Az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálatot indít Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében – adta hírül a Magyar Nemzet.

Vizsgálatot indítottak Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormánylap szerint a hivatal hétfőn felvette a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel, hogy elkezdhessék Karácsony ügyének kivizsgálását.

A Corvinus Egyetem szabályzata szerint a tanársegédi kinevezéshez az első után egy második nyelv előadói szintű tudása kellett volna. Budapest főpolgármestere az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 2000-ben tette le a lektorátusi nyelvvizsgáját, ami a diploma megszerzéséhez elengedő volt, azonban a későbbi oktatói kinevezéshez nem. Az egyetemi lektorátusi vizsgák soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák – összegzett az Index.

Karácsony Gergelyt azt követően támadta be a kormánysajtó, hogy a The Economistnak adott  interjújában alacsonynak és kövérnek nevezte Orbán Viktort. Ekkor – bár bocsánatot kért – a magas és vékony Karácsonyt hiányos nyelvtudása miatt kezdték cikizni, Orbán Viktor pedig demonstratívan angol nyelven számolt be a Boris Johnsonnal folytatott megbeszéléséről.

Forrás: Index, Magyar Nemzet

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mikor lesz a kolostor malacának a C tipusú átvilágítása?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nyelvvizsga. Hú mekkora fogást találtak Karácsonyon :D
Néro
@Qqberci: Minek. Mindenki tudja KISZ -titkár és jelentő Soros tanonc és Országszétverő. Ja meg egy fehér sejt.
Sámannus
@Macskaszem: Azévettek egy rahedli ócskavasat háromszáz milliárdért, mert a nyelvet sem tudják, az üzlethez sem értenek, ráadásul nem is az ország védelme nekik a fontos. úgy szarok ahogyan vannak.
Néro
Egyszer már azt is lehetne olvasni , hogy az OH vizsgálatot indít az egyházi oskolák gyerekszertő csuhásai miatt?
Ja az érdektelen. A nyelvvizsga az komoly ügy hisz azonnal lépni kel. Ha van azért ha nincs azért.
Gauntlet
demonstratívan? Orbán nem maradt Oxfordban, semmilyen papírt nem tett ott le- szerintem az az 5 mondat volt amit tökéletesen tudott, amúgy bármely vizsgán simán meghúznák!
Nessy
Ha értelmes cég keres angol tudással munkatársat, nem igazán érdekli a vizsga papír. Angol jelentkezés, és angol megbeszélés alapján döntenek. Úgy mellékesen, ha egy tanult nyelvet hosszabb időn keresztül nem használsz, erősen errodálódik. Azért jó, hogy kis hazánkban most ez a legnagyobb probléma, legalább is fidesz körökben.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.