Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalára írt bejegyzésben gratulált Roberta Metsola megválasztásához.

Varga Judit bízik abban, hogy az új EP-elnök Magyarország partnere leszFotó: MTI/Balogh Zoltán

Csak bízni tudunk abban, hogy Elnök asszony Magyarország partnere lesz és törekedni fog arra, hogy munkáját mindenfajta ideológiai elfogultságtól mentesen végezze

- írta bejegyzésében.

Az előttünk álló időszakban ugyanis bebizonyosodhat, hogy az európai intézmények képesek lesznek-e visszatérni az alapító atyák célkitűzéseihez és az Európai Unió alapértékeihez, vagy az egyre inkább elhatalmasodó önös érdekek képviseletével végleg éket vernek a tagállamok közé

- emelte ki bejegyzésében, majd azt is hozzátette bíznak Metsola "józan ítélőképességében is".

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Varga Judit is előre akar menni ezzel az optimizmusával, ám reményeit semmi nem támasztja alá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Varga Judit is előre akar menni ezzel az optimizmusával, ám reményeit semmi nem támasztja alá.
karma1
Hat ugy latszik, hogy vargajuditka inkabb dekazik, mint a nemzetkozi politikaval foglalkozik, mivel az ujonnan kinevezett "asszonysag" elso fontos nyilatkozata az volt, hogy mindenkeppen tovabbviszi Sassoli iranyvonalat, es mindenaron megtartja az Unio egyseget, jogallaisagat, es az alapokiratban lefektetett ertekeit.
Amibe nem fer bele orban meg a lengyelek askalodasa, de valoszinu a marin le pen es salvini, meg a holland szelsojobbosok politikai torekvesei SEM.
Szoval juditka, tessen elobb tajekozodni, aztan mondani lehetoleg ertelmes dolgokat, de ne olyan baromsagokat, amit a fo"ni akar hallani a karmellaban...:)
lusta
Magyarné Jucusnak eszébe sem jutott, hogy esetleg Magyarország partnere lesz az új EP elnöknek?
Medvepapa
Értelmes, gondolkodni tudó politikus, politikai párt nem fog szimpatizálni ezzel a diktatórikus rezsimmel.
human
Hát én meg remélem nem lesz korrupt az új elnök.
Giovanni Alba
"Az előttünk álló időszakban ugyanis bebizonyosodhat, hogy az európai intézmények képesek lesznek-e visszatérni az alapító atyák célkitűzéseihez és az Európai Unió alapértékeihez, vagy az egyre inkább elhatalmasodó önös érdekek képviseletével végleg éket vernek a tagállamok közé"
Megemlíthetnénk itt két vezető politikust is, akik az egyre inkább elhatalmasodó önös érdekek képviseletével végleg éket vernének a tagállamok közé.
human
Emlékszem mikor Orbán Ursula von der Leyen mellett tette le a vokság. A fideszes kommentelők hogy örömködtek, hogy a bölcs miniszterelnök jelölje győzött. Én meg tapintatosan figyelmeztettem őket, hogy még várjanak az örömmel, mert nem biztos, hogy von der Leyen barátja lesz egy korrupt miniszterelnöknek.
verőce21
Több ezer éves stabil társadalmi és családi pilléreket dönt le egy hangos és erőszakos csoport, egy szexuálisan és gondolkodásban aberrált kisebbség miatt...

Nagyszerűen reflektálja a nyugatiak életének egyszerűségét, hogy ez a legnagyobb problémájuk.
Nem szimpatikus, hogy kizárólag a szivárványosoknak van felmentése mindenféle társadalmi norma alól...
verőce21
Eddig is tudtuk, hogy EU-ban mocskosak, csak most már letagadhatatlan.

Az alapértékek ellen menő EU hol jelenthető fel? Költői... :)
Pipás
@verőce21: Próbáld meg Polt Péternél. :D Biztos sikerül.:DDDD
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mindeközben

hosszasan sorolhatnánk ártunk és qurmányunk újabb és újabb csínytevéseit és győzelmi felvonulásait a derék matyar média egyre jobban igazodik

Mentségére legyen szólva – agy csak rájöttek, hogy nagyin primitív a hamisítás, persze az m1 méh félórás összefoglalókat készít belőle - a derék index.hu a városháza-blődlijét már elengedte most új versenyzőt eresztett közreadva azt, amit az MTI-nek Győri Enikő zagyvált Strasbourgban. na de hogyan:
cím a főoldalon: „Kiderült, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket az Európai Bizottság”
a site-on: „Győri Enikő elárulta, miért tartja vissza a magyar helyreállítási pénzeket az Európai Bizottság”
Sőt a mellékelt filmecske (a 18-as karika nagyon kijárt volna) címében „KIBÚJT A SZÖG A ZSÁKBÓL”-t harsogja.
A lényeg, hogy ez a gügye bányarém előadja, hogy bebizonyosodott, hogy „az EU-bizottság jogot sért, diszkriminatív szabotázsakciót követ el, politikai játszmát folytat”, mert „Oktatási diszkrimináció” miatt tartja vissza a koronavírus-járvány utáni helyreállítást célzó, Magyarországnak járó forrásokat az Európai Bizottság”.
S ezt - neki???, mert az EU-tagországok pénzügyminisztereinek (ECOFIN) keddi ülésén ilyetén említés nem történt, s Gentiloni a doorstop interview –ban nagyon más dolgokkal foglalkozott - Paolo Gentiloni gazdasági ügyekért felelős európai uniós biztos ismerte be!! =))
kereső
Judit, és orbán/ti partnerek lesztek?Vagy, ha nem az lesz amit orbán akar, akkor az új elnök is ki lesz átkozva? Egyébként is az egész uniós parlamentet semmibe veszitek, ugyanúgy, ahogyan itthon. Csak egy szükséges kellék- a látszat fenntartása miatt. Ezt szeretnétek az eu-ban is.Ahogy Móricka elképzeli.
Béla333
Magyarországé igen!
A maffiáé, remélem nem!
kereső
A magyar (i)gazságügyminiszter figyelmébe:
Macron elnök:"Megerősítette, hogy a jogállamiság veszélyeztetése miatt Magyarország és Lengyelország ellen indított hetes cikkelyes eljárást folytatni fogják, és márciusban tartják meg a magyar kormány meghallgatását az Európa-ügyi miniszterek testületében."

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője hozzászólásában a francia elnök szemére hányta, hogy a hetes cikkelyes folyamat lassan halad, és az állam- és kormányfői tanács nem hajlandó megvitatni a demokratikus értékek lebontását néhány tagállamban. A momentumos Cseh Katalin kérte a francia EU-elnökséget, hogy a Pegasus lehallgatási botrányt tegye a hetes cikkelyes eljárás részévé. Iratxe García Pérez, a szocialisták politikai csoportjának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar és a lengyel helyreállítási tervet nem szabad addig jóváhagyni, amíg tekintélyelvű kormányaik nem térnek vissza a demokrácia útjára, és nem tartják be az Európai Unió Bíróságának az ítéleteit.
ómió
Túlzott optimizmus ez a neobolsi "alfaj" irányába!
Pipás
@ómió: Most a fideSS-ről beszélsz? Idióta vagy.
ómió
@Pipás: Nem a Fideszről, hanem a bolSSi tetübandádról, bolsiék fajkreténje! Arról a Brüsszelben "lerakatolt" alfajról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.