A Magyar Köztársaság táblák után ezúttal 714 darab megyehatárt jelző táblát kell lecserélni a vármegyés változatra a fideszes alkotmányozás miatt. Kedden szavazta meg a parlament, hogy az Alaptörvény módosításával a megyéket a kormány vármegyékké nevezi át. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy mindent, amit eddig megyeinek hívtak, át kell nevezni vármegyeire. Például az összes megyehatárnál táblacsere várható, a történelmi feladat pedig a Magyar Közút Zrt.-re vár. „Társaságunk az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el. A megyék vármegyére történő átnevezése kapcsán a módosításokat, átmatricázásokat, esetleges táblacseréket illetékes mérnökségeink végezhetik majd el. Az esetleges jövőbeli feladatok felmérése és összegzése még előkészítés alatt van, így a módosítások pontos ütemezéséről és annak költségeiről majd csak a későbbiekben áll módunkban részszletesebb tájékoztatást adni” – közölte az állami cég.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Attól, hogy a vármegyék őfőmáltóságént regulázzák nem lesznek tiszteletre méltóbbak amiatt, m
ert egy diktátor szerecsen mosdatóik, de, de ki tudja mennyiben fog fájni a nehezen dolgozó kisemberek adóforintjainak!!!
Qqberci
Jó üzlet ez: táblacserék. levélpapírok cseréje, okmányok cseréje...

Gebedj meg, csútkány!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.