varga judit, novák katalin... hogy csak a vesebbeket emlitsük. Mind- mind talpig becsületes ...
csak úgy....
az orbánilag lejáratott ellenzék ne reménykedjen,míg a nagyüzemi krumplis és az ukán-román levélszavazatokat nem tudják érvényteleníteni! kérdezösködtem a környékemen élö,szavazásra jogosultak között,hogy veszik e jövöre a fáradtságot,hogy a közelükben lévö konzulátusig elautózzanak szavazni!? ami megdöbbentett,hogy egy kalap alá veszik magyarországot,sokak szerint ott már mindenki hülye és leszarják,hogy az "idiótákkal" otthon mi lesz. lényeges! -senkinek nem mondtam,hogy kire vagy mire szavazzon csak az érdekelt ,hogy öket érdekli e még az otthoni dolog...
Csizmás Kond
@csak úgy...: Úgy mint a Lánchídat...maholnap nem javítani kell hanem újat építeni addig tologatták ide oda hogy ki kell fizesse.
jesz
szétszedte az ellenzék a fideszt? Ugye ez a cím vicc akar lenni?

Ha létezne ellenzék, akkor a mai szavazás után tömegek lennének az utcán, itt-ott lángolna a város...süt a nap, szélcsend, és sehol senki...
Az áremelések sem hozták lázba a handabandázó ellenzékieket, pedig még a piacon is azt mondta egy szomorú arcú néni, hogy ennek a 27%-os áfa a lényege...minél drágább valami, annál több az adó...
Jó, érthető a csend, mindenki az oltással szöszmötöl, nincs ettől
fontosabb...ki van ez találva.
moareka
Nekem már az is eufóriát okoz, ha ez a tróger kiköltözik a Karmelitából, agyvérzést kap, ha nem lesz terasza
Emmersson71
@kereső: "Mind- mind talpig becsületes ... "

OK, de felette?!
kereső
@Emmersson71: Nem raktam idézőjelbe, reméltem, hogy a pontok jelzik a becsületességük mértékét. Én úgy tartom egyébként, hogy tisztességes, becsületes ember nem lehet fideSS-es.
Aki Én
@Csizmás Kond: Az a baj, hogy ha téged olvas az ember, elfelejti a témát, és csak arra tud gondolni, hogy mekkora buta balfasz vagy, és mennyire nem értesz soha semmit.
tudode
Az ellenzék nagy szolgálatot tett "volna" akkor, ha nem vesz részt ebben a rablóhadjáratban!
Toller Béla
És hát a Várban sem maradhatnak, sem hivatalban, sem lakásokban. Nem lenne erkölcsös ott hagyni őket (egy győri panelért, ami nem is volt az övé, meg egy pilisi faházért, ami az eladó tulajdonában maradt, néha kétszer is). A nyelvüktől nem félni kell, hanem meg kell csodálni, mik nem vannak, nem igaz ? Ha nem vigyázunk !
Emmersson71
@kereső: De én igen, mert téged idéztelek.
ESCOBAR
SOKAN VAGYTOK! 1 ÜTŐS EMBER / PÁRT KELLENE!
ómió
Az efftársi hataloméhség ilyen súlyos delíriumokat indukál?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...te egy görcsösen mániákus marha vagy, ki kényszerit hogy olvass műkarácsonyfa ? és főleg ki kér hogy a görcsös vonaglásaidat nekem címezd...nem inkább a pszichiáterednek kéne írj ?
home office
Ki az a primitív barbár állat, aki lefestet egy képet (freskót?) fehérrel, mert nem illik bele a koncepcióba?

Ne találgass: Orbán Viktor az a primitív barbár állat
Eladott Ország
És reméljük a bűnöző román cigány végezetül életfogytiglan a börtönben landol, teljes vagyonelkobzás mellett. Egyébként sem dolgozott a büdös életben egy percet sem a lopáson kívül.
Eladott Ország
@ESCOBAR: ma, 09:21 ♦ Az ütős párt megvan, úgy hívják, ELLENZÉKI NEMZETI EGYSÉGPÁRT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.