A független képviselő meglepve látta az ellenzéki reakciókat az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről, "amelyek valamiféle nagy sikerként mutatták be a magyar kormánytól elvárt intézkedéseket".

Hadházy szerint az Orbán-kormánytól valódi korrupcióellenes hivatalt várni olyan, mint Al Caponétól maffiaellenes hivatalt remélni
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Úgy véli, egyedül Donáth Anna értékelte tárgyilagosan a döntést

és azt írta, hogy ha ez így megy át a Tanácson, az a Fidesznek semmilyen kellemetlenséget nem fog jelenteni, nyugodtan építheti tovább a piszkos kis diktatúráját (vagy ahogyan az EU-ban finomkodva hívják, „választási autokráciát”).

Hadházy szerint sokat mond Navracsics nyilatkozata is

aki gyorsan kijelentette, minden elvárást teljesítenek és biztos benne, hogy pillanatokon belül meglesz a megegyezés. Az igazság valószínűleg a két felfogás között van, de most sajnos úgy tűnik, Donáth Anna értékelése a legpontosabb és Navracsics nem véletlenül örvendezik annak, hogy a Bizottságot meghatotta a nyájas mosolya és az ígérgetései.

Leszögezte, "természetesen ez a kérdés nagyon fontos, az EGYIK legfontosabb kérdés az ország jövője szempontjából és sok elemzést igényel, most csak néhány gyors szempontot sorolnék fel".

- 3000 milliárd forint persze egyik oldalról nézve nagyon sok pénz, ha valaki ennyit idedobna az országnak, az nagyon sok mindent megoldana: például megemelhetné a vészesen alacsony devizatartalékokot, vagy stabilizálná kicsit a forint árfolyamát;

- másrészt viszont 3000 milliárd forint egyáltalán nem sok pénz, ha a teljes magyar GDP-hez hasonlítjuk, annak mindössze fél százaléka, és ez a mínusz sem egy év alatt, hanem több évre elosztva jelentkezne.

- A támogatások esetleges megvonásától nem is az abszolút összeg miatt kellene félnünk, hanem a pénzpiacok bizalmának végleges elvesztését hozhatná. A vasárnapi döntés jelentőségét jól mutatja a forint/euró árfolyam: a forint meg sem mozdult, sőt erősödött kicsit, mert a piacok jól tudják, hogy ez az összeg akkor sem fájna nagyon, ha

valóban elvonnák azt. A döntés pszichológiai üzenete pedig az, hogy a Bizottság nem mer hozzányúlni igazán a magyar autokráciához.

- A dolgok jelenlegi állása szerint nem is lesz elvonás, hiszen a vállalásokat minden további nélkül teljesítheti a Fidesz anélkül, hogy egy kicsit is zavarná őket valami a további kényelmes lopásban. A legérthetetlenebb, hogy – ha valóban így volt – hivatalosan fel sem merült a csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Aki szerint ezt

kiváltja majd valamiféle, a fideszes többség által kinevezett vezetésű antikorrupciós hatóság (már a neve sem ez lesz), az vagy vak, vagy becsukja a szemét. Ha a Bizottság ezt komolyan gondolja, akkor még impotensebb, mint amit Orbán állít róla.

- A jelek szerint az EU-nak 12 év is kevés ahhoz, hogy rájöjjön: a parttalan jogászkodással mindig Orbán nyer. Mivel valódi vállalásokat nem tett, majd pár év múlva meg lehet lepődni, hogy jé, még a korrupció sem csökkent. A demokrácia pedig pláne nem állt helyre, igaz, azt nem is várhatta hivatalosan a bizottság a jogállami mechanizmustól, csak az EU-s pénzek védelmét. De ha akarta volna, egy kis akarattal megkövetelhette volna a konszenzusos közmédia vezetést vagy a bírói függetlenséget visszaállító intézkedéseket is, hiszen a hazug propaganda és az igazságszolgáltatás elfoglalása egyértelműen az EU-s pénzek ellopását (is) szolgálja.

- Végül -anélkül, hogy szerény személyem jelentőségét túl akarnám becsülni- hadd említsem meg: az EU egy olyan országnak tervez odaadni 12 ezer (vagy ha véletlenül tényleg lennének elvonások, 9 ezer) milliárdot, ahol egy egyéni körzetben megválasztott képviselő csak jeggyel, turistaként léphet be a parlamentbe.

Hadházy szerint, "ha bárkinek bármi kétsége van afelől, hogy ez demokrácia-e, az megint csak vak, vagy becsukta a szemét".

Úgy véli, a "legfontosabb üzenet azonban ismét az:"

Senki ne várja, hogy az EU vívja ki nálunk a demokráciát, azt nekünk kell megtennünk.

Hangsúlyozta, a bejegyzés elején azért emelte ki, hogy csak "az egyik legfontosabb dolog a támogatások kérdése.."

Azok, akik szerint csak „készülnünk” kell, azok ismét csak hazudnak a magyaroknak. Azt persze joggal várhatnánk el, hogy az EU legalább ne segítse Orbánt azzal, hogy továbbra is valódi ellenőrzés nélkül küldi a piszkos politikai rendszere, a saját pártkatonái kifizetésére szánt pénzeket...

- zárta bejegyzését a politikus.

Forrás: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Máris zsarolják az önkormámyzatokat, a vállalkozókat. Csak a maffia kaja olcsón az áramot., gázt.
Mi ez hanem putyinista szőnyegbombázás? Orbán egy terrorista.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Máris zsarolják az önkormámyzatokat, a vállalkozókat. Csak a maffia kaja olcsón az áramot., gázt.
Mi ez hanem putyinista szőnyegbombázás? Orbán egy terrorista.
Peller Anikó
@Sámannus: Viszont felér egy zászlóaljára. Val.
C_3PO
Orbánt Al Caponehoz hasonlítani?! No, persze Al Caponéra soha semmit nem tudtak rábizonyítani! Bagatell kis adócsalást varrták egyszer a nyakába! Na, de mi az ahhoz képest amit tett?! Semmiség!
134.bátor
Tökèletesen igaza van. Ezt csak az a bizonyos EP Bizottság nem látja,vagy nem akarja látni
Sámannus
@Peller Anikó: Az egész médiát putyinék uralják, még a csüngőhasú is csak azt mondhatja amit pénteken leírnak neki. A padlót mossák vele egyfolytában. A mi politikusainkbnak a bambasága, hogy nem tudják meglovagolni ezt a szálat.
Biztosan lehetne valamit tenni amivel kiugraszthatnák a nyulat a bokorból. Az összes korrupció erre van kihegyezve.
Philip Marlowe
Mi van köcsög Ákos!?
Osztán az esküdet letetted már? Vagy nem tudod megjegyezni a szövegét?
Idióta szarkeverő Ákos!:)))
Philip Marlowe
Ez a hadházy olyan mint a vakond. Állandóan turkál. Átkéne dobni a szomszédba...
Clavigo
@Philip Marlowe: Csillapodjál Fülöpke...
balos
@Clavigo: Úgy döntőtt a családi tanácsunk,hogy a fideSSes "emberszabásúakkal" a dis-puta hasztalan,így csak érintőlegesen foglalkozom a másik dimenziójukon tengődőkkel!Amit eddig ezek a két lábon kérődzők megélnek az a kultúrhájuk kivetítése a sötétségbe!
Aki Én
@Philip Marlowe: áruld már el legalább egyszer, hogy miben nincs igaza.
Így annyira ostoba balfasznak látszol.
Mirabilis
Hadházy és Jakab a két legnagyobb ellenzéki politikus ma Mo.-on. Nekik kettőjüknek kéne új pártot alapítani.
117
@Philip Marlowe: Te egy nagyon buta ember vagy.
KisTehen
@Mirabilis: lehetne az a közös pár neve, hogy

Ripacsok

HAHAHAHAHAHAHA
Mirabilis
@KisTehen: ma 20 52 Mi a jobb ripacsnak lenni, vagy orbán maffiának?
ómió
Hullaházy efftárs is csak a saját bolsi bandájából képes kiindulni!?
Aki Én
@ómió: Legalább egyszer próbálnátok megcáfolni.
ómió
@Aki Én: Nem elég cáfolat, hogy a bolsi tetübandád már többször is szétlopta az országot?
Aki Én
@ómió: Nem, nem elég. Sőt, pláne nem kellene megint megengedni. Szóval cáfoljátok Hadházyt, legalább néha.
Hogy pofázol, de semmi cáfolat, csak őt igazolja, te véglény.
ómió
@Aki Én: Tudom, a tetvesbolsi fajtádnak a valóság sosem elég!
Aki Én
@ómió: Szóval cáfoljátok Hadházyt, legalább néha.
Hogy pofázol, de semmi cáfolat, csak őt igazolja, te véglény.
ómió
@Aki Én: Ne görcsölj, bolsiék szarkupaca! Még, ha a valóság neked "efftársiasan semmitmondó" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.