Kegyetlen szenvedéseket kellett átélnie a halála előtt annak a 79 éves nőnek, akit közeli hozzátartozói egyáltalán nem gondoztak azt követően, hogy otthonában magatehetetlen állapotba került.

Lánya nem ágytálazta, nem pelenkázta, és nem fürdette az anyját: belehalt az 79 éves asszony az ellátatlanságba

Fotó: pixabay.com

A sértett a hatvani lakásán 2019 őszén háztartási balesetet szenvedett, ami miatt december elejére mozgásra és önellátásra képtelen állapotba jutott, teljesen ágyhoz kötötté vált – írják az ügyészség honlapján.

A vele együtt élő lánya naponta szembesült ezzel a helyzettel, de ennek ellenére sem látta el az édesanyját, akihez sem orvosi, sem szociális gondozói segítséget nem hívott.

A sértettet nem mozgatta, nem ágytálazta, nem pelenkázta, és nem fürdette, miáltal emberhez méltatlan körülményeket teremtett a számára.

Nem csak az ágy környékén, de az egész házban rendkívüli kosz és bűz uralkodott. A néni unokája és annak élettársa heti rendszerességgel jelent meg a lakásban, észlelték is az ottani állapotokat, mégsem tettek semmit a kínjai miatt gyakran jajgató asszony érdekében azon kívül, hogy eredménytelenül felszólították a lányát anyja gondozására, illetve arra, hogy hívja ki az orvost.

Az egyenes ági leszármazókat törvény kötelezi a felmenőikről való gondoskodásra, ám a sértett lánya és unokája szándékosan és súlyosan elhanyagolta ezt a kötelezettséget, belenyugodva magatartásuk várható következményeibe.

A több hetes ellátatlanság miatt rendkívül elhanyagolt sértetthez csak akkor hívtak mentőt, amikor eszméletlen állapotba került, de az életét ebben a stádiumban már a szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni.

A Heves Megyei Főügyészség a két nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett

emberölés bűntettével,

míg a férfit segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a sértett lányával szemben 12 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, az unokájával szemben 9 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, míg az unoka élettársával szemben másfél év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyeszség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
feltámasztani már nem lehet, de az idős nő kínjait okozók remélhetőleg megérdemelt büntetést kapnak...

Aki ápolt már magatehetetlen embert, az tudja, mekkora felelősséggel jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.