Törökország az új lehetőség, amit tegnap másfél perces bevonulás után jelentett be Szijjártó. De mielőtt valaki elindulna, jobb, ha tájékozódik, ugyanis nem mindenhol elég csak a plasztikkártya.

Már hét országba lehet menni nyaralni a magyar védettségi igazolvánnyal, de akadnak kis bökkenők, amire figyelni kell – itt vannak a részletek

Fotó: Pixabay

Hétfőn Szijjártó Péter harangozta be az újabb lehetőséget, hogy most már Törökországba is lehet menni nyaralni a magyar védettségi igazolvánnyal. Ezzel most már Magyarország hat másik országgal ismeri el kölcsönösen a védettségi igazolványokat.

Szijjártó eddig Romániával, Szerbiával, Montenegróval, Bahreinnal, Szlovéniával és Horvátországgal egyezett meg.

Ezekbe az országban tehát teszt és karantén nélkül utazhatnak azok, akiknek van védettségi igazolványuk.

Nem mindenhol elég csak a plasztikkártya

- Horvátországba például csak akkor engednek be valakit korlátozások nélkül, ha a második oltás után eltelt legalább 14 nap, és ezt az oltási igazolvánnyal bizonyítani kell a határon.

- Romániába akkor lehet menni, ha a második oltás után 10 nap telt el, ezt szintén igazolni kell oltási igazolvánnyal, román vagy angol nyelven.

A konzuli szolgálat honlapján egyébként részletes tájékoztatást lehet kapni az országokba való további beutazási feltételeiről.

Forrás: Index.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kimaradt Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kína stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Kimaradt Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kína stb.
Eladott Ország
Értem én, hogy Szerbiának és Montenegrónak is van tengerpartja, sőt, Bulgáriának és Romániának is. De nem mindenki a tengerhez akar utazni, ezzel szemben olyan nyugati országba biztosan akar, ahol a családja lakik, vagy dolgozik, és nem látta őket több mint egy éve. Azoknak meg dugják fel az agyáig minden alkalommal a PCR-tesztet, mert megint mindenkit átvertél? Többek között azért, mert te majd megmutatod a világnak, hogy ha kell, erővel is, de beoltatsz mindenkit. Ez megint csak rólad szól, ez megint nem rólunk szól. Mi csak az áldozatai vagyunk a megalomán tervednek. Kimentél tanulmányi kirándulásnak álcázott propaganda pofavizitre Izraelbe, ahol mindenkit beoltottak, csak egyet felejtettél el: hogy ott a világon mindenhol elismert Pfizerrel, nem pedig kínai vakcinával oltották be az embereket. És bár senki nem mondja, hogy ne lenne hatásos, de jelen állás szerint szart se ér, legalábbis hátrányt jelent, ha valaki utazni szeretne.
uploads.disquscdn.com/images/0b469b829840932a3c8667a72b0fcc8d652d71348927c1bb6d5f08983a3422ab.jpg?w=800&h=651
karma1
@sgl: Hat magadra vess, ha Neked semmi se jo! Tessek, ott van Bahrain! A tiborczeknak jo vo't? Te meg huzogatod a bajszodat? Es Torokorszag? Romania? Szekelyfold? Ez a magyarok baja! Megmondta a kormanyban az uj kis takonypoc. hogy minden haztartasban 30 %-kal tobb penz maradt! Te meg biztos hogy kajara akarod kolteni a penzt, meg el akarsz huzni a Kanari szigetekre, vagy Hawaiira! Na, milyen kipcsak meg turk vagyol Te? (Gondolom, hasonlo okossagokat mondogatott 4 szemkozt ez a diszes fidesztarsasag!
kereső
Gondolom az "oltási igazolvány"-ról hiteles angol nyelvű forditás kell! Na, akkor adtak a x@rna egy nagy pofont toporzékék.A "védettségi" igazolványuk is csak magyar nyelvű. Aki utazni akar az legyen szives megnézni az EESZT-ben ügyfélkapun keresztül , hogy fenn vannak-e az oltásai , mert szerintem ez lesz az alapja az eu-s "zöld igazolványnak". És akkor nem kell hókusz-pókusz, meg konzuli forditás. Bár akit kinaival, orosszal oltottak azoknak még igy is le kell forditattni az oltási igazolványukat az érintett orsszágokba, mert Ők nem szerepelnek az eu-s zöldben.
namihami
Olvasva a ""szabad"" országok nevét, már előre sajnálom őket. Elsöprő rohamra számíthatnak.
Fenti országok voltak a mi milliárdosaink célországai eddig is (?!?!). Mi lesz majd még ezek után.
cikicakk55
Azok a főleg idős emberek akik a kínai vakcinát kapták,szerintem nem is tudnának külföldre utazni,mert miből? Azok a 60 év feletti idős emberek akik a Pfízert kapták,azoknak van rá pénzük,hogy bár hova elutazzanak. Itt megint a szegények szívnak,de nagyon. Akiknek kinn élnek a gyerekei,rokonai,csak azt tehetik,hogy megvárják,még a család haza jöhet. Nyugaton nem sok kínaival oltott vakcinás van. Én például akkor sem mennék Törökországba,ha lenne rá pénzem és ha Pfízerrel oltottak volna. Részemről nem regisztráltam,még is behívtak a kínai vakcina felvételére,még sok velem egykorú embert nem hívtak még be,pedig regisztráltak és Ők elfogadnák a Kínait is. Orbán logikus oltási terve nem működik.
karma1
@namihami: Csodalom, hogy a Maldivot kihagytak
Béla333
Tehát pl. Spanyolországba nem mehetünk, de Bahreinbe igen?!
Hát ez k...jó!
A lényeg (nekik), hogy a kenőpénz megvan minden keleti szuri után, a többi őket nem érdekli.
Igaz, az Unió önti ide nekünk is az engedélyezett oltóanyagot, de az a maffiának nem jó, hiszen abból nincs kenőpénz!
A hülye magyar meg így járt!!!
kokopelli
@Eladott Ország: (12:57) ...,vagy igazi tengerpartokra? (;-))
Eladott Ország
@kokopelli: A francia, spanyol, tengerpartra, de nagy valószínűséggel az olasz tengerpartra sem vonatkozik "bégettségi igazolás", legfeljebb karantén és tesztelés után mehet a magyar a tengerpartra. A veszéhelyzeti WHO engedélyt nem fogadják el csak a harmadik világban, igaz sajnos már mi is oda tartozunk. Az orbáni diktatúra alatt Magyarország Európa Bangladese lett!
Gyurka80
@karma1: Szép lassan a többiek is elfogadják, már megint Orbánnak lett igaza!
kokopelli
@Eladott Ország: a felsorolt országokba menjen az akinek több anyja volt !Én már egyszer autóval megtettem
ezt a balkáni utat! Nincs messze ,csak nem akar végetérni! ...és unalmas!Az országúton terelgetett birkák, és a
terelgetés közben kötögető v. horgolgató pásztorasszonyok vasidegei is határtalanok! (;-)) (leuszni a Dunán jobb!)
Málna
@kereső: Qr kód van a kártyán. Így nem kell lefordítani semmit.
Málna
@cikicakk55: A kínai vakcinára már nem kell hívni senkit, gyakorlatilag bármikor lehet menni oltakozni. Mondd meg az ismerőseidnek, hogy fogaljanak oltópontra időpontot. Mondjuk holnapra.
namihami
@Málna: Az összes fideszes ismerősöm már beoltatta magát valamelyik ""keleti csodával"". Pártutasítás volt. A normálisabbja még vár, hogy mennyien élik túl.
Az mondod, hogy nem kár értük? Azért ez így nem igaz. Azért volt közöttük nagyon jó szobafestő is...
kereső
@Málna: És , ha leolvasod a QR kódot, akkor mit olvasol??, és milyen nyelven??
Málna
@namihami: Igen, biztos így volt. Vagy csak álmodtad...
Málna
@kereső: Többek között azt, hogy érvényes-e a kártya. Angolul.
Eladott Ország
Orbán: egyre többen kívánnak utazni Afrikába és környékére. Ez normális? Térj már vissza a valóságba te zavarodott elméjű pálinkaimádó pocakpogácsa! Magyarországon kb. 10 millió ember él, hányan terveznek most utazást szerinted?! Van neked minimális fogalmad arról, hogy hogyan él a többség?! Ne keverd már a hétköznapi embereket a maldívozó Mészárossal, a szuperjachtozó Szíjjártóval, a falukat vásárló Rogán földesúrral! Te tényleg nem érted, hogy a többség egyszer sem fog Afrikában nyaralni?! Se idén, se jövőre, se azután. Az is kérdés, hogy idén több millió ember egyáltalán fog-e nyaralni. Ugyanis képzeld, gazdasági válság (is) van. Nem mindenkinek szórja a milliókat a kormány, nem mindenki mutyis haver. Nem tudni, hogy az ilyen kijelentéseidnek az arrogáns cinizmusosod vagy a realitástól elszakadt elméd az oka.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154493589_464438641587528_2044436226502330643_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=HxpfqFXq7pgAX8tdpZZ&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=cf56adb2294e2d557090b9b04ce46aae&oe=60C0B1BF
kereső
@Málna: Azon kivül?? Mert ez lófütty, meg esti fény.
Málna
@kereső: Ez a lényeg. És hogy nem kell fordítás.:-)
kokopelli
@kereső: Afrika környékére is kívánnak az Orbán szerint!!Nem tudtam hogy Afrika körül leeresztették a "vizet"!(;-))
kissé felnőttem
@cikicakk55: rosszul tudod mert 69 felettieknek nem is adhatnának csak biont pedig se arra sem az utazásokra simán 10 éve nem telik, nem volt ám mindenki a fidesz parlametben 1,5- 2 milláért képviselő csak átgázolt rajtuk is mint rajtam 2 formás infarktus, de nem vitt magával eddig. igy maradj cikkcakk mert egyenesen az már nem nyerő, ott max egyszer még felülhet az ember a hő hatására, aztán szórhatják a hamvait szana szét ez ma igy is 230 ezer hun forint, de fizetendő.
cikicakk55
@namihami: május 11 18:49

Csak is azok Fidesz tagok kapták meg a kínait akik agymosásból eredően tagjai a Fidesznek. A kormány közeli és a csutinak fontos Fideszesek a Pfízert kapták meg. Fogynak a 60 éven felüliek,mert sokan már megkapták a kínait és valakinek csak be kell adni azt a sok szenteltvizet amit rohadt drágán meg vett Szíjjas és a hasznot is lenyúlták már róla. Én rá érek,nem óhajtok sehova utazni,kivárom még kiderül,hosz sz...t sem ér a kínai az új Indiai és a Brazil mutáns ellen. Szerencsére a számomra fontos családtagok a Pfizerrel lettek beoltva,én meg 66 évesen már nem reszkírozok. Amennyiben elkapom a Covidot,akkor így jártam,de ha nem,akkor az alapbetegségeimet eddig is gyógyszeresen sikerült kezelni. Nem óhajtok egy semmit nem érő vakcina miatt kínok kínjával meghalni.
cikicakk55
@Málna: május 11 17:15
Azok az ismerőseim akik még nem kapták meg a vakcinát,pedig regisztráltak, legnagyobb részük nem óhajtja a kínait. A maradék meg majd csak be lesz híva,hisz regisztráltak. Engem nem tudom miért hívtak be regisztráció nélkül? Pont azért nem regiztem,mert akkoriban még főleg a kínait favorizálták. Szerencsére most már van Pfízer is,így hamarosan regizek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.