Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő biztonságpolitikával foglalkozó elemző. Az érintettek megerősítették lemondásukat a Direkt36-nak.

Nógrádi György is lemondott Antall József fiának leleplezett luxusutazásai miatt

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A 444.hu oldalán mejelent cikkben azt írják, nem akartak részletesen nyilatkozni, de többen utaltak arra, hogy a döntésükben szerepet játszott, hogy a Direkt36 feltárta: a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség

szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre.

Többen hangsúlyozták, hogy már nem állnak kapcsolatban Antall Péter igazgatóval (a néhai miniszterelnök fiával).

A Direkt36 májusban mutatta be az AJTK költekezésének visszásságait, amelyet eddig csaknem ötmilliárd forinttal támogatott az Orbán-kormány az adófizetők pénzéből. Belső dokumentumok, pénzügyi beszámolók és az alapítvány ügyeit közelről ismerő források információi alapján többek között arról írt a Direkt36, hogy az AJTK vezetése évente 15-20 külföldi munkautazást bonyolított, és ezeken rendszerint luxushotelekben szálltak meg. Időnként alapítványi pénzből költöttek magánkirándulásokra, magánkórházra, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre is.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
@sgl: Orbánt Gyurcsány emelte trónra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
Egyébként nem tudom ki hívta életre az alapítványokat, de egy igazi pénzcsalás volt mindig is.
durbincs
@csak húgy...: Azt maga agybafőbe vizelte ? ezeket : @kula: -t @Emmersson71: -t @sgl:-t @fűre lépni szabad: -ot ? no meg
az elmerottyan @simmering73: nevűt ? a Bezzeg - Tahót ? +@namihami:t @Nessy:t ? is ?
Eladott Ország
@Manhattan: Így igaz! ma, 09:50 ♦ Anno a diósgyőri kohászat ( LKM ) még Svédországba is gyártott acélt, és szinte a világ minden országába, de szétverték! A kassai kohászat viszont a mai napi létezik, ők meg tudták védeni az örökségüket. továbbá a többi iparágakat is szétverték, cementgyár, cukoripar, stb.
vitriol
orbánnak már van kiről példát venni, érdemes lenne másoknak is követni!
CsipkeRózsa
Végig gondolva ezt és a többiek hasonló luxus-élet megoldását, egy ország lakossága részben azért dolgozik, hogy egyesek ilyen módon élhessenek.
levarosbukta
@KisTehen: ami a legnagyobb baj hogy ott is tartja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.