A HVG360 számolt be arról, hogy egy kormányhatározatból és Nagy Márton újdonsült gazdaságfejlesztési miniszter hétvégi nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy az érintettek egy részét kirakják a kedvezményezett körből.

Fájó pofon ez Orbánnak: csatát vesztett a „szabadságharcában”, nem is akármekkorát

A tíz főnél kevesebbet foglalkoztató kisvállalkozások és az önkormányzatok ezentúl kénytelenek lesznek piaci árat fizetni az energiáért, holott nekik eddig megengedték, hogy behúzódjanak a rezsiernyő alá.

Hiába nyert vá­­lasz­tást Orbán Viktor a rezsicsökkentésre mutogatva, hiába hirdetett csatát az Európai Unió ellen az energiaszolgáltatás hatósági árainak fenntartása érdekében, és hiába vetett ki különadókat egy sor ágazatra ugyanezért, nem sikerül megtartania az ígéretét.

Nagy a Kossuth rádiónak nyilatkozva úgy vélekedett, a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.

Tehát az árfixálás a jövőben csak a családokra fog vonatkozni.

Így mindenesetre már puszta választási kampányeszköznek tűnik az a tavalyi könnyítés, amellyel egyes cégeket is beengedtek az egyetemes szolgáltatásba. Sőt állítólag az újonnan felállított rezsialapot is azért hozta létre az ötödik Orbán-kormány, hogy a hatósági árakat „megvédje”.

Összesen 670 milliárd forintot húz be ide a kormány, főként az energiaszektortól és a légitársaságoktól bevasalt különadókból.

Ám mindez nem elég a legsérülékenyebb cégek és az önkormányzatok megsegítésére.

Azok, akik 2021 végén nem éltek a könnyítéssel, a korábbihoz képest akár 5-10-szeres áron tudtak csak gázellátásra szerződni, és az áram is legalább kétszer annyiba került idén év elején, mint egy évvel korábban. Ez zúdul most egy csapásra a védernyő alól kizuhanók nyakába, csak még durvábban, ugyanis az orosz–ukrán háború még feljebb lökte az árakat.

A szakértők szerint célzott támogatásra, pályázati lehetőségekre és kedvezményes finanszírozásra lenne szükség, vagy éppen elősegíteni a vállalatok belépését a megújuló támogatási rendszerbe.

A központi költségvetési szerveknek február 1-jétől kell a piacon áramot vásárolniuk, ám az eddigi tapasztalatok nem túl biztatóak, a Közbeszerzési Értesítőben nem sorakoznak a sikeres ajánlattételek. Így őket továbbra is az MVM látja el, de szerződés híján még büntetőszorzóval is megfejelve az árat. Magyarán:

érvényes közbeszerzéssel az óvodáknak, iskoláknak és más intézményeknek akár öt-hatszoros árat kell majd fizetniük, anélkül pedig még többet.

Perlusz László, a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkárának valamint Felsmann Balázs, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont kutató főmunkatársának gondolatairól, és azokról a mikrovállalkozások melyek hozzávetőleg a magyar munkavállalók negyedét alkalmazzák, a HVG360 cikkében olvashat bővebben.

Forrás: HVG360

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Agyatlanok rezsibohockodása ideig óráig. Addig kitalálják ki a bűnös. Szónék kormány ti mert szétloptátok az országot ahol a közpénz elvesztette közpánz jellegét.. Tényleg mi van már Európa legjobb gazdaságának dumájával meg az egyéb tetű hazugságaitokkal?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Csak hazudott a csútkány, mint rendesen. Nincs itt kérem semmi látnivaló...
Néro2
Agyatlanok rezsibohockodása ideig óráig. Addig kitalálják ki a bűnös. Szónék kormány ti mert szétloptátok az országot ahol a közpénz elvesztette közpánz jellegét.. Tényleg mi van már Európa legjobb gazdaságának dumájával meg az egyéb tetű hazugságaitokkal?
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 21:05 Szerintem kérdezd meg a f@szodat!Lehet hogy jobban tudja mint te.
Peller Anikó
Magyarország jól tejesít. Előre a farhátra.

Ismét megválasztottatok bugrisok? Tönkreteszem az országot. Folyamatban vagyok.
csak úgy....
@Pegero: mert te, csak hiteles origos tüzbe teszed a mancsodat? :)
-bután fogsz meghalni mint shikari és a kényszervágott boci...
Istenakinincsen
@Pegero: A saját pöcsödet megkérdezted már,mert Ő tudja(azt mondtad)...De ha alszik már akkor ezért ne ébreszd fel:)))
csak úgy....
@Istenakinincsen: volt pötsche ,- ezt még neked sem hiszem el! persze a kappanoknak csak az van de fölöslegesen...
Gazella
Szarzsák papzsák saját összetákolt problémája adott hatalmas pofont neki .má' meg kapkod.. Graz várja nagyon
Istenakinincsen
@Pegero: Ebből is világosan látszik,hogy hogy a pöcsödtől kérsz tanácsot elfogadod,és elhiszed.Ezzel nem is lenne semmi baj,te dolgod.De ne terjessz olyasmit amit még Ő sem tudhat.
tudode
---Németh Szilárd visszautasította, hogy zsarolnák Orbánt
www.youtube.com/watch?v=zZCAJDaOKJc&t=32s

Az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, Michael Galher Twitter-üzenetében felszólította Orbán Viktort, hogy szégyellje magát, amiért kiáll Vlagyimir Putyin orosz elnök háborús bűneit védő Kirill mellett. Gahler hozzátette: „egy nap majd kiderül, mivel bírják rá az oroszok az együttműködésre” a magyar miniszterelnököt.
.
.„Rettenetesen kínos, amit a szóvivő csinál” – reagált a hírre Németh Szilárd."""
---------------
.
Ennyire telik!
.
No komment!!!
Béla333
Látszik, hogy hazudnak mint az állat, de a hülyemagyar maffiahívő szavazónak ez kell, ezt szereti!
Nem az igazságra vágynak, hanem kell nekik bármi, amiben hihetnek, még ha az hazugság is...
kisfalud
Ja kérem, ára van a hazugságcunaminak, amely hónapokon át ömlött ránk. Persze ennek az árát most is a hiszékenyek, és azok fizetik meg, akik ugyan nem dőltek be, de a naivok eldöntötték helyettük is. Nagy ára lesz a választás előtti pénznyomtatási láznak, és üveggyöngyé vált már az a pénz, amit a nyugdíjasoknak osztogattak!
Most mi lesz azoknak a családoknak a rezsivédelmével, ahol pl az anyukának van egy pici katás vállalkozása, és a lakása a cégének a "székhelye"? Vajon ő is bejelentkezhet egy falusi hullaházba mint a nyugdíjcsaló határon kívüli tesóink, hogy elkerülje a második csapást a KATA-s átrendezésen kívül?
Aki Én
@Pegero: mesélj mi az igazság. Cáfolnád a hírt?
Yoda69
A vállalkozások tovább tudjak adni a megnövekedett költséget a fogyasztókra. Ugyanúgy, mint a bankok, vagy a légitársaságok.
Azt kellene észrevenni végre, a végén mindig a fogyasztó, tehát az állampolgár fizeti meg számlát.
Jelen esetben orbanek lopását.
Uriel
Mindent elárul a rezsicsökkentésről, a rezsicsökkentés arca: zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/BFA/2020_februar/N%C3%A9meth-Szil%C3%A1rd.jpg

Németh Szilárd szilárdan átértékelte a "Szép lehetsz, de okos nem!" szólást - finoman szólva.
Uriel
A magyaroknak a "rezsicsökkentés" a sötétben a szemébe villanó reflektorfény - mint az állatoknak az úton!
Baker
@Pegero: Ez nem véleménycikk, ezek ellenőrizhető TÉNYEK!
Gazella
@Pegero: azért nem fröccsög a nyálad mert a kurvány saját maguknak megszavazták a fizetésemelésüket milliókkal!?!! Mit gonfolsz ebbe neked nem megy az adód??? A megemelt adód?!!!
Jozefina
Ezt az országot és a népet orbán fogja végleg tönkre tenni a fidesz-kdnp-vel és a köztársasági elnökasszonnyal karültve, vagy a nép (az istenadta nép) fog észbekapni és elkergetni őket!!!?? Miután orbán nem hajlandó tárgyalni az ellenzékkel (lassan már az övéivel sem) más megoldás nem nagyon létezik!!!???
Peller Anikó
@Pöcséró a szúnyogcsődör: A hiteles fa szú, farágóbogár, eketmuslika.

@KisTehén: Még marhának sem vagy érdekes.
Yoda69
@KisTehen: Nincs vege tehén. Neked meg jár. Bar tudom szöveg értelmezéssel mindig is gondjaid voltak :)
Csak a 10 főnél kevesebb főt foglalkoztató cégek szamara es az onkormik szamara lett vege most.
De mivel évi 2000 milliárdba kerül ez a móka a "rezsicsokkentes" az adófizetőknek igy előbb utóbb, de vege lesz a lakosság szamara is.
kisfalud
@KisTehen: Te kis Magyartarka! El-elszólod magad, most is az MSZMP taggyűlésen a fejedbe sulykolt ember típusról értekezel, csak elfelejtetted amit tanítottak neked, a szocialista ember típust. Onnan szép ám eljutni az (ál) keresztény illiberális ember típushoz!
Uriel
@Pegero: Ami azt illeti, te meg a fajtád fog megdögleni - Jézus öl meg titeket a második visszajövetelekor.
Erre készülj, faszarcú!
ómió
"Szent piaci áraik előretörése" az efftársaknak már "csatavesztés"?
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 08:09 Jajjajj tényleg vége van?De nagy kár!
Tudod az a helyzet,hogy ez a rezsicsökkentős hókuszpókusz már a születésekor halálra volt ítélve.
...Ahogy az emberek is.(.
Németh István
A gatyamadzagot sem lehet a végtelenségig húzni elszakad! Ezt a simlis cégeknek is tudniuk kell, akik osztódtak ész nélkül és egyből lett tíz cég, most szívhatják a hosszú cickót! Ennyi!
Németh István
Egyébként a legocsmányabb tudósítók egyik a HVG! hogy tudjátok! >> a hazugság az aljas csúsztatások élmjárója!
Uriel
@Németh István: Te faszpatraszt, buta vagy, mint a föld! A bíróságon találkozunk!
Dr. Proktor
@Németh István: Agyatlan honfitársam, te olyan vagy mint a szintén agyatlan béka a fazékban, ahogy melegszik a víz!
Bár nem látod, de te és ti álltok ama nemes szerv makk felőli végén...
És akkor nem a papucscipőre gondoltam.
Németh István
@Dr. Proktor: @Uriel: 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Aki többet akar fizetni egy áruért, mert olcsónak, vagy éppen feleslegesnek tartja az adott, kiszabott árát az adjon többet érte! Adott esetbe a kereskedő (mondjuk az állam) biztos nem fog tiltakozni ellene!
DE AZOKAT AKIKNEK AZ ÁR MEGFELEL ÉS ÉRTÉKELIK IS ANNAK ÖSSZEGÉT >> miért kell NEM KÍVÁNATOS HELYZETBE HOZNI?;hogy akármi más területen kevesebb anyagiakkal rendelkezvén pont ez miatt lehetetlenüljenek el??? Ez egyértelműen a köz" népellenesség!
gina
Hazug rohadék, nincs már végre egy jó mesterlövész???
kissé felnőttem
@Németh István: amit a GAZDAÁLLATOD MŰVEL az a csusztatás az embereknél szakad ám el a cérna aztán akkor hová bujtok rezsistűl patkány jukakba 700 ft. os benzinárakkal itt 3 óra alatt leáll az élet és akkor sarló kalapács sem segit aratni de az embereket akkor semmi nem állitja ám meg orbán utcai harcosotok sem ezt tudd. igéretért ételt nem adtak még
Németh István
@kissé felnőttem: Olybá tűnik saját magadnak mondasz ellent! vagy fordítva ülsz a ló-pacin! Pont arról van szó, hogy a rezsicsökkentés nagyon eredeti dolog, ráadásul az üzemanyagár csökkentés is! A nyugat nem véletlenül utánoz le minket, mert rájöttek, hogy a polgárok nem terhelhetőek tovább! A kérdés csupán az, hogy a polgároknak arra nyugaton mikor lesz tele a tök-sijük az Eu. vezetéssel akik nyakra főre a saját és nem a nemzetek a TÖMEGEK érdekeit nézik, hanem a saját zsebeiket gyömöszölik degeszre!
TEHÁT rezsistül nem bújunk a patkány lyukakba, mint ahogy a németek és a nyugat fog, mert rájuk lesz kényszerítve az öntisztulásos folyamat, mert bizony a vezetőiknek a pénz kell! A népek meg le vannak szarva!
NO ezért különb az Orbán Viktor aki neked mint állatnak is a gazdája! Aztán nem csúsztat hanem tényeket ad > rezsicsökkentés, ár-stop, családi kedvezmények és a szociális háló fenntartása, stb. @gina: igazad van, ki kell lőni ezeket a nyilvánvaló moslék ellenségeket!
kissé felnőttem
@Németh István: felfogás kérdése ha ugy érzed igazad van akkor mit pinnyogsz. állat vagy meg anyád is de bújj az orbánod seggébe tényeket az elsíbolt pénzekről adnameg a stadiónok fontossága nekem nem fontos max 30 évre ki tarja fenn a közpénz rovására ?? szerencsétlen birka vagy
Németh István
@kissé felnőttem: ugye tudod, hogy aki veled és sokakkal jót tesz és ad, azt illik megköszöni, nem tisztességes dolog szemen köpni! De ha már itt tartunk a gyurcsányod kormányodnak megköszönted, hogy elvett bért és nyugdíjat, közüzemű költségekbe vert és lefosztatott a bankokkal! Azt ugye fel tudod fogni, hogy az építkezésekhez anyag és munkaerő is szükségeltetik, aztán azt is tudod, hogy a munkáért fizetés jár (ha szolidabb is mint nyugaton >DE VAN) aztán ebből az állam tudja fizetni azokat a jutatatásokat amit te is kapsz; nyugdíj, eü. ellátás, szociális adottságok, akár az adó csökkentés! stb. Te figyúzz, közben sok minden épül határzár, a migránsoknak fogadóhely a háborús menekülteknek lehetőség az életvitelre, miközben járványok vannak, miközben az eu. lenyúlja a nemzetnek járó pénzeket!
Te kibaszott vén hülye kapj már magadhoz és takarodj a kurva anyádba! > 00 eszű!!!
Németh István
A kretén, moslék csőcselék fizetni akar, dupla árat mindenért! De míg kér a csőcselék adjatok neki a moslék pofájára tripla szar adagot!
Németh István
Te barom arcú nagy elvtárs bazd meg az anyádat ne magadból és vezetők pénzéből vigéckedj !! Gondolj csak arra, hogy a polgároktól lenyúlt "fillérekért" a polgárnak mennyit kell dolgoznia és abból az egyre nehezebb megélhetés mellett még el akartok venni Te baromfasz állat moslék!
Miből termeltek pénzt te állatkert, elvesztek, közlekedési díjat emeltek, helység pénzt emeltek, helyi adólat vettek ki, parkolási díjat emeltek, stb. te moslék állat!
kissé felnőttem
@Németh István: a te anyáddal, foglalkozz az enyém tisztességgel felnevel és halott ügyelj arra hogy bárkinek is vagy a valoga végén feljelenthető vagy mert fidesz seggekben bujócskázol az még a törvény előtt nem véd meg!!! és szállj le rólam mert kulturbunkó vagy mint az orbán és a BAGÁZSA
Németh István
@kissé felnőttem: ha nem csalatkozom a téma a moslék csőcselék álláspontja! Következés képen aki azt támogatja az csőcselékebb a csőcseléknél az anyucival együtt! 0000000000000000000000
kissé felnőttem
@Németh István: seggnyalonc közpénzért: ???, gebeddj meg a firkálásodba
Németh István
@kissé felnőttem: Az aki a saját érdekei, és polgártársai érdekei ellen tesz és azt a kormányt amelyik a legtöbbet tett és tesz folyamatosan aljas indokkal becsmérli egyértelműen a nemzet ellensége! Ezektől Istenke mentse országunkat!
A rohadt büdös kurva anyád és te vagy segg-nyalonc egy aljas hazakiárusító tolvaj bandavezérnek! 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
kissé felnőttem
@Németh István: éppen magadról állitód ki a vádat bravó lassan tán megis érted amit ideokádsz? ideje már selejt seggnyalonc a tiéd állt ám a rákóczi téren ne m mesélte el?
Németh István
@kissé felnőttem: az értelmes emberek értelmes nyilatkozatra is képesek! Ez nem sugárzik belőled!
kissé felnőttem
@Németh István: hát te is a baglyokak irod a sületlenségeidet vagy csak diktálod mert se irni se olvasnin nem tudsz analfabéta amikor én már irtam olvastam téged akkot fostak össue koktélbol anyádat kérdezd meg okitsd ne másokat bugris
Németh István
@Néro2: @KisTehen: @kissé felnőttem: a hülyék saját maguk ellen és kárára ugatnak, mert megtehetik, miért ne?... Csakhogy nagyon aljadékok merthogy ők is élvezkednek a helyzeten! Na ilyenek a szemét gecik! Az az ti gennygócok!
Németh István
Mindazok akik a nemzet érdekei ellen nyilvánulnak meg sajnos rohadt szemetek! MERT mód van a nemzet javát szolgáló észrevételekre, de nincs szükség aljas csúsztatásokra és alpári megnyilvánulásokra! Nincs szükség a moslék buzik agyament fejtegetéseire, és a hazaárulók közpénzen lébecoló személyeik eltartására! Ha pedig a csaknem 10 millió polgárnak kedvező kormányzati intézkedés nem tetszik akkor szíveskedjenek elmenni a büdös picsába és nem igénybe venni a polgárságnak adott jobban élési lehetőséget! EZT CSAK ÚGY MEGJEGYEZTEM!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.