Az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy Magyarország összesen 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt szerte a világból összesen 300 milliárd forintért, azaz darabonként csaknem 19 millióért.

8 milliárdnyi lélegeztetőgépet ajándékozott el az állam, pénzért egyet sem tudtak eladni pedig 300 milliárdért vették
Kép:Propeller

A gépek egy része azóta egy gödöllői raktárban porosodik, csak a tárolásuk havonta 90 millió forintba kerül. Itt jelentette be a külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás, hogy a fölöslegből másoknak is adunk.

A cseh kormánytól jött egy megkeresés, elmondták, hogy mire van szükségük, ezt követően mi megvizsgáltuk, hogy nekünk mi áll rendelkezésre

– mondta akkor az államtitkár.

Gödöllőről a kormány

Csehországba 150 lélegeztetőgépet szállított, de küldtünk a Felvidékre, Kárpátaljára, Vajdaságba, Boszniába, Libanonba, Jordániába, Kirgizisztánba végül pedig Ugandába 18 gépet a fölöslegesekből.

Az RTL Klub összesen 425 elajándékozott lélegeztetőgépet számolt össze. Ez az átlagos beszerzési árral, azaz 19 millió forinttal számolva nagyjából 8 milliárd forintos ajándékot jelent a magyar adófizetők pénzéből.

A csatorna kérdésére, hogy pontosan hány lélegeztetőgépet ajándékoztak el, és hogy mennyit sikerült értékesíteni a gépek közül, a tárca nem válaszolt.

Ha más országoknak segíteni tudunk, annak örülünk

- írták.

Forrás:RTL.hu/24.hu
Címlapkép:Propeller

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Szerencse baloskáim,hogy kevesebben vagytok.Az oltásellenességgel már elbuktátok a jövő
évi választást!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Akkor nyolcmilliárdért adta tolták az egészet, vagy ők is aranyáron kapták ingyért? Hogyé számolva darabját, vagy tucatját?
Ajándékozhatnának még beléptető kapukat, ereszcsatornákat kersztyényeknek mutyi vakcinát is ami elől menekülnek a polgárok mint az utolsó ítélet elől.
RonaGyuri
Ez a számítás így nem helyes! Mármint a bekerülési árral számolni az ajándék értékét, mert azt növelni kell a tárolási költségekkel! =))
Viszont az is rény, hogy egyik szám sem igaz az értékre, mert az lényegesen kevesebb, mint amennyibe került nekünk adófizetőknek. Hozzáértők szerint legfeljebb a harmadát érték! =))
Qqberci
Meg kéne próbálni lombfúvónak eladni. Egy ügyes külgazminiszternek ez nem lehet probléma...
gina
Ilyenkor hol van a sok fideszbirka, ??? sehol ehhez nem tudnak vagy nem akarnak szólni agyhalott mind,,, nem zavarja ezeket az IQ nullákat semmi,,, ez a fidesz magyar , idióta szektahivő prolik
Sámannus
Onnan tudjuk, hogy bűncselekmény történt, hogy most a kutyának sem kell pénzért. Petya és a pohos rablóhordája arcátlan zabrálást folytat.
Maxipocak
De ha műtétre mehetsz végre és nincs oltásod, azt saját zsebből finanszírozd. Hát a büdös fideszpatkány qrvaanyátokat. És most finom voltam.
kakambuki
@Maxipocak: Nem drága barátom, egyáltalán nem! Kimondottan b.dös tahó voltál! Ja és miért is nem regisztráltál oltásra?
home office
Két szempont:

1. Megint elherdálták a pénzünket
2. Jutalékból nagyon komoly összegek estek le neki

Ezek azért nem érzik meg, hogy 300 milliárd közpénzt elégettek a semmiért, mert csak ebből az egy üzletből meggazdagodtak.
Felfogod egyáltalán, hogy mekkora összeg a 300 milliárd - ráadásul túlárazva vettek meg minden szart!
Az a szemét "Brüsszel" a töredékéért vett jólműködő lélegeztetőgépeket.

Rengeteg vállalkozás és ezzel együtt rengetek ember és család ment tönkre, mert Orbánnak NEM (!!!) Magyarország és a magyar emberek az elsők, hanem a saját üzleti érdekeltsége hatalomtechnikai szempontból - sok éhes szájat kell betömni, hogy hallgassanak és továbbra is támogassák.

Orbán csak társasozik az országgal az emberekkel - te hülyegyerek, KIHASZNÁLNAK, csak egy bábú vagy Orbán Mono/Monypoly játékában!

300 milliárdért mennyi emberen segíthettek volna...
Nem tette!
Orbán nem szeret jót tenni másokkal. Sajnálja másoktól a jót.
Miért?
Mert Orbán nem szereti az embereket, a magyar embereket sem! (sőt, gyűlöli az embereket ez a sátánfattyú)
Pálinkás Pál
persze patkány Merkely szerint indokolt volt mind a 17 000 beszerzése...
Néro
Más pííízével verni a csalánt ahhoz értenek. Fitymákországbában mit takarhat a hűtlen kezelés fogalma ?
ómió
És az efftársi jósda meg kusikált, amikor a pontosan szükséges darabszámról volt szó?
human
Figyelem!
Aki kapott már oltást nézze meg az eeszt.gov.hu oldalon, hogy azon a napon mikor megkapta az oltást milyen beavatkozást, vizsgálatot rögzítettek neki a rendszerben. Van akinek vakbélműtétet írtak be! :(

Blogh Judit hívta fel a nézők figyelmét ere a Sezged TV-ben.
youtu.be/2sD9-RBBj_g?t=3062

Leírás a belépéshez:
koronavirus.gov.hu/cikkek/igy-ellenorizheti-hogy-rogzitve-van-e-az-oltasa
www.youtube.com/watch?v=1wjbLS0uFO0
tudode
Emiatt a kotyavetélésért nem az a kérdés, hogy mi legyen --- többek között -- egész európának elegendő lélegeztetőgéppel, hanem az az elképesztő, hogy úgy működhet egy "kalóz kormány", hogy a szolgálati út betartásával, nincs aki felelősségre vonja, kiszabja a méltó büntetést az európai adófizetők adójában elkótyavetyélt milliárdokért!!!
.
Nevezetesen a portyázótól a felelőtlen gazdálkodásért a felcsúti nemzetvezetőnek, a szarkabőrbe bújt csúszómászót pedig annak az un. közjogi méltóságnak kellene megvonni a bizalmat, aki ül a folyó partján, és azon spekulál, hogy kitől bűzlik az egész ország a székházmutyi óta!
.
Ami csúcs:
.
------ 90 millió forintba kerül a tízezernyi, fölöslegesen felvásárolt lélegeztetőgép tárolása
20210414_Havi_90_millio_forintba_kerul_a_tizezernyi_foloslegesen_felvasarolt_lelegeztetogep_tarolasa
--------------------------
.
Vajon a raktárra szánt EU-s lóvé sorsa mi lett, hiszen kormány határozat van róla
.
--- 2,5 milliárd forintból épít lélegeztetőgép raktárt az Orbán-kormány
mfor.hu/cikkek/makro/25-milliard-forintbol-epit-lelegeztetogep-raktart-az-orban-kormany.html
.
„””””A kormány már júniusban bejelentette, hogy támogatja: európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készletnek legyen raktárbázisa Magyarországon. A legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat pedig már arról is rendelkezik, hogy ez egyelőre mennyibe fog kerülni.””” (….)
.
www.google.com/search?q=K%C3%B6zponti+rakt%C3%A1r+%C3%A9p%C3%BCl+Magyarorsz%C3%A1gon+l%C3%A9legeztet%C5%91g%C3%A9p&oq=K%C3%B6zponti+rakt%C3%A1r+%C3%A9p%C3%BCl+Magyarorsz%C3%A1gon+l%C3%A9legeztet%C5%91g%C3%A9p&aqs=chrome..69i57.30867j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
A piros pacsis pasinak még különleges felhatalmazás sem kell ahhoz, hogy úgy bánjon, mindenféle felelősségrevonás nélkül úgy a nehezen dolgozó kisemberek, mint az EU-s európai állampolgárok adójával, mint a lábakapcájával:
.
----- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti...
tudode
Nagyon pipás vagyok!
.
Hosszúra sikeredett a hsz-em, hogy kiírjam magamból, nyugalmazott közszolgaként a felháborodásomat!!!
.
----- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
-
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
------------------------------------
.
Gyomorforgató amit megenged magának ez az "alacsony, kövér" pasi, és nincs aki lefogja az enyves kezét, azzal elterelve a társadalom figyelmét, hogy "az ellenzék oltásellenes", miközben ha egy szükséget szenvedő állampolgár eltulajdonítja a járókelő filléreit, rablásként minősíti a rendőrség, akkor milliárdok elsíbolása az vajon mi
.
www.google.com/search?q=Rabl%C3%A1s+az+utc%C3%A1n&oq=Rabl%C3%A1s+az+utc%C3%A1n&aqs=chrome..69i57.5148j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Hol van az igazság akkor, amikor Repülős Gizi néni bugyilopásért fél életét rácsos ablak, ajtó mögött töltötte, netán milliárdok eltulajdonításához netán nincs szankció!, tudás, emberi tartás az iGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBAN!
NKF
Szerencse baloskáim,hogy kevesebben vagytok.Az oltásellenességgel már elbuktátok a jövő
évi választást!
balos
@NKF: A prostik üzenik,csinálj gyereket a mamádnak!Lehetőleg árvát!
Néro
@NKF: 49.2 százalék a 75 százalék. Ennyi. A kevesebb meg több.
simmering73
Érdekes, hogy ezekből a szarokból nyugat nem kért ajcsiba egyet sem.
kissé felnőttem
és ki a felelős ja a szokásos közadakozásból majd a nép kicsengeti, pedroo meg megy a kőbányába kiskalapács véső és törje magát mert tőbb 100 évig dolgozhatja csak le mindezt a hozzánem értősdijét
nezelodo
Nem gondoltam, hogy megérem, hogy a régió dollárpapái, (cukrosbácsijai), leszünk valaha. Hál' Istennek olyan jól megy nekünk, hogy itthon már nincs mire költeni a százmilliárdokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.