Tényleg már csak az a kérdés, hogy az utolsó pillanat előtti utolsó pillanatban, ki rántja félre a kormányt.

Végletekig fokozódik az előválasztási dráma: Karácsony és Márki-Zay is rendkívüli bejelentéseket tett

Fotó: Facebook

Továbbra sincs visszalépő az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt közel három nappal. 

A nap legfontosabb híre az volt, hogy napvilágot látott két közvéleménykutatás, amely meglepetésre Márki-Zay Péter fölényét jelezte Karácsony Gergellyel szemben.

A hódmezővásárhelyi polgármester és a főpolgármester harcában ez új helyzetet idézett elő. A lehetőséget Márki Zay Péter (MZP) azonnal megragadta, és kijelentette:

ezek után nem neki kellene visszalépnie.

Karácsony azután jelentette be, hogy délután két órakor rendkívüli bejelentést tesz az MSZP V. kerületi székházában.

A jobboldali, konzervatív és liberális MZP híveinek azonban csalódnia kellett: Karácsony azt jelentette be, hogy nincs változás:

nem lép vissza.

A Medián egykori kutatási igazgatója ironikus módon a Medián (és a polgármester mozgalma által felkért Závecz Intézet) méréseinek jelentőségét kívánta bejelentésével kisebbíteni.

Nem sokat váratott magára Márki-Zay válasza, aki azt hangsúlyozta rendkívüli videóüzenetében, hogy Karácsony – akinek szerinte immár minimális az esélye a DK-s Dobrev Klára legyőzésére – kész helyzet elé akarta állítani.

A mai nap előválasztási drámája ezzel aligha ér véget, hiszen korábbi megállapodásuknak megfelelően Karácsony és MZP ma este hat órakor ismét összeülnek egyeztetni.

Az eltelt napokban nyilvánvalóvá vált: Dobrev Klárával szemben csak egy jelöltnek lehet esélye, tehát valakinek vissza kell lépni.

Így könnyen előfordulhat Karácsony vagy MZP az utolsó előtt utolsó pillanatban rántja félre a kormányt.

Csak a felületes szemlélő számára visszatetsző a Karácsony és MZP közötti egyre élesebb küzdelem. Az előválasztási dráma révén az ellenzék ügye hosszú évek óta először uralja a közügyek megtárgyalásának napirendjét a legszélesebb hazai nyilvánosságban. Ez pedig akár növelheti is az egységes ellenzék választási esélyeit a várhatóan 2022. tavaszán megtartandó parlamenti választásokon.

Fotó és címlapkép: Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ha egyikuk sem lep vissza, akkor Dobrev behuzhatja a nyerot, megerdemelten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Rendkívüli bejelentés: Ha még nem vette volna észre, címeres balf@szok vagyunk mindketten!"...
134.bátor
Kèt hatalomèhes szarházi...A saját pecsenyèjèt sütögetnè mindkettő. Èrdekli is ezeket az ellenzéki összefogás... Azt hiszem,rengeteg ellensèget szereztek ezzel maguknak az ellenzèken belül is. Az egèsz fidesz rajtuk röhög. Mi meg kînunkban...náluk ilyen elkèpzelhetetlen. Kèt macskajancsi..
Yoda69
Ha egyikuk sem lep vissza, akkor Dobrev behuzhatja a nyerot, megerdemelten.
justhpeter
Valahogy véget kell érjen ennek a két embernek a politikai pályafutása.
Pálffy
Márki-Zay és Karácsony = Az isten rakja a kopaszok közzé ezeket a rövid agyúakat. Ha szakad az összefogás, ha Orbán nyer, KIZÁRÓÉAG NEKIK KÖSZÖNHETJÜK!
rokker33
#Karácsony – akinek szerinte immár minimális az esélye a DK-s Dobrev Klára legyőzésére# Jóreggelt Orbán Viktor és a Fidesz a fő ellenség vagy lemaradtam valamiről???Május/ júniusban, mikor aláírták a nagy összefosásos megállapodást,akkor kijelentétték,hogy a nyertes jelölt mögé fognak állni. Ezt valamilyen módon Jakab és Fekete még be is tartja, de ez a két patkány mit művel?? Karigeri és MZP óriási csalódás. Most derült ki,hogy őket csak a hatalom érdekli semmi más! Remélem a zsidó nő nyeri és 2022 ben bukik az egész csürhe !!Orbán megeszi őket reggelire :D
Eladott Ország
Csináltak egy előválasztást, hogy kiderüljön ki a legnépszerűbb jelölt. Oké. Kiderült, Dobrev a legnépszerűbb. Erre mit csinál a demokratikus ellenzék? Mindent megtesz, hogy negligálja ezt az eredményt, hiszen akkor lett volna a "legdemokratikusabb" az előválasztás, ha bárki nyerhet, csak Dobrev ne.
Yoda69
@justhpeter: Miert erne veget? Mindketto polgarmester, amit folytathatnak ha nem nyernek az elovalasztason.
lampa laz
Ez a két idióta kezd emlékeztetni a Mesterházy-Bajnai ütközetre. Gondolom az mszp most is a kerékkötő mint 2014-ben is, mert most is ragaszkodik ahhoz, h ő adja a miniszterelnök jelöltet. Ez a szerencsétlen KG már rég kiléphetett volna ebből a mocsok szövetségből. Haza fogják vágni az egész összefogás értelmét az előválasztással együtt. Ha sokáig szórakoznak még azok is elállnak mellőlük akik eddig rájuk szavaztak. Mondjuk én egyikét sem sajnálom, mert nálam nem voltak befutók.
Hajrá Klára!
dr. prédikátor
ABOHÓCKODÁS ÉS BEJELENTÉSEK HELYETT HÚÚÚÚÚÚÚÚZZANAK A PICSÁBA
telegdilaci
Ez már bohózatba illő cirkusz! remélem elfelejthetik hogy ilyen hozzá állással kormányra kerülhetnek!
dr. prédikátor
folyt. egyik sem való kormányfőnek !!! mind a kettő nevetséges ripacs!!!
human
Ez az előválasztás izgalmasabbra sikerült, mint ami az idegrendszerem elbír :)
justhpeter
@Yoda69: Persze. Hitelesség nélkül. Gondolj bele, mindkét helyen mondhatják a vélasztók, mihelyt nyílt egy lehetőség a továbblépésre hagynák a városaikat.
Yoda69
@justhpeter: Bevallalhato veszteseg ha sikerul levatani a fideSSt, ha meg nem sikerul akkor ugy is mindegy, mert vege Budapestnek, es vege az orszagnak is.
human
@Yoda69: MZP tuti vissza fog lépni, ha Karácsony befeszül. (Hacsak nem mutattak a legutóbbi közvélemény kutatások olyat ami biztos győzelmet jósol MZP-nek).
Egyébként meg a körzetek már eldőltek. Az már jó dolog magában. És ott még a momentum és a jobbik is egész jól szerepelt úgy tudom. Nincs okuk a panaszra.
jesz
végletekig fokozódik az előválasztási dráma...

-kérem a közigazgatási államtitkárt...sürgős
-máris hívom, azonnal önnél lesz.
-miniszterelnök úr!
-kérem álljanak le a szórólapok nyomtatásával, méghozzá azonnal...
-értettem..történt valami, ami miatt le kell állni?
-igen...most olvastam, hogy a két férfi jelölt bohóctanfolyamot ad elő..ezek alkalmatlanok bármire is, nem lehetnek ellenfelek...
-Dobrev meg úgysem csinálja végig...már készítjük az ellenszelet..

értetem...
-távozhat..
Yoda69
@human: Az majd tavasszal derul ki, amikor a 106 egyeni korzetben lefutnak a valasztasok, de teny hogy a Jobbik es DK 30-30 korzetben indul, es remelhetoleg 70-80%-at behuzzak majd.
A legutolso hir hogy se Karacsony, se MZP nem lep vissza. Mondjuk ebben Karacsony kovetkezetes, mert o sosem mondta hogy visszalep.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.