Az mfor.hu számolt be arról, hogy túlköltekezett a kormány a választásokat megelőző három hónapban, ez egyértelmű az MNB által szerdán nyilvánosságra hozott adatokból. A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2022 első negyedévével záruló egy évben a GDP -6,4 százalékát tette ki.

Orbán Viktor elszórta a pénzt, jöhetnek a megszorítások
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor adóssága a GDP 77,3 százaléka volt (44331 milliárd forint). Az előzetes adatok szerint a háztartások nettó finanszírozási képessége 2022 első negyedévével záruló egy évben a GDP 5,5 százaléka volt (3155 milliárd forint).

Az államháztartás pénzügyi eszközei közül tranzakcióból fakadóan növekedtek a hitelintézeteknél tartott betétek, a hosszú lejáratra nyújtott hitelek, a hosszú lejáratú értékpapírok, valamint a részvények, részesedések is.

Erőteljesen bővült az egyéb követelések állománya is, elsősorban az európai uniós támogatásokhoz kapcsolódóan. Az államháztartás kötelezettségei közül a negyedév során tranzakcióból kifolyólag mind a rövid, mind a hosszú lejáratú értékpapírok állománya növekedett, elsősorban a pénzügyi vállalatok befektetései révén.

A háztartások nettó finanszírozási képessége 2022 első negyedévében a negyedéves GDP 5,6 százalékát tette ki (771 milliárd forintot). A háztartások nem konszolidált pénzügyi eszközeinek állománya 2022 első negyedévének végén a GDP 135,3 százalékát, a kötelezettségei a GDP 23,4 százalékát tették ki, így a nettó pénzügyi vagyonuk a GDP 111,9 százalékát érte el.

A háztartások pénzügyi eszközei közül az első negyedévben tranzakcióból eredően jelentős mértékben növekedtek a készpénz, a folyószámla betétek és a tőzsdei részvények, ugyanakkor számottevően csökkentek a rövid lejáratú állampapírok és az egyéb követelések.

A háztartások kötelezettségeit tekintve a hitelintézetektől felvett hitelek esetében tranzakcióból adódóan mérsékelten bővültek a hosszú lejáratú, forint ingatlanhitelek. A háztartások egyéb kötelezettségei hasonló mértékben csökkentek.

Forrás: mfor

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nagyon szépen összehozott és elmagyarázott gazdasági statisztika. Egyetlen baj van csupán vele:. A ""narancsmagyaroknak és Narancs-Magyarország"" szavazóinak ez nemhogy nem jelent semmit, de már az elejétől kezdve komoly olvasási és főleg megértési nehézséget okoz. Azok, akik elhiszik, hogy a boltokban hétről-hétre emelkedő árakat a libsi/bolsi/Soros/Gyurcsány (nem sorolom tovább) ellenzéknek ""köszönhetik"", azok már a ""tóthgabik, kisgrófok, bayerok és hasonlóknál"" megálltak.
""Mintha a vaknak a szineket vagy a süketnek a zenét mesélnéd!""
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát nem is csoda, hogy ehhez a sok süket dumához nem szól senki...Orbán elszórta a pénzt, az stimmel...de mik is a megszorítások? Kérném sorolni...
Nessy
@jesz:Még tart a választási eufória. Most kormány alakítás, minden fejre állítása, aztán majd a káoszban senki nem fogja figyelni, hogy mi mennyibe is kerül, milyen állami feladatok szűkülnek, csökkennek a minimumra, vagy az alá.
namihami
Nagyon szépen összehozott és elmagyarázott gazdasági statisztika. Egyetlen baj van csupán vele:. A ""narancsmagyaroknak és Narancs-Magyarország"" szavazóinak ez nemhogy nem jelent semmit, de már az elejétől kezdve komoly olvasási és főleg megértési nehézséget okoz. Azok, akik elhiszik, hogy a boltokban hétről-hétre emelkedő árakat a libsi/bolsi/Soros/Gyurcsány (nem sorolom tovább) ellenzéknek ""köszönhetik"", azok már a ""tóthgabik, kisgrófok, bayerok és hasonlóknál"" megálltak.
""Mintha a vaknak a szineket vagy a süketnek a zenét mesélnéd!""
tudode
Így jár az az a balga, a palánkon átverr ország amely/aki egy pirospacsis pasira bizza a BUKszáját!
.
----- A Story 2009-es konzervsztorikkal adta el Orbán Viktort és a feleségét
444.hu/2015/04/23/a-story-2009-es-konzervsztorikkal-adta-el-orban-viktort-es-a-feleseget

• (…)„”””Eszükbe jut egy huszonöt évvel ezelőtti nyár, amikor egy szál hátizsákkal becsavarogták Nyugat-Európát. Először jutottak túl a szögesdróton, a szabad világba. Alig volt pénzük, »szörnyű«, olcsó helyeken, állomáson, néha árokparton hálva, minden fillért alaposan beosztva, konzerveken élve mentek városról városra. Anikó pontosan emlékszik mindenre. - Viktor Párizs külvárosi ócskapiacán "itt a piros, hol a piroson" eljátszotta a vésztartalék ötszáz frankunkat. Letörten baktattunk ki a piacról, én csak őrlődtem belül, hogy lehet valaki ilyen felelőtlen. Egy hang sem jött ki a számon. Mikor Viktor hirtelen megállt és azt mondta: - Most meg mit kiabálsz velem? Pedig én csak néztem rá némán… Akkor úgy elkezdtünk nevetni, hogy alig bírtuk abbahagyni.”
.
• „Az egyetemi kollégiumban megegyeztek, hogy Anikó hajcsavarókkal sosem jön ki a fürdőszobából és, hogy nyilvános helyen egyikük sem hord majd mackónadrágot.”(…)
--------------------
.
Ma már papíeon vagyontalanúl
.
----- Orbán: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba” I Oligarchia
www.youtube.com/watch?v=QoHWrdPEryk&t=55s
---------------------
.
Az újság szerint
..
----Hét év alatt, 15 milliárdot keresett az Orbán csalá - nem bérből és fizetésből
g7.hu/kozelet/20210604/het-ev-alatt-15-milliard-forintot-keresett-az-orban-csalad-nem-berbol-es-fizetesbol/
-----------------------
.
Szegény lelkitopRONGY GAZdagok!
.
!!!.
Gyurka80
@namihami: Egész európában növekednek az árak, ha nem vetted volna észre.
Istenakinincsen
@Gyurka80: Na végre hogy rájöttél borsóagyú!Szerinted hatósági árstoppal meddig lehet ügyeskedni?
Mondjam vagy tudod?
A piaci árakat nem lehet kikerűlni.Nem úgy kell alkalmazkodni,hogy árstoppot vezetünk be a kormányalakításig...és utánam a vízözön!
A fizetéseket kell(ene) a piaci árakhoz igazítani(emelni).Élni és élni hagyni...kevesebbet lopni,több morzsát hagyni stb.
Yoda69
@Gyurka80: Öcsisajt, a nyugat-európai fizetések 5-10x-ese a magyarnak, ha nem vetted volna észre.
dr. prédikátor
Mi az hogy elszórták a pénzt??? E L L O P T Á K !!!
Libbantölő
Mocskos makizaj! Dögevő baloldal ellopta a pénzünket! A kurva anyjukat!
RonaGyuri
Mégis mit fizet a révész?

Nem, nem én őröltem meg a világ lett ilyen

Nem elsőkézből, csak a Népszava egykori főszerkijátől idézek minapai írásából: „Ugocsa non coronat, próbálom magamban, illetve itt, kétezer karakterben összefoglalni, mit is üzent nekünk Orbán Viktor miniszterelnöki szűzbeszédében. És igen, azt üzente, hogy Magyarország egyedül, az ő vezetésével kivédi a háború okozta gazdasági károkat, az inflációt előbb megszelídíti, aztán megfékezi, mint ahogy sikerrel megvívta a harcát a világjárvánnyal szemben is.”.
Nos azt kell mondjam, hogy ez a „Magyarország egyedül” dolog erősen sántít, vagy legalább is elképesztő bornírtság kell hozzá, azonban a második fele tökéletes: „mint ahogy sikerrel megvívta a harcát a világjárvánnyal szemben is”!
Igen pontosan úgy, amit a világbajnok halálozási rátánk igen jól okadatol!!=))
simmering73
A tetves fidesz-kdnp moslékkoalíció ellopta a pénzünket! A kurva anyjukat!
Németh István
@simmering73: @RonaGyuri: a ti mocskos büdös kurva anyátokat gondolkozni nem tudú húgyagyú barmok! ki adott a polgároknak az ország népnek adókedvezménytől kezdve a vakcináig a migránsok elleni küzdelemtől kezdve az adócsökkentésig, a nyugdíjak felemelése a 13, havi nyugdíj visszaállításig bérnövekményt stb, felsorolni nem lehet! ti állat barmok miért nem a gyurcsánytól az antal-jósktól-horn kormánytól kéritek számon hogy hova tették az ország vagyonát! Mocskos patkányok!@RonaGyuri: te különösen moslék vagy!
Gauntlet
@Németh István: szép kis ember vagy te
A migráns a kilátástalan kleptokráciából jön, egy szál szatyorral, családdal, gyerekkel. Mit harcolsz az ellen, akinek semmije sincsen?
Az adócsökkentés egyenlő bevételkiesés!
A nyugdíj emelést elviszi az infláció!
A 13. Havi nyugdíjat 12 év után (!!!) hozták vissza. Addig mit csináltak? Loptak! Hazudtak! Háborúra készülnek!
Tudd meg hogy a Honvédség 100 iskolával kötött megállapodást!
Gyurka80
@Istenakinincsen: A fizetéseket nem a kormány határozza meg piacgazdaságban.Ennyit nem tudsz? Emlékszem amikor az első Orbán kormány idején 25-ről 50 ezerre emelte a minimálbért , a szociálisan érzékeny szocik tiltakoztak, hogy tönkre megy a gazdaság.
ómió
Na, de, efftársak! Ezt ti már 10 éve "vészjósoljátok"! Nem uncsi még a hazudozása?
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:41 ☺ "A fák sem nőnek az égig". „Megmentik újra és újra a hazát, Valahányszor profitjukat kell megmenteni...” ( Ady Endre) A hal a fejétől büdös! Ha kormányozni nem is tudtak, de a megfélemlítés , az sikerült.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27545195_1921020838213591_7693674474978242207_n.png?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9clIrSAWSOEAX8Mo4e9&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_hYYMBFj5hOBXwMY4zzHqtqgFCQ57vEK1Op674EB-myg&oe=62AB68F2
De miért nem tanulunk a történelemből?! „Csak azt érzi az ember , hogy van egy ország Európában, melyet néhány ezer ember hatalma s buta gonoszsága Koreánál aljasabbá tesz.” Nincs új a nap alatt!
Ady Endre, ( Budapesti Napló 1907. október 15.)
„Árpád hazájában jajj annak aki nem úr és nem bitang.”(Ady)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/100788359_1405506279658357_107748235396775936_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9seRqUtTEREAX9GZuws&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8xG_0iU_pmi2iHYXmCbzS8g8NdP4gh90_GNBy7dtcSfA&oe=62ABF2BC
Németh István
@Gauntlet: @Eladott Ország: Akkor ti mondjuk nagy szar urak vagytok a javából és bitangok királyai > moslék szemetek és a melyik koreához hasonló aljas brigatik is vagytok!?
ómió
@Eladott Ország: Ezzel a "ha kormányozni nem is tudtak"-kal most Böszme efftársadék regnálására révedsz vissza!? Tudod: az ország kifosztására, államcsődbe döntésére, szemkilövető megfélemlítésére!? Mert, akkor stimmel! Meg még az is stimmel, hogy a bolsi tetübandád mindebből még tanulni se volt képes! Máig se! Ugyanaz maradt, mint akkor!
nemsemmi2
@Németh István:
Te beszélsz koreáról?
A ti kedves vezetőtök próbál pontosan olyan sötétséget sulykolni az emberek fejébe, mint az észak-kóreai vezető,
Nálad ez már sikerült! Olyan sötét vagy, hogy ha viktor azt mondaná, hogy az 1948-as szabadságharcot Gyurcsány miatt vesztettük el, elhinnéd és fennhangon hirdetnéd.
Eladott Ország
@Németh István: @nemsemmi2: A mi családunk a munkaalapú társadalom példája! Ti dolgoztok, mi pedig marha jól meggazdagodunk belőle!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274080961_486101549803471_366182948810611685_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=6nRaEX7xsU4AX_yPOow&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_050rKC5VWnOYawRak-Blw4sZJh0yPrmJmExEcj0ut8Q&oe=628AF91E
Köszönjük fidesz! Másodikak lettünk, mert a magyaroknál csak a bolgárok szegényebbek. Nem hagyjuk! Üzenjük Brüszelnek elsők leszünk! Ide süllyedt Magyarország 12 év alatt, mióta a kolostordisznó, a dagadt, debil, despota, parazita, román cigány uralkodik a nyakunkon és politikai prostituált bandája!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272450239_2003077169897007_2392497714658168909_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=AA9XWdon82IAX9UhXcg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8qGJxsMO3qX6BSL1LHFCpdz1355lHJAIU82Q1iroI_Fg&oe=628B4CB7
Németh István
@Eladott Ország: az igyekezeted, te mocsok írogató, nem veszed észre, hogy blőd hülyeség? Az Orbán Viktor és kormánya csak adott a népnek minden téren! Az antal-jóskától kezdve mindegyik kibaszott az országgal! Lopott, rabolt, eladott a népen meggazdagodott! Seggfej amiért viszont sajnos harcolni kell az az, hogy történjék végre tisztességes elszámoltatás!
csak úgy....
@Shikari: fogadjunk tibim,hogy te ennél már nem leszel butább,hiszen az szinte lehetetlen! :)
Clavigo
@Shikari: Akkor most mégsem előzünk a kanyarban ? Minket irigyel mindenki az EU- ban..stb. ( csak lóvét adjanak már )...Biztos vagyok benne,,hogy te nem tudod megjátszani az idiótát .
nemsemmi2
@Németh István: Igazad van!

Végre számoljanak el viktorék.
Mondják el, hol van az ellopott magánnyugdíj!
Derüljön ki végre Mèszáros gazdagodásának titka.
Tudjuk meg az uniós pénzek hova tütek.
Jöjjön végre az európai ügyészség és derítse ki a lopásokat!
Igazad van az elszámoltatásra nagy szükség lenne.
Gyurka80
@sgl: De nagy marha vagy, hogy ilyen marhaságokat írsz!
Gyurka80
@sgl: Van pofád ezt írni,mikor böszmeferi és bandája szétlopta és csődbevitte az országot!
Gyurka80
@nemsemmi2: Idióta senki nem lopta el a manyupot!
nemsemmi2
@Gyurka80: Idióta!
Az enyémet ellopta! Mert volt! Most nincs!
Nem tudom képes vagy-e felfogni a kenyérpirítóéval egyenlő IQ-val.
nemsemmi2
@Shikari: Stabilizálni???
12 év sikeres gazdaságpolitika után???
Az unio legsikeresebb gazdaságpolitikája úgy bejött , hogy tavasszal a gazdaság kiváló teljesítménye lehetőséget adott a 13. havi nyugdíj azonnali teljes bevezetésére, 80000 Ft-os nygdíjprémium fizetésére és a gyermekes családok adójának visszatérítésére.
Ezt a gazdaságot kell szerinted stabilizálni???
namihami
@nemsemmi2: 1. Pedig a kenyérpirító se egy computer!?!?!
2. Vajon mennyit jelentene ma az a ""nemellopott"" manyup? Pl nekem vagy annak, aki már nyugger? Mert én egy fillért nem kaptam belőle azon a számlán elszámolva, amit oly sokszor megigértek, hogy lesz.
Gyurka80
@nemsemmi2: Te marha TE adtad oda! NEM volt kötelező!
nemsemmi2
@Shikari: December óta europa legerősebb gazdasága így meggyengült volna???
namihami
@nemsemmi2: Ne menj bele. A jobboldalnak csak akkor volt/van válság, ha az orbáni szükség úgy hozza.
Amikor a szoci kormány szerződést kötött az IMF-fel---a pénzt ugyan NEM költötte el, az ott maradt a Matolcsynak a széfben---, akkor nem volt válság. Most, hirtelen, lett. Amit aztán az Orbán költött el.
Tipikus fideszes mentalitás, az üléspont határozza meg az álláspontot.
csak úgy....
@Shikari: te honnan nézted a németeket,te marha!? ;) tibim,gyere ki,meghívlak és fizetem az utad! ezt halál komolyan mondom!
1 hét nálun ingyen,-de ha nem fedezel föl semmi megdöbbentöt a németek elszegényenyedése körül,akkor gyalog mész haza!
Németh István
@csak úgy...: a németek csóróbbak lesznek a betelepülteknél! Kb félév és kitör a balhé! A vezetést meglincselik az tuti! na ez így van jól,megérdemlik. Európa és a nemzetiségek ellensége a seggfej német de összességében a nyugati vezetés!
Istenakinincsen
@Gyurka80: ma, 08:33 Jaa értem,árstoppot tud csinálni a kormány a piaci árak ellen,ráadásul úgy hogy mindig az emberek fizetnek rá(a nép).Érted?A fizetéseket nem a kormány határozza meg,de az árakat meghatározhatja???Miféle "piacgazdaság"ez?
Mondom:Vadkapitalista rabszolgatartó,kizsákmányoló...stb.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Hogy határozná meg a kormány a magánsztférában a fizetéseket te idióta?
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 08:09
Báyerzsóti vagy?A stílus egyezik.Pont olyan vagy mint a mocskospofájú lovagkeresztes író_publicista.Lehet hogy tévedek,de számodra ez nyilván megtiszteltetés:)
A te mocskos büdös kurva anyádat te gondolkozni nem tudó húgyagyú barom!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Te idióta nem látod az ellentmondást?Az árak nem a magánszférából alakulnak ki?...Ott lehet stop?
Istenakinincsen
@Libbantölő: ma, 06:37
Hogy jön ide "makizaj" te barom.
Istenakinincsen
@Eladott Ország: ma, 09:10
"A fák sem nőnek az égig" Ez nagyon jó:)...annak aki érti.
nemsemmi2
@Gyurka80: Te nem is tudod miről beszélsz.
Elvették! Azt mondta akkor viktor, hogy aki ragaszkodik a magánnyugdíjához és nem hajlandó odaadni, az megtarthatja, továbbra is a fizetése 7%-a megy a magánnyugdíjszámlára, de a központi rendszerből nem fog kapni. Annak ellenére, hogy a fizetése után 24%-ot a munkáltató nyugdíjjárulékként befizet a központi rendszerbe. Hogy nr
nemsemmi2
@Gyurka80: Folytatom.
Hogy ne lehessen később perelni, hogy a munkáltató által a központi rendszerbe befizetett nyugdíjjárulék után mégis köteles az állam fizetni, ezért ezt a nyugdíjjárulékot átnevezték adónak. A befizetett adó után nem köteles az állam semmit fizetni.
Úgyhogy aki ragaszkodott a magánnyugdíjjához, az kilépett a központi rendszerből, de ugyanannyit vontak a fizetéséből, mint elötte.
Mégis nagyjából százezren ezt választották. Ötőlük 1 évvel később egyszerűen elvették ezt a pénzt, megszűntették a számlájukat, de nagylelkűen felajánlották, hogy ha akarnak visszalèphetnek a központi rendszerbe.
Ha nincs semmi fogalmad arról, hogy valójában mi volt a kötelező magánnyugdíj, nem tudod, hogy myen módon történt annak az elvétele, akkor miért okoskodsz.
Vedd a fáradságot, és nézz utána, mert így még nagyobb idiótát csinálsz magadból, mint amilyen valójában vagy.
Gyurka80
@nemsemmi2: Te nagy hülye vagy! Az államiban van, ha nyugdíjba mész megkapod!
Gyurka80
@nemsemmi2: Hogyne tudnám én is tag voltam hülyegyerek.A 100 ezer tagtól sem vették el, még vannak 58 ezren, nézz utána mielőtt itt fröcsögsz!
Németh István
Az eredeti téma elfelejtve! De a mocskolódás magas szinten művelve! gerinctelen szemét egyedek által! Akik gondolkozni talán tudnának ha akarnának, de mer egzaltált hülyék gyakorlatilag autisták,
nem képesek rá!
Nessy
@Németh István: Ami azt illeti némi alpári szövegért, sértegetésért te se mész a szomszédba! Sőt! Bagoly - veréb szindróma.
Eladott Ország
@Németh István: tegnap, 11:10 ◘ A dagadt kolostordisznó, azért csinálta a választás előtt a pénzunamit, hogy hatalmon maradjon és elkerülje az elszámoltatást. A feketeleves pedig most jön, az infláció, államadósság az egekben, a forint szarrá ment, nincs pénz semmire, csak az oligarchák zsebeinek tömésére. Cigánymunka ez nem keresztényi.
Gyurka80
@Eladott Ország: " dagadt kolostordisznó" az anyukád hülyegyerek. Választáskor mindegyik kormány kiüríti a kasszát. Az első Orbán kormány otthagyott, megyó abból osztogatott, csak többet fedezetlenül és meg is lett az eredménye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.