Néhány területen már a magánszolgáltatóknál is kialakultak várólisták, annyi a beteg. Őket a több százezres költségek sem tartják vissza, sokan kölcsönt vesznek fel, hogy ki tudják fizetni a beavatkozást.

Egyre nagyobb a baj: már a méregdrága magánegészségügyi szolgáltatóknál is komoly várolisták kezdenek kialakulni

Fotó: pixabay.com

Mint a  24.hu írja, bütyökműtét 300 ezerért,

aranyérműtét 600 ezerért,

köröm-körömágy korrekció 48 ezer forintért,

szemölcs/árpa eltávolítása 12 ezerért,

orrsövényműtét 230 ezerért

– ezek a beavatkozások a legolcsóbbak közé tartoznak a magánegészségügyben, ahova egyre több beteg fordul a felsoroltaknál komolyabb műtétet igénylő problémákkal is, így kerülve ki az állami kórházak várólistáit.

A borsos árú magánműtétek népszerűségének az az oka, hogy a koronavírus-járvány drámai változást hozott az egészségügyben, teljesen felborította a magán- és az állami ellátás viszonyát.

Eddig a betegek túlnyomó többsége laborvizsgálatok, menedzserszűrések, a járvány alatt pedig PCR- és antigén-tesztek elvégzése miatt vette igénybe a magánszolgáltatókat, megkerülve a gyakran lomha és körülményes állami ellátást. A járvány miatt azonban ez átalakult:

mivel a kórházak hónapokig csak sürgős műtéteket végezhettek, az operációstop feloldása után elképesztő létszámú beteg zúdult az intézményekre, amelyek nem tudnak ezzel lépést tartani.

Kézenfekvő megoldás a magánegészségügy igénybevétele, és úgy tűnik, sokan valóban ezt választják, annak ellenére is, hogy akár több százezer forintra rúghat az ellátásuk.

A múlt héten egy, a magánegészségügyről rendezett konferencián a többi között arról beszéltek a meghívottak, hogy olyan új társadalmi rétegből kerülnek ki a páciensek, akik előtte nem vették igénybe a fizetős szolgáltatásokat. A konferencián felszólalt Kóka János, a Gyurcsány-kormány egykori gazdasági minisztere is, aki a nemrég Budapesten új klinikát nyitó Doktor24 csoport elnöki posztját tölti be. Kóka a klinika múlt heti sajtóbejárásán a Népszava tudósítása szerint elmondta: a magánellátásra is rázúdult a rengeteg beteg, a Doktor24 ortopédiai klinikáján például száz olyan páciens van már, akiknek az új multiklinika nyitásáig nem is tudtak időpontot adni csípőprotézis-műtétre.

A közellátásban jelenleg csípőprotézisre több mint 7400-an várnak, az átlagos várakozási idő 488 nap. Térdprotézisre több mint 8641-en várnak átlagosan 590 napot.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSS total tonkretette az egeszsegugyet. Ezrevel mennek el az orvosok es apolok, mikozben a 4.hullam kezd felporogni.
A nagysikeru "temesd el magad" program utan a fideSS most bevezeti az "oltsd be magad" programot. Igy kezelik ezek a tetvek a Covid jarvanyt.
TASzSz
Ez lesz, ugyanis bizonyos biztosítók már régóta kínálják szt a fajta szolgáltatást is! Havi 30-100e Ft biztosítási díjért!
Pálinkás Pál
megérdemeljük..birka nép...ez több áldozattal fog járni, mintha erővel elzavarták volna a fidesz csürhét
kereső
"Az egészség nem üzlet"- szólt a szlogen!
ómió
Akkor, "baj-oldásként", nyilván, a Böszme-féle kórházbezárásokhoz kéne folyamodni! Az anno is "hatott"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.