Az emigráció különböző hullámai során generációk távoztak külföldre a magyar orvostársadalomból is, de az elvágyódó emberek, akik a kultúra csúcsa felé törekednek, mindig visszajutnak oda, ahonnan indultak – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Magyar Orvos-Egészségügyi Világtalálkozón.

Kásler: ezért hagyják el az emberek az országot
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Kásler Miklós köszöntőjében azt mondta, hogy

az emberek nemcsak politikai okok miatt, hanem a világ megismeréséért, a lehetőségek megragadásáért hagyják el az országot.

Ők megtapasztalják a világot, de emellett megtapasztalják saját gyökereiket is – tette hozzá.

A miniszter reméli, hogy a találkozó résztvevői kicserélik tapasztalataikat, megvitatják ismereteiket, és emellett "felismerik egymásban ugyanazt a kultúrát, szellemiséget és ugyanazt az életérzést."

Kásler Miklós kiemelte: a kormány hetven év mulasztásainak, hiányosságainak pótlására elindította a magyar egészségügy teljes megújítását.

Ehhez kapcsolódóan a találkozóra összeállítottak egy kiadványt is arról, hogyan képzeli el a kormány az egészségügy fejlesztését, és a magyar egészségügy jövőjét

- fűzte hozzá.

A miniszter arról is beszélt, hogy Trianon társadalmi következményei a mai napig érezhetők, de "mégis itt vagyunk, és a nemzet Közép-Európában ismét betölti azt a hivatást, amelyet több mint ezer évvel ezelőtt Szent István meghatározott".

Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az ilyen tökfejű politikusok miatt hagyják el az országot, mint amilyen te is vagy, te HÓHÉR!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az ilyen tökfejű politikusok miatt hagyják el az országot, mint amilyen te is vagy, te HÓHÉR!!!
Giovanni Alba
Bolond beszéd, és mégsincs benne rendszer.
Mert több dolgok vannak földön és egen, amiket ez a kókler csak bámul, de nem ért.
Az egészségügy megújítását az alapokig történő visszabontással képzeli. Beteg elme(háborodott).
Nyírfa
Javasolnám Hippokratészig, annak legalább lenne értelme.
vacsi
"összeállítottak egy kiadványt is arról, hogyan képzeli el a kormány az egészségügy fejlesztését, és a magyar egészségügy jövőjét"
Na, ez engem is érdekelne!
Macskaszem
A teljes leépítés fideszül megújítást jelent. Mint a megvédés ellopást, avagy a negatív növekedés is növekedés. Vannak ilyen fideszes furmányok.
kereső
Mi a lófütty köze van Trianonnak, Szt. Istvánnak, a "nemzethy keresztény életérzésnek"??? meg pláne ahhoz, hogy a magyar orvosok, ápolók/szakápolók tizezrei "emigráltak" az emmutt 11 év alatt?
kereső
Egyébként nagyon egyszerű a magyarázat. Az emberek- nem csak az orvosok élni! szeretnének, 21. századi módon- normális anyagi, kultúrális körülmények között. Olyan helyen ahol senki nem pofázik bele abba, hogy hisz-e vagy sem, senki nem kényszeriti rá, hogy gyermekét egy elavult középkori kultúrára "neveljék", és senki nem akarja ráerőszakolni a saját hagymázas középkori nézeteit.Ahol senki nem leselkedik be a hálószoba ajtón, és nem kinálgat támogatás cimén hitelt, hitel hátán.Ahol nem azért vállalnak a párok gyermeket, mert fizet érte az állam.
dr. prédikátor
te geci vén szarzsák!!! TÉGED MEG AZ ESZED HAGYOTT EL, DE AZ NEM JÖN VISSZA!!!
Dr. Proktor
Módfelett csodálkozom, hogy nem jött még rá Kásler proktor hogy kik elől menekülnek az emberek nyugatra...
Hát Soros, meg felsejlik mögötte Gyurcsány is!
lusta
@Dr. Proktor: És Brüsszel az hol marad?
Dr. Proktor
@lusta: Brüsszel már csak hab a tortán... :-)
ómió
Pedig "csak" az efftársak "vívtak ki" nekünk a "magasabbrendű társadalmukkal" 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött, amiből még máig is maradt bőven!
simmering73
Csak győzzük kivárni, hogy kalandvágyó orvosaink visszatérjenek.
kissé felnőttem
manó bácsi elhuzhatnál ám te is jó messzire ugyanis az emberek innen a puszta megélhetésükért mentek és mennek mert pénzből élnek és még szabadságvágyuk is van Meg kellett volna fizetni, tudod nem alamizsnával meg tíz parancsolattal,mert abba te is belefásulnál csak neked félisten a barátod azért húzód még de letelik ám .
Gazella
Nem rúgta még senki seggbe ezt a zsenilis hóhér faszt???
Aki ki megy mint orvos, az talán nyugdijas korára hazajön... Ha haza akar jönni.
vacsi
@kereső: Nagyon jól összefoglaltad! Még annyit tennék hozzá, hogy attól sem kell rettegni, hogy mindenféle beteges emberek buzit - meg még ki, tudja, mit - próbálnak meg nevelni az unokáinkból...
moareka
Majd 80 évesen, mert itt akarnak meghalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.