Február elsején délután Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatás keretében tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Kremlben. A 444.hu szerint a miniszterelnök még mindig a moszkvai tárgyalás hatása alatt áll, hiszen a péntek reggeli interjúban annyit beszélt róla, hogy a tanársztrájkra vagy a minisztériumban tartott házkutatásra már nem maradt idő.


Orbán Viktor: "Még életemben ilyen hosszú asztalnál nem ültem"
Fotó: MTI/Kreml

Orbán úgy gondolja, hogy az Ukrajna miatti feszültségek okát a keddi tárgyalás különleges, így a látogatására békemisszióként is tekint.

A nemzetközi helyzet elemzése után rátért az őt Putyintól elválasztó asztal hosszára.

Az asztal pedig hosszú volt, ahogy Ön mondta. Az orosz elnökre vigyáznak. Tehát az mégse Magyarország, hogy a miniszterelnök vagy az elnök az időnként kocsiba ül, mint én teszem, magam vezetek, időnként testőrök nélkül itt, ott, amott. Járom a kórházakat még járvány idején is. Oroszországban azért nagy a tét, az egy nagy katonai hatalom. Ott azért az elnökre járvány idején egészen különleges szabályok vonatkoznak. Például hogyha olyan vendéget fogad, mint jómagam, akkor egy jó ég tudja, pontosan hány méter hosszú asztal másik oldalán kell ülni. Mondtam is a sajtótájékoztatón, hogy még életemben ilyen hosszú asztalnál nem ültem, de a távolságért kárpótolt bennünket a tárgyalás hossza és mélysége.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Orbán és Putyin közötti távolságra Szabó Tímea is megjegyzést tett közösségi oldalán.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Kreml

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Valld be orbán, hogy analfabéta vagy a diplomáciai jelzésekhez IS!. Mert ez az volt- és nagyon durva. Druzsba peti nem mondta?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@simmering73: Közetetek, bolsi kipcsákok közt nem?
ómió
@surdilloFUJT: Az oroszok jobban ismerik az itteni zsebeseket, mint a magadfajta idióta bolsi hazudozók! Ők is tudják - csak a magadfajta idióták nem - hogy hatalmon kik szokták itt zsebelni a magyart, Brüsszel meg az IMF hű pincsijeiként! Hát, a tetübolsi efftársaid!
Sámannus
Bizony bizony, olyan messziről te csak egy légypiszok vagy az asztalvégén!
Yoda69
Egy lofaszt a védekezés miatt tartott távolságot putyin. Másnap az argentin elnokkel utána meg a kínai diktátorral egymás mellett ültek, talán meg nyelves puszit is váltottak, ahogy ez a kommunistáknál szokásos.
A magyarazat prozai: teljesen semmibe veszi orbant. A pincsijenek tekinti. Mi sem szemlelteti ezt jobban, hogy a targyalas vegeztevel, putyin felallt, szo nelkul legyintet orbannak, majd elhagyta a termet. O1G meg 20 meterrel kullogott mogotte, mint egy megrugdalt kutya.
Yoda69
@ómió: Bolsi, ugy hazudsz mint a vizfolyast.
Valtottal mar nyelves puszit a szopofantom haveroddal a durbinccsal?
ómió
@Yoda69: A tetves bolsiságod másrahazudása előtt, azért, a Böszmeszart legalább letörölgetted a mocsokbolsi pofádról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.