A hvg.hu számolt be róla, hogy megkezdődött a vitája az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában annak az anyagnak, amely a négy és fél éve elfogadott Sargentini-jelentés frissítése lesz.

Hatalmas pofont adott a Fidesznek a lengyel kormány – végleg magukra maradtak Orbánék?
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a közmédiának Rómában 2022. április 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2018 szeptemberében a holland Judith Sargentini volt az előterjesztője annak az összefoglalónak, amelyet az Európai Parlament kétharmados többséggel fogadott el, s amelyben a Parlament javasolta a tagállamoknak az alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben. A tagállamok szintjén ez az eljárás jelenleg is tart, legközelebb két hét múlva tartanak meghallgatást Magyarországgal kapcsolatban.

A mostani jelentés előadója a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield, aki az elmúlt években szorosan figyelemmel követte a magyarországi helyzetet.

Lukasz Kohut lengyel szociáldemokrata képviselő is bírálta Orbán-kormányt:

A vétófenyegetés és a budapesti putyinbarát rezsim okot szolgáltat arra Magyarországon, hogy fellépjünk

- utalt a képviselő arra, hogy a magyar kormány ellenzi az olajembargót.

Érdekes módon, de már nem először, az Orbán-kabinetnek eddig szoros szövetségesének számító lengyel kormánypárti képviselők közül egy sem szólalt fel ebben a vitában. Holott eddig a Jog és Igazságosság párt mindig kiállt a Fidesz mellett.

Most az egyik frakció vezérszónokát ők adták volna, azonban az érintett képviselő egyszerűen nem akart élni a lehetőséggel.

A Fidesz nem szólt hozzá a témához. Most a módosító javaslatokat várják, várhatóan két hónap múlva szavaznak a jelentés szövegéről, amely aztán majd az Európai Parlament plenáris ülése elé is bekerül.

Forrás: HVG.hu
Fotó: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: orbán átbaxta a szavazati joggal rendelkezö 2/3 ot! -hidd el,hogy nem is volt nehéz neki a sok kukát átverni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Folytatódó neobolsi hazudozás? Aszta!
Eladott Ország
@ómió: ma, 9:00 ◘ A magyar kormányt be sem engedik Lengyelországba, miután Orbán, Putyin pincsije, láncos kutyája lett. Sajnos minél tovább marad az orbáni maffia, annál gyűlöltebbek leszünk nem csak Európában, hanem a világban! Szégyen lett magyarnak lenni!
Emmersson71
„Lengyel, magyar – nem jó barát, nem harcol, nem issza borát.”
ómió
@Eladott Ország: Böszme gazdád - szenilitásod már csúcsokat dönt(?) - sokkal nagyobb "pincsije" volt Putyinnak, mégis az ánuszából óbégatsz, bolsiék fajkreténje! Ha meg maffia- és szégyen-nosztalgiád van, emlékezz Böszme efftársad államcsődbe és népzsebelésbe torkollott ámokfutására, amikor Bulgária kivételével az összes posztkomcsi ország lekörözött bennünket! Magyarnak lenni akkor volt szégyen!
Sámannus
A gecik rendszerét pontosan az olaj fogja ledönteni. Az ipart lerohasztaná napok alatt. Az összes mogult maga alá temetve. A polgároknak úgyszólván nulla vesztesége lenne, mert már szinte minden állami bevétel saját zsebbe folyik.
Úgy néz ki ezzel fog megszűnni a nagypofájúak hatalma. Az unió rájön, hogy ki kell hagyni orbánékat minden játszmából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.