A kampányhajrá irányát meghatározó, választók tömegeit befolyásoló kormányzati állítások köszönőviszonyban sem voltak a valósággal. De működtek.

Ez az a három hazugság, amellyel Orbán elsöprő győzelmet aratott április 3-án

Fotó: Facebook

A Népszava az alábbiak szerint gyűjtötte össze a lap szerint hazugságnak minősülő kijelentéseket:

„Márki-Zay az ukrán frontra küldené a fiainkat”

Amiről a kampány során Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszélt – hogy egy esetleges NATO-kérés esetén Magyarország fegyverek vagy akár katonák küldésével is részt venne az Ukrajna elleni orosz támadás megfékezésében –, az  semmilyen formában nem érintené a magyar anyák nem katonai foglalkozású gyermekeit.

„Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak Ukrajnába a fegyverszállítmányok” (Idézet Orbán Viktor székesfehérvári kampányzáró beszédéből)

 Amikor Orbán a fenti mondatot kimondta, pontosan tisztában volt vele, hogy nem mond igazat: az országgyűlési választás másnapján, és utána még legalább egy (de inkább több) hónapig az előző kormány marad hatalomban, egészen addig, míg az új kormány tagjait az új összetételű parlament meg nem választja, és a kormányprogramot el nem fogadja.

„Ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a magyar családoknak, és van rezsicsökkentés. Ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés” (Idézet Orbán Viktor moszkvai sajtótájékoztatójáról)

Az orosz gáz tehát nem olcsó – amit közvetett módon a választások utáni sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is elismert –, másrészt semmi kapcsolata nincs a rezsiárakkal. Amikor a miniszterelnök az ellenkezőjét állította, megint csak valótlanságot beszélt.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Népszava

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Pegero: Nem akarok vitatkozni veled :-)))...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ja kérem, más a kormánypropaganda, és más a valóság!
Pálinkás Pál
nem mindegy mit hazudik?...kell hozzá a primitív,birka tömeg, aki el is hiszi...és valljuk be..hazánkban a falvak lakósságának intelligencia hányadosa nagyjából amerika átlag szinten mozog...főleg igaz ez a fidesz választókra,bár ezzel megsértem az amerikaiakat...
csak úgy....
sokaknál a nemváltó operáció is bejött.. :)
Qqberci
@Pegero: Nem akarok vitatkozni veled :-)))...
verőce21
...135 lett, Hölgyeim és Uraim! Maradhat?
drrotf
Egyetértek Horizonttal, csak elvétve és véletlenül mondhatott igazat.Ő is megmondta, hogy ne azt figyeljék amit mond hanem azt amit tesz!Ez annyit jelent,hogy amit mond annak semmi jelentősége nincs, őt csak a cselekedetei alapján kell megítélni.Az hogy hazudozik, félrevezeti az embereket semmi hatása nincs a választókra.Gyakran azt gondolom, hogy ha egy széklábat nevezne a FIDESZ országgyűlési képviselőnek , az emberek azt is megszavaznák!
csak úgy....
TheNextPresident • egy órája • edited

Ez de durva:

"Lengyelország a következő hetekben valószínűleg felad minden kapcsolatot a magyar hatóságokkal, kivéve a nemzetközi testületeken belüli találkozókat – írta hétfőn a lengyel Dziennik Gazeta Prawna (DGP) napilap lengyel diplomaták jelzéseire hivatkozva. "
www.portfolio.hu/gl...

Főleg akkor, ha a lengyelek nem fogják megvétózni az orbánék ellen hozandó szankciókat, pl a fidesz a kormány szavazati jogának felfüggesztése ellen.
Málna
Engem nem érdekel, mit mond Orbán. Az érdekel, hogy mit csinál.
Macskaszem
@Málna: Úgy van. Hiszen ő mondta, nem azt kell nézni mit mond. Ő maga is tudja, hogy egy hazug geczi.
Ábel
Egyszer azt mondta hogy ő sohasem hazudik! Akkor is tudatosan hazudott.
verőce21
Ez a sok buta lipsi, egy még butább, pszichopata vezetőt választott, hogy majd megszerzi nekik a hatalmat...! Ami után olyannyira sóvárognak...!
De ahhoz több ész kell...!
Hááááááá...Háááááááááááááá...Háááá...!
csak úgy....
@verőce21: farkasom, te egy tipikus proli arisztokrata! :) igyál még...
kereső
i1am09 Sogó0.l27d ·
Orbán győzelmi beszéde (2022.IV.3.). Eddig soha nem volt túlerőről szólva ezt mondta: “ a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezte, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is.”
Erre a jelenlévők - a pódiumon és lent - jóízűen felnevettek.
Kárpátalja, Nagyszöllős 2022. IV. 8. : Hazaszállították Nagyszöllősre annak a 39 éves kárpátaljai magyar származású katonának a holttestét, aki Kijev mellett halt hősi halált. A magyarok, ukránok, ruszinok és oroszok, térdre borulva fogadták a koporsót.
T-Boly
@Pegero: Na tessék ! te vagy az a híres szopófantom gép?Hogy a bőr hűljön le a szopós pofádról. A mélytorkozáshoz van eszed,de arra már nincs,hogy akkor feküdj a sínekre amikor közeledik a vonat,te ! Nem ám amikor már elment.
De nem bánom ha az úthengerrel próbálkozol is ,csak csináld,ne pofázz,csináld. Mit nem értesz? Ja hogy semmit. Olvasd el még egyszer.
T-Boly
@Pegero: A fidesz szlogénjével élve ,vigyél magaddal még kétmilliónyolcszázerer hülyét.
Sínek vannak,ne várjatok a Budapest-Belgrád vonalra.
division
@Pálinkás Pál: Te amúgy kire szavaztál Pali?
namihami
Három!?!?!?! Ennyi neki még éjszakánként, alvás közben is összejön. Ébren ez a percenkénti átlaga.
Málna
@Macskaszem: De látod, ebben nem hazudott. Tényleg azt kell nézni, amit tesz.
verőce21
A baloldaliság a lelke mélyén pusztítja az embert...!
Önmagukat számolják fel a lipsi lelkületűek, az állandó egojukkal...!
csak úgy....
@verőce21: igyál még farkasom,attól jönnek majd a további érdekes látomások!
verőce21
@csak húgy...: csak megint koptatod feleslegesen a klaviatúrát, te embertelen Balfácán...!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,nálad ilyen a másnaposság? :)
ómió
A Maki efftárs féle "igazságoknak" meg "süllyesztő"!? Na, ne má'! Tessék őket a Lenin összeshez csatolni!
CsipkeRózsa
Kellett a győzelemhez egy kis csalás is, és nagy-nagy pénzosztás.
verőce21
A kétharmados sallerral hatalomtól visszazavart ellenzék, beásta magát gügye ostobaságai mögé és körkörösen védekezik, mint a németek Sztálingrádnál... :)
Németh István
A röhej amit ti hazugságként emlegettek az tök igaz! A szavak összekeverésével lehet kikerekíteni valamiféle hamisnak tűnő információt! A Viktor nem vádaskodott >> kifejezetten a barom zay szövegét hangsúlyozta ki sajátos formában, nem gyalázott, alázott köznapi nyelven beszélt érthetően, hogy mindenki azt értse amit kell! A haza nem eladó és nem kiárusítandó, mi több nem háborúba zavarható nemzet - nem kíván a magyar polgárok életével hazárdírozni és azt kockáztatni! Ezt kell látnotok! A@CsipkeRózsa: már megent kajla mama, keveri a szart ész nélkül semmiféle csalás nincs és nem volta Viktor részéről, viszont a maki-zay részéről kemény alázások és vádaskodások realizálódtak! de ezt a szari-mami ugye nem tudja mint ahogy azt sem hogy a Viktor soha nem fenyegetett senkit, de Őt a parlamenti nyilvánosság előtt rendre akár sitkóval is fenyegették! Tudja a szari-mami ezt is PERSZE csak szereti elfelejteni! Mert ő a szari-mami igazi jellem!
T-Boly
@Pegero: Ne szólogass mert beléd rúgok !
T-Boly
@Málna: Krisztihand Madam ! Hogy megy a bolt ? Nem jól? Cserélje le a lányokat!
T-Boly
@verőce21: Milyen egoról turbékolsz galambocskám? Mert neked van olyanod? Van neked az apád fasza,meg az anyád büdös mosdatlan picsája te tulok.
Ne rontsd itt a levegőt a normális emberek között.
T-Boly
@Málna: Madam ! Nyomja már le kedves ezt a szexőrült @Pagero: pöcshuszárt mint a bélyeget.
Legyenek boldogok!
verőce21
@T-Boly: (20:24) Te lennél egy a "norrmálisak" közül...? Akkor másképpen, más hangnemben írogatnál ide...! :)
Lepényleső
Egy az a három; 2012,- választási törvény cseréje olyanra amit annak hazudnak?
telegdilaci
@Horizont:A hazugság a vérében van! mellé még egy aljas gazember is,riogatással megfélemlítéssel nyerte meg a választást,elhitette a Hiszékeny Emberekkel hogy ha a baloldal nyeri meg a választást,akkor a Fiainkat, az Ukrán frontra küldik harcolni amiből egy szó sem igaz, még a kedvenc csatornája a TV2 már választások után is böfögi a gyalázatos hazugságokat,hogy az Ukrán elnök bele akart avatkozni a Választásokba! szerencsétlen Zelenszkilynek egyéb gondja sincs hogy bele akarjon avatkozni a Magyar választásokba,amik pusztán feltételezések,ás van olyan hitvány műsorvezető aki képes ezt a hazugságot felböfögni a rövid Hírekben!
Gyurka80
@Horizont: Nem 2,8 hanem 3 millió szavazó tudja, hogy a libbantak hazugsága a holdig érnek!
surdilloFUJT
@Gyurka80: Köztük a q..va nénikés is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.