Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gulyás Gergely nem tudott arról, hogy Miniszterelnökségen házkutatás volt, amit azzal indokolt, hogy bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll.

Süli a Schadl-ügyről: "Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Süli János, paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter a 444.hu-nak azt nyilatkozta, semmiről sem egyeztetett Schadl Györggyel.

Korábban az RTL.hu számolt be arról, hogy november 25-én a Völner–Schadl korrupciós üggyel összefüggésben három minisztériumban tartott házkutatást a Központi Nyomozó Főügyészség.

A hatóság emberei a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatott elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium akkori államtitkára telefonon beszéltek egymással.

Az ügyészek végül egy támogatási listát vittek el Miniszterelnökség Bihari János utcai épületéből, ahol Süli hivatala is található – írja a 24.hu.

A házkutatás vége előtt tíz perccel megjelent a tárca nélküli miniszter is, és vele is ismertették a házkutatás okát. A 444-nek most Süli azt mondta, hogy nem igazán házkutatás volt, hanem iratokat kerestek és azért nem beszélt róla, mert titoktartási nyilatkozatot írt alá. Völner Pállal napi szinten találkozott, de – állítja – erről az ügyről sosem beszéltek.

Az ügyészeket a Schadl cégével, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatos iratok, illetve a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos pályázatok érdekelték, mert Völner azt mondta Schadlnak egy telefonbeszélgetésben, hogy Sülinél lobbizott az ügyben.

Süli azt is mondta:

nem számított rá, hogy „bármi szál” lesz az ügyből, akár Völnerrel kapcsolatban, ezért nem számolt be a házkutatásról a többi miniszternek. „Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter”

– mondta.

Forrás: 24.hu, 444.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Felelős miniszter??? Édes istenem, ki bírta mondani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
standard fityesznyik tróger: gusztustalan dagadt arrogáns bunkó! =))
nemkati
Mind dobálják ezt a Völner–Schadl ügyet, mint a forró krumplit. Mindenki tudta. CSAK NEM SEJTETTE!
ómió
Semmiről se egyeztetett? Nem baj! Efftársilag így is ráhazudják!
Néro
Vajon ez a Fityma Nemzethy Mangalica tudja mit jelent a miniszter szó ?
Lepényleső
A világban az ilyen ügyek résztvevőit nevezik az öreg Maf fiának?
kissé felnőttem
na majd a vallatáskor lehet keménykedni kádárnak 10-10 körme bánta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.