Várják Orbán Viktort a külügyi bizottság ülésére, jelentette be Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik képviselője Mesterházy Attilával, a külügyi bizottság szocialista alelnökével tartott sajtótájékoztatóján – írja az Index.hu.

Meghallgatnák Orbánt arról, Putyin tudja-e zsarolni Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Régóta megfigyelhető Brenner szerint az az általános tendencia, hogy a Fidesz–KDNP kormányzása alatt a külpolitikai egyensúly „végletesen kelet felé tolódott”, miközben Magyarország Szent István óta nyugati elkötelezettségű.

A politikus úgy látja, hogy ez az eltolódás mutatkozott meg Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor találkozóján – írja az Index.hu.

A jobbikos képviselő fontosnak nevezte, hogy kiegyensúlyozott politikai, gazdasági kapcsolatokat ápoljanak Oroszországgal, Kínával és Törökországgal, de a nyugati, euroatlanti értékválasztásnak is egyértelműnek kell lennie.

Mesterházy Attila arra emlékeztetett, pár héttel ezelőtt kezdeményezte a külügyi bizottság kormánypárti elnökénél, Németh Zsoltnál, hogy akár zárt ülést tartva hallgassák meg az Információs Hivatalt és a külügyminisztériumot az orosz–ukrán feszültségről, valamint a NATO–Oroszország-tárgyalásokról.

A szocialista politikus hozzátette:

Orbán Viktort meghallgatnák a moszkvai tárgyalásáról, az orosz–ukrán viszonyról, a paksi beruházást érintő esetleges korrupcióról, valamint arról is, hogy 2009 környékén minek a hatására változott meg Orbán Viktor véleménye Oroszországról, lehet-e olyan információ Vlagyimir Putyin kezében, amivel zsarolhatja a miniszterelnököt.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az ilyen nem szokták bevallani, hogy képzelitek ? Vagy rá lehet bizonyítani, vagy beváltják a fenyegetést, vagy nem létezik és az egész egy kamu. Orbán nem normális, ebből kell kiindulni !
ómió
De muszáj mindig magatokból kiindulnotok, efftársak!?
Nessy
@Toller Béla: Ez egy költői kérdés, melyre valós válasz nincs! Ki válaszolna erre őszintén?
justhpeter
Brenner úr úgy gondolja, hogy Orbán zsarolási ügyében nem a szekrényből fog kiesni a csontváz, hanem Orbán kiveszi onnan és önként átadja ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.