Folytatódik a Városháza állítólagos eladási szándékáról szóló ügy, amit az elmúlt hetekben az Index közölt sorozatban.

A portál most azt írja, a rejtélyes Anonymus-maszkos alak újabb vágott hangfelvételt közölt a Városháza-üggyel összefüggésben.

Újabb fordulat a Városháza-ügyben: Bajnai azt állítja, sok a cápa a baloldali főváros vezetésében

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A felvételnek ezúttal ismét Bajnai Gordon volt miniszterelnök a főszereplője, aki már korábban írt róla, hogy részt vett egy tárgyaláson, melynek témája valóban a Városháza eladásának lehetőség volt.

A 24.hu cikke szerint a volt kormányfő a már korábban közzétett beszélgetés újabb részletében arról beszél Gansperger Gyula és az Index állítása szerint a Városháza után érdeklődő potenciális vevő társaságában, hogy sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni.

Bajnai Gordon a vágott felvételen azt mondta:

Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen.

Tordai Csabán, a főpolgármester tanácsadóján keresztül, hogy kizárólag Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kelljen tárgyalniuk az eladás lehetőségéről. Gansperger a következőket mondja:

Az lenne a jó, ha a Balázzsal összejönne, már bocsánat, csak mindig ott van mellette egy másik…

Bajnai Gordon erre úgy reagál:

Ezt az igényt megértem, nem tudom, hogy a Tordai úr erre képes lesz-e, mert amint híre megy egy ilyen dolognak, ebben a […] egy ilyen koalícióban, mindenki hirtelen, meg vannak ezek a cápák. […] Énszerintem amikor bejelentkezik nálatok valaki, nem tudja kontrollálni, rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik.

Magyarán a volt miniszterelnök szerint az a realitás a fővárost vezető hatpárti koalíció esetében, hogy „sok a cápa”, így nem biztos, hogy Tordai Csabának sikerül elintéznie, hogy a Városháza eladásáról kizárólag Barts Balázzsal lehessen tárgyalni.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
@Gyurka80: .
Ezzel befejeztük a csevejt, mert nem őriztünk együtt libát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Még emlékszem az Ördög Ügyvédje néven futó botrány hősre, aki kínos dolgokat szellőztetett meg. Most visszanyalt a fagyi és a másik oldal is eltanulta ezt a partizán technikát.
Örök igazság, hogy az álljon ki a napra, akinek nincs vaj a fején!
Eladott Ország
@Rizikó: Diktátorok titkos vagyona: Nicolea Ceausescu 4 milliárd $, Kim Dzsong ill 5 milliárd $, Orbán Viktor 7 milliárd $ dollar. Ő visz mindent, itt is jobban teljesít ! Mi meg dögöljünk meg! Nagyon várom már az igazság óráját!... + amiről még nem tudunk.
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49132485_324556838394011_8084270113508818944_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Xo_c7CMa6esAX8s8-9-&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=215b3c01aa1eae40cb9cf9a33f5a4de6&oe=61C2E373
kereső
"Akár nevethetnénk is azon, hogy Varga Mihály SAJÁT DOLGOZÓSZOBÁJÁBAN AVATOTT FEL EGY MÁTÉSZALKA MELLETTI FECSKENDŐGYÁRAT, miután megtekintett egy kamu videót a nem működő üzemről a gyár tulajdonosával (aki korábban már eltüntetett sok milliárd, geotermikus erőművekre adott állami támogatást). Egy tábla előtt vágtak át egy szalagot a szobában... Az azonban nem vicces, hogy a szalagátvágás még áprilisban megtörtént, de a gyárban jelenleg SEMMILYEN TERMELÉS NEM FOLYIK!
Végképp nem nevetünk, ha tudjuk az alábbiakat:
- A cég 1,5 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁST kapott az Önök pénzéből.
- UGYANEZ A CÉG 2 milliárdos támogatásból NEM ÉPÍTETT geotermikus erőművet Mosonmagyaróváron, 5 milliárd EU-s pénzből NEM ÉPÍTETT geotermikus erőművet Battonyán és 400 millió EU-s támogatásból nem épített geotermikus fűtőművet Kiskunhalason.
- A miniszter urat rútul becsapták: a gondosan összevágott, közeli snittekből álló filmen dolgozik ugyan néhány gép, DE A KÉRDÉSES ÜZEMBEN VALÓJÁBAN SEMMILYEN TERMELÉS NEM FOLYIK.
- Erről személyesen győződtem meg a Mátészalka melletti Kocsordon. Az „üzemben” a portáson kívül két embert találtam, szemmel láthatóan SEMMILYEN TERMELÉS NEM FOLYT. A kaput zárva találtuk, de a készséges portás beengedett. Az üzemcsarnokban ott voltak a videón látszó gépek, de nem működtek és alapanyagoknak sem volt nyoma. Az egész üzemben két ember tartózkodott, nem örültek nekem, az egyikük el akarta venni a telefonomat. Pedig csak be akartam számolni az örömhírről, hogy a másfél milliárd forint az adófizetők pénzéből milyen jó helyre ment.
- Ha jobban megnézzük, a propagandavideón is látszik, hogy az átadott gyár áprilisban sem működött. Egy-egy felvillanó snittből látjuk, hogy néhány gép valóban van ott, de alapanyag, végtermék, munkások nélkül
- Mátészalkán sincsen még működő gyár, csak egy nagy csarnok áll félkészen. Ott megjelent a tulajdonos is, akit végre kérdezhettem a geotermikus erőművekről is (a szürreális beszélgetést rövidesen be fogom mutatni).
folytatás...
kereső
- Az egész beruházás értelmét megkérdőjelezi, hogy röviddel ezelőtt einstandolták, majd hagyták tönkremenni az ugyanilyen orvosi eszközöket magas minőséggel gyártó Dispomedicor Zrt. gyárát:
Nyírfa
Ez nem Bajnai stílusa. Én hallottam őt nagy gyűlésen, kis gyűlésen , egészen közelről. Kizárt, hogy így beszéljen az ellenzékről, ilyen szavakat használjon, és ilyen magyartalanul.
Manipuláció az egész, a magát anonymusként feltüntető személy amolyan habonyféle fickó lehet.
Vagy robot. Mindegy. A fidesz műve.
Nyírfa
@sgl: Igen, ez már agyrém. Köze nincs a kulturáltsághoz, az intelligenciához. Legalább Gyurcsány csinálna már valami ütőset, vagy a momentumosok. Jakab is boríthatná a bilit, ha van szeretője, ha nincs, senkinek semmi köze a magánéletéhez.
Nem jó jel, hogy az ellenzéki sorok összezavarhatóak.
Béla333
Bajnai is csak egy cápa!
Mi a fenét keres egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat ingatlan ügyei körül?
(Ja? Pénzt - szeretne...)
Nyírfa
@sgl: Az igazi Anonymus egy csoport - legalábbis volt -, mindig vállalták , hogy ők állnak a leleplezések mögött, és nagyon utálták a fidesz módszereit. A kormány üldözte is őket.
Nyírfa
@Béla333: Nincs rá szüksége. Világszinten nyilvántartott szaktekintély. Csak nem képzeled, hogy ilyen szintű spekulációkhoz adja a nevét?
Nyírfa
@sgl: De nem zengik a médiák! Néztem a sajtót, nem vezető hír, hogy a fidesz karaktergyilkolja az ellenzék egy prominens vezetőjét.
Béla333
@Nyírfa: 12.18
"Csak nem képzeled, hogy ilyen szintű spekulációkhoz adja a nevét?"

Pedig ez nagyon úgy néz ki... Ha nincs rá szüksége, akkor mégegyszer: mit keres Bajnai a Fővárosi Önkormányzat ingatlan ügyei körül? Miért nem szaktekintélyeskedik valahol máshol?
Rizikó
@Eladott Ország: Gondolom, tele vagy bizonyítékkal. Ne tartsd magadban. Az ellenzéki sajtó örömnapot tart, ha megküldöd nekik!
Nessy
@KisTehen: Milyen szerencse, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
tudode
Felmerülhet a kérdés azzal kapcsolatban, hogy MIÉRT NEM LEHETNE TÁRGYALNI egy több mint 200 éves épület más célra való felhasználását illetően, akkor, amikor rendes körülmények között a Belügyminisztérium alárendeltségébe tartozik/zott az ÖNKORMÁNYZATI ÁLLAMTITKÁRSÁG
.
----- BELÜGYMINISZTER A BELÜGYMINISZTÉRIUM SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE
.
Belügyminisztérium szervezeti felépítése – Önkormányzati államtitkárság
.
2010-2014.kormany.hu/download/b/57/21000/BM%20szervezeti%20fel%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s%202014%20janu%C3%A1r.pdf
-------------------
.
Az már anarchiával lenne egyenlő ha bármelyik önkormányzat áruba bocsáthatna bármilyen középületet/vagyont!
.
Ennek a cécónak olyan választás előtti karaktergyilkolászos szinezete van, mint korábbi Budai Gyula feljelentgetéseihez hasonlóan, amellyel kapcsolatban évek múlva felmerült, hogy
.
---- Mi lett azokkal a bűnügyekkel, amiket a Fidesz a 2014-es kampányban annyit emlegetett?
444.hu/2018/02/22/mi-lett-azokkal-a-bunugyekkel-amiket-a-fidesz-a-2014-es-kampanyban-annyit-emlegetett
----------------------------
.
Köztük pl. Simon Gábor ügye, amely az un. PANDORA akták nyilvánosságra kerülésével röhej tárgya lett, akinek októberben folytatótt a 2014-ben elkezdődött pere
.
---- Folytatódott a volt MSZP-s Simon Gábor büntetőpere
www.magyarhirlap.hu/belfold/20201001-folytatodott-a-volt-mszp-s-simon-gabor-buntetopere
---------------------
.
Sőt! Budai Gyula rácuppant a városháza, un. ügyre
.
www.google.com/search?q=budai+gyula+1400+feljelent%C3%A9se+eredm%C3%A9ny+n%C3%A9lk%C3%BCl&oq=&aqs=chrome.1.35i39i362l8.20580766j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------
.
Hányinger ez az egész karaktergyilkolászos történet akkor, amikor a cápák visznek mindent ami mozgatható!
Gyurka80
@tudode: Nem kell karaktergyilkolászni, elvégzik maguk a moslékok.Libajnai tehát azt mondta, hogy a moslékkoalíció olyan éhes mint a cápa, szétlopják a fővárost, az országgal is ezt tennék.
jesz
sok a cápa a városházán? és mennyi éhes száj lesz itt az áprilisi hatalomátvételkor? A húsos fazékban lévő maradékot csontig lerágva mind befalják...
Gyurka80
@jesz: Nem lesz áprilisban hatalomátvétel, mert az tragédia lenne az ország számára!
tudode
@Gyurka80: .
Nincs mit magyarázni annak, aki nincs tisztában az állam működésével/felépítésével
.
----- A BELÜGYMINISZTÉRIUM SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE
doc.hjegy.mhk.hu/20180AB0000011_2.PDF
-----------------------
.
Az un. "libajnaihoz" annyit, hogy még az egyeduralkodó is elismerését fejezte ki a Bajnai kormány válságkezelését
.
---- Orbán megint külföldön dícsérte a Bajnai-kormányt
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457.html
----------------------
.
Ráfaragott az ország azzal, hogy nem fogadta el Bajnai Gordon ajánlatát 2014-ben
.
---- Együtt 2014: Bajnai politikájával visszatérne a bizalom
nol.hu/belfold/egyutt_2014__bajnai_politikajaval_visszaterne_a_bizalom_-1378211
-----------------------
..
Tehát a karaktergyilkolás nem vezet sehova!
.
Az sem, hogy az Önhöz hasonlóak még mindig "libajnaiznak", azzal együtt, hogy

----- Bajnai Gordon nem felelős a Hajdú-Bét károsultjainak haláláért
www.dehir.hu/belfold/bajnai-gordon-nem-felelos-a-hajdu-bet-karosultjainak-halalaert/2011/11/09/
.
""""Rágalmazás miatt egy év próbára bocsátotta a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy a Wallis korábbi vezérigazgatójaként tönkrement libatenyésztők haláláért felelős."""
------------------------------.
.
!!!
Gyurka80
@tudode: " 5,5 milliárd forintot is meghaladó szállítói hitelt felhalmozó cég fizesse ki őket. Ez nem történt meg, és több libatartó öngyilkosságot követett el." Te baromarcú, attól, hogy egy vörösbíró felmentette libajnait attól még az előző tény! Azt mondta libajnai erre :nem értettünk hozzá! Így beszél egy igazi vörösbáró!
tudode
@Gyurka80: .
Ezzel befejeztük a csevejt, mert nem őriztünk együtt libát!
Lepényleső
Talán koppintanak az 1993-as fydes székház eladásáról? Esetleg ez annyira igaz mint a 2006 őszéről szóló filmnek
minden mozzanata,- az évszám,aztán nulla?
Gyurka80
@sgl: Milyen konkurenciáról hadoválsz idióta? Senki nem vette át a libásokat azért mentek tönkre és lettek öngyilkosok! Kár, hogy nem a te libáidat, munkádat nem fizette ki
JAJMÁR
Kiragadott mondatok... ki tudja milyen szövegkörnyezetből, és mondja valami anonym, amelyik nem veszi észre a másik oldal óriássá növekedését, de nagyítót helyez az ellenzékre. Hitelesség? Hol érdekli ez a "köz"médiát?
De ha még igaz is, má' az se érdekel.
Elvan bacva az egész!
ómió
Bizony! Az efftársi cápák egyik gyűjtőhelye! Ezt eddig is tudtuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.