Orbán Viktor miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Elítéli Orbán Viktor a bucsai tömegmészárlástFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit

- ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk

- idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök.

Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke pénteken egy interjúban kritizálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Vagy egy hét gondolkodás után... A pávatáncos lépést vált...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Legalább is a derék havasi gyopár most így mondja! =))
Béla333
Vagy egy hét gondolkodás után... A pávatáncos lépést vált...
RonaGyuri
@Béla333: ugyan csak - jellemzően szellemi állapotára - ennyi időbe tellett, hogy felfogja! =))
justhpeter
@Béla333: @RonaGyuri: Most kapta a telefont Moszkvából, hogy megszólalhat.
kereső
Orbán Viktor miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást - közölte szombaton Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Háááááááááát, kéretik elolvasni a cikket, a HVG-n- Ne csak a cimet, mert az csalóka. Mint ahogyan HB satófőnök közlése is. Nincs orbán szájával kimondott elitélés. És meg csak hányok.
Micsoda orbitális hazugságok.
csak úgy....
ezt má megent mi lelte,- szélirányba fordult a rozsdás kakas?
lampa laz
Még ma felhívja putyin, h eligazítsa az agyát.
Emmersson71
A bucsai tömegmészárlás is elítéli Orbán Viktort!
Klubtag
Lehet, hogy OV ismeri a magyarjait, de emberségből nagyon rosszul áll, véletlenül sem tudna elsőre humanista emberhez méltóan nyilatkozni.
Málna
Mindenki elítéli a mészárlást. A kérdés csak az, hogy kit kell ezért elítélni.
kereső
Könyörgöm! Hol itéli el orbán viktor a tömegmészárlást a saját kicsi szájával. "Orbán viktor természetesen!!! elitéli..." mondja havasi bertalan, orbán sajtósa.
Majd igy folytatta:
"A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.

Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni. Független és pártatlan vizsgálatot akarunk

- idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök."
kereső
Hol van az a sajtótájékozttató, vagy orbán viktor közleménye, vagy fb. bejegyzése: "Én orbán viktor, miniszterelnök elitélem a z oroszok által, ukrajnai civilek ellen elkövetett mészárlást, gyilkosságokat, az emberiesség elleni bűncselekményeket"

Hol van ilyen? Mert erre lehetne mondani , hogy elitéli-havasira meg nem.
kereső
Nyilatkozatot ad ki az osztrák kancellár, a francia álllam elnöke, a német kancelláár, az angol miniszterelnök élő egyenes adásban nyilatkozik- ez mmeg megüzeni havasival, hogy ő természetesen ...
Na, menjetek a susnyásba.. Micsoda rohadék ez az "újbeszél" fideSS nyelvezet.
Eladott Ország
Miközben Orbánék az elmúlt hetekben a NATO és az EU álláspontját követték, addig az egész fideszt a kettős beszéd jellemzi. Megszavazzák az Oroszországot elítélő határozatot, majd azt hazudják, hogy nem szavazták meg. fideszes szélhámos politikusok és megmondóemberek ontják ránk a hazugságot, percenként változtatják az álláspontjukat, attól függően, hogy mi áll az érdekükben.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275070052_514867043343182_514382143281145281_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NqFvc-eAb3gAX9g8i9J&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT8BFK6qP5NK3YOeVKLd6rcLv3hQJfTCqrP4XRigsDnMoQ&oe=6255A741
Putyin és pincsije
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274867717_513979333431953_4548484086249248175_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=bY4RgVIPPhQAX8xd5vx&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT_kt56b5U1Ox9yVCTM6-tn2bweMC2dg5Zzmw1pre1eS7A&oe=625683C1
Eladott Ország
Viktort már egy ország utálja! Miért lett Putyin pincsikutyája? A ruszkibérenc kicsinál bennünket, mint Hugo Chávez, Venezuelát, igaz az megdöglött, ez még nem. Varangy’ itt akarja felállitan Putyin falut.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.18169-9/17634774_1287315321353168_3464988211639944667_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=tC8VGujFQXIAX-iwRem&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT-9_dlamT5LMZiYDDKqqZsvQT6ZNdLMhojdiR9bFXhH3A&oe=6275B0D1
kereső
"Saját bevallása szerint Volodimir Zelenszkij gyűlöletet érez Oroszország iránt,

amire azzal adott magyarázatot, hogy látja a képeket a harcok miatt életüket vesztő gyerekekről, akiknek a kezük vagy a lábuk leszakad egy-egy orosz tüzérségi lövedék vagy rakéta becsapódásakor. De az interjúnak ez csak az egyik megdöbbentő részlete, amikor ugyanis Volodimir Zelenszkijt arról kérdezték, hogy mi volt az a rossz, amelyet semmi más nem tudott felülmúlni az elmúlt napokban, amikor vezető európai politikusokkal beszélt telefonon, elmesélte,

egyikük nemrég bizonyítékokat követelt tőle arra, hogy a Bucsában végrehajtott tömeggyilkosságot, amelyet orosz katonák követtek el, nem csak előre megrendezték.

Volodimir Zelenszkij azt nem volt hajlandó elárulni, hogy ki az, a kérdésre azonban, hogy valamelyik EU-tagország kormányfőjéről van-e szó, igennel felelt.

Az ukrán elnökkel az interjút a Bild főszerkesztő-helyettese,Paul Ronzheimer készítette, aki egy tweetben külön is felhívta a figyelmet az interjúnak erre a részletére."
Gazella
@Eladott Ország: stop viktort aza zsirhájat m@lár maga az Európa utálja..
polgarb
Nagyon kell már az a pénz!! -Hát nem értitek!!! -Bocsásd meg nekem Vlagyimir!!
csak úgy....
@polgarb: fogadok,hogy nem vagy szemüveges! :) -ez bíz éleslátásra vall..
Gazella
Miért nem áll ki nyilvánosan az emberek elé és mondja el, higy mélységesen elitéli a bucsai mészárlást?!
Ne már ezzel a takonygyereken keresztül üzengessen...
Pági
@RonaGyuri: meg a lengyel is rászólt, hogy menjen el szemorvoshoz. Eddig ott volt.
Pági
@Eladott Ország: ez a baj, hogy nem útálja az ország. Meg vannak veszve érte, a hős megmentőként tekintenek rá.
fergeteg
Itt is a hazátlan pesti liberálgecik.
fergeteg
Nem is volt mészárlás,háború van.
A piszkos amcsik amikor levegőből bombázzák a lakóépületeket???
szép új világ
Csak óvatosan! Orbán a bucsai mészárlást ítélte el! Azt egy szóval sem mondta, hogy az azt elkövető oroszokat!
A nyilatkozata egy cseppet sem ellentétes az orosz propagandával - mely szerint az ukránok lődözték hátba magukat.
Ezért ha legközelebb Putyinnal bájolog - nem kell neki sokat magyarázkodnia.
csipetke
Hát nem kapkodta el a dolgot a puhos. De ugye időbe telt,mire megkérdezte a gazdáját,hogy elítélheti-e?
@szép új világ: 09:21 Az oroszoknál nagy divat az ellenzékieket is fura módon elintézni. Volt már,hogy egy ellenzéki,(Navalnij) megmégeződött, vagy jónéhányan a mittoménhányadikról csak úgy kiszédültek az ablakon, vagy felakasztódtak, esetleg hátbalőtték sajátmagukat,akár többször is. Így volt ez biztos most is, összekötözték sajátmagukat, aztán öngyilkosok lettek. Így megy ez putyinisztánban...
ómió
És ki nem!? Csak a tettes nem lesz meg sosem!
kereső
@szép új világ: Csak óvatosaan!! Orbán nem itélt el semmit, és senkit. Az, hogy havasi bertalan sajtós azt mondja, hogy "természetesen elitéli", nem jelenti azt, hogy megtette. Nem adott ki közleményt, nem állt ki mikrofon elé, nem közölte a facen posztolva. Akkor mikor és hol?Havasi ezt egy ujságirói kérdésre válaszolva közölte.
kereső
@sgl: Már legalább háromszor itt volt ez a hir, a hazug cimével. Először a hvg-től. Másodszor is. Most meg az mti. Mindháromszor leirtam. Sőt lertam, hogy a hvg- mint fő hirforrás, menjen a sunyiba a hazugságaival, mint a magyarországi független sajtó zászlóshajója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.