Ritka magas kilométerenkénti áron fogják építeni a Bicske és Esztergom közötti M100-as gyorsforgalmi utat.

Kilométerenként 10,7 milliárd -érthetetlenül magas áron épül az új gyorsforgalmi út

Fotó: 123RF.com

A 24.hu cikke szerint az Alfahír vette észre a közbeszerzési értesítőben megjelent eredményt, mely szerint két részletben nettó 345 milliárd forintból hozzák ki a 32,3 kilométeres, kétszer kétsávos utat. Azaz kilométerenként 10,7 milliárdot szánnak rá. Aminél csak egyetlen magyarországi sztrádaszakaszt találtunk, amelyik ennél többe kerül kilométerenként: az M85-ös autóút utolsó, Sopront az osztrák határral összekötő 4 kilométeres szakaszát 44 milliárd forintból építik.

Ami megdobja az M100-as költségét, az, hogy 3 alagutat kell fúrni, és lesz összesen 52 híd is a 32 kilométeren.

A két részre bontott projektnél az egyik felét a Strabag Építő Kft. nyerte nettó 125 milliárd forintos ajánlatával, a másikat pedig a Dömper Kft. által vezetett konzorcium nettó 220 milliárdos ajánlattal. (A Dömper Kft. amúgy a 35 éves sztrádaüzemeltetési koncesszió pályázatán is elindult piaci hírek szerint, a kormányzat év végéig tervezi kiválasztani a nyertest.)

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Gyorsan kell lopni, amíg még lehet...
csak úgy....
biztosan a szocik építetik,mert nagyarországon csak ök szoktak lopni..:)
-de fizess magyar ha hülyevagy...
jesz
3 alagút, 52 híd...azért az viszi a pénzt...a legkisebb kőccség a munkások bére...az csak aprópénz a többihez képest, ami marad a beruházásra.

...nincs itt semmi látnivaló..tessék továbbhaladni...ha valami gyanús ember fotózkodik, gyorsan vigyék be az elsősegély-konténerbe, mert megsérült...ha azt mondja nem, akkor majd.. A telefonja véletlenül összetörhet..
Pálffy
Hát, ha valaki ezt nem érti, akkor úgy kell neki. Elmondom - lassan, hogy minden mafla értse - a NER lovagok csak szedjék meg magukat még amíg lehet, mert hosszú ideig (soha) nem lesz módjuk ilyen aranyéletre! A számlák kitöltéséhez óriásoktól kérték kölcsön a plajbászt ...
Pálffy
@csak úgy...: Ne erőlködj, a Fidesz - trolloknak senki nem hisz, csak a birkái ...
csak úgy....
@Pálffy: én bízok a szájbarágós módszerben,-ha már dedó akkor legyen totál dedó!
Béla333
A politikusi "elit" az elmúlt 31 évben mindig is ellopta az autópálya építések felülszámlázott részét, hogy aztán azt egymás között elosszák. Amíg le nem csukjuk/csukják a bűnelkövetőket, addig ez így is marad!
De addig is lehet jajongani...!!!
namihami
@kissé felnőttem: 14.02: Nem. Csak egy, de neki sokat.
Rockxy
tízegészhét?
ráadásul nem is kerek szám.
százmilliárd mennyivel szebben látszana, hangzana, bosszantana és egyéb gyümölcsízű tejszínhab...
Toller Béla
Persze, nem kellene, nincs is rá szükség...de presztizsből megy, a másik fele mér meg van építve stikában ...Felcsut egy forgalmas É-D autóút mellé került, hogyan és hogyan nem, a fene tudja !
justhpeter
Oshzt tessek mondani az alkotmányos köcség már benne van ? Nehogy kimaradjon !
Eladott Ország
"A vállalkozó cégeit, a kapcsolt vállalkozásait átnézve, hamar kiderítettük, hogy a Dömper Kft. vezetője Abronits egyetlen lépésre van egy kormánypárti politikus családjától. Az egyik üzlettársa, Varga Zsuzsanna közös céget visz Völner Pál igazságügyi államtitkár fiával, Völner Marcell Pállal. Arról, hogy az államtitkár fia milyen szerteágazó üzleti tevékenységet folytat, s hogy hol érintkezik az állammal. Ugyanis Völner fia közös cégben van azzal Domán Beátával, aki a Hableányt hullámsírba lökő Viking Sygn szállodahajót üzemeltető svájci Viking River Cruises AG magyar leányvállalatát, a Viking Hungary Kft.-t is irányítja."
KisTehen
wazze, mennyi városházát lehetne venni ebből :)
lusta
Akkor szak(g)értsünk egy kicsikét.
Szóval ennyiért épül jelenleg a lengyel Tátrában az S7 gyorsforgalmi út legnehezebb 16,7 km hosszó szakasza, amely egy 2km 60m alaghutat is magában foglal. Ne feledjem, olyan apró völgyhidak is vannak, amelyek bagatell, pl. 690 m, vagy 850 m hosszúak. Igaz,ott nincs alkotmányosa költség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.