Sokaknál a második oltás után sem alakult ki megfelelő védettség a kínai vakcina után, de harmadik oltásra ekkor sincs lehetőség – tudta meg az RTL Klub.

Magyarországon tilos a harmadik oltás
Fotó: MTI/Balázs Attila

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a híradónak azt írta, szabályt szeg az az orvos, aki harmadik vakcinát ad be azoknak a pácienseknek, akiknek a szervezetében nem termelődik elég ellenanyag a második oltás után sem.

Az antitestek hiánya főleg a kínai vakcinával oltott idős embereket aggasztja, hivatalos magyar adatok azonban egyelőre nincsenek a Sinopharm hatékonyságáról. A Főpolgármesteri Hivatal ezért 20 ezer ingyenes antitest tesztet ajánl fel a budapesti időseknek.

Forrás: rtlklub.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton57
@jesz: TE nem erted??? Nyugdijakat akar a kormany sporolni, mert draga volt a kinai "occo"!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
na, ilyenkor mi van? érti ezt valaki?
teuton57
@jesz: TE nem erted??? Nyugdijakat akar a kormany sporolni, mert draga volt a kinai "occo"!!!
Nessy
Tehát, akinél nem alakul ki a védettség, az vegyen egy rózsafüzért, és naponta mondjon el egyet reggel egyet este? Ahol ebben az esetben pl. után oltanak Pfizerrel, ott ennyire ostobák a szakemberek?
Esetleg a Sinofarmmal oltott időseket ingyen le kellene tesztelni, és akkor lenne adat a hatékonyságról, ha már beoltották őket, dacára, hogy a gyártók nem ajánlották, mert nem tesztelték 60 felettiekre.Mit szólnak mindehhez a "fő virológusaink"? Vagy most mással vannak elfoglalva? Ki ide repked, ki oda!
percsi
@Nessy: „időseket ingyen le kellene tesztelni, és akkor lenne adat a hatékonyságról"
Nincs ingyen teszt, pláne választások elött! Kiderülne, hogy senkinél nem alakult ki a védettség.
Bár ezért is Gyurcsány lenne a hibás, azt jól van.
timeshift
Aztat mondja bugris magyar Főparaszt - a parasztok legparasztabbja -, hogy "Mi mindent" megtettünk.
Egy lófaszt!
A saját tovább gazdagodásukért tényleg, de közben ugyanúgy szarban hagyták.. hagyják a magyar embereket, ahogy eddig is tették.
Nézz már a "sikerpropaganda" dumaszínház mögé, te kretén, orránál fogva vezethető primitív és/vagy geci büdös magyar paraszt!
kereső
Röviden, és tömören-. Gyilkosok. Erre esküdtetek orvosként, gyógyszerészként? Nemzeti Népegészségügyi Központ??
Inkább nemzethy halálgyár, bűnszövetségben orbánnal, szijjártóval.
Gazella
Hál isten! Töknek se kell a harmadik szuri.
Még mindig nem veszitek észre, hogy maga a föld népessége kisérleti nyúl lett...
Senkinél nem alakult ki a védettség.
Ez az egész a gyógyszeripari biznisz és a föld túl népességéről szól...
Egyre kevesebb a vizkészlet.. egyre kevesebb a termés (alapélelmiszer) stb...
Túl sokan vagyunk a föld számára.
Igaz erre rájátszanak a világ urai, hogy ki lesz a győztes..ki fogja uralni a népeket... et cetera...
Pálinkás Pál
várom, az ellenzék mikor tesz radikális lépéseket?
simmering73
Ezek szerint kevesebb idős halt meg, mint amennyit a kormány remélt.
Peller Anikó
@simmering73: Az bizony, mennyivel jobban nézne ki mondjuk így:

Keveslik a 30 ezret.

1. tízezer, tízezer, tízezer,
2. tízezer, tízezer, tízezer,
3. tízezer, tízezer, tízezer,
4. tízezer, tízezer, tízezer,
5. tízezer, tízezer, tízezer,
6. tízezer, tízezer, tízezer,
7. tízezer, tízezer, tízezer,
8. tízezer, tízezer, tízezer,
9. tízezer, tízezer, tízezer,
10. tízezer, tízezer, tízezer,

Az annyimint 300 ezer.

És minden hónapban kifutná belőle még 30 stadion. De még nem is vagyunk a gyárvány végén.
istván irén
Mindig mondtam kínától még 1 tetves zoknit se. Előre kéne lépni a 100 éves szart meg újra cserélni. Ezzel az erővel lovas kocsival kéne járni.Én hiszem kína felelős ezért a járványért
NKF
Seggfejek nehogy már a szivárványos RTL mondja meg a frankót!Miért nem kérdezik meg a
Szlávik vagy Rusvai prof.urakat,hogy nekik mi a véleményük?
Ja,értem ők nem hazudnak és nem léptek be a DK-ba!Főleg nem Komáromi a főnökük!
Giovanni Alba
@NKF: ma, 11:26
"Arra a felvetésre, hogy vannak, akik szerint - mivel a második oltás után nincs a szervezetükben elég antitest - szükséges lenne egy harmadik oltás is, Merkely Béla elmondta: az ellenanyagszint pontosan nem mérhető. A kérdés most azért kapott relevanciát, mert nemzetközi adatok - valamint az oltottak által elvégzett magántesztek - alapján a Sinopharm-vakcinák kapók egy jelentős részénél nincs kimutatható antitestválasz. Erre reagálva Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, de Szerbia is döntött egy harmadik oltás beadásáról. Az ismétlőoltás a két közel-keleti országban lehet más is, így a kínai vakcina helyett Pfizer-oltást is kérhetnek az érintettek"
www.napi.hu/magyar-gazdasag/merkely-bela-negyedik-hullam-sinopharm-ellenanyag-vizsgalat-teszt.730517.html
nezelodo
A végén még kiderül, homeopátiás vakcinát vett a szakértői kormányfőnk és külügyminisztere. Minél kevesebb ellenanyag képződik, annál jobb. A hatóanyag akkor lesz benne ha erősen hiszel a fidesz és a vakcinája hatékonyságában. Lehet, hogy azoknál, akiket nem oltottak, több ellenanyag képződött? Na ezek a társadalomra veszélyesek, mert tovább kell a nyugdíjukat fizetni.
nezelodo
Azért nem tagadható a ráció, a Katalin asszony vakcinája hordoz némi kockázatot a mellékhatások miatt. ( a kínai meg azért, mert vitatható a hatásfoka)
A mi zseniális vezetőik adták is boldognak, boldogtalannak a Pf-t, hogy azoknak legyen bajuk belőle.! A mi "elbutított hazánkfiai" meg pont arra vágytak, és annyian regisztráltak rá, hogy rögtön kikiáltotta saját polgárait gonosz gyurcsányista hekkereknek, mert összeomlott a méregdrágán összegányolt portál.! Alighanem azért, lett olyan népszerű a Pf, mert megtanulták az elmúlt tíz évben az emberek az igazmondó vezetőnktől, hogy amit nagyon dicsérnek, ott mindig sántít valami. Aztán nem csoda, hogy aki tehette, megindult Románia felé, és már a határon mindenféle könyörgés nélkül beoltották Pf-el.
simmering73
Szomszédunk lánya, aki Olaszországban él, készül haza jönni, meglátogatni az anyját. Most éppen áll a bál, mert a magyar állam nem fogadja el az olasz védettségi igazolványt. Mit szólnak ehhez az Olasz Testvérek?
creativehun
@sgl: Sajnos teljesen egyet kell ,hogy értsek veled. A fidesz akkora baromságokat csinált és annyiszor adott magas labdát ...amit egy nem teljesen pancsernek már rég le kellett volna csapnia,hogy az ember már nem tudja mit gondoljon?! Az ellenzék is a fidesz kottából játszik és elvannak a meleg szarban orbán sodorvizén..vagy ennyire dilettáns módon politizálnak?? Nem tudtak valós politikai tőkét kovácsolni a 36 havi munkaidőkeretből...egyáltalán..a munkaidőkeretből...az egészségügyisek helyzetéből..és a szerződésükből..a kormány katasztrofális járványkezeléséből..a kormány civileket megkülönböztető és szegregáló törvényéből..a másságot a pdeofiliával összemosó bohózatból...Szájer Borkai és kaleta cselekedetiből. Könyörgöm..ha ennyi nem elég ahhoz,hogy emberek millióit vigyék ki az utcára..akkor mi a túrót akarnak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.