A szocialista képviselő Brüsszelből jelentkezett be közösségi oldalán, találkozott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával, ezután tett videó bejelentést.

Ujhelyi István nagy bejelentést tett: Az OLAF kiadta az Elios-ügy nyomozati aktáit
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezekben a percekben adta, illetve adja ki az OLAF az Elios-ügy nyomozati aktáit, így nyilvánossá válhat a teljes dokumentáció!

- írta bejegyzésében.

A politikus emlékeztetett rá:

az OLAF nem akarta kiadni az ügy aktáit, de Tóth Bertalan, az MSZP elnöke beperelte az Európai Bizottságot, most pedig legalább részben pontot tehetnek egy hétéves ügy végére, azzal, hogy az OLAF nyilvánossá teszi az Elios-ügy nyomozati anyagát.

Az Európai Bíróság tavaly szeptemberben mondta ki, hogy az OLAF nem tagadhatja meg az iratok kiadását, hiába hivatkozott szakmai titoktartás alá tartozó információkra. Az elmúlt hónapokban mégsem adták ki a dokumentációt, ezért időközben Tóth Bertalan MSZP-társelnök is bírósághoz fordult – írja a 444.hu.

Korábban Tóth Bertalan Facebookon jelentette be, hogy beperelte az Európai Bizottságot, amiért szerinte falaznak Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori cége számos önkormányzattal szerződött a közvilágítás korszerűsítésére EU-s pénzekből, feltűnően drágán, ráadásul a közbeszerzések előkészítésénél is feltűntek az Elioshoz köthető emberek.

Az OLAF 2018-ban súlyos szabálytalanságokat talált a projekt körül, miközben a magyar hatóságok vizsgálódgattak, de érdemben nem piszkálták az ügyet.

A botrány addig dagadt, hogy a magyar kormány kivette a programot az EU-s pénzekből finanszírozott beruházások közül, és inkább kifizette az egészet saját forrásból, hogy az EU ne szabhasson ki büntetést az ügyben.

Forrás: Index.hu, 444.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@sgl: ma 16:07. Majd elönti a csőtőrés miatt azt helyiséget a víz, ahol az ELIOS iratait tárolták, vagy betörnek, és elviszik, mint a letelepedési kötvényeket intéző cég irodáiba, mert a pénzéhes betörőknek pont az arab, kínai, koreai, vietnami stb tesók adataira volt szükségük. Gondolom, amikor vissza kell fizetni nekik a "kölcsönt" csak előkerülnek azok a papírok, a maffia levéltárából. Nemá, hogy a Frenk Li féle csapat megszenvedje a veszteséget, és a Lacának is vissza kelljen perkálni az "adományt".
rokker33
@sgl: azt senki sem tudhatja, hogy valós adatokat adtak e át vagy hamis nem létező számlákat nyomtatványokat!Az eredeti szerződések meg egy páncélszekrényben hevernek vagy már rég meglettek semmisítve! TÖBB 1000 milliárdos kárt okoztak már az EU nak a pénzek nagy része nyomtalanul eltűnt! Az elkövetők meg mai napig nyomkodják a gombot a Fidesz javára meg gond nélkül élik az életüket...
human
@sgl: " 9 évig meg kell őrizni a számviteli iratokat,"
Ezért szokták az ilyen iratokat a pincében tárolni, ahol gyakori a csőtörés. Könyvelők tudnának mesélni ilyen sztorikról.
Lepényleső
...aki viszont tyúkot lop,az számíthat a bűnüldözés teljes szigorára,
s a vizsgálat alatt szigorúan világít továbbra is az elios lámpa?
ómió
És legalább "jó izmosakat" tudott ráhazudni?
Rizikó
Február 12. Kitörés emléktúra a hőseinkre emlékezve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.