A miniszterelnök a sztrájkolni készülő pedagógusoknak 10 százalékos béremelést ígért. Sokat beszélt a rezsiharcról: ismét ezt a témát húzzák elő a 2022-es választási kampányban?

2022-ben ismét a rezsiharc lesz a Fidesz kommunikációs csodafegyvere?

Fotó: Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az előző évben is megtapasztaltuk, hogy a vírus ilyenkor gyorsabban terjed – írja a hirado.hu.

Orbán megállapította: a magyar komoly ember

Látható, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel, könnyen megfertőződhet. Van olyan szakember, aki szerint mindenképpen megfertőződik, aki nem oltatja be magát – tette hozzá a kormányfő.

A magyar komoly ember, fel tudja mérni, hogy veszélyben van, és el tudja dönteni, hogy vállalja ezt a kockázatot, vagy védekezik

– reagált a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy helyesnek tartaná-e, ha fizetnének azoknak, akik felveszik az oltást. A felelősségteljes magatartás az, ha mindenki beoltatja magát, tette hozzá Orbán Viktor és elmondta, hogy a jövő héten ő is felveszi a harmadik oltást.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy habár a koronavírus fiatal vírus, de rengeteg mutációja van, így mindenkinek azt tanácsolja, hogy vegye fel a harmadik oltást.

Az Európában emelkedő rezsiárak kapcsán felidézte, hogy 2002-ben figyelmezették az embereket, hogy ha a baloldal győz ismét emelkedni fognak a rezsiárak. Ezt a baloldal tagadta, mégis rengetegszer emelték a rezsit.

Orbán: Brüsszel klímavédelme = áremelés

A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítettük volna, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát havi 32 ezer forinttal lenne drágább a rezsi egy átlagos magyar családnál – hívta fel a figyelmet.

Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni – mondta a kormányfő.

Amíg mi a rezsit csökkentenék, ők úgy gondolják, hogy akkor lehet rákényszeríteni az embereket, hogy más energia forrást válasszanak, hogy felemelik az árakat.

Magyarország a többi V4-es országgal közösen követeli, hogy Brüsszel vonja vissza ezeket a terveket.

Brüsszel ahelyett, hogy segítene, tovább rontja a helyzetet. A következő uniós csúcson újra napirendre kerül a rezsikérdés – tette hozzá.

A gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető.

Elmondta, a legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú novemberben egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez. E mellett a magasabb infláció miatt visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat.

Orbán megemel szinte mindent: nyugdíj, bér, szja-visszatérítés

Emlékeztetett rá, hogy az idősek mellett a gyermeket nevelő családok is kapnak segítséget, miután jövőre 1,9 millió szülő kapja vissza az idén befizetett adóját.

Emellett az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal és a kulturális dolgozókét is 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.

A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – mutatott rá.

Arra is rámutatott, hogy hitelből nem lehet bért emelni, ezért a gazdaságpolitika fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek

Kiemelte, hogy a pedagógusok a 2013-as nagy arányú béremelésük után jövőre újabb tíz százalékos fizetésemelést kaphatnak, amit 2023-ban egy nagyobb arányú emelkedést követhet.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Amit ad rezsi csökkentésre azt viszont vissza veszi az őrületes áremelkedések áfájával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Amit ad rezsi csökkentésre azt viszont vissza veszi az őrületes áremelkedések áfájával.
szaboria1
Most számoltam ki csak az élelmiszer emelkedése miatt a kapott rezsicsökkentés 3 szorosával többet kell fizetnem már havonta.
jesz
érezni lehetett, megvalósult...Gyurcsány, és rezsiharc...e kettő viszi a kampányt..a leváltásáért küzdő jelöltek küzdelme szóba sem kerül...és amiről nem beszélünk, az nincs is..
simmering73
A gigászi rezsiháborúban ma ott tart a palackos gáz ára, hogy ugyanannyi mint 2013-ban. Ezért kár újra háborúba indulni.
tudode
Nocsak!
.
Kódisként a "Szegény Dzsoni és Árnika c." mesefilm statiszTÁJÁNAK következő felvonásának "szájhős" tanuja lett a SS hatalmával az egyeduralkodó
.
-----Szegény Dzsoni és Árnika. Orbán Viktor jelenetei
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU&t=9s
---------------------------
.
Döglődő lován megjátszva kártékonyabban, mint
.

-------Don Quijote
hu.wikipedia.org/wiki/Don_Quijote#A_reg%C3%A9ny_vil%C3%A1ga
Két külön részben adták ki Az elmés nemes Don Quijote de la Manchát, ez lett a spanyol aranykor – és valószínűleg az egész spanyol irodalom – legnagyobb hatású irodalmi munkája. Ez volt az első újkori regény. Mint a nyugati modern irodalom egyik alapműve, gyakran látható a legnagyobb fikciós művek mindenkori listáján.[2]
Don Quijote alakja az örök illúziók és reménytelen küzdelmek (szélmalomharcok) allegóriája lett.
Tartalomjegyzék
• 1Kiadásai
• 2A regény világa
• 3Szerkezet, cselekmény
• 4Utóélete
o 4.1Filmfeldolgozások
• 5Magyarul
o 5.11919-ig
o 5.21920–1944
o 5.31945–1989
o 5.41990–
• 6Források
• 7Jegyzetek
• 8További információ
-----------------------------------
.
Tragédi az, hogy feleveníti, felvértezve, nemlétező erővel egy képzeletbeli spanyol grandot, patás ördögkét félelemkeltéssel saját hazájának apraja, nagyját, csupasz valóságként, nap mint nap felbukkanva, HALLÓ IT VAGYOK MÉG!
ómió
Pedig az efftársak harc nélkül emelnék! Évente legalább kétszer!
nezelodo
A "Rezsiharc" lesz a végső fijjuk! Mi lett volna, ha nem nyomtátok volna a rezsikamut, talán több maradt volna a legendás liberális hitelességetekből!? Ne feledjétek, ha már a felhasználók elfelejtették, hogy a lakosság legalábbis vidéken, az utolsó petákig kifizette a gáz és csatornahálózat kiépítését, és ti államosítottátok a tulajdonukat, és használati díjat szedtek érte! Olyan volt mint a tsz szervezés, még kérdezni se lehetett, mit gondolunk erről, mert kimaradt valahogy a Nemzeti Konzultációból.
CsipkeRózsa
@szaboria1: Nem ad, csak papíron kimutatják.
colibri
A rezsicsökkentés örökös csodafegyvere, de most külünüsen kilóg a lóláb, hogy mekkora hazugság!
Nessy
Ha nem tud kézzel fogható eredményeket 10 évi kormányzás után felmutatni, jó lesz a híveknek a régi szlogen is!
kissé felnőttem
csábitóan nagy handa banda akár a viktor, az árak a plafonon az ÁFA 27 % akkor kenje a seggére az egészet
kissé felnőttem
10 5 a pedagógusoknak a parlamentieknek meg ??? millákat a hazudozásért ? bohózat ám viktorka hazudj otthon máskor! itt már tulléptél minden határt.
Yoda69
Ez érdekes lesz 15%os infláció mellett. Inkabb a penzromlast kene megállítani, az euró ma 262on nyitott.
szegfue
@Yoda69: Szerintem elirtad... nem inkább 362-ön?
kereső
"Rezsiharc"- 2009-ben 150 köbméternek megfelelő MJ felhasználásért fizettem 13 eFt-ot, most a 130 köbméternek megfelelőért fizetek 16 eFt, rezsicsökkentve.
Nessy
@kereső: Igen mert akkor még 1200 m3 gáz éves szinten kedvezményes volt! Én is ablak csere, gázboyler csere mellett is annyit fizetek kb, mint anno. Viszont a közületi emeléseket mindannyian fizetjük az árakban, ÁFÁ-val együtt! Amikor meg olcsóbb volt a gáz, milliárdokat kaszált egy cég, meg a költségvetés.
kereső
@Nessy: A svájci MET- amelyben csak úgy rajzottak a NER lovagok.De, mond ezt el egy "hivőnek"- hogy többszörösét fizeti ki a boltokban a rezsije megtakaritásának, és nem mellesleg, szijjártó péter medencéjének fűtését , a dunakeszi ház össz.fűtését, áram-és viz felhasználásának a rezsijét is az ő adójából fedezik- hiszen az ő "rezsi" megtakaritása az milliós nagyságrendű évente. Szerintem vetekszik a melós éves össz. bttó. keresetével.És ő csak egy.Mennyi lehet lölö éves rezsi megtakaritása, meg rogáné...etc.
Nessy
@kereső: Hívőnek ez magas, mint majomnak a zongora!
fűre lépni szabad
Ez a rezsiharc lesz a végső...
Aztán jön a fideszes politikusbűnözők elszámoltatása!

(nem ittam előre a medve bőrére...
na jó, mégis ittam egy kortyocskát!)
Istenakinincsen
@ómió:október 8., 11:04
Uncsi az efftársazás töki!Bár ahogy így mondod a te "efftássaid" indokolatlanul hatszáz Ft körüli összegre emelik az üzemanyagok árát(mert kell a lóvé az igérgetésekre,a választóvásárlásra).
Autógáz:680Ft/kg...pedig csak földgáz és környezetbarát!
Istenakinincsen
Valódi rezsicsökkentés:Az élősködő tolvajok eltávolítása.
Kinek kell ez a sok párt a sleppjükkel és a sok pártkatonával?Túl sokan vannak már és mind a mi javunkat akarják!Ne adjátok oda!!!
Hozzáértő átlátható,becsületes vezetőkre lenne szükség.
Van ilyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.