A 444 szerint kissé törékenyek azok a robosztus gazdasági eredmények, amellyekkel a Fidesz javította a jólélet Magyarországon az elmúlt 12 évben.

Hatalmas öngólt rúgott Orbán: piacellenesnek tartotta az olcsóbb élelmiszert választás előtt
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A lap szerint pontosan tudja a miniszterelnök, hogy milyen sikeresen lehet kampányolni az olcsóbb étellel.

1990-ben Orbán Viktor Pesterzsébeten indult egyéni parlamenti mandátumért, az ellenfele az a Zacsek Gyula volt, aki kitalálta az MDF-piacot.

Az MDF-piac egy klasszikus piac volt, ahol a mezőgazdasági termelők közvetlenül találkoztak a vevőkkel, kedvezőbb árakat kínálva.

Az első fordulóban simán meg is előzte Orbánt. Ekkor még volt második forduló, ennek a napján, de még az eredmények ismerete előtt Orbán azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy:

a mai élelmiszerárak mellett joggal számíthat az emberek szavazatára az, aki néhány forinttal olcsóbban adja a krumplit.

És hozzátette azt is, hogy

igen rossz véleményem van az MDF-piacokról. Piacellenesnek tartom. Azt sulykolják az emberekbe, hogy a kereskedők csak élősködők, nincs rájuk szükség, mert lám, ha kikapcsoljuk őket az értékesítési láncból, mindjárt olcsóbb az élet.

De Orbán arra is kitért a lap szerint, hogy Zacsek úr elfelejti, hogy a világ egyetlen piacgazdasága sem nélkülözheti a kereskedőket.

Én azt mondom: az emberek vásároljanak az MDF-piacon olcsón, de szavazzanak rám, mert a parlamentbe politikusok valók és nem kofák: azok maradjanak a piacon.

- jelentette ki a lapnak.

A második fordulóban aztán toronymagasan nyert Zacsek. Orbánnak pedig 1990 után 1994-ben sem sikerült egyéni mandátumot nyernie, aztán nem is próbálkozott többet.

Orbán egyébként a hatósági áras élelmiszerek között nem sorolta fel a krumplit, a hatósági árakról és arról, hogy miért mennyit kell majd fizetni itt irtunk bővebben, egy másik cikkben pedig a kereskedők szólaltak meg ezzel kapcsolatban.

Forrás: 444
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Ennek az élősködő baromnak semmi nem jó amiből nem tudja leszedni a sápot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
Ennek az élősködő baromnak semmi nem jó amiből nem tudja leszedni a sápot.
Gyurka80
Tényleg azzal kell jönni, hogy mit mondott 32 évvel ezelőtt (azóta nagyot változott a világ!)? Azzal gyertek, hogy böszmeferi mit mondott a múlt héten és 2 évvel ezelőtt!
Borsó
@Gyurka80: “böszmeferi” nem játszik jelenleg, így róla akár le is szakadhatunk. Orbán viszont módszeresen rombolja és lopja szét az országot, tehát nagyon is számít, hogy mit mond és mit tesz. Nem mintha vissza kellene idézni a régi szavait ahhoz, hogy átlássuk: hazudik, korrupt, és maffiahálózatot épített ki. Most meg kapkod, hogy két kiló lisztért szavazatokat vegyen. És amilyen hülyék vagytok, meg is fogja kapni, aztán lophat vígan tovább, ezúttal már a jövőnket is.
surdilloFUJT
@Gyurka80: napihülye ne védd a védhetetlen aljas maffiózót!!!attól még benyalhatsz a meleg szarig neki!!!
Medvepapa
@Borsó: Ugye most csak ijesztgetsz, hogy továbbra itt marad ez a mocsok. Szétlopták már országot. A " kondér " üres, egymást fogják meglopni. Tán csak eltudjuk zavarni Őket áprilisban.
odst
Dagadt disznó, hol van a feleséged, a viharban?
%
5 gyereked van, ötször dugtad meg a feleséged. és kb. egyszer sem juttattad el a csúcsra. Mert egy béna kis farok vagy.
Egy béna kis farok irányítja az országot?
Csak a béna kis farkak, meg a kielégítetlen vén kurvák támogatják Orbán Viktort.
Persze vannak a vén faszok is, a kis farkukkal és hogy nem elégítettek ki senkit.
justhpeter
Orbán mára valóban egy elszabadult hajóágyú, ami menet közben is össze-vissza lövöldöz mindenfelé, miközben saját magának árt a legtöbbet.
Béla333
Ennek fingja nincs a való életről. Onnan a várból nem látja az emberek nyomorát! És őszintén: nem is érdekli ezeket a maffiózókat, csak a lopás!
Libbantölő
@odst: neki van 5! Neked mennyi van te impotens gecibuzi? A kurva baszadék anyád is megbánta már hogy nem nyelt le inkább! Mit ugatsz te bele bármibe te kis gyárimunkás retekcigány!? Ki leszel írtva csótány!
kissé felnőttem
lábtörlőnk is ismeri az 1,5 %-os tejet orbán sosem hallott róla hol él a szegény proli hogy ezt nem de a pálinkát meg az eurót igen? én meg eurót alig láttam bakker
kissé felnőttem
robusztus eredmények nem fog ez a fejedre hullani viktór robusztus eredmények 12 évben na megyek a 00 ba hányok egyet erre na nem bukfencet
Rizikó
A liberális hazudozás igyekszik mindent besározni, csak nem ésszel csinálják!

Nem minden termékkör érint minden boltost, mert a hentesnél nincs liszt és cukor, a kisboltosnál meg hús! Aztán, ha belegondolok, attól, hogy hatósági áras, több liszt, olaj, cukor nem fogy, mert egyszerűen nem esznek többet, mint eddig.

A húsnál más a helyzet. Szerintem ott gyakran lesz, hogy elfogyott. Na akkor vagy karajt vesznek, vagy elautóznak a legközelebbi nagy bevásárló központba és bespejzolnak.

Ez az intézkedés növeli a létbiztonságot, megfékezi a boltosok mohóságát. A vidéki kisboltok 30-40%-os árréssel dolgoznak ugyanis!
Orbán Viktor ettől kevés népszerűbb intézkedést hozhatott volna!

Magyarország a magyaroké!
ómió
És az nem baj, efftársak, hogy 90-ben Orbán még anarcholiburnyák volt, akárcsak az SZDSZ? Azóta, viszont, "sikeresen kinőtte" ezt - nem úgy, ahogy ti a bolsiságotokat képtelenek vagytok!
Gyurka80
@Borsó: Ti meg olyan hülyék vagytok, hogy "“böszmeferi” nem játszik jelenleg," egyenlőre játszadozik a moslékkal, DE visszahoznátok újra játékba, hogy újra csőpbevigye az országot!
Gyurka80
@nemkati: A moslékotok húz el, mert annyi hülye nincs az országban, hogy megszavazzák őket.
nemkati
@Gyurka80: Csak annyi hülye van, hogy ezt a dagadt mocskot megszavazzák?
Gyurka80
@nemkati: Azok NEM hülyék és sokkal többen vannak! Tudod 3x 2/3!
telegdilaci
Hihetetlen ez az Orbán éppen ma hallottam hogy mindennek az ellenkezőjét teszi amit ellenzékben még kritizált,a Parlamentben gyalázta Varju László képviselőt amiért számon kérte rajta az Ország eladósítását,és közben éppen ők tették azt kormányon és ráfogták másra a saját bűneiket na éppen ez a baj ezzel hogy Orbán soha nem vállalja fel a tévedését,vagy a hibáit,azonnal mást hibáztat ahogy most is De ki is kormányoz 12-éve? Ez egy hiteltelen aljas hazug gazember!
Gyurka80
@telegdilaci: Lacikám, ki csinálta hazudtunk délben éjjel ...?
Istenakinincsen
Albert Einstein:„Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett.”
@Rizikó: @ómió: @Gyurka80: @Durbincs...stb.
Értitek birkák?
kissé felnőttem
@Rizikó: hová mentek fiuk vége a bálnak mennek haza a zenészek? Javitotta a jólétet ez tény órjási Tény, szűk családjának, lásd hol tartanak mára ? és a zsebük? meg a sleppnek. A 8,5 millióval meg nem foglalkozott . kártyát sem osztott a beleszólásba ezért tartunk ma itt, napok kérdése heteké, aztán se kaja se munkahely ettől ők még dőzsölni tudnak. igérni meg én is, kinek mi tetszik.Lesz még tavasz lesz még nyár is.
Istenakinincsen
@Gyurka80: január 12., 23:57
Te egy hülye f@sz vagy!Hogy jön ide böszmeferi?Semmi köze a hatalomhoz 2010 óta Orbán Viktor és bandája vezeti az országot.(orránál fogva).Örülök hogy végre elismerted,hogy Orbán 32 éve hazudik:)).
Mit számit az hogy böszmeferi mit mondott két héttel vagy két évvel ezelőtt???Nem védeni akarom,de tökmindegy mit mond. Ilyen gátlástalanul lopni csak a király a kormány és a sleppje tud.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Te olyan hülye vagy, én nem azt írtam 32 éve hazudott értelmezni kéne, ami nem megy. Nem mindnki úgy gondolkodik most mint 32 évvel ezelőtt, TE megrekedtél ott ezek szerint! A lopást bizonyítani kell, böszme nem lopott csak szétrabolta és csődbevitte az országot baromarcú!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Azt irtad,de tökmindegy.Tizenkét éve hazudik.Ez megfelel?Nem látod hogy hol ezt modja,hol azt...nehezen tanul,gyorsan felejt és olyan csődbe vitte az országot,hogy észre sem vetted.Na sebaj majd az unokáid is nyögni fogják.
Jaaa majdnem kifelejtettem:Te ökör!
Gyurka80
@Istenakinincsen: Te megrekedtél a 32 évvel ezelőtti szinteden, ami akkor is a béka s.gge alatt volt.
Clavigo
@Gyurka80: Jól néz ki a főnököd,,,,,mint egy telszart búvárruha... Valszeg bejön neki a farhát...
Gyurka80
@Clavigo: A tied meg az a hórihorgas alkoholista!
csak úgy....
nekem tök mindegy,hogy külsöre milyen egy politikus, ha az nem egy szemét alak...
Clavigo
@Gyurka80: Te is komálod a farhátat,,gyökér ? A Főnök az ilyen hülyéknek,,mint te,,,intézte a hatósági árat,,meg jólétet.. ( europa motorja :):): ) Te tényleg ekkora segg vagy ?
csak úgy....
@Clavigo: nekik a farhát januártól már hungaricum! mellet,combot csak a labancok esznek.. :)
Gyurka80
@Clavigo: Idióta életemben nem ettem farhátat, és nem is fogok, én csak disznóhúst eszek, amit te gondolom nem eszel.
csak úgy....
@Gyurka80: az idióta életedben? te már magadra is haragszol? a koleszterinedre vigyázz..
Gyurka80
@csak úgy...: Te vagy idióta! Ugye nem eszel disznóhúst?
Istenakinincsen
@Gyurka80: Libamájat zabálsz ugye és a csirkefarhátat árulod.
szárazkenyér -viz.Ezt fogod kapni ha jól viselkedsz a sitten.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Már írtam én csak disznóhúst eszek!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Az vagy amit megeszel.
Mit szól ehhez a kondád?
Istenakinincsen
@Gyurka80: Kelkáposztafőzeléket tükörtojással.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Az húsmentes, vegán vagy, mint hitler.
Istenakinincsen
@Gyurka80: A te hitlered húsevő,kolbászzabáló,disznóőlő disznózabáló,csirkefarhátosztogató.
Kaptál valami maradékot?Egy kis moslékot a nagy kondérból?Vagy csak csöpög a nyálad azért röfögsz itt?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Szakadj le rólam idióta vagy!
kereső
Nem az első eset, amikor schegget csinál a szájából. Ebből állt a 30 éve.Érdekli a hiveit? Nem. Ha orbán azt mondja, hogy a tej fekete, akkor azt mondják sohasem volt fehér.
Aki Én
@Gyurka80: Mennyire beteges, hogy te egy ilyen hír alatt, 2021 januárjában többet böszmézel, mint amennyit bárki orbánozik.
Ez semmi mást nem igazol, minthogy eszméletlen buta vagy.
csak úgy....
hányadszor is mond ellent orbán saját magának? :)
Gyurka80
@Aki Én: 2022 van hülyegyerek, még a dátumot sem tudod?!
csak úgy....
@Gyurka80: valaki a napokban azt állította,hogy te vagy a leg butább külhoni de én ezt nem hiszem el rólad!
Gyurka80
@csak úgy...: Külhoni és hülye TE vagy!
csak úgy....
@Gyurka80: szóval mégis igaza volt a beírónak ! :) -persze a te dolgod..
Clavigo
@Gyurka80: Külhoni vagy ,öreg ? Lápi vagy hegyi móc ? Vagy valami ukrán szutyok vagy ?
csak úgy....
@Clavigo: lápi és kopoltyús móc,sikeres fideszes keresztezés..
Gyurka80
@Clavigo: Veled és csakúgy barátoddal nem foglalkozom idióták vagytok.Nem kell válaszolni!
szaboria1
Orbán ezért nem mond le a párt vezetéséről , mert így listán Ő az első. Nem viccből mondta ő még ott lesz a parlamentbe míg mások már nem biztos.
Aki Én
@Gyurka80: ...megragadtad a lényeget balfasz. Ezzel is csak rontva a helyzeteden.
Gyurka80
@Aki Én: A te helyzeted már reménytelen!
Aki Én
@Gyurka80: Mondtam már sokszor, ez a magadfajta szellemi totálkártól bók.
Gyere még!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.