Agrárium: A gabona-exporttilalom betett a gazdálkodók értékesítési terveinek. A kormányzati döntés a vetési kedvre is hatással lehet. Raskó György közösségi oldalán azt írja, hogy a gabonaexport tilalma miatt még nem lesz olcsóbb a gabona, csak benn marad az árutulajdonosok (kereskedők) raktáraiban. Szerinte érdemes tartani a gabonát, hiszen két évig megőrzi a minőségét. Ő úgy tudja, a gazdák már 90%-ban eladták búzájukat, a kukorica esetében 80%-ra teszi az értékesített mennyiséget. Arra int, hogy a termelők határidős ügyletekkel biztosítsák be az idei termés 30-40%-át, és ne sajnálják a drága műtrágyát, meg fog térülni a ráfordítás.

Forrás: mezohir.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Adják el a belföldi piacon talán akkor még tudnánk kenyeret is venni. Pofátlanok ezek is külföldre eladják a jó magyar földben termett búzát mi meg együk a vackot sok pénzért?
Ezek kapnak állami támogatást?
verőce21
"József így felelt a fáraónak: A gabona szolgáljon majd készletül az országnak a hét ínséges esztendőben, amely majd rátör ..."
Sámannus
Egy számadó tiszt az 1800-s évek elején számolt be olyan évekről amikor a z őszi eső miatt nem kelt ki a vetés máskor a tavasz nem hozott esőt júniusig nem kelt ki semmi, Ilyen körülmények között az őt is meglepte, hogy nem volt éhínség..
A csoda szerintem abban állt, hogy azon a vidéken olyan mértékű volt a kizsákmányolás, hogy a lakosságot bő termés esetén sem volt jobb lét A földbirtokosok azonnal lecsapolták az összes bevételi forrást. Ez a vidék mai napig is ilyen kifosztás áldozata. Nem tudom elképzelni hogy ezen a vidéken megtermelt eszközök fel tudják pörgetni a helyi gazdaságot.Hasonló a probléma a keleti gazdaságok kifosztásával is. Amig a z orosz mogulok pazar életet lnek a nagy világban azt az orosz ukrán nép fizeti9 meg kamatostul.
Jelenleg a kelet, és közép európai országok a mai napig ezt a terhet cipelik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.