Kétszer pedig távoltartási végzést is kért ellene. A lányok kötelező láthatáson voltak az apjuknál.

Az Aszódon meggyilkolt 16 és 14 éves lányok anyja korábban négyszer is feljelentést tett a volt férje ellen – főképp könnyű testi sértés miatt –, kétszer pedig távoltartási végzést is kért ellene, az elsőt azonban nem látták megalapozottnak – derült ki a hétfő esti RTL Híradóból

Négyszer jelentette fel az Aszódon meggyilkolt lányok anyja a volt férjét

Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este.

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

A Híradó szerint a férfit három ügyben el is marasztalták, aki baltával végzett a napokban a 14 éves Tímeával és a 16 éves Júliával, majd pedig a vonat elé lépett a Heves megyei Adács közelében, öngyilkosságot kísérelt meg. A férfit kórházban ápolják, az utolsó hírek szerint romlik az állapota.

A lányok kötelező láthatáson voltak május közepén az apjuknál, aki a feltételezések szerint alvás közben végezhetett velük. A rendőrség kiment az apa lakásához, miután az anya bejelentette lányai eltűnését, de be nem mentek a lakásba. Ez csak azután történt meg, hogy az egyik szomszéd furcsa szagokat érzett kiáramlani a lakásból, ekkor találtak rá a lányokra.

A közösségi médiában a gyilkosság híre után sokan támadták az anyát, hogy ilyen előzmények után miért engedte el a lányokat az apjukhoz. A nőnek azonban nem volt más választása, mert ha akadályozta volna a kötelező láthatást, akkor súlyos pénzbüntetést, sőt, akár letöltendő börtönbüntetést is kockáztatott volna – mondta el a Híradónak a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alaptvány alapítója, Mérő Vera.

A Híradó egy szegedi rendezvényen érte el Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt, aki azt mondta, zéró tolerancia van, és minden az aszódi esethez hasonló üggyel foglalkozni kell.

Forrás: rtl.hu/hirado

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez egy látlelet a magyar bírókról...talán be kéne vezetni hogy felelősséggel tartoznak az ítéleteikért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez egy látlelet a magyar bírókról...talán be kéne vezetni hogy felelősséggel tartoznak az ítéleteikért...
kereső
Ez egy látlelet a magyar gyámügyről, a családsegitő szolgálatokról, az egész "családon belüli erőszak" elleni??? rendszerről.
Valaki irta, hogy nem kell ratifikálni, és életbe léptetni az Isztambuli egyezményt- mert az nálunk működik. Hát, egy nagy frászt működik. Nincs.Az (i)gazságügyminiszterünk inkább ezzel kellene foglalkoznia, nem a lakodalmas nótázással.
Málna
@kereső: Semmi értelme az egyezménynek, csak felesleges kötelezettségekkel járna, ezeket az eseteket nem előzné meg.
Varga meg nyugodtan nótázzon csak, legalább ő nem savanyodik be.
kereső
@Málna: Ehhhhhhhhhhhhhhhhhh!Menj a 3,14csába!
magyar1
@kereső: Jogos, még az igazságügyi miniszter is hibás az ilyen esetekért, a bírókat meg egyenesen büntetni kellen mikor olyan ítéleteket hoznak a szegény gyereknek menni kell a gyilkolásra akármelyik szülőhöz. Nem hallgatják meg a gyerekeket és nem viszik pszcihológushoz mielőtt ítéletet mondanak.
Málna
@kereső: Ennyit tudtok. Keseregtek, kötözködtök, csúnyán beszéltek. Borzasztó, hogy mivé lesz egy ember...
Nyírfa
Családsegítőként két embert választottam volna magam mellé, akikkel elvittük volna a hátunkon is a szolgálatot. Persze, ez így túlzás, mert három fő nem tud ellátni egy egész kerületet, de olyan gondolkodókat toboroztunk volna , akik nem alá-, fölérendelt viszonyban kapcsolódnak a családokhoz, hanem partnerként. Ez a szemlélet az én időmben sem volt általános, most pedig végképpen hiánycikk lett.
A bürokráciának - rigiditásnak - nincs helye sem a segítő, sem a gyógyító, sem a tanítói hivatásokban . Valójában sehol, mert akadályozza a rugalmas , a problémákra azonnal reagálni tudó munkavégzést.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@KisTehen: Te nagyon hülye :Magyarország kormánya 2020 májusában utasította el a ratifikációt. Ki is volt kormányon? Akinek a seggét nyalod!!!
Namely
@Pálinkás Pál: pontosan hogyan gondolod ezt a "felelősséget"?

@magyar1: az igazságszolgáltatás így is lassú. Megnézném, hogy mennyi lenne egy ügy átfutási ideje, ha az általad felvázoltak megvalósulnának (és az sem hozna semmi javulást).

@Nyírfa: soha nem hittem volna, hogy valaha ilyet írok, de: teljesen egyetértek veled. Mi, az evangélikus közösségen belül, önkéntes munka keretében oktatunk ingyen, szegény és tehetséges gyerekeket, fiatalokat, plusz tehetségeket kutatunk fel, és emelünk ki őket a nem megfelelő családokból. Ez állami keretek között soha nem tud működni, mivel a bürokrácia a fizetésért dolgozik, és az ember csak darab hús a számára.
Nessy
A zéró tolerancia a kormány propaganda, az erőszak, a nem megfontolt birói itéletek, a rendőrök szabályai meg a valóság, aminek nem ritkán tragikus a vége. Nem ilyenkor kellene vele foglalkozni, amikor már késő!
Nessy
@Namely: Ez is ritka, de egyetértek veled!
Málna
@Nessy: "A zéró tolerancia a kormány propaganda," Ezt nem értem. Mit akartál itt mondani?
kereső
@KisTehen: Én tisztelném, ha megérdemelné.-mint ember, mint politikus. Igaz, Ő már 2010-ben megmondta, amikor az átkozott "brüsselesben" éldegélt juniós fizetéssel, hogy "bolond lenne nevetséges tanári vagy ápolónői fizetésből tengődni otthon". Most be is mutatta az Ő nagy "nemzethy egységét"- aláirta a tanárok sztrájkjogának korlátozását. Már nem is hasonlitunk lassan Bangladesre sem, inkább É-Korea. Taps.
Pálinkás Pál
@Namely: elszámoltatnám minden kamu ítéletért, határozatért...hamar átgondolnák a dolgokat...
Clavigo
@Málna: " Megvédjük a családokat "... Ja,,? Ez nem az a műsor volt .
Málna
@Clavigo: Már megint hülyeséget beszélsz.
nezelodo
Sajnos ez nem az első eset volt, amikor tudottan agresszív szülő gyilkolt, mégis megengedték, (előírták), a láthatást a későbbi tettesnek. Valami azért nem kerek vagy torz a gyámhatósági intézkedéseket látva. Másfelől az egyedülálló szülő ha nem teljesíti a kapcsolattartást a hatósággal, (nem veszi fel a telefont), akkor már vinnék a gyereket az intézetbe. Nem érdekli a hatóságot, hogy a szerencsétlen éppen dolgozik a munkahelyén, és nem a telefon mellett lopja a napot, hogy teljesítse a kötelességét.
magyar1
@nezelodo: Annyi eszük nincs a bíráknak, hogy miért nem viszi a gyereket, vagy miért nem mennek a gyerekek - ezt vizsgálják?
magyar1
A hajtóságoknál aki nem intézkedett ez ügyben azt bizony börtönbe kéne csukni, feljelenti,távolságtartást kér és mégis menni kell??? Hihetetlen!
Emmersson71
"A férfit kórházban ápolják, az utolsó hírek szerint romlik az állapota."

Remélem felépül és élete végéig rohad elzárva!

"A rendőrség kiment az apa lakásához, miután az anya bejelentette lányai eltűnését, de be nem mentek a lakásba."

Na, ezért egy raklap fos a magyar bűnüldözés! A kékek java buta fasz!
magyar1
@Emmersson71: Akik nem intézkedtek, gyilkosságban való közreműködés , vagy valami ilyesmi a vád a jogban - nem?
Emmersson71
@Horizont: Igen. A bűnüldözésbe tartozik az én nézőpontom szerint az ügyészség és a törvényalkotók is.
A kékek pedig lusták és ostobák!
DE!
Az "indokolt esetben" egy olyan kiskapu, egy gumiszabály, amit az értelmesebbje alkalmaz, a gyáva és lusta (ún. szabályt követő, másképp: alkalmatlan fasz!) pedig nem :(
Namely
@Pálinkás Pál: köszönöm, ezzel pont nem mondtál semmit. Konkrétan mit csinálnál, mit jelent az "elszámoltatnád"?
Namely
@Horizont: a dolog nem a válással, hanem ott kezdődik, hogy a párválasztásnál jobban oda kellene figyelni. Erősen kétlem, hogy a fenti és még egy csomó esetben a dolog megesett volna, ha a tisztelt apa vagy anya nagyobb figyelmet fordít arra, kivel, mikor, hogyan, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.