A miniszterelnök a Szamizdat 12. című hosszú írásában azt boncolgatja, hogy a magyarok miben különböznek a nyugatiaktól.

Orbán Viktor elárulta, hogy mi a különbség Brüsszel és Magyarország között

Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP

Orbán Viktor írásában felidézte, hogy Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora bírálta Magyarországot és a kormányt; egy „másik Európáról” beszélt, amelyet veszélyesnek minősít az Európai Unió (EU) szempontjából.

„Véleményem szerint valóban létezik egy, a nyugat-európaitól egyre inkább különböző, közép-európai kulturális, szellemi és politikai entitás, de ez nem veszély, nem fenyegetés, hanem jótétemény az Európai Unió, sőt Nyugat-Európa számára is” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, hozzátéve: Timothy Garton Ash kemény kritikája ihlette azt az előadását, amely megpróbálja a nyugati olvasóközönség számára is értelmezhető kategóriákban megragadni a mai európai viták szellemi esszenciáját, „ahogyan azt mi látjuk”.

Az előadásból idézve Orbán Viktor kiemeli: a megkérdőjelezhetetlen fejlődés és a fényes sikerek időszakában még a nyilvánvaló tévedések, melléfogások és súlyos fogyatékosságok ellenére is hosszan kitartott az a meggyőződés, hogy a Nyugat küldetésének mérlege alapvetően pozitív. Valami azonban megváltozott a 21. század elejére, éppen amikor az angolszászok vezette Nyugat megnyerte a hidegháborút. Egyre inkább apokaliptikus hangulat jellemzi a nyugati társadalmak gondolkodását, súlyos kihívások érik a nyugati civilizációt. Amerikában a konzervatívokat kiiktató liberális hegemónia után a neomarxizmus veszi át a gondolkodásformáló intézmények irányítását. Európában „egy muszlim demográfiai, politikai és gazdasági dagályt, áradatot indítottak el”. A Nyugat a „Nagy Víz” egyik partján sem képes megfelelő politikai válaszokat adni ezekre a problémákra. És ehhez jön még Ázsia és a nem nyugati társadalomszervezési formák látványos sikere.

Úgy látom, hogy ma ez a folyamat határozza meg a Nyugat életét. Gazdagok és gyengék. A legveszélyesebb kombináció. A feltörekvők semmi tiszteletre méltót nem látnak bennük, csak a könnyű prédát. A magyarok azonban eddig nem veszítették szem elől a saját küldetésüket

– olvasható a dokumentumban.

A Brüsszel és Magyarország közti viták éppen ezen a különbségen nyugszanak. A művelt nyugati közvélemény számára egy politikai közösség, egy nemzet küldetéstudata mára elfogadhatatlan, gyanús, miközben a magyarok számára „ez a létezés elemi föltétele, és olyan természetes, mint a levegővétel” A magyaroknak az államalapítás óta egyetlen célja van, hogy az itt élő népekkel közösen megszervezzék a Kárpát-medencét. „Ha a történet mára vonatkozó tanulságát keressük, az állami keret másodlagos. Ami fontos, a térségben élő népek összeműködése és összeszerveződése” – áll a szövegben, amit itt lehet teljes egészében elolvasni.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Viktorunk mára teljesen megbuggyant, lehet róla az agyvizet leönteni és kiszárítani az alatt lévő bolondgombát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Viktorunk mára teljesen megbuggyant, lehet róla az agyvizet leönteni és kiszárítani az alatt lévő bolondgombát.
gina
Felháboritó hogy ez a cigányfajzat milyen alapon veszi a büdös proli szájába a magyarokat?
Eladott Ország
Brüsszel: Orbán visszaél a hatalmával, veszélyezteti Európa egységét. Ez tipikus orbáni taktika. Elfingja magát, majd befogott orral a másikra mutogat !
uploads.disquscdn.com/images/8dc26943a561563b6faab3ea97d9a22ca972239693764016268c5d6a1689c80f.jpg?w=800&h=570
EZ AZÉRT ELÉG POFÁTLAN!
➡ Nagyszabású újjáépítési, gazdasági akciótervet hirdetett meg a fidesz, természetesen az önfényező propaganda már dübörög is. Azért ahhoz kell egy fajta arcbőr-vastagság, hogy miközben EU-ellenes kampányt folytatnak, mindenért Brüsszelt hibáztatják és azzal vádolják az európai közösséget, hogy semmit nem segít, addig a gazdaság újraindítását szinte teljes egészében olyan forrásokból tervezik megoldani, amelyet az EU újjáépítési programja kínál.
❗Arról nem is beszélve, hogy Orbán Viktor nemrég ezt a költségvetési csomagot még meg akarta vétózni, az uniós hitelfelvételt pedig mereven elutasította. Változnak az idők, csak a fidesz becstelensége változatlan.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/147082222_1676508742513554_2363905511426259432_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=1mH3DX1B-7UAX_MOm1W&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=659d2c519ed1e9700529b64d899b5763&oe=6165695A
ágimami
Végleg elgurult a gyógyszer???
Ez már tényleg agyrém és katasztrófa!!
@Eladott Ország: Nagyon jók a képek!!
tudode
Nocsak!
.
A Soros öszdíjas plagizál. Európai állampolgárként, miután kikupálódott már arra vetemedik, hogy belepiszkit azokba a tányérokba (Soros, Brüsszel) amelyekből jókat falatozott/zik, ami a Szamizdatját illeti:
----------------------------.
.
------ És akkor Orbán azt mondta: Stumpf István reformkommunista
hvg.hu/itthon/20180925_Es_akkor_Orban_azt_mondta_Stumpf_Istvan_reformkommunista
..
Lássuk csak:- részlet:
.
„””Talán még ennél is égbekiáltóbb bűnnek számított, amikor a szerkesztők a reformról szóló körkérdésüket
..
nemcsak megküldték a szamizdatos ellenzék olyan reprezentánsainak
..
mint Kis János filozófus és Szabó Miklós történész, hanem válaszaikat változtatás nélkül közre is adták. Így nem véletlen, hogy ha a folyamatos megjelenést nem is, de a legalitást mindvégig megőrző, egyébként radikálisként elkönyvelt Századvéget 1988-ra – népszerűségének csúcspontján – nemcsak nyomták, hanem el is adták 12 ezer példányban."""

---------------------------
.
És nem süllyedt el szégyenében akkor, amikor minden tisztességes magyar állampolgárra szégyent hozott ország, világ előtt azzal, hogy még az európai adófizetők pénze sem jut el rendeltetési helyére (finoman szólva)
.
----- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet
Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
---------------------------
.
Azért ehhez rinocérosz orca borító kell.
tudode
Megismétlem:
.
----- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet

www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0&t=80s
----------------------------
.
???
Béla333
A képen Viki éppen azt mutatja az orvosának, hogy a száján hol van az gyógyulni nem akaró fekete pötty!
Gyógyíthatatlan!
ágimami
@Eladott Ország: Köszi!!! Ezekkel a képekkel teljes lett a napom!!!
namihami
Ha zongorázni tudnám a különbséget...
csipetke
Nem kell ezt annyira túlmagyarázni,mint orbán. Egy mondatban is el lehet mondani,hogy a brüsszeliek,azaz a nyugat qrvajól él,mi meg sokkal [email protected]. Ott van normális oktatás,nálunk csak lebutított. Ott van normális orvosi ellátás,nálunk meg egy demens belassult vénember által irányított kupleráj. És lehet sorolni a különbségeket tulajdonképp a végtelenségig,de ettől nálunk nem lesz jobb,ameddig ez a banda a nyakunkon még mindig talál ellopnivalót
Gazella
Ahogy elnézem kénytelen leszek mesterlővészt játszani. Senki nem képes megmozditanu az elhizott seggét, hogy oda basszon egyet a narancs kormányak.
Akkor ne sirjon a magyar ... megérdemli
fűre lépni szabad
Nagyon sok különbség van (gondolom "Brüsszel" a hanyatló Nyugat-Európát személyesíti meg - mert egyébként semmi értelme Magyarországot Brüsszellel összehasonlítani).

Például ez is egy nagy különbség:

A magyarok több mint háromnegyede szegénynek számít uniós szinten

index.hu/belfold/2021/07/27/szegenyseg-unio-magyarorszag/

Meg ez is: pbs.twimg.com/media/DndznbgWsAAgRJ0.jpg

Középen, Kelet-Közép-Európa legna... legszélesebb mélymagyar mélykeresztény mélyparasztja
Orbán még a Pápát is képes meghazudtolni - azért ez már teljesítmény (természetesen kontraszelektíven)!
ómió
Hát, ha tűpontosan fogalmazunk, akkor, ez van!
fűre lépni szabad
@ómió: A következőt kell tennünk: iterálni a vonzáskörzeten belüli eredményjavító hatást.
kereső
Mintha ő lenne a "diktatúra ellenzéke"- szamizdat, mi? Komolyan , itt már meghülyült a teljes fideSS vezérkar, hogy emiatt sem szólnak rá. A tartalomról meg semmit- ép eszű ember még csak nem is gondolkodik rajta, hogy mit is akart irni.
fűre lépni szabad
A képhez:

- Valami van az arcodon.
- Hol?
- Mindenhol.
fűre lépni szabad
"A szamizdat illegális (!) kiadvány a kommunista (!) rendszerekben, amelyet azért írtak, nyomtattak és terjesztettek titokban (!), mert a rezsim (!) cenzúrája (!) betiltotta (!) volna a közölt tartalmak terjesztését."
ómió
@fűre lépni szabad: Akkor, tegyétek!
kereső
Van egy qrva nagy különbség! Brüsszel egy város- gyengébbeknek: Belgium fővárosa- Magyarország meg egy ország. Nem elhanyagolható különbség.
Ja, hogy Brüsszelben van az Eu kormányának, az EB-nek a székhelye- annak az EB-.nek, amelynek "fejét" éppen a te jóvoltodoból választották meg anno, felrúgva az előzetes és, hagyományos megegyezést? Ollan nagyon büszke voltál a "királycsinálásra".Csak azóta változott "Brüsszelben" a széljárás- nincs már Merkel, aki éveken keresztül bevédte a hazug pofádat.
fűre lépni szabad
@ómió: Te nekem soha többé ne írj (válaszolj), mert úgy szétfejellek, hogy nyaktól lefelé lebénulsz, a kurva anyád, te orbánista kőbunkó!
ómió
@fűre lépni szabad:A saját magatok "célkitűzése" (amit írtál) így kihozta belőled az elmebeteg bolsevik vadbarmot, bolsiék fajkreténje!? A bárcás anyukádat! Talán túlzabáltad magad böszmeszarból, vagy ez csak az elmebajod újabb rohama? A választ, bolsiék elmebetege, úgy tudod elkerülni, ha valakinek nem írsz! Ennyit nem tanítottak mag neked a bolsevik baromképzőben? Talán ki kéne iratkoznod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.