Tovább gyengült szerdán a forint és új árfolyammélypontot állított be a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Hadházy: A forint lassan vécépapírnak sem jó
Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Az eurót 432,57 forinton jegyezték este hat órakor a kora reggeli 429,83 forint után. A dollár jegyzése 445,23 forinton állt 442,49 forint után, a svájci franké pedig 447,02 forinton a reggeli 444,15 forint után.

Mindhárom deviza 0,6 százalékkal állt gyengébben esti jegyzésén a kora reggelihez képest.

Nap közben új árfolyammélypont is kialakult: 433,23 forintos euró, 447,52 forintos dollár és 447,81 forintos svájci frank jegyzésen.

Szerda esti jegyzésén a forint 2,0 százalékkal áll gyengébben a hét eleji kezdésnél az euróval, 2,2 százalékkal gyengébben a dollárral és 2,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleji kezdéshez képest a forint 17 százalékkal gyengült az euróval, 37 százalékkal a dollárral és 25 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Hadházy Ákos közösségi oldalán arról írt, hogy

a forint lassan vécépapírnak sem jó.

A politikus szerint "sovány vigasz, hogy ehhez semmi köze nincsen a háborúnak, hiszen a környező országok valutája távolról sem romlott ennyit".

Annál inkább felelős a kontár tolvajkormány évtizedes politikai és gazdasági ámokfutásának

- tette hozzá Hadházy.

Forrás: MTI, Facebook

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aki jelenleg úgy látja, hogy nem a régió legjobban gyengülő valutája a forint, az keressen egy szemész szakorvost! És ez a gyengülése már évek óta tart, csak most már mélyrepülésbe ment át! De a hatalomba már a 430 Ft.ár sem probléma! A 300 forintos határ is csak ellenzékben volt fontos Orbánnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
A magyar forint előre megy nem hátra :D a szakadékba
Baker
Gondolom, O1G és a többi NER barom erős rubelben vannak megvéve.
lusta
Impotens ellenzék. Orrba szájab, semmi másssal nem kellen foglalkozniuk, mert ugyi, az a kormny, meg az euró forint, meg ez meg az, de minek. Töketlenek ezek.
„Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni, és le kell mondania.”
Erről ennyit.
A 3 millió matyar nemzethy gyapjas ütemesen tapsolhat.
Virág Árpád
@Horizont: Eddig nem kellett neki?! Nem volt rászorulva! Gazdag, megteheti?! Akkor ne vegye fel, volt már rá példa! Ja, nem dolgozik meg érte! Szarkavarás nem képviselői munkakör! Képviselje a választóit!
jesz
"sovány vigasz, hogy ehhez semmi köze nincsen a háborúnak"

Nos miért ilyen gyenge a Forint? Mitől erősödne? A többi ország valutája miért olyan keresett? azok mit is tudnak? mert nem az aranyfedezettől erős egy "pénz"...nem attól, hogy éjjel-nappal nyomják a bankóprések...de akkor mitől?

Esetleg, talán a munkaalapú pénz nem működik? Nincs mögötte eladható új, keresett cikk? Nincs olyan kínálatunk, amiért szétszedne a nyugati, vagy a világpiac? De azbország vezetői az ellenkezőjét mondják...hasít a gazdaság...Európa legjobbjai vagyunk...akorezmosthogyisvanez?...mégsem hasítunk?...

Akkor miért csodálkozunk? Kinek a keze van ebben könyékig?
namihami
@KisTehen: 21.25:. Igazad van. NEKÜNK és nem a Potrohi családnak.
Gazdaságot kellene építeni belőle, nem majorságot! Maholnap az eredeti tulaj is megirigyelné a felkapaszkodott párttitkár (szintén stróman) kivagyiságát. Még az is csak kifutófiú lehetne a ""kőbányászpárttitkárésminiszterelnökpapája"" mellett!
Nessy
Aki jelenleg úgy látja, hogy nem a régió legjobban gyengülő valutája a forint, az keressen egy szemész szakorvost! És ez a gyengülése már évek óta tart, csak most már mélyrepülésbe ment át! De a hatalomba már a 430 Ft.ár sem probléma! A 300 forintos határ is csak ellenzékben volt fontos Orbánnak!
drrotf
Hallva a hírt hogy a gáz ára , de más termékeké is naponta változik az jutott eszembe, hogy 1946-ban a pengő is ilyen volt.Amikor megkapta az ember azonnal el kellett költeni, mert ha nem ezt tette az ember akkor másnap már egy doboz gyufát lehetett csak kapni érte.Úgy hogy "fejlődhet "még a mi "erős" valutánk!
NKF
Ezt a genyládát tüntessék már el a ptcsába!
kereső
"De legalább kormányozni tudnak"- ja, NEM!!
kereső
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

"A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni"

Örbán Viktor 2004
Eladott Ország
"Rekordmagas inflációval, még annál is magasabb élelmiszerárakkal, rekordmagas államadóssággal, brutális külkereskedelmi mínusszal (az orosz energiafüggőség okán), rekord gyenge forinttal, rekord üresen kongó államkasszával (a választási túlköltekezés és a gigantikus korrupció okán), azaz padlón heverő költségvetéssel, nuku uniós pénzekkel, és ebből fakadóan a befektetői bizalom súlyos elvesztésével. Többek között ezt a sikeres kereszténydemokrata politikát irigylik tőlük, ezért boszorkányüldözik őket."
Jozefina
A WC papírt felárassan is vinnék, mint a cukrot, ha egy "politikus" képe is rá lenne nyomtatva, mint talán az USA-ban is tették!!!??
ómió
Ezért lett sürgős az "esküd", Hullaházy efftárs!? Nem volt klópapírod se?
Virág Árpád
@Horizont: Nem ez a dolga! Képviselje a saját körzetében élőket! Akik bizalmat szavaztak neki! A többi csak töltelék...
Virág Árpád
@Horizont: Ez is belefér az általad képviselt liberalizmusba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.