A Mandinernek adott hosszabb interjút Schiffer András ügyvéd, korábbi politikus, az LMP alapítója.

Schiffer András: "Még mindig nem értem, miért kellett Tarlós Istvánt leváltani”
Fotó: Facebook/Schiffer András

A beszélgetés során szóba került az orosz-ukrán háború is, ezzel kapcsolatban Schiffer úgy vélekedett, a végkifejlet megjósolhatatlan, de szerinte az Egyesült Államok biztosan nyer, az Európai Unió pedig biztosan veszít rajta.

A paksi beruházás kapcsán Schiffer András úgy vélekedett, 

Orbán Viktor és kabinetje tizenkét év kormányzás után nagymértékben felelős az Oroszországnak való kitettségünkért az energiahordozók területén.

Meglátása szerint – bár az uniós politika a háború kezdetéig elhibázott volt -  épeszű ember ma nem gondolhatja komolyan, hogy egy magyar miniszterelnöknek az első sorban kellene menetelnie a nyolcadik-kilencedik-tizedik szankciós csomagért, illetve le kellene vágnia Magyarországot az orosz vezetékekről és a nem létező fegyveres kapacitásokat áttolnia a háború területére. 

Schiffer András szerint uszítás zajlik a szuverenista kormányok ellen.

Az európai bürokrácia és a pénzügyi elit, illetve a zsoldjukban álló sajtó ugyanazt művelte 2015-ben Alexisz Ciprasz és Janisz Varufakisz görög kormányával, mint most a magyar vagy a lengyel kabinettel

- fejtegette az egykori képviselő.

A magyar belpolitikával kapcsolatban is volt mondanivalója, Schiffer szerint ennyi elbukott választás után az ellenzéki oldalon érdemes lenne belátni: a politika nem pusztán hatalomtechnikáról, pozíciók osztogatásáról és orbánozásról szól. Egy ponton túl ez hidegen hagyja, sőt kifejezetten irritálja az embereket. 

A DK szerinte kompetenciában levő előnyét nem tudta kimutatni az árnyékkormánnyal, noha a pártnak van egyedül szervezeti ereje és a kormányzati kompetencia nyomai is leginkább nála fedezhetők fel. Ám az LMP alapítója úgy látja, az árnyékkormányt időzítésben és a tagokban is "elkúrták", ráadásul a válság kezelésére sem született értelmezhető javaslatuk”. "Ez így egyben inkább azt a képzetet erősíti, hogy van egy összjáték a Szemlőhegy utca és a Karmelita között" – összegzett. 

Gyurcsányék mellett csak a Momentumnak lehet jövője, méghozzá Donáth Annával, míg "a többiek politikai értelemben nem léteznek, csak bohóckodások

- mondta Schiffer András.

Karácsony Gergely munkásságáról is kérdezték, így felelt:

"Az önkormányzati ciklus felénél járunk, és még mindig nem értem, miért kellett Tarlós Istvánt leváltani, az a feltételezés ugyanis, hogy a városházáról elrugaszkodva lehet majd leváltani Orbán Viktort, április 3-án látványosan kudarcot vallott."

Karácsony mozgását az előválasztási visszalépésig még értette, és becsülendőnek tartja, hogy április 3-ig „tolta a közös szekeret, de "hogy azóta miért nem kezd el Budapesttel foglalkozni, vagy mond le", azt egész egyszerűen nem tudja felfogni – árulta el Schiffer András a Mandinernek.

Forrás: mandiner.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Mondjuk miért ne ? Egyébként Andriska nem bújnál vissza a fitymáid seggébe ott jó meleg van. nem kell a rezsivel sem foglalkoznod.
Tudod piciny szívem aki úgy gondolja , hogy feltartott kézzel kell a sírgödör szélére állva várni a tarkón lövést , hogy béke legyen meg ne legyen atomfenyegetés az kussoljon. Vagy tudod mit legyen béke ! No emeld fel a kezed és húzzál a gödör felé.! Ja és a fenyegetés baromarcú attól még megmarad , hogy belebuksz a gödörbe. Marha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Mert egy szemét maffiózó,mint te is és szeretett kormányod te elmebeteg seggnyaló..
bencemacska
@Eladott Ország: október 17. 06:48
Azt mondja Schiffer Karácsonyról: "Karácsony mozgását az előválasztási visszalépésig még értette, és becsülendőnek tartja, hogy április 3-ig „tolta a közös szekeret, de "hogy azóta miért nem kezd el Budapesttel foglalkozni, vagy mond le", azt egész egyszerűen nem tudja felfogni "

Karácsony Schifferről: "Találkozás egy régi harcostárssal. Schiffer András véd majd a bíróságon abban a perben, amit Tiborcz István indított ellenem, mert sértésnek vette, hogy róla neveztem el a Tiborcz-adót. Andrásssal sok közéleti kérdésben ma már valószínűleg nem értünk egyet, de megtisztelő számomra, hogy a – véleményszabadságért elkötelezett ügyvédként – vállalta az ügyemet. Egyébként jelzem, a Tiborcz-adó bevezetéséről nem mondtunk le, készül az erről szóló javaslat."
Ismereteim szerint nem nyert Tiborcz.
Mindkét vélemény a Mandínerben jelent meg!
amortizáltok
lépj már tul hol van már TARLÓS, LASSAN A FARKASRÉTIBE?
vitriol
siffer! Ne reklámozd, hogy nehéz a felfogásod!
Sámannus
Marisunknak udvarol ez a görény, bűzlik a pofája mint a zállat.Csak a vastag szart tudja megzabálni.
sunoge
@Málna: "Lehet, hogy a szar jó dolog??? Annyi légy nem tévedhet..." Nem annyira büszke dolog, hogy többen vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.