Előző posztja folytatásában is reagált a közvagyon elképesztő összegű kiszervezésére.

A valóságban ennél jóval többet loptak ki a közvagyonból egyetlen délelőtt. Ez csak az a pénz, amit részvényekben vagy más tulajdonrész formájában adtak a fideszes „vagyonkezelő alapítványoknak”. De ezen felül rengeteg, egyelőre felbecsülhetetlen értékű ingatlant és ingóságot kaptak, Lázár János például a mezőhegyesi ménesbirtokot kapta örökös hűbérbe. Ezt pedig innentől kezdve szabadon tovább is adhatják. Az úgynevezett alaptörvényt már jó előre módosították, hogy az alapítványokban landolt vagyon ne számítson közvagyonnak.

- írta.

Bár a „lopás” szóval lehet legegyszerűbben leírni ezt a helyzetet, valójában sokkal nagyobb a baj. Orbán Viktor megszüntette a modern államot. Innentől kezdve nincs szükség parlamentre vagy kormányra (a saját kabinetjére se, hiszen formailag annak sincs már befolyása a kiszervezett vagyon felett). Letisztult formájába jutott a magyar újfeudalizmus: kizárólag Orbán van és a személyes lojalitás alapján a kurátori székekbe ültetett urak, akiket valójában leváltani sem lehet.

- tette hozzá a bejegyzésében.

Fekete nap volt ez, de legalább már nem kell arról beszélgetni, hogy minek is nevezzük Orbán Viktor rendszerét!

Forrás:Facebook
Címlapkép:Facebook

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
orbán hajaz kim dzsongun-ra. Vagy Nicolae Ceaușescu-ra
Clavigo
@voltmárjobbis: Engem inkább egy kullanccsal keresztezett dagadt piócára emlékeztet...
Nyírfa
Az EU-nak azonnal el kellene zárnia minden pénzcsapot. Orbán pénz nélkül kidől mint a gyökerétől megfosztott fa.
folt
Régen vagy nemrégen, amikor azt írtam "felperzselt föld", utána megbántam, mert erősnek éreztem.
Most azt érzem, sajnálom, hogy már megint igazam van.
Orbán(ék) teljesen kifosztják ezt az országot, és még az esélyét is elveszi(k) a következő kormánytól, hogy helyreállítsa és valódi növekedésnek indítsa ezt az országot.
Orbán romlottsága, aljassága, gonoszsága egyszerűen szólva: MÉRHETETLEN

Persze nincs mindig igazam, de amikor igazam van, az sajnos nagyon sok ember számára nagyon rosszat jelent!
Csizmás Kond
Az a helyzet hogy Hadházy most bele kell húzzon hogy valahová oda tudjon csapódni, különben a kutya sem fog rá szavazni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ezt így kigondoltad a butus kis micsodával a nyakadon? :)
nem értetted vagy nem akarod érteni a mondanivalót és ezért nálad ,nálatok hadházy a hibás.
nem az,aki elöször "kizargatta" a ruszkikat és most ök a leg nagyobb haverjai és a komcsi kína,-a türk tanácsról nem is beszéve! cirmi,te havi hány pénzért "gondolkozol " és firkálod ide a hülyeségeidet!?
folt
@Csizmás Kond: Aki Romániában születik, aki Romániában jár bölcsbe, oviba, isibe, aki Romániában dolgozik fizet adót, aki Romániában a románok között érzi magát jól, otthon, aki Romániában hal meg és Román földbe temetik - AZ ROMÁN !!!

Hogy pluszban a magukat magyarnak képzelő román gecik Romániából gyalázzák a magyarokat és ártnak a magyaroknak, az külön minősíti ezeket a mocskos geci román cigány férgeket.

Még nem voltam Romániában - idegileg.
És imádkozz, hogy ez így is maradjon, mert ha én beszabadulok oda, Trianon egy fesztivál volt hozzám képest!
folt
Aki nem tesz semmit Magyarországért, az nem magyar !!!
Aki meg árt Magyarországnak, az kimondottan magyarellenes !!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy logikai bukfenc amit bekajál az igaz matyar

A Párt központi napilapja vezető írása okadatolja a Népszava publicisztika feltételezését

Ártunk és qurmányunk nagyon bízik az emberi butaságban, az elemi logika totális hiányában. Úgy tagadják le az egyértelmű tényeket, hogy lényegében igazolják. Valami ilyen történt az elmúlt órákban.
A Népszava „Mindent egy lapra” című írása azt fejti ki hogy „Az egész pályafutása – és a mi életünk – legkockázatosabb mutatványát hajtja végre a miniszterelnök: megpróbálja (eddig) 27 ezer halott után sikeres járványkezelővé átpozicionálni magát.”.
Az igazat megvallva a független szemlélő számára ez a tudatosság ennyire nem egyértelmű, sokkal inkább a nemtörődőmség és az elmeállapota, a felfogni képtelensége látszik meghatározónak.
Azonban érvbeli támogatás érkezett a párt központi napilapjából a „Európában kivételes a Fidesz népszerűsége” című pamflettel. Ami nem kevesebbet állít, mint: „Nőtt az utóbbi hónapokban a Fidesz–KDNP támogatottsága, a magyar választók vélhetően azt díjazzák, hogy a sikeres vakcinabeszerzésnek köszönhetően Európában az elsők között indulhat újra a magyar gazdaság”! Legalább is a derék, szép, okos és megbízható Deák Dániel és vele a XXI. Század Intézet ezt próbálja sulykolni! =))
Pipás
@Csizmás Kond: Az a helyzet, hogy édesnyádnak inkább malacot kell volna ellenie helyetted. Mocskos, hazug, tolvaj fidesznyik vagy te is. Te is tudod nagyon jól, hogy nem Hadházyval van itt a probléma, mégis ideböfögöd a hazugságaidat.
justhpeter
Orbán valóban egy Ceausescu-féle államot épít, pont annyi ésszel és tisztességgel. Már nincs más út a számára. Bízom benne a sorsa is ugyanaz lesz.
Pálinkás Pál
nos ez olyan diktátoros lopás, így is kell visszavenni...nem törvényeket nézni, mert akkor még 50 év múlva is pereskedés lenne..orbán lebontotta a jogállamot, tehát ő se bízzon holmi bíróságban..48 órát adni a pénz visszautalására ,utolsó fillérig...ha nem, utána kilövési engedély...
tudode
Ez megvót!
.
Úgy megjött az étvágya a trottyosnak, hogy nincs határa, ha ivan valóságtartalma azzal, hogy Európa tűzvészkére veti ki polip csápjait::
.
----- Szerbia újrarajzolná a Balkán térképét Orbán Viktor támogatásával?
index.hu/kulfold/2021/04/15/bosznia-hercegovina-orban-viktor-szerbia-albania-diplomacia/
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+balk%C3%A1m&oq=Orb%C3%A1n+balk%C3%A1m&aqs=chrome..69i57j0i13.8427j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------
..
------ Orbán Viktor posztolt egy Nagy-Magyarország térképet, Horvátország keményen kiakadt.
168.hu/kulfold/orban-viktor-nagy-magyarorszag-terkep-facebook-horvatorszag-magyarorszag-andrej-plenkovic-179083?fbclid=IwAR1Rzfjh8rvbqTanBu-E-gke6ejt532DcRoLuP24i0cIaQ1rcji9GRyhMNw
---------------------------------
..
És nincs aki megállítsa eznnek a hatlövetű patás ördögnek!
kereső
Ady Endre: A hőkölés népe

"Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.
Mindig ilyen volt: apró kánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.
Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.
Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.
Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.
Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.
Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért úgyis mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja."
Csizmás Kond
@Pipás: ...az is helyzet de az is tény, hogy téged tényleg disznó ellett...
kereső
És, hogy értse mindenki, miről beszél Hadházy Ákos fehéren-fejetén, itt a kifejtése az AN(Bartus L) tollából:

"Az állam alapítványokba való lopakodó kiszervezése után nyíltan is megszavazták azokat a törvényeket, amelyek értelmében a magyar állam közvagyona alapítványokba kerül, az állami funkciókkal együtt. Fontos hangsúlyozni azt, hogy nemcsak több ezermilliárd értékű közvagyon kerül a “Fidesz” (Orbán Viktor magánszervezete) birtokába, hanem az állami felügyelet, ellenőrzés és irányítás is, az állam ismert funkciói kiüresednek és megszűnnek. Mivel várható, hogy az egyetemek és más intézmények esetében alkalmazott modell nem áll meg itt, az állam megszüntetése és magánkézbe való kilopása zajlik.

Elveszíti az értelmét mindezzel, hogy Magyarországon ki nyeri – az egyébként is a Fidesz mindenkori kétharmados győzelmére beállított – csaló választásokat, mert az állam elveszíti eredeti funkcióját, szerepét, mert a tulajdon, a vagyon, a felügyelet, az irányítás kikerül az állam hatásköréből és semmi köze nem lesz hozzá. A vagyon elveszíti közpénz jellegét. Amit az alapítványokba visznek, az többé nem lesz a köz vagyona, nem azoké, akik megtemelték, hanem az Orbán által kinevezett és pórázon tartott strómanok rendelkeznek felette, akiket Orbán irányít. Magyarul: Orbán Viktor magántulajdonába veszi az országot.

Mindezt azzal a hazug látszattal, hogy “demokratizálja” a működtetést, függetleníti az intézményeket az államtól. Orbán megteremti XIV. Lajos álmát, aki azt mondta, hogy “az állam én vagyok”, de ez az ő esetében sem valósult meg olyan abszolút módon, ahogy Orbán esetében fog. Magyarország megszűnik államalkotó nemzet lenni, a Magyarország nevű projekt Orbán magántulajdona és magánvállalkozása lesz, aki strómanjai és bábjai révén tulajdonosa lesz a magyar államból kivett vagyonnak, intézményeknek és állami funkcióknak."
solidedge
Nem Orbán tehet róla. Ha valaki Napóleonnak képzelte magát akkor egyszerüen bolondok házába zárták. Orbán ettől is súlyosabb eset, valami megmagyarázhatatlan ok miatt még is szabadon mászkál.
Csizmás Kond
@folt: tegnap 22:42...aki meg annyira hülye mint te azt parittyával etetik...mert te mint cigány aki Magyarországon születtél koldultál és éltél és majd a magyar föld fogy takarni akkor sem leszel magyar ha ezt százszor megismétled.
kakambuki
@kereső: "Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet" Meglátta, illetve hát láthatja ma is. Mert a nép él, saját erejéből, ma is!
kereső
@kakambuki: Élni lehet sok féleképpen. Emelt fővel, szabadon, tisztességesen gerincesen. És lehet megalkuvóan, szinte szolgaként lehajtott fejjel, és meghajlott gerinccel. Különbözőek vagyunk.Ha lehetséges, akkor én az első életformát kivánom magamnak , a szeretteimnek. Te élhetsz a második módon- csak ne akard(Te és az éppen regnáló egyszemélyes hatalom) ezt rám kényszeriteni.
Nyírfa
@tudode: ma, 6,57

Orbán határrevíziós törekvéseinek az előszobája lenne a szerb nagy állam megvalósulása, amit az oroszok előszeretettel támogatnak, a törökök azonban a Balkán támadásaként élnek meg, ugyanis ez a kelet-európai övezet az ő védelmük alatt áll.
Olyan háborús konfliktust gerjeszt az orosz-szerb-magyar terv, amely a II., világháború óta nem fordult elő. De orbánnak semmi sem drága azért, hogy a történelemkönyvekbe írhassa magát, ami ugyan már meg is történt, csak nem Európa nagy átalakító mágusaként, hanem felcsúti, önjelölt "hadvezérként", akit a hazája ki- és elárulásáért " a saját népe küld a politikai süllyesztőbe - végleg.
A trianoni álom , a nagy magyar birodalom képe rovásírással, kipcsak vérrel és a többi hagymázas lózunggal oda kerül, ahová való: egy nemzet kórképei közé.
Eladott Ország
Ezért kell a bűnöző és politikai prostituált román cigányt börtönbe zárni. A csüngőhasú cinikus trógernak már annyi vaj van a fején, hogy bőven kijönne egy életfogytiglan. Qrva nagy szerencséje, hogy nincs halálbüntetés, mert csak a kötelet érdemelné meg, a golyót kár volna rá pazarolni!
Nyírfa
@kereső: 7.31

És Magyarországon a helyzet változatlan. Mindig is ilyen volt, és talán ilyen is lesz, egészen a nemzet végzetéig. Volt egy Mátyás, élt egy Petőfi, ja, igen, és felemelte a fejét Dózsa. Ennyi volt a melldöngető ezer éves államiság minden dicsősége. Mátyást megölték, és a magyar urak rögtön szétszedték , amit az egyetlen haladó királyunk felépített. Dózsa sorsát is megírták a nagyurak, a jobbágyok azóta is kétrétgörnyedve járnak - jobbágynép vagyunk, és már nem bízhatunk abban sem, hogy felbukkan egy Petőfi a sorainkban.
Talán azért, mert a jobbágysorsot csak együtt, egy-erővel, egy-akarattal tudjuk felszámolni.
Ha mi magunk válunk a szabadság megtestesítőivé, akkor megmenekülünk. De, ha nem, akkor ezért a népért úgyis mindegy.
voltmárjobbis
Nemzeti Dal.
(Senki-Se írta, és terjed, mint a „futó-tűz”…)
Talpra magyar, hív az urna!
Meg ne válaszd Viktort újra!
Kibírsz vele még négy évet…?
Ez a kérdés…! Válassz, kérlek!
Mi magyarok…, annyi mindent elcseszünk!
Elveszünk, ha nem maradt egy csepp eszünk!
Alkotmányunk véres kardja,
Hajszálon függ, rozsda marja.
Nevet rajtunk Európa:
"Lázadj már, te idióta!"
A magyarok szégyene, hogy kertelünk,
Felkelünk, de odacsapni nem merünk!
Nincsen jövőnk, csúf a múltunk,
Jelenünkből nem tanultunk!
Sírunk, hogy a sors lecsap ránk,
Nem hogy inkább, észbe kapnánk!
A magyarok kedvelik a bánatot,
Állnak, mint a vágóhídi állatok!
Fényesebb a lánc a kardnál…,
Fegyvert fogni mér' akarnál…?
Fogjál inkább papírt-tollat!
Valljad be az adót holnap…!
A magyarok jámborsága végtelen,
Képtelen ezt felfogni, az értelem!
Gazdaságunk, büszke gálya,
Nyugdíjpénzünk elment rája!
Lyukas csónak, nem gyorsnaszád,
Lapát helyett…, fogjunk kaszát!
A magyarok istenére, mit teszünk…?
Kik leszünk, ha hullámsírban itt veszünk?
A magyar név megint szégyen!
Nem mutat jól nagy mellényen!
Még hogy e nép vitéz, bátor…?
Mit keres itt a diktátor…!?
A magyarok istenére, mit várunk…?
Kit ámítunk azzal, hogy MI diktálunk?
Száz trafiknak egy a vége…,
Megy a Lázár bal zsebébe!
Jobb felől…, a Közgép tömi:
Ettől szép, a rabló-römi…!
A magyar nép önérzete szép dolog,
CBA-val jobban megy, a mélytorok!
Orosz testvér…, orosz atom…,
Levizsgáztunk! Pribék-szakon!
Büszke ránk az elvtárs, Putyin:
Soha nem nyert ennyit, mutyin!
Jövőnk múltján ötágú a szégyenfolt,
Vörösebb, a vérnarancs, már régen volt!
Hol sírjaink egykor állnak,
Nyugodt földet nem találnak.
Verejték lesz ott a harmat,
Ez a sorsa a magyarnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.