Lassan, de biztosan berendezkedünk a történelmi mélypont környékén, ami már nincs messze.

Nyöszörög a valutánk: 397 euró egy forintPixabay/Pexels

Annyira gyenge lett a forint, mint amilyen azóta nem volt, hogy március 8-án majdnem 400-ig zuhant – adta hírül a hvg.hu. A folyamat a múlt hét második felében indult el lavinaként, amikor Orbán Viktor bejelentette a különadók tervét.

Azóta fixen 390 forint fölött mozog az euró.

Aztán az EU-s olajembargó és Magyarország kimaradásának hírére kedden napközben 396-ig esett. A Magyar Nemzeti Bank kamatemelése és annak indoklása sem igazán tudta megnyugtatni a piacokat, így az estére még tovább gyengült a forint, és késő estére átlépte a 397-es határt is.

Szerda hajnalban is itt tartott: jelenleg 397,1-397,3 között mozgott az árfolyam. Ez pedig azt jelenti, hogy már belátható közelségben van a 399,87-es történelmi mélypont.

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Megérett a gyümölcse a választás előtti két kézzel való pénzszórásnak, és a bankjegynyomtatás csúcsra járatásának, amivel rendes lökést adtak a korábban lassú inflációnak.
csipetke
Mi szívunk az impotens kormány/ orbán miatt,akiknek 12 év kevés volt arra, hogy nálunk is legyen euró. Ebben a horvátok,de még a bolgárok is beelőztek minket. Még néhány hét, esetleg hónap, és a bolgárok is elhúznak mellettünk ezerrel, ahogy minden volt szoci ország. És akkor mi leszünk Európa utolsó szegényországa. Err telt orbán tehetségéből 12 év alatt, hogy lekormányozta az országot a béka segge alá. Ha az eu-s pénzeket nem idióta látványberuházásokra és lenyúlásra használták volna, nálunk is más, jobb lehetne a helyzet.
simmering73
Nem nyöszörög ez, hanem a temetésére készülünk.
nezelodo
@KisTehen: Bocika csodálom a végtermékedhez hasonlatosan lapos sziporkáidat! Így születtél, vagy fizetős tanfolyamon gyakoroltatták veled, hogy álmodból felriasztva is a hülyeségeiket mantrázd? A múltkor még azon vitatkoztál, hogy pár fillérrel szerinted jobb volt a Forint, de mire leírtad, az Euró árfolyam azt is messze elkerülte.
rokker33
Megint fizetés emelés 2000 euró az már 794.000 forint/ hó ! Kösz viktor ! :)
csak úgy....
@KisTehen: attól,hogy egy félnótás vezeti az országot!
Németh István
Miután törölték a szövegemet azt nem megismételve, de a lényegét kiemelve mondom!!! >>
A matolcsinak gondolkozni kéne és nem a nyugdíjkorhatár és a nyugdíjak összegével foglalkozni!
Aztán a magyar gazdaság - ha tetszik ha nem, jobb mutatókkal bír mint bármelyik eu. tagállam - ennek függvénye okán emelkednie kellene a Ft. tőzsdei árfolyamának! A moslék usa, eu. befolyás okán a forintot szándékosan nyomják le! Ki kell lépni az eu.-ból amit igazából én sem szeretnék és sokan nem, de a moslék szemétségeiknek nincs határa! Amivel meg tartozik az eu. azt soha nem fogja megfizetni! Ezért kalap-kabát ha tetszik, ha nem, első lépésben fel kell függeszteni a tagságot! Majd kilépni! AZ Ft árfolyamot 100-as nagyságrendű léptékben helyre kell tenni! Mi a fenének van az mnb. elnök, hogy felvegye a suskát, s a család repülgessen a magánrepülővel, és otthon használja a sok milliós zongorát és nézegesse "kölcsönvett" festményeket, műtárgyakat!? Azért mán nem oda Buda!
csak úgy....
@KisTehen: butavagy és hiszékeny, eriggy legelni..
nezelodo
@KisTehen: Hát ez a nyöszi-nyöszi komoly ismeretekre vall! Nem emlékszel, hogy a múlt ősztől mekkora pénzszórás volt, hogy a választásra hangolják a népet? A postás által hozott nyugdíjak legtöbb esetben egymást követő sorszámú bankjegyekből álltak. A bankautomaták a választás előtt már marékszám 1000-eseket adtak sorszám követően, a nyomdafestéktől bűzösen, majdnem összeragadva. Szerinted emögött a pénzeső mögött milyen termékek előállítása volt, a hazugsággyárak baromságain kívül?? Hagy így hajtanak a fiúk megismétlik a millpengős történelmi inflációt. Lehet hallelujázni, hatalmasra duzzadt a hitelállomány, és értelmet nyer a kopasz Kovács finomodó, korábban nagyképűen kekec mondanivalója, hátha feledteti a brüsszeli döntéshozókkal az óriásplakátokon való gyalázásukat, és az ellenük folytatott háborút, és hátha adnak menőöv gyanánt a visszatartott EU-s forrásokból. Nem tűnt fel hogy a csehek és a szlovákok ugyanazt érték el az embargót elnapolva, amit mi? Persze ők nem háborúztak, nem lettek Toldi Miklósok, csak kulturpolitikusként tárgyaltak velük.
ómió
Ha állandóan "nyomják", nem tehet mást!
csak úgy....
@KisTehen: neked akkor jön majd meg az eszed,mikor a fütetlen pecódban penészes kenyeret eszel...
nezelodo
@KisTehen: Istenem ne hirdesd milyen hatalmas közgazdasági ismeretet tömtek a fejedbe az egyetemen! Alighanem ez az eredménye az ingyenes tanulásodnak. Ideje lenne visszaperkálnod a potyára rád költött pénzt a kamataival együtt! Infláció akkor következik be alapesetben, ha a kibocsátott fizetőeszköz mögött nincs megvásárolható korszerű termék. A választá előtti pénz szórás mögött milyen megtermelt produktum volt? Hogy jön ide az USA, meg a Soros? El tudták intézni a Soros tanítványok azok aktív közreműködése nélkül is, hogy a szakadék szélére juttassák az ország gazdaságát!
Eladott Ország
Amíg ez a rohadt tróger , bűnöző banda van hatalmon lesz ez még szarabb is!
kereső
@m73: alapállás: " orbán: a tej fekete! a kórus: sohasem volt fehér."
Aki Én
Nyilván nem tehet róla a kormány. A kormány csak akkor tehet a gyenge forintról, ha Gyurcsány a kormányfő.
Miért nincs euronk???
Clavigo
@csak úgy...:09.26. Azért két Putris- portré biztos ott fog lógni a @KisTehen: jászola felett...Sicher ist sicher..:):):):)
Eladott Ország
@rokker33: ma, 08:41 ♦ Ez még csak a vég kezdete.
Béla333
"Nyöszörög a valutánk: 397 euró egy forint"

Elolvassa itt egyáltalán valaki a címet?
csak úgy....
@Clavigo: a szerelem vakít,tán még a bocit is.. ;) oszt majd nyöszörög ha majömhimlös lesz.
csak úgy....
egy több mint 20 éve külföldön "vendégmunkáskodó" magyar ismerösöm véleménye orbánról és az utóbbi hatalmas gyözelméröl !
magyarország ezzel bebizonyította,hogy európában a magyarok között található a leg több buta! (kicsit finomítottam a szavain,de a lényeget tükrözi)
Yoda69
Venni kell az eurot, 450-500-ig siman fel fog menni. orban sikeresen allamcsodbe navigalja a gazdasagot. Akkor fogok jot rohogni, ha vegul majd az IMF-hez kell fordulnia mentoovert.
nezelodo
@Yoda69: Emlékezel, miért döntötte be a forintot 2010-ben a két ifjú fideszes zseni, aminek a "mellékes következménye" sávjci frank hitelesek tömeges tönkretétele lett?! Most az euró övezetben dolgozó hazánkfiai járnak egy picit jobban a hazahozott keresetükkel. Igaz nekik nincsenek euró millióik, mint a pártnak volt, hogy a gyenge forinton annyit keressenek.
Pálinkás Pál
" Nyöszörög a valutánk: 397 euró egy forint" ,csicska firkász, lektorotok nincs?...
szerintem örülnénk ha 1 forint 397 eurót érne..!..órák óta nem vagytok képesek kijavítani?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.