Ahogy arról már beszámoltunk Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre hívta össze a Karmelita kolostorba a kormánykabinetet, most a kormányinfó címéből és a szokásostól eltérő időpontból arra lehet következtetni, hogy a tegnap rendkívüli sebességgel elfogadott katatörvény-módosításról valamint az európai energiahelyzettel kapcsolatban is bejelentést fognak tenni.

Kezdődik az Orbán-kormány rendkívüli kormányinfója – kövesse velünk élőben

Közben a Delbos-Corfield-jelentést elfogadó LIBE bizottság felszólítja az Európai Bizottságot, hogy ne fogadja el a helyreállítási pénzeket, amíg Magyarország nem tesz eleget az összes vonatkozó ajánlásnak. Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy

a helyzet az EU tétlensége miatt is romlott.

A váratlanul mára, 15:30-as kezdettel meghirdetett Kormányinfón, a legfrissebb döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatja a nyilvánosságot.

Gyulás Gergely arról beszélt, hogy hét pontból fog állni az intézkedési terv az áram és gázellátás biztonsága miatt.

1, Magyarországon 2 milliárd köbméterre növelik a gázkitermelést

2, A kormány felhatalmazta Szijjártót, hogy további gázkészleteket szerezzen be.

3, A kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra

4, A kormány jelentősen fokozza a szénbányászatot

5, A mátrai erőművet minél hamarabb újra kell indítani

6, Biztonságos áramellátás miatt meghosszabbítják Paks üzemidejét

7, A háború elhúzódik, és kockázatot jelent, hogy lesz-e energia, gazdasági értelmében rendkívüli az állapot, ezért mindenkivel össze kell fognak, és világossá kell tenni, hogy az aki az átlag fejleszt fogyaszt az fogja magát vissza, vagy fizesse meg a piaci árat. 

Felállították a rezsivédelmi alapot, és aki az átlagnál többet fogyaszt, az az átlag felettit már piaci áron fizeti. Ez vonatkozik az áramra és a gázra melyet a lakossági átlagfogyasztásig biztosítják. 

Ez:

210 KW/hó az áramnál és 144 köbméter/hó a földgáznál

Német Szilárd is ismertette a döntéseket, és elmondta, hogy nem fér bele az, hogy mindenki a csökkentett gáz és villany árát fizesse.

Így aki többet fogyaszt, annak a piaci árat kell megfizetni 

- nyomatékosította. 

Az átlagfogyasztás tekintetében a támogatás szerinte a villanyra 7750 forintot fizet, ha nem lenne rezsicsökkentés akkor 50 ezer forint felett lenne a villanyszáma. Gázra 15830 forintot fizet az átlag magyar, ám ha nem lenne akkor 130 ezer forintot kellene fizetni. 

Németh Szilárd felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a nagycsaládosok fogyasztási korlátozása magasabb lesz, hiszen minden 3 gyerekes családnak jár még 600 köbméter gáz, valamint azon túl gyerekként még 300 köbméter jár.

Az újságírói kérdésekre vonatkozóan elmondták:

mindent megtesznek azért, hogy legyen elegendő gáz.

Delbos-Corfield-jelentést elfogadó LIBE bizottságról azt mondta, hogy csak rágalomhadjárat folyik Magyarország ellen. 

A vészforgatókönyv már rendelkezésre áll, de Gulyás nem akar senkit riogatni, hiszen szerinte van elég gáz, jelenleg. Egyelőre. Még.

A hatósági áras üzemanyagra azt mondta, hogy jelenleg október 1-ig marad a 480 forintos üzemanyag. Hernádi szavaira azt mondta, hogy nem lenne jó vezérigazgató, nem lobbizna azért, hogy felszabadítsák a szabad piaci üzemanyag árat.

Az ATV kérdésre a kata törvény 24 óra alatti átverésére azt mondta, hogy ahogy a pénzügyminisztérium elfogadta, el is fogadták.

A pénzügyminisztérium jövő januárban akarta elfogadni, ám nem kommentálják, hogy költségvetési intézkedésként hozták-e meg.

Gulyás szerint nem tartható fent, hogy valaki 5%-is adót fizet, még egy ápolónő 184 ezer forintot fizet.

A jelenlegi álláspont szerint nem lesz módosítás, így a tanárok, orvosok sem mentesülhetnek a magasabb adóterhek alól. 

A tiltakozásokról elmondta, mindenkinek a jogszabályokat kell elfogadni. 

A pedagógus béreket úgy néz ki, hogy jelenleg nem fogják emelni, mert a baloldal megakadályozza a baloldal és a Donáth Anna. 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Gulyás G. beszámolt arról hogy a FIDESZ hogy szigorítja az adó szabályokat, a rezsicsökkentést, azokat a feltételeket amelyekről a választás előtt azt írták hogy ezeket az intézkedéseket a baloldal fogja megtenni!Arra , mi bekövetkezett , arra a baloldal a választás során figyelmeztette a választókat, de akkor a választók azt hitték, hogy a baloldal hazudik.Most ki derült, hogy FIDESZ és bandája tette ezt a választókkal.Most ugyan O.Viktor nem mondta, hogy hazudtunk reggel ,délben meg este, de ez most jól érzékelhető és tetten érhető.Gyurcsánynak nem bocsájtottak meg az emberek, Orbánnak most miért tennék?Mert soha nem hazudott, ami ugye nem igaz, vagy mert neki jobb a kommunikációja, mindig másra keni a bűneit, és ezt az emberek el akarják hinni, mert valakinek hinni akarnak!Hogy pont egy ilyen embernek, aki az álláspontját a politikáról úgy váltogatja mint más a szennyesét az egy tragédia!
Havanagi
@KisTehen: Hogyne.Nem kellett volna habzó szájjal,kisszékről toborozni a szavazókat a kampányban hazugsággokkal.Már leírták itt neked,mennyi az annyi,az bizony nagyon kevés,az inflációval megfejelve ,meg a 27%-os ÁFA-val megint lök egyet a gazdád a szegényeken.A maffiatagoknak ez nem jelent semmit,őket kárpótolja keresztapa,hiszen már magához vonta a bérezést is.Annak ad,akinek akar.Silány léleknek kell annak lenni,akinek a gyomra ezt beveszi.
csak úgy....
@verőce21: nektek fidesznyikeknek, majd akkor jön meg nyaralásból a buta eszetek,ha januárban lefagyott a tökötök! :)
Peller Anikó
Ez a beismerése annak, hogy a rezsicsökkentés lózung a gazdagabb, nagyobb fogyasztóknak kedvezett. Aki keveset fogyaszt az nem lát belőle semmit. Még nulla fogyasztással is fizetsz alapdíjnak nevezett disznóságot.
verőce21
Kell, hogy legyen valamilyen differenciálás a lakások és a családi házak közötti fogyasztásban...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.