A miniszterelnök levélben válaszolt a rasszista vádakra.

Orbán Viktor válasza a "tiszta náci" beszédet emlegető Hegedűs Zsuzsának: "Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Korábban írtunk róla, hogy Hegedüs Zsuzsa lemondott Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt. A miniszterelnöki megbízott a lemondását Orbán hétvégi beszédével indokolta, mert szerinte az „az összes alapértékével ellentétes beszéd” volt.

Orbán Viktor válasza a "tiszta náci" beszédet emlegető Hegedűs Zsuzsának: "Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem"

MTI Fotó: Soós Lajos

Egészen pontosan ezt írta:

„Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

Orbán Balázs államtitkár kedd délután a Facebookra tette ki Orbán Viktor válaszlevelét. Idézzük:

"Kedves Zsuzsa! Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi. Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva. Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

Forrás: 444.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett."
Amennyiben ezt valóban komolyan gondolja, akkor azt magyarázza meg, milyen jogon merészel különbséget tenni ember és ember között a születés helye szerint?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Azta!A való világ a "szemébe" ment!Pedig az sem volt "piskóta",mert jól meg élt a "kurválkodásból"!
NKF
Nálunk minden nemzetiségnek joga van! Lehet szlovák .horvát,román ,roma vagy akármilyen
származású! Ellentétben ezzel a pojáca Zelinszkijjel. Az amcsik nyomják lóvéval a tetűt.
Hegedűs ZS lemondott,nem dől össze a világ.
gina
Látszik 20 év alatt megismert,, és te ugatsz más népekre? mocskos román cigány...régen el kellett volna zavarni, ott a helyed ahol ugatsz kutya
Németh István
A hegedüs zsuzsanna nagyon szégyellje magát! Az Orbán Viktor a tőle megszokott finomsággal, de meglehetősen határozottan fogalmazva helyre tette a hülye fazonját! Csak gratulálni tudok a Viktornak a z igen szuper és rövid, velős válaszért! Aztán a lemondás elfogadásáért is, de azt nem elfogadni kellett volna a no hanem elutasítania jelenlétét is a mocskos trehany pénzéhes csoroszjának!
Néro2
Egy csak egy leány van talpon e vidéken ? Vannak ott körülötte számtalanan még . Mind gyáva férgek !
kereső
Nem szakadt rá az ég, amikor mindezeket válaszként leirta- posványos után.
drrotf
Ha a politikai pályafutásodat nézzük T.Oebán Viktor, amely az ifjú kommunistától a liberálisig, az illiberálistól a keresztény demokratáig terjedt, akkor bizony még húsz évnyi ismeretség után is nyugodtan gondolhatja azt Hegedűs Zsuzsa, amit Te nem vállalsz fel, és tagadod, és azt fejtegeted, mondogatod, hogy Te nem lehetsz fasiszta fajgyűlölő , stb, stb!Hegedűs Zsuzsáról ugye nem tételezed fel, hogy ő a Soros vagy Gyurcsány megvásárolt embere.Ez a nő csak úgy magától jött rá arra, hogy Neked ,Viktor, már az illiberalizmus kifejtése óta - amely már nagyon régen volt-hogy finoman fejezzem ki magam, téves és ártalmas eszméid vannak, amire csak most, ezzel a figyelemfelkeltő lépéssel hívta fel a figyelmed, gondolván hátha észreveszed , hogy tilosban jársz, az embereket nem kellene mérgezned téves eszmékkel, amely a fasiszta Németország egyik legerősebb fegyvere volt a múlt században !
fergeteg
Sok idióta nem értette,hogy az afrikai és egyéb muzulmán fajok magyarországi bekeverésére utalt.
A magyarok-zsidók-cigányok államalkotók. Nem kellene ezért a ballibsiknek kavarni.
fergeteg
Ismét a hazai bal kavarja a szart.
Ők akik saját asztalukra szarnak.
Néro2
Egyébként teszek én a zagyválására. Az alapvető baj az , hogy nem a szegedi Csillagban veti papírra ' nemes gondolatait '.
Toller Béla
@KisTehen: Csak felismer az ember egy sánta kutyát meg egy velejéig hazug frátert ! Neked persze nem megy, de ez pont nálad !
Toller Béla
Ami már hegedúsnek is feltűnt, az már aztán tényleg nagy gombóc, hiába meresztgeti a szemét a dagadt ! Ez a védelmi tanács nevú fasisztza kistanács, ez mire való ? Ő fog direktben parancsolgatni a verőlegényeknek ? Az SS és az SA egybeolvadása ? MI ez ?
fergeteg
Végre megszabadult ettől a vén boszorkánytól.
jesz
keresem ennek a szent miniszteri biztosnak azt az eredményességét, amivel Orbán megbízta...addig eljutottam, hogy a sofőr vezette kormányautóból kiszállva a hóna alatt a kiskutyuskájával, körülnézett, jajistenem...aztán menekülve továbbállt...akik felemelkedésére ügyelnie kellett volna, azokat nem láttam, hogy felvirágoztak volna...szerintem az Orbáni duma csak ürügy, mert már nem volt kedve vegyülni. Pláne, hogy csökken a közmunka lehetőség, elengedik a kezüket a
legszegényebbeknek. Nos ezt nem tudja megmagyarázni, ha egyáltalán ki mer szállni a kocsiból...

Inkább sértődötten tipli
Gyurka80
@KisTehen: A libbantaknak ez a lételemük. A sz@rkeverés,
Gyurka80
@sgl: 30 évvel ezelőttről jössz , böszmeferi mostanában amiket mond azzal nem foglalkozol?
csak úgy....
zsuzsi és a náci viki esete sem happyendel végzödött... :)
Giovanni Alba
"Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett."
Amennyiben ezt valóban komolyan gondolja, akkor azt magyarázza meg, milyen jogon merészel különbséget tenni ember és ember között a születés helye szerint?
Giovanni Alba
Igaz, Lázár meg a pénztárcákat, vagyoni helyzetet méregeti, hiszen kinek mennyije van, az annyit is ér szerinte.
Következtetés: a doktorminiszterelnökúr egy senki, semmi megtakarítás, csak derék és tokanövekmény.
Málna
@Giovanni Alba: Olyan jogon, hogy ő egy ország miniszterelnöke, és kutya kötelessége, hogy az adott ország állampolgárainak érdekeit képviselje - akár mások ellenében is, ha szükséges.
csak úgy....
@Giovanni Alba: kérlek ne zavard öket még jobban össze! :)
nézz rájuk! -a szerelem jön és megy...
Giovanni Alba
@Málna: ma, 19:19
Szerinted a bejegyzésed válasz az én felvetésemre? Szerinted például kijelentheti a miniszterelnök, hogy a határvonaltól 200 méterrel kijjebb világra jött baba már egészen más identitású baba? Nem az a hivatalos álláspont éppen, hogy mindegy hol született, ha vannak magyar felmenői, akkor az a gyerek magyar, még akkor is, ha anyura az egyenlítői Afrikában talált rá a szerelem?
Egy adott ország kormányfője ne pofázzon bele az állampolgárok (figyelem, nem alattvalók) magánéletébe.
De ez már messzire vezetne, szokás szerint nem érted, a magyarázat persze felesleges, hiszen már régen tudod, és ezek után jön a sértődött vagdalkozás.
Ne menjünk bele, maradjunk annyiban, hogy a hozzászólásod értelmetlen és irreleváns.
Élj boldogan a magad egyszerűségében.
Málna
@Giovanni Alba: Miről beszélsz? Milyen 200 méterre a határvonaltól? Orbán az afrikai, ázsiai migránsokról beszélt.
csak úgy....
@Horizont: fideszék már építik a máglyát zsuzsinak...,talán még ez évben meg is szavazza a magyar parlament a boszorkány törvényt.. ;)
csak úgy....
@Málna: kezdek nem csodálkozni,hogy elmaradoznak a kundsaftjaid,ha te itt stendig önkielégítést végzel...
Málna
@csak úgy...: Kösd már le magad valami értelmes dologgal...Könyörgöm...Borzasztó ez a színvonal, amit képviselsz. Méltatlan egy emberhez. Méghogy egy faj vagyunk...Kikérem magamnak.:-)
drrotf
@durbincs: Ezt a lemezt ismerjük, nem igaz hogy nem tudsz újat.Uccu neki, próbálj újat!
Giovanni Alba
@Málna: ma, 19:39
Mondtam, hogy nem fogod megérteni. Önkényesen meghúzott választóvonal. A közép-európaiak még beférnek, a kérdés csak az, hol húzódik a határ.
Felesleges a további álnaív csodálkozás, itt befejeztük.
Málna
@Giovanni Alba: Mindig ez van. Mindig megijedsz tőlem, és össze-vissza hablatyolsz. Nem kell.
Szerintem egyértelmű, hogy hol húzódik a határ. Nem 200 méterre...
csak úgy....
@Málna: töled már a kundsaftjaid is megijednek! :) -szerinted te nem vagy egy értelmes dolog? néha igazad is lehet...
Giovanni Alba
@Málna: ma, 20:15
" ... Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy nem szabadna, hogy európai fajú ember más fajúakkal keveredjen, és hogy eljöhet az az idő, amikor a nem európai származásúakat akkor is meg kell állítani a határon, ha amúgy uniós állampolgárok."
Hol van hát az a bizonyos határ te nagyon okos?
Keleten, délen, északon, nyugaton, vagy valahol másutt?
Megijedek tőled ... ez jó, legalább van min nevetnem.
Na menjél Piroska, ne durvuljunk el.
Istenakinincsen
@Gyurka80: ma, 18:51
Te még mindig itt tartasz böszmegyurka?Ekkora satu nem lehetsz!Nagy szarkeverő vagy az biztos!vagy másokkal keverteted és úgy szereted felfalni?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Aki a múlttal nincs tisztában, az nem tudja a jelent sem!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Akkor nyilván ez a fő baj nálad!Te még a közelmúltat sem érted, nemhogy a nagy egészet.
Mesélj a múltról mit tudsz te arról?Ott voltál?Láttad?Átélted?...Vagy csak arról ugatsz amit betápláltak a szűk agyacskádba?
Clavigo
@Gyurka80: Mesèlj Gyurci,,,,,a múltadról. (,,:) Hogy szöktél át a román határon ..( anyáddal a hátadon ) ??¿?
Gyurka80
@Clavigo: Életemben nem jártam romániában idióta!
Málna
@Giovanni Alba: Hogy hol a határ? A bőrszínben, a vallásban. Attól, hogy uniós állampolgár lesz egy afrikai, már nem fog látszani rajta a származása? Én nem durvulok. Te vagdalkozol.
gina
Szemét cigány menj vissza a mocskos román hazádba ott terjeszd a mocskot, és te ugatsz másra, ilyen mocskos cigány kellett a magyaroknak...
gina
@KisTehen: Te buta analfabéta fideszes panelproli, látszik nem használod azt az 1 Bites proli agyad
gina
@Málna: Hülye szar magyar proli ha az vagy, undorodom az ilyen moslékoktól, OV seggnyalói
Málna
@gina: Ha az vagyok? És ha nem vagyok az?:-)
terlasz
Zsuzsánk későn ébredő típus. Van az a pénz, amiért sokáig alva járunk...
Gazella
Rasszista O1G! Persze, hogy az egy rasszista román roma geci hazug lopós zsírháj!!
Béla333
Schilling Árpád gondolatai:
"Na, akkor azt kérdezem, hogy mégis hányan vannak Magyarországon, akik szerint sem jó a keveredés a nem megfelelő fajú emberekkel? Hányan vannak, akik szívét melengeti ez a fajtiszta gondolkodás? Miután ez Hitler és a Harmadik Birodalom alapvetése (annyi különbséggel, hogy ők a szlávokkal sem akartak keveredni, de a többi stimmel): színesbőrűek és zsidók. Tehát kérdezem még egyszer, mennyien érzik magukénak a miniszterelnök úr gondolatait? Végülis mennyien vannak, akik ezt a faji alapú szart szeretik? Hányan vannak, akik ezen simán túllépnek? Hányan vagytok? Hol vagytok? Nincsenek elveink, baszki?! Nem hiszünk már semmiben?! Semmi méltóság, semmi büszkeség, semmi emberség, semmi erkölcsi nagyság?! Nem zavar minket, ha a fél világ nácinak tart minket, mert mi meg mindenki mást tartunk annak, és egyébként is, kit érdekel itt már bármi is?"
24.hu/kultura/2022/07/26/schilling-arpad-szerint-orban-minden-szavazoja-naci-tusvanyos-beszed/
Aki Én
@Málna: ,, Olyan jogon, hogy ő egy ország miniszterelnöke, és kutya kötelessége, hogy az adott ország állampolgárainak érdekeit képviselje - akár mások ellenében is, ha szükséges."

Ezen jogon tesz különbséget ember és ember között? komplett rasszok, hitek, bőrszínek... között? Főleg úgy, hogy ,,fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett"
Hogy kutya kötelessége lenne az állampolgárok érdekeit képviselni, ahhoz meg ennek semmi köze.
Senki érdekét nem védi azzal, hogy rendkívül ostobán beszél a ,,fajokról". Csak és kizárólag titeket hülyít ebben a katasztrofális gazdasági helyzetben.
Hát pont így nem beszélhet egy felelős kormányfő. Nem ezzel bizonyítja, hogy bármit is védene, sőt.
Málna
@Aki Én: Hogyne lenne már köze. A mi érdekünket védi, amikor nem akarja tömegével beengedni a migránsokat. És ebben az ország nagy része mellette áll.
Aki Én
@Málna: ...azzal, hogy nem enged be idegeneket, az országot védi. (még ha csak hazudja is, hogy nem enged be)
De ezzel az ostoba szöveggel csak árt. Ennek semmi köze a ,,védelemhez"
Sajnálom, hogy ezt sem érted.
Málna
@Aki Én: Nekem tetszik, hogy kimondja, amit mi is gondolunk.
Mostantól papagájnak foglak hívni.:-)
szaboria1
@KisTehen: Akkor hallgasd meg az RTL-nek adott interjút.
Baker
Anno Zuschlagot egy félmondatért egyébként jogosan - szétkapták!

index.hu/belfold/zuschla1014/amp
szaboria1
@Málna: Nem hiszem el, hogy te is elhiszed, hogy a migránsok magyar országot akarják választani. Ők nagyon is tovább akarnak menni.
szaboria1
@Baker: Akkor bezzeg a fidesz napokon keresztül tudott követelőzni, hogy Zuschlagon kívül Arató és Újhelyi is mondjon le.
Málna
@szaboria1: Jól teszed, ha nem hiszed el.
szaboria1
@Málna: Mivel a határ mellett lakom a rendőrök a mi városunkból indulnak a kerítéshez és a tapasztalatuk az, hogy elfogott migránsok német országba vagy más nyugati országba akarnak menni.
ómió
A bolsi, eszerint, akár évtizedekig is képes álcázni magát!
Aki Én
@Málna: ...basszus, tényleg nem érted :(
Aki Én
@ómió: Erről beszélek. Nem veszed észre orbán álarcát.
Giovanni Alba
@Aki Én: ma, 09:01
Mivel én már kijelentettem, hogy befejeztem piroskával a csevelyt, megtennéd, hogy megkérdezed a véleményét az úgynevezett letelepedési kötvényekről, a "nem engedünk be idegeneket" jelszó fényében?
Félek, ha újra felvenném a fonalat, indulatosabb kifejezéseket használnék a megszokottaknál.
Aki Én
@Giovanni Alba: ...az egy dolog, de TITOKBAN beengedett párezer migránst (elszólással derült ki), akik ,,illedelmesen kopogtattak", miközben az ellenkezőjét kommunikálta a magyarok egyértelmű üzenetére hivatkozva.
ómió
@Aki Én: Tudom, nagyon próbálkoztok! Már csak a cselekedeteire kéne megpróbálnod ráhazudnod a tetves bolsiságotokat!
Málna
@szaboria1: Tisztában vagyok vele. Gondolom te is azzal, hogy ők nem olyan ütemben szaporodnak, mint mi, európaiak. Könnyen lehet, hogy pár évtizeden belül többségben lesznek, vagy legalábbis annyian, hogy elnyomnak minket, ők diktálnak majd. Tönkre fogják tenni Európát.
Málna
@Giovanni Alba: Normálisan kell kommunikálni, nem megijedni, nem vagdalkozni. És pláne nem gyáván sunyiskodni.
Málna
@Aki Én: Te nyafogsz itt egész nap...
Aki Én
@Málna: ...ez vicces. Olyantól mindenképpen, aki még a nyári hétvégeket is itt tölti unalmas magányában :)
Lúzer!
Csütörtökön 16 napra elutazom, de ha igényleg, néha rád írok. Gondolom te itt leszel, hiszen jön a kánikula.
FLETÓ
Akkor lesz itt ellenzéki (bal lipsi) kormány, amikor HEGEDŰS ZSUZSA megszépül!
Málna
@Aki Én: Elutazol és még akkor is rám akarsz írni? Ez nem beteges?...:-)
Aki Én
@Málna: Ezt sem érted? Nem akarok, de ha igényled, megteszem. Ennyit a felebaráti szeretetről.
Látom, hogy itt töltöd szinte az összes hétvégédet, nekem ennyi belefér, szívesen segítek átvészelni a nehéz időszakot.
Vagy ez állandó?
Na, akkor nem tudok segíteni.
Málna
@Aki Én: Nincs nehéz időszakom, tökéletesen jól érzem magam. És ha a szabadságod alatt néha wifi közelbe jutsz, akkor sem kell írnod. Dehát úgysem fogod kibírni.:-)
Gauntlet
mert az is. fajgyűlölet. ebből nem lehet kimászni ! semmissé tenni !
Aki Én
@Málna: Ezt a wi-fi dumát már elengedhetnéd, te is tudod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.