Néhány perccel azután, hogy Karácsony Gergely egyértelművé tette, ő nem lép vissza az előválasztás második fordulója előtt, reménybeli szövetségese is online sajtótájékoztatót hirdetett.

Márki-Zay meglepődött a főpolgármester bejelentésén: "Karácsonynak minimális esélye sincs arra, hogy legyőzze Dobrev Klárát"

Fotó: Facebook

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Márki-Zay Péter is, miután Karácsony Gergely, a Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje bejelentette: nem lép vissza akkor sem, ha emiatt nem jön létre szövetsége a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével – írja a Telex.

Őt magát is meglepte Karácsony nyilatkozata – kezdte Márki-Zay, hiszen

szerda este 6-ra megbeszélt találkozójuk van.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelölje szerint

a főpolgármester megpróbált kész helyzetet teremteni,

és az elé állítani őt, ami olyan szempontból persze érthető, hogy ez a politikában egyfajta szokás.

Márki-Zay azonban úgy látja, hogy a kedd este, és szerda napközben nyilvánosságra került közvélemény-kutatási adatok hitelesek – ezt az MMM szerinte megvizsgálta –, így bebizonyosodott, hogy

Karácsonynak jelenleg minimális esélye sincs arra, hogy legyőzze az előválasztáson Dobrev Klárát, és így legyőzze 2022-ben Orbán Viktort.

A hódmezővásárhelyi polgármester jelezte, meglepte Karácsony ma délutáni bejelentés, majd emlékeztetett arra, amikor Karácsony vasárnap egy nyilatkozatában azt mondta, hogy ő akkor lép vissza, ha elüti egy villamos.

Egy villamos megérkezett közben

– fogalmazott Márki-Zay, aki szerint Karácsony megpróbál kész helyzetet teremteni, és a sajtótájékoztatójával megpróbálja őt kész helyzet elé állítani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: kedden a Medián, majd szerdán a Závecz közvélemény-kutatásából is az derült ki, hogy az előválasztás második fordulója előtt Márki-Zay Péter az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közt felzárkózott a második helyre Dobrev Klára mögé, és jelentős előnnyel maga mögé utasította Karácsony Gergelyt.

Márki-Zay szerda délutáni Facbook-bejelentkezését ITT nézheti meg videón.

Forrás: telex.hu, 24.hu

Címlapkép: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ezek ketten belesz@rtak a ventillátorba és most nem értik, hogy mitől fröcsköl...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Az a jó, hogy marad az eredeti megegyezés a második fordulóval kapcsolatban.
simmering73
Így kell leamortizálni egymást. Gratulálok, ügyesek vagytok. Dobrev a befutó.
rokker33
@simmering73: Dobrev a befutó, de ezek után egy éppeszű ember nem fog rájuk szavazni, vagy inkább ezek az emberek el se mennek szavazni vagy máshová teszik az X et!Így is úgy is már veszítettek az amúgyis csekély választókból!
Peller Anikó
@rokker33: Ok, segítek neked, a befutó azt jelenti nyerő, győztes, ő kapja a legtöbb szavazatot. Ezek után, ezek mellett vagy ezek ellenére vagy pont ezért mindenki elmegy szavazni és a nyerőre fognak szavazni az épeszűek. A épp eszű fideszbirkákat is kihajtják szavazni, ők persze a hátsókra szavaznak az utasítás szerint.

Így világos? Két elem.
rokker33
@Peller Anikó: Ja 633.000 ostoba ember :) Nem lesz befutó Dobrev , mert elbaszták karigeriék és Orbán simán nyerni fog!Akinek van esze az nem szavaz ezekre a trógerekre! 2018 Vona Gábor, 2014 Mesterházy és 2010 Gyurcsány balfaszsága miatt nyert Orbán :)
ómió
Ne kicsinyeskedjünk már, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.