Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje még nem adta fel a hetedik frakcióra vonatkozó terveit, de kompromisszumkész.

Márki-Zay: „Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat”Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter kedden este az ATV-ben olyan nyilatkozatot tett, ami alapján arra következtethetünk, hogy lemondott a hetedik frakció tervéről. Ennek kapcsán a telex.hu megkereste az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.

Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység

– válaszolta a lap megkeresésére Márki-Zay. Azaz: a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről, de hozzátette, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok – így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok – képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus.

Az biztos, hogy Márki-Zay szeretne túllendülni ezen a kérdésen, ami nemcsak kedd esti interjúját és az elmúlt napokat is uralta, sőt sokan az egyre fokozódó bel-ellenzéki üzengetéseket is ennek tudják be. Előválasztási győzelme után állt ugyanis elő Márki-Zay Péter az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana.

Elsősorban a Fideszből kiábrándult, jobbközép választókat szeretné megszólítani a hódmezővásárhelyi polgármester, ezért is tartotta volna fontosnak, hogy még a választás előtt létrejöjjön egy ilyen formáció. Az többi ellenzéki párt ellenállása miatt azonban ez a terve egyelőre úgy tűnik, nem fog megvalósulni.

Forrás: telex.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ne nézd már őket hülyének... Nem fognak engedni a pártok.
Rizikó
Aki egy terroristával közösködik, mint az Gyurcsánnyal teszik, az maga sem különb! Aki Karigerivel, az balfék, aki Jakabbal az paraszt.
Az ellenzéki massza a terrorista támogató, balfék, parasztok gyülekezete. A magyarok köszönik, de ők nem ilyenek! Ezt meghagyjuk a globalospekulánsok pénzelte álpolitikusok megvezetett és magyarellenes támogatóinak!
verőce21
Szegény vízóraleolvasónak végül még helye sem lesz a Parlamentben...! :)
kereső
A fideSS-ből kiábrándult jobbközép szavazóknak ott van az új Jobbik.
Érdeklődöm tisztelettel engem mikor óhajt megszólitani a miniszterelnökjelölt úr? Engem, akire bizton??, számithat szavazóként. Mert engem eddig észre sem vett- , vagy legfeljebb egy-egy "szerencsétlen" mondatával megsértett, belémrúgott. Talán nem is a pártokat kellene meggyőznie, hanem engem- akit félrevezetett, mert pártonkivüliként nyerte meg az előválasztást, most meg pártot alapitana magának- és azoknak részére, akik , amig kegyvesztettek nem lettek orbánnál , teljes mellszélességgel támogatták és segitették a demokrácia és jogállam lebontásában. Ennyi erővel rogánt és navracsicsot, poikornit is meghivhatná az új pártba/kormányba. UFF!!!
Rizikó
Remélem, egy frakcióra való mandátum sem gyűlik össze!
kereső
És, nem.Nem támogatom orbánt, de poltitikusi hazugságokból és hülyének nézésből elég!
Toller Béla
Ez az ember minden belátást nélkülöz, vagy kifejezetten az ellenzék megosztásán ügyködik. Nem elég gattyán zavarórepülése, most még ő is akar egy ellenpártot ? Dolgozzon az eredeti célokon, és akkor lesz lehetősége demokratikuskörülmények között pártot, pártokat alapítani azokkal az emberekkel, akikkel csak akar ! De most már elég legyen, tessék azt csinálni, amire megválasztották ! A hat párt meg kök
Németh István
... Őszintén remélem a pártok vastagon leszarnak téged, te moslék nemzeti kártevő!
simmering73
Ahogy közeleg a választás, úgy nőnek ki a semmiből ezek a szarok, mint tavasszal a gomba eső után. Minden a régi menetrend szerint. Minden fronton kihegyezve a választási csalásra.
simmering73
@KisTehen: Csak az ilyen megvezetett barmok mint te, hiszik ezt Bimbó.
jesz
..."szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana."...

...egy a lényeg...bukás esetén is dőljön a pánz...
Nyírfa
Én pedig őszintén remélem, hogy nem.
Nyírfa
@kereső: 08.08

Egyelőre a vele kapcsolatos kételyeinket igazolja. Nem tudom, mi lesz, de, hogy miniszterelnöknek abszolút alkalmatlan, az tótziher.
csak úgy....
én orbánnak drukkolok,nektek szükségetek van még arra a 4 évre,hogy kijózanodjatok!
ómió
Naná! Hát, mi mással lehet választást nyerni, ha nem gázáremelés ígéretével!?
verőce21
"Fölsír a hat, de mire mégy?
A hetedik te magad légy!"
Béla333
@csak úgy...: 10.12
Hidd el, hogy vannak ebben az országban józanok is... Én meg a Józsi! Meg a Maris!
verőce21
Oké makizaj pusztít, de azért mi menjünk el szavazni. Nem szívesen élnék át ismét egy 2002-es választást...
Németh István
Észhez térnek !!És elzavarják - nem hogy megtűrik - ezt a kretén állatot! Akinek a Magyar Nemzet és polgárai semmit nem jelentenek! Egyszerűen ellenük a hazája ellen tesz, szól és akar tenni!
Ez egy utolsó aljadék, ennél a mosléknál lejjebb már nincs! Ráadásul nyíltan a korrupciós pénzekre hajt! nagyon nem lehet megérteni és elfogadni a Fidesz hozzáállását - többek közt a bige ügyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.