Úgy érzi, többletfelelősséggel jár, hogy ő lehet az első női köztársasági elnök.

Novák Katalin: „Vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent”Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nvoák Katalin az index.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy a nemzet egységének kifejezésére törekszik majd, a jogállam lebontásához soha nem fog hozzájárulni. A családokért felelős miniszteri tisztségéről az év végével lemondó politikus hangsúlyozta: jelentősen csökken a különbség Magyarországon a vágyott és a ténylegesen megszülető gyermekek száma között, az elmúlt években 123 ezerrel több gyermek született hazánkban, akiket szüleik korábban elsősorban anyagi okok miatt nem mertek volna vállalni.

Amikor arról kérdezték, fontosnak tartja-e hogy nőként kapott jelölést, elmondta:

Magyarország első női köztársasági elnökének lenni többletfelelősség. Az elmúlt napokban számtalan nőtől hallottam, hogy ezt a saját sikerének is érzi.

Novákot több támadás is érte a nevezést illetően, hiszen a kormánypártból érkező politikusról sokan úgy gondolják, hogy csak Fidesz intézkedésit fogja végrehajtani.

Vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent, mert azt gondolják, az nekik szükségszerűen rossz. Akik azt mondják, én csak egy bábu leszek ebben a tisztségben, valójában nem engem, hanem a nőket becsülik le. Nem feltételezik, hogy egy nő önálló döntésekre képes, szuverén közéleti szereplő lehet.

– mondta erről. Hozzátette, hogy nem tartja aggályosnak, hogy egy pártpolitikust, sőt, egy kormánytagot választottak meg a posztra, ugyanis szerinte csak a pártpolitikusok minősítik őt pártpolitikusnak. 

Arról is megkérdezték, hogy mi történne, ha arra kerülne a sor, hogy az elnöksége alatt az Alaptörvényt, vagy egy kétharmados jogszabályt próbálnának meg feles többséggel megváltoztatni. 

A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni

– mondta határozottan.

Forrás: index.hu
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Te nem csak a nőkre vagy szégyen, hanem a "bábuk"ra is.
"A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni"- azt már lebontottátok. Ha,az orbáni "jogállam" lebontására gondoltál- az meg hazugság. Mert az nem jogállam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Szánalmas magyarázkodása egy hithű orbán csicskának.
Ezzel a nyomorúságos megalázkodásával szégyent hoz a női nemre,
Baker
Nem hozzájárultál a jogállamiság lebontásához, hanem részt vettél benne!
Eladott Ország
"Eljutottunk oda, hogy ne legyen lényegi különbség aközött, hogy Orbán tojásos lecsót, vagy káposztás cvekedlit eszik vacsorára és aközött, hogy kit ültet az ország legelső közjogi méltóságának székébe. Annyira nem kérdés, hogy a 133 bátor seggnyaló megszavazza-e, hogy Novák már le is mondott a jelenlegi posztjáról, ahová ugyancsak a gazdája akaratából került. Ennek egyetlen egy tanulsága van: semmi esélye egy normális kormányváltásnak. Ha arra kerül a sor, csomagban kell megszabadulni tőle és az udvaroncaitól.A dolog lényege: infláció van, de csakafidesz' küzd ellene, mint a hétördög. Ezért aztán októberi szinten rögzítik a jelzáloghitelek kamatait, mert piros lett a paradicsom, nem hátra. Ha én jól értem, dicső kormányunk megint más faszával veri a csalánt, ráadásul mintha némileg csak a választásig gondolkodnának. A fél évre rögzített árfolyamok addig jelenthetnek valamit a jelzáloghiteleseknek, aztán mi lesz? Merthogy a bankok nem fogják benyelni a veszteséget, az egyszer biztos. Márpedig ahányszor Matolcsy György kamatot emel – ráadásul ugyan minek? Az euro árfolyama furtonfurt visszaugrik -, annyiszor emelkednek a hitelkamatok. És nem csak azoknak, akiknek jelzálogalapú. Mi lehet a terv áprilisig? Hetente bejelent valamit a mester? Egyik héten a kifli árát rögzítik (természetesen vagy a pékek, vagy a boltosok kárára), másik héten az almáért nem kérhetnek többet a termelők? Egyesével kell összeguberálni a voksokat?"
Néro
Hagyjál már vászoncseléd Ted fel a Fityma Orbán fülbevalódat és kussoljál.
Nektek tényleg nincs a pofátokon bőr.
Macskaszem
A nem attól leszel bábu, hogy nő vagy te majomsegg, hanem attól, hogy orbán rángat madzagon. Te csak egy aláíró automata leszel. Ezzel nem a nők vannak lebecsülve, hanem az ország, amiért egy újabb közjogi méltatlanságot nyomnak a nyakunkba 10 évre.
Béla333
"„Vannak, akik rutinból, reflexszerűen támadnak mindent, amit Orbán Viktor bejelent”"

Bizony! A bűnt és a bűnözőket, a maffiózókat, a hazaáruló mocskokat, a tolvaj, hazug embereket kapásból elutasítja a normálisan gondolkodó emberek többsége!
Ez újdonság Katinka?
tudode
Borzasztó!
.
Mindenki "támadja" (kritizálja) azt az egyeduralkodót, az apukájától kezdve mindenki, aki "ha" mégis elnyeri a nagybetűs nép bizalmát 22-beb át kell adnia a "megbízólevelét", hasonLÓAN ahogy az esetleges elődje tette, vihogás közepette:
.
---- Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
www.youtube.com/watch?v=ZqDwkn2NkJk
.
""""Áder János köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta. (Az MTVA felvétele.)"""
-------------------
..
Kezdve SS győzelmét felesküdve a III. Magyar Köztársaság alkotmányára esküdve
.
---- Orbán Viktor Miniszterelnöki esküje a Parlamentben - 2010
www.youtube.com/watch?v=gTz-9pVSvqk
.
""""Ne feledjük,mire esküdött fel!
"Én Orbán Viktor esküszöm,hogy hazámhoz a magyar KÖZTÁRSASÁGHOZ és annak népéhez hű leszek!
Az ALKOTMÁNYT a többi JOGSZABÁLY-al EGYÜTT BETARTOM ÉS MEGTARTATOM!
A tudomásomra jutott TITKOT megőrzöm!
MINISZTERELNÖKI TISZTSÉGEMBŐL EREDŐ FELADATAIMAT a magyar köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülésének érdekében
lelkiismeretesen teljesítem!
ISTEN ENGEM,ÚGY SEGÉLJEN!"""""
-------------------.
.
Mint az oviban: Kölcsönkenyér visszajárt játszva az államfő asszony átadHATJA annak a megbízólevelét, akinek csak egy a sok közül a sakktábláján!
..
???
csipetke
Novák mire optimista?Végignézhette eddig is,hogy orbán kezében mindegyik kormánytag kesztyűsbáb. Az volt áder is,majd pont novák lesz kivétel?
Toller Béla
Annyira uncsi ! Majd jön a nőiességgel, az ellenzék durva macsóságával, a nemlétező, általuk tönkretett jogállamiséggal, amit minden körülmények között orbán, az isten képvisel és amit megkell védeni ...a karácsonyfadísz meg lóg a levegőben, ha ráakasztod kedves, leesik és összetörik ! Azért az ágak teherbírását is fel kell tudni mérni (emígyen, magyaroschan)!
VESZ-ÉSZ
Csak remélni merem,hogy nem olyan buta,nagyképű,pofátlan ez az asszonyság,
mint amilyennek most mutatja magát.Bár ha a többire gondolunk,talán egyikkel sem jártunk túl jól.
kereső
Te nem csak a nőkre vagy szégyen, hanem a "bábuk"ra is.
"A jogállamiság lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni"- azt már lebontottátok. Ha,az orbáni "jogállam" lebontására gondoltál- az meg hazugság. Mert az nem jogállam.
134.bátor
Tèvedni tetszik. Nem a nőket becsülik le,akikkritizálnak,hanem csakis tèged!!
Eladott Ország
Infláció, munkanélküliség, korrupció, családi gondok? “A szeretet tartja össze a családot” ( Novák) "Jajj de szép szavak egyem a zuzádat te borzasszemű, most szerinted felfedezted a meleg vizet?! Ne ilyen közhellyel gyere lécci, amit mindenki tud ovis kora óta, ne ilyen banális mondatokat csépelj a közönségednek! Ecseteld már reálisan, hogy hogyan enyhítsék a fájdalmukat mindazok, akik a járvány idején az összeomlott egészségügy, az elmaradt műtétek, kezelések miatt veszítették el valamelyik drága családtagjukat! Meséld már el, hogy ugyan hogyan segítsék az idős, beteg szüleiket azok a fiatalok, akik kénytelenek voltak egy külföldi, normális országba költözni, magányra ítélve ezzel a szüleiket! Beszélj már arról te édes somlói galuska, hogy ugyan hogyan és mikor tudna hosszú és kellemes órákat tölteni délutánonként egy fiatal apuka a gyerekeivel, ha arra kényszerül, hogy túlórázzon és másodállást vállaljon, mert a fizetése a nagy semmire elég?! Ugyan magyarázd már el, hogy egy átlagos anyuka hol találjon időt, pénzt és energiát arra, hogy gyakran eljusson fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, pedikűröshöz, edzőterembe, divatszalonba azért, hogy negyvenévesen ne ötvennek nézzen ki! Mondd mit tesz a kormány azért, hogy az emberek türelmét, teherbírását ne az otthonon kívül történt dolgok emésszék fel?! Mert ugye, egy nyugodt, egzisztenciális problémákat nélkülöző ember otthon is könnyen átlép a nézeteltéréseken, mosolyogva legyint. Akinek viszont a mindennapi gondok elszívják a lelki tartalékait, az egy súrlódást sem képes csata nélkül elviselni, robban az első szóra. Szóval kedves Kócosszemöldök, az üres, patétikus frázisaid tartogasd a szeretteidnek, próbálj néha értelmesen beszélni. Hátha sikerül.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/215782248_546807236684001_8940515661410689350_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=Y7j38c0Ant4AX9aqasQ&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-Bea9W-zkb3uqtwh5qh_PBOg90Fm77XsdcjGnws2fmtQ&oe=61CF22B5
Bástya Béla Elvtárs
Pontosan! A lipsik! Arra sincs koncepciójuk, ha nyernek; meg arra se, mi lesz ha vesztenek!
Nessy
Keresse fel a háziorvosát, és kérjen valamit az üldözési mániája ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.