Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart? Ezt Richard Quest, a CNN híres műsorvezetője kérdezte Szijjártó Péter külügyminisztertől.

Hiába próbált terelni Szijjártó, a CNN meleg sztárja elég hajmeresztő dolgokat kérdezett tőle – videó

Fotó: Facebook

A 24.hu összefoglalója szerint Quest a homofób elemeket tartalmazó pedofilellenes törvényről és a jövő évi választásokról is kérdezte kedden a CNN riporter Szijjártó Pétert – az erről készült videót pedig a külügyminiszter Facebook-oldalára is feltették.

Szijjártó így válaszolt a hírtévé sztárjának:

És tisztelem azt az életmódot, amelyet ön választott.

A külügyminiszter ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a törvénynek két része van, és az egyik a pedofíliával összefüggésben elkövetett cselekmények büntetéséről szól, a másik része pedig biztosítja, hogy

„megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké”.

Quest azonban nem engedte el a dolgot:

A beleegyezés korhatára Magyarországon – ha jól tudom –, 14 év. Tehát önöknek van egy olyan törvénye, amely alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik egyébként már négy egész éve gyakorolhatták volna ezeket a cselekményeket, nem láthatnak arról szóló tartalmat. Így van?

Szijjártó igyekezett elterelni a témát, de a riporter ragaszkodott hozzá, hogy ezen a vonalon menjen tovább az interjú, végül a tárcavezető azt mondta:

a magyar törvények szerint a felnőtté válás kora, amikor betölti a 18 éves kort. Ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése. 18 éves kor felett pedig, bármi is történik, ahhoz az államnak semmi köze.

Az interjú végén Richard Quest ajánlatot tett:

Miniszter úr, nagyon köszönöm, hogy mint mindig, most is nagyon udvarias volt, és idefáradt, hogy beszélgessen velem. És nagyon várom, hogy Budapesten is találkozhassak önnel a férjemmel együtt, amikor is meghívom vacsorázni önt és a kedves feleségét.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Értem én, ha valaki hülye, azt már kevésbé, ha a hülye hülyének néz. Szíjjártó azt válaszolta, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők dolga. Ha nem teljesen agyhalott a miniszter úr, talán azt is meg tudja válaszolni, hogy ha mindez a szülők dolga, akkor ezen a pályán mit keres a kormány, a pedofilokkal megtzdelt fideSS-kdnp, vagy bármely állami szerv ?
Abban az esetben azonban, ha a kormány és az említett többi szereplő is szülőnek érzi magát, meg kell kérdeznem, ha ebben az országban ennyi szülő van, miért vannak éhező gyerekek ? Ezek szerint a legutóbbi választáson is a választónál hülyébbek kerültek hatalomra. Ez nem jó előjel 2022-re.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Értem én, ha valaki hülye, azt már kevésbé, ha a hülye hülyének néz. Szíjjártó azt válaszolta, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők dolga. Ha nem teljesen agyhalott a miniszter úr, talán azt is meg tudja válaszolni, hogy ha mindez a szülők dolga, akkor ezen a pályán mit keres a kormány, a pedofilokkal megtzdelt fideSS-kdnp, vagy bármely állami szerv ?
Abban az esetben azonban, ha a kormány és az említett többi szereplő is szülőnek érzi magát, meg kell kérdeznem, ha ebben az országban ennyi szülő van, miért vannak éhező gyerekek ? Ezek szerint a legutóbbi választáson is a választónál hülyébbek kerültek hatalomra. Ez nem jó előjel 2022-re.
Namely
@justhpeter: "ha mindez a szülők dolga, akkor ezen a pályán mit keres a kormány, a pedofilokkal megtzdelt fideSS-kdnp, vagy bármely állami szerv ?"
A Kormány NEM azt foglalta törvénybe, hogy ők avatkoznak bele, hanem azt, hogy a szülők kizárólagos joga. Az állam pedig nem avatkozik bele, csak abba, hogy az ún "civil szervezetek" ne tehessék meg. Tehát nem nevel senkit szexuálisan, csak megakadályozza, hogy más megtehesse azt a szülőn kívül.
Ha őszintén kérdezted, nem csak szóbűvészkedéssel akartad a saját oldalad szemetét védeni, akkor világos remélem, hogy mért tévedsz (te is).
Dr. Proktor
@justhpeter: Hülye hülyéket választ - ez ilyen egyszerű...
Emmersson71
@Namely: "Tehát nem nevel senkit szexuálisan, csak megakadályozza, hogy más megtehesse azt a szülőn kívül."

Ez egyszerűen nem igaz! A kormány abba szól bele, hogy kik tarthatnak szexuális felvilágosítást! Heteroszexuális ismertetőkről is szó van itt!
Homoszexualitásról pedig ezek a kijelölt szakemberek fognak beszélni, nyilván elfogultan. Azt nem engedik, hogy olyan szervezetek szakemberei tartsanak előadást ilyen témában, melyek bármilyen módon köthetők homoszexualitáshoz.

Ha a fenti mondatod igaz, akkor a gyerekemet kikérhetem a kormány által kijelölt "felvilágosító oktató" előadásáról?!
Mert pl. az etika vagy a hittan kötelező!
Pálffy
@Dr. Proktor: Sajnálom, nincs igaza. A Fidesz csalások sorozatával érte el a 2/3-ot, ezzel utat nyitva a törvénytelen törvénykezésnek, majd a KORLÁTLAN, EGYOLDALÚ PROPAGANDÁNAK! Mi következik ebből? Az emberek jó részét, különösen a vidéki, alacsonyabb iskolázottságúakat minden averzió nélkül Orbán FÉLREVEZETTE! Ez a sötét PR olyan jól bevált, hogy intelligens(?), magas iskolai végzettséggel rendelkező értelmiségi réteg egy része is behódolt.
jesz
a CNN kérdezője egy aljas szarkeverő buzi...hogy jön a buzihoz a pedofil állapot? a kettő nem köthető
össze, csak ha a buzi kisfiúkat is szopogat. Ha felnőttekkel játszik fartúrósdit, de a gyerekekre rá sem néz, akkor az nem pedofil...
Namely
@Emmersson71: "Homoszexualitásról pedig ezek a kijelölt szakemberek fognak beszélni, nyilván elfogultan. "
Ez a mondatod nem elfogult? Ha te is elfogult vagy, hogyan kérheted számon a másik oldalt, ha ő is az? A törvényben nincs szó arról, hogy milyen hangnemben menjen az oktatás, így nem zárható ki az, amit írsz, de a másik oldalról is ugyanúgy elképzelhető ez (tehát a tanár kifejezetten a másik oldalt próbálja tolni). Szerencsére az oktatók zöme igen korrekt, így az átlag befolyásmentes oktatás lesz.
Ahogyan jelenleg is az. Azt értem, hogy vannak túlkapások mindkét irányban, de ezt nem kellene felnagyítani.
Ami a mostani rendszerben nem lehetséges, hogy odamegy egy civil szervezet (amely 99%-ban elfogult, hiszen arra jött létre, hogy a saját maga kis világát propagálja) és előadást tart. Maradjon ez meg a szülők privilégiuma.
"Mert pl. az etika vagy a hittan kötelező!" ha jól rémlik, akkor a neve erkölcstan talán.
Ez egyáltalán nem tartozik ide. De ha már említetted, akkor a jelen világban, ahol futótűzként terjed a "csak az a fontos, hogy neked jó legyen", ahol a tolvaj politikusokat sorozatban választják meg, talán nem ártana ránevelni a következő generációt arra, hogy létezik olyan, hogy társadalom, közösség, felelősség, valódi közszolgálat, stb.
Írhatnád, hogy "majd a Fidesz szájíze szerint", de az oktató van ott, ő mondja meg, hogy az erkölcsnek mi a valódi jelentése.
Hát nem a lopás, az biztos. Hogy a pride sem, az is biztos.
Málna
@justhpeter: Ha vannak éhező gyerekek az országban, az kizárólag a szüleik szégyene.
Gazella
Egy: jót röhögtem kakadu angolkiejtésén.
Kettő: hazudott mint mindig.
Három: van olyan törvény, hogy 12 éves büntethető szexuális meghágásokban...
De 14 éves felnőtt... amúgy 18 évesen válik felnőtté...
Szerintetek??
A CNN riporter miért hozta fel a 14 éves kort??? Lehet gondolkozni.
Emmersson71
@Namely: Nem az, hiszen a homofób törvény megmutatja, az arról nyilatkozók világossá tették, hogy kiket nem akarnak a felvilágosításban látni, vagyis az is egyértelmű, kikkel akarják megoldani!
Qqberci
Szíjrágónak nem szóltak, hogy ez nem az a HírTV?...
Aki Én
@Málna: Téged szellemileg éheztettek, de nagyon. Az is a szüleid szégyene.
Aki Én
@Gazella: Szerintem meglepően jól beszél angolul. Legalábbis engem meglepett.
Mondjuk külügyér angol nélkül tényleg gáz lenne.
Aki Én
@Gazella: ...orbán angolja, na, az über gáz.
Csizmás Kond
...meleg sztár...gondolom valami valagrend kitüntetett...
...és Peti honnan kéne tudja, hogy ő buzi ?...
csak úgy....
@Csizmás Kond: szájer is sztár volt a fideszben! és azt is tudta a pötyi,hogy a józsi buzi! van még buta kérdésed? :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...Ahhoz hogy valamit bizonyosan állíts ki kell próbáld...
...gyakorold a magyart mert még nem megy neked.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,gyakorold a magyart"

Mondjuk ez pont tőled elég balfaszul hangzik.
csak úgy....
@Csizmás Kond: OK! én körte,te körte ,ö körte...
Málna
@Aki Én: És téged a szüleid tettek idegbeteggé? Vagy később lettél ilyen?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...na és te tudod hogy Szájer és a többi...akárkik, buzik ?
és ne állj elő azzal hogy én is sokakra használtam ezt a jelzőt, mert tényleg használtam de senkiről nem állítottam hogy tudom.
Aki Én
@Csizmás Kond: Ez, hogy jön ide? A Szájerről tudom, évek óta mindenki tudhatja. Mi az, hogy többi akárkik???
Szerintem Kocsis és Gulyás is meleg. Szerintem!!!
De bocs, nem érdekelnek a melegek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: szívem szakad a szakadatlan hülyeségeidtöl...
@Shikari: mert le? :) honnan szeded ha nem tudsz angolul? mondták? :)
Csizmás Kond
@Aki Én: csak az tudhatja aki megdugta...a többi csak más után mondja...
...de ha te tényleg tudod az már valami...ez olyan mint amikor úgy kúrázunk le valakit, hogy azt sem tudjuk szőrös-e a micsodája...vagyis tudni vagy vélni más után hinni az egészen más.
Aki Én
@Csizmás Kond: Qrva nagy talány számomra, hogy ezt a sületlen balfaszságot ki lájkolta neked?
Ez a pár mondat, még ha megszokottan értelmetlen is, még tőled is sokkoló.
Csizmás Kond
@Aki Én: az értelmetlenség nem nekem a hiba vagy a szégyen hanem az aki nem érti...márpedig magyarul van leírva.
Csizmás Kond
@csak úgy...: Ne a szívedet szaggasd hanem tanuljad a magyar értelmezéseket mert rád fér amit látszik.
justhpeter
@Namely: Vagy engem nem értettél, vagy magadat sem. Ha az én jogom a gyerekem szexuális nevelése, akkor abba a kormány se pro, se kontra nem pofázhat bele. Vagyis törvényt sem hozhat az én dolgomban !
Namely
@justhpeter: "Ha az én jogom a gyerekem szexuális nevelése, akkor abba a kormány se pro, se kontra nem pofázhat bele."
Látom szóbűvészkedés folyik. :D azt ugyanis nem tiltották meg, hogy te oda vidd, ahova csak akarod, azt taníts neki, amit csak akarsz (ami nem igaz, mert nem futtathatod, megjegyzem nem mindenütt, mert pl Kanadában simán csinálhatsz belőle gyerekprostit), ők azt tiltották meg, hogy az iskolában, egyéb szervezett formában jelenjenek meg úgy, hogy esetleg egy szülőnek ez ellentétes az akaratával.
"Vagyis törvényt sem hozhat az én dolgomban !"
De, hozhat, ezért a Kormány. :)
Remélem már minden világos.

Tehát összefoglalva:
1. Te, mint szülő, csillámpóninak is nevelheted, szervezhetsz klubot a hasonló szülők porontyainak részvételével.
2. Viszont az iskolába, stb nem viheted a téveszméidet.
3. Így másokat nem fertőzhetsz vele.
4. A "te dolgod" a "te dolgod". A szexualitás magánügy. Tartsd magadban.
Namely
@Emmersson71: "Nem az, hiszen a homofób törvény megmutatja, az arról nyilatkozók világossá tették, hogy kiket nem akarnak a felvilágosításban látni, vagyis az is egyértelmű, kikkel akarják megoldani! "

1. le tudnád írni, hogy mitől homofób az a törvény? Mert az atv/telex/stb azt mondja?
2. Ahogyan leírtam, a végső szó a pedagógusoké lesz, akik közvetlenül adják át a dolgot. Én előírhatom, hogy a matekoktatásban az legyen, hogy 1 kóla+ 1 kóla az 2 kóla, de a pedagógus biztos, hogy azt mondja, hogy 1+1 az 2. Amúgy pedig nem ártana várni pl 2-3 tanévet, hogy milyen lett a dolog a gyakorlatban.
Akkor egyetértenék, ha az lenne, a törvényben, hogy a tankönyvben az kell, hogy szerepeljen, hogy:
"A buzik állatok, minden fartúró egy mocsok, és ha észreveszitek, hogy az egyik társatok ratyi, akkor rúgjátok ki az összes fogát".
De nem ez van.
Amit ti csináltok, a jó magyar "politikai elfogultságból olvasunk a sorok között" népszokása. Láttok valami rossz folyamatot? Nem láthattok, mert még nem is telt el semennyi idő ahhoz.
A törvényhozás olyan dolog, hogy az ember mer változtatni. Ha nem jön be, akkor bocs, próbáljuk meg másképp. Amúgy nem tesznek mást, csak próbálják elkerülni, hogy itt is olyan káros folyamatok induljanak meg, mint nyugaton.
A nyugat a király. De nem mindenben. Ha az lenne a kérdés, átvegyük-e a svéd üzleti szemléletet, innovációs kultúrát, pénzügyi szigort, átláthatóságot, egyértelmű igen. Hogy a svéd társadalmi kísérletet? Na, azt nem. Nem kell mindenben őket majmolni, és főként nem kell mindent zokszó nélkül átvenni.
Valamilyen demokratikus minimumot faragtak ebből a pride-maffia támogatásból: ha valahol nincs ilyen, ha valahol korlátozni merik ezt, az már nem demokrácia.
De ha már demokrácia: megkérdezték pl nyugaton az embereket valaha is, hogy szeretnék-e ezeket? Nem. Soha, sehol.
ómió
Arra volt kíváncsi az aberró, hogy kívülről milyennek látszik? De miért nem a pszichiáterét kérdi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.