A kampányhajrá irányát meghatározó, választók tömegeit befolyásoló kormányzati állítások köszönőviszonyban sem voltak a valósággal. De működtek.

Ez az a három hazugság, amellyel Orbán elsöprő győzelmet aratott április 3-án

Fotó: Facebook

A Népszava az alábbiak szerint gyűjtötte össze a lap szerint hazugságnak minősülő kijelentéseket:

„Márki-Zay az ukrán frontra küldené a fiainkat”

Amiről a kampány során Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszélt – hogy egy esetleges NATO-kérés esetén Magyarország fegyverek vagy akár katonák küldésével is részt venne az Ukrajna elleni orosz támadás megfékezésében –, az  semmilyen formában nem érintené a magyar anyák nem katonai foglalkozású gyermekeit.

„Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak Ukrajnába a fegyverszállítmányok” (Idézet Orbán Viktor székesfehérvári kampányzáró beszédéből)

 Amikor Orbán a fenti mondatot kimondta, pontosan tisztában volt vele, hogy nem mond igazat: az országgyűlési választás másnapján, és utána még legalább egy (de inkább több) hónapig az előző kormány marad hatalomban, egészen addig, míg az új kormány tagjait az új összetételű parlament meg nem választja, és a kormányprogramot el nem fogadja.

„Ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a magyar családoknak, és van rezsicsökkentés. Ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés” (Idézet Orbán Viktor moszkvai sajtótájékoztatójáról)

Az orosz gáz tehát nem olcsó – amit közvetett módon a választások utáni sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is elismert –, másrészt semmi kapcsolata nincs a rezsiárakkal. Amikor a miniszterelnök az ellenkezőjét állította, megint csak valótlanságot beszélt.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Népszava

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Pegero: Nem akarok vitatkozni veled :-)))...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
T-Boly
@Málna: Madam ! Nyomja már le kedves ezt a szexőrült @Pagero: pöcshuszárt mint a bélyeget.
Legyenek boldogok!
verőce21
@T-Boly: (20:24) Te lennél egy a "norrmálisak" közül...? Akkor másképpen, más hangnemben írogatnál ide...! :)
Lepényleső
Egy az a három; 2012,- választási törvény cseréje olyanra amit annak hazudnak?
telegdilaci
@Horizont:A hazugság a vérében van! mellé még egy aljas gazember is,riogatással megfélemlítéssel nyerte meg a választást,elhitette a Hiszékeny Emberekkel hogy ha a baloldal nyeri meg a választást,akkor a Fiainkat, az Ukrán frontra küldik harcolni amiből egy szó sem igaz, még a kedvenc csatornája a TV2 már választások után is böfögi a gyalázatos hazugságokat,hogy az Ukrán elnök bele akart avatkozni a Választásokba! szerencsétlen Zelenszkilynek egyéb gondja sincs hogy bele akarjon avatkozni a Magyar választásokba,amik pusztán feltételezések,ás van olyan hitvány műsorvezető aki képes ezt a hazugságot felböfögni a rövid Hírekben!
Gyurka80
@Horizont: Nem 2,8 hanem 3 millió szavazó tudja, hogy a libbantak hazugsága a holdig érnek!
surdilloFUJT
@Gyurka80: Köztük a q..va nénikés is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.