Bige László cége nem fizette ki a rá szabott bírságot, és keresetet nyújtott be a GVH döntése ellen – írta meg kedden a  nyugatifeny.hu a Világgazdaság nyomán.

Beintett a műtrágyakirály: nem fizette ki a gigabírságot, más taktikát választott

A jövő évben indulhat meg a tárgyalás a Nyíregyházi Törvényszéken Bige László vállalkozó ügyében.

A koholt vádak szerint

Bige László és társai összesen kétmilliárd forinttal károsították meg a műtrágyakirály saját cégét, miközben a nagyvállalkozó több mint hétszázmillió forint vesztegetési pénzt kapott.

Bige László korábban a Partizánnak adott interjújában képtelenségnek nevezte a vádakat, és elmondta:

Orbánék a Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják őt kicsinálni.

Októberben a Gazdasági Versenyhivatal összesen 14,1 milliárd forint bírságot szabott ki Bigére és a kartellel maggyanúsított cégekre, amelynek kifizetési határideje 30 nap volt, ez pedig kedden lejárt.

A Hőgyészi Agrokémia Kft. és a Cargill Magyarország Kereskedelmi Kft. befizette a rá kiszabott összeget,

a Nitrogénművek-csoport nem fizetett,

és keresetet nyújtott be a GVH döntésével szemben. A GVH a VG kérdésére válaszolva azt írta:

“A Hőgyészi Agrokémiai Kft. (1,13 milliárd, amelyre 24 hónapos részletfizetési engedélyt kapott) átutalta az aktuális bírságrészletét, ahogy a Cargill Magyarország Kereskedelmi Kft. (szűk 2 milliárd) is befizette a rá kiszabott teljes bírságösszeget.

A Nitrogénművek-csoport viszont keresetet nyújtott be a GVH döntésével szemben, és azonnali jogvédelem iránti kérelemmel fordult a bírósághoz. Ennek keretében kérte a keresetlevél benyújtásának teljes halasztó hatályát is. A bírságösszeg végrehajtása ilyen esetekben nem foganatosítható a kérelem bírósági elbírálásáig”.

A lap megjegyzi, hogy így a Bige-csoport 15 napot nyert, hogy kifizesse a bírságot. Ennyi idő alatt kell ugyanis a bíróságnak megvizsgálnia, hogy a GVH-bírság közvetlenül fenyegeti-e hátránnyal a Nitrogénműveket.

Ha a bíróság helyt ad a kérelemnek, az ügy akár évekig is elhúzódhat, a halasztó hatály pedig érvényben maradhat a végleges bírósági döntésig.

Forrás: nyugatifeny.hu
Címlapkép: Youtube

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehetséges az időhúzás, ha a bíróság nem az Orbán bírósága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Akkor van félnivalója - persze hogy pénzeli az ellenzéket...
ómió
@nezelodo: De! Az a valóság, hogy a bolsi tetübandád - veled együtt - mindenkire, aki nem bolsi, ráhazudik mindent, eléggé zavaró! Sőt! Engem is zavar! Ha meg ezt mániás depresszióból csináljátok, akkor, magatokat sajnáld!
nezelodo
@ómió: Igazad van amikor a fenti tünetekkel kormányozzák az országot, valóban magunkat kellene sajnálni, ráadásul, hogy a kedves, unalomig ismétel szóhasználatod idézzem, ráhazudja a komcsi, libsi, "keresztény", illiberális tetű bandád az országra a jólétet, a tisztességes kormányzást, és a "zemberekért" való örökös munkálkodást. Inkább a lopásban és az ország eladósitásában, kiárúsitásában ilyen kitűnő az eredmény, nem az előbbiekben.
Ditrich
Bige Lászlónak az az igen nagy bűne hogy nem volt hajlandó védelmi pénzt fizetni a NER urainak!
ómió
@nezelodo: Látom, te azoknak a tüneteknek az örök efftársi csáposa maradsz, amikor még 12% felett volt a munkanélküliség, dübörgött az "elkúrtukkal" meg évi kétszeri gázáremeléssel tarkított efftársi népzsebi, aztán 1-1 havi fizuval meg nyugdíjjal "megkönnyített zsebbel" nem győztük lenépszavazni a tandíjat, vizitdíjat, ingatlanadót és, mintegy "felüdülésként" még az efftársi államcsőd is kopogtatott! "Sajátos ízlésed" van, amit - látom - az ország eladósításának (államadósság 2002.:8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd) és szétlopásának (az efftársaid a 90-es években több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" loptak, "privatizáltak" szét) másrahazudásával próbálnád púderozni! Kár a gőzért! Ezeket a bolsi rablóbandád csinálta! Nem vagy képes róluk lehazudni!
ómió
@durbincs: Aki kartellben nyulja le a gazdákat? A "liberófertőzött" jogrend egyelőre csak milliárdos szankciókat porciózna az ilyeneknek - ő még ezt is Márki efftársától várná "elboronálni" - de a javaslatod nagyon "tényálláskonformnak" hangzik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.