A külgazdasági-és külügyminiszter közösségi oldalán mondta el a véleményét Brüsszelről és az európai gazdaságról.

Szijjártó szerint rugalmas szabályokra és kevesebb brüsszeli hatalmaskodásra van szükség
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán Budapesten, a Polgárok Házában 2022. november 17-én. MTI/Lakatos Péter

Ma újra Brüsszel, újra Külügyek Tanácsa, de ezúttal a külgazdasággal foglalkozó miniszterek formációja

- kezdte bejegyzését Szijjártó Péter.

Majd kijelentette:

A szankciók miatt Európa gazdasága recesszió felé rohan, ebből csak úgy lehet kimaradni, ha képesek vagyunk újabb és újabb beruházásokat ösztönözni, mert beruházásokból van munkahely, a munkából van termelés, a termelésből pedig gazdasági növekedés.

Úgy véli:

Az európai szabályokat, ezért szerinte úgy kell alakítani, hogy az Európai Unió tagállamai minél több beruházást tudjanak vonzani.

Mint írja:

Ehhez rugalmas szabályok és kevesebb brüsszeli hatalmaskodás kell

- zárta gondolatait.

Forrás: atv.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Erre csak azt tudom mondani- kevesebb kormányzati bvasáskodást Magyarországon. Ne a kormány/orbán irja elő a parlament ügyrendjét. A parlamentben legyen az ellenzéknek vétó joga. Az igazságszolgáltatás legyen valóban független, önálló hatalmi ág. Na, majd ezek után oktathatod "Brüsszelt" druzsba pjotr.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Erre csak azt tudom mondani- kevesebb kormányzati bvasáskodást Magyarországon. Ne a kormány/orbán irja elő a parlament ügyrendjét. A parlamentben legyen az ellenzéknek vétó joga. Az igazságszolgáltatás legyen valóban független, önálló hatalmi ág. Na, majd ezek után oktathatod "Brüsszelt" druzsba pjotr.
Toller Béla
De azért annyira sohsem lesznek rugalmasak a szabályok, hogy a virtigli fasizmust demokráciának lehessen eladni ! A hülyeséget meg átgondolt, tervszerű és hatékony munkának !
Maccska
@kereső: egyszerű a dolog,libsikém.Nyerjen az ellenzék választást.
Ha ez valamikor bekövetkezne akkor a fidesznek is adnál vétójogot?

Brüsszel meg nem a főnökünk.Mi jogon akarnak nekünk diktálni???
Annak idején nem ilyen hatalmaskodó szuperállamba léptünk be.Vissza kell térni az EU alapjaihoz.
Az eu sok mindenre jó,de arra nem hogy egy központból diktáljon különböző államoknak.
kereső
@Maccska: Nem oda Buda, NER hülye. Orbán "ellenzékben" van Brüsszelben-akkor meg? Majd , ha ti ugyanolyan jogokat biztositotok a magyar ellenzék képviselőinek itthon, mint amit "követeltek" az EP-től,majd akkor pofázzatok.
Brüsszel nem a "főnökünk" az igaz, de" Brüsszel "egy olyan szövetség kormánya, amelynek tagjai vagyunk- egy olyan szövetségé, amelynek előirásai kötelező érvényúeknek kellene lennie még a magyar kormányra is. Az nem megy, hogy csak a jogainkat hangoztatjuk, a kötelezettségekre meg [email protected] Mert orbán ezt csinálja. Szóval- jogokat a magyar ellenzék( MI!!!) képviselőinek a magyar parlamentben. Addig meg csitt!!
KisTehen
@Maccska: pontosan ... az eu most ott tart, hogy megmondja, mit gondolhatunk ... ha egy dologról más a véleményünk, mint amit a libsi meinstream diktál ... akkor megpróbálnak eltaposni
KisTehen
@kereső: hol van az leírva az eu szerződésekben, hogy az oroszokat el kell ítélnünk, és ha nem olyan mértékben ítéljük el őket, mint azt elvárják tőlünk, akkor emiatt megszólhatnak minket ???
Nessy
Egy mondatban külügyérünk szózata: Minden pénzt ide, elköltését ránk bízni, ellenőrzés nuku!
gina
Ez jó volt, te idióta buzi,,, és mi van a ti fidesz és kormény hatalmaskodásával, ja hogy azt kifelejtetted csúcsfejü barom
kereső
@KisTehen: Mi köze ennek a jogállami előirásokhoz , és demokratikus múködéshez boci? Már megint csak "terelni" kivánsz, átmentél puliba?Az tereli a "nyájat" a gazda kivánsága szerint.
kereső
"Ha már Varga Judit szóba került, ő volt az első és a leghangosabb, egyszersmind a legtaknyosabb is, amikor – hozva az egyre lehangolóbb formáját – azzal nyugtázta az EP döntését, hogy jobb, ha meghúzódnak a sarokban, mert nekik nem osztottak lapot. Ez talán így is van, ha a pállott, feudális Magyarország szemüvegén keresztül nézzük a világot, ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy abban a parlamentben választott képviselők ülnek, akiket azonban nem krumplin megvett Mária nénik küldtek oda, ha érthető is, de mégsem elfogadható Varga reakciója, ami egyetlen dologra bizonyíték: hogy mit szarnak le ezek.

Úgy nagyjából és egészéből mindent, amit a demokrácia jelent, mert Varga kibukó lebukása mutatja, hogy világképében az, hogy a többség dönt valamiről, ami döntés aztán a kisebbség – ez esetben a ganyészagú Fidesz – számára is kötelező, elviselhetetlen. Nem létezik. Varga szocializációja a Fidesz működési módszertana, ahol eldönti a dolgot a vezér, az idomított képviselőkkel pedig elbábozzák a megszavazósdit. S ha rámutathatnánk, Varga orra alá dörgölnénk, mint a jogállami norma eme alapja magyarországi hiátusára, lehet, hogy azt sem értené, mi ezzel a baj. Erre utal, hogy az EP működése neki zavart okoz.

Felháborító, mondja.

Nekik nem osztottak lapot – hogy a nacsasszony szóhasználatával éljünk, s voltaképp ez adta meg a disznóól alaphangját tegnap, de voltak benne más érdekességek is. Deutsch képviselőt hozhatnánk fel például másodjára, aki mostanában mind közül a leghangosabb, mondhatni, a butaság bátorságával visítozik, mint tegnap is, amikor annyira habzott a szája, hogy keresni kezdtük mellette a félbeharapott szappant. Ő a másik oldalról közelített, és Gyurcsánynéig jutott, mert eddig terjed a horizontja, hogy miszerint a pedagógusok menjenek tüntetni az ő ablaka alá, mert miatta nem lesz béremelés."

Rezeda / Huppa.hu/
KisTehen
@kereső: talán lemaradtál a szankciók megszavazásáról ... amikor a libsi brancsnak nem tetszett, hogy ki akarunk maradni az orosz olaj szankcionálásából ... és emiatt folyamatosan ment a putyinpincsizés
KisTehen
@kereső: hol van az leírva az eu szerződésekben, hogy nem tarthatjuk fontosabbnak a saját országunk érdekeit a libsi agymenésnél ???
Edebácsi
A nagy focista felrúgja a szabűlyokat, azután méltatlankodik, hogy fütyül a bíró!
Edebácsi
A rugalmas szabályok alatt azt érti, hogy mindig ki lehet bújni alóluk. Hár, éppen ez a baj! Tól rugalmasak voltak a szabályok, jóhiszemű, tisztességes emberekre szabták őket, nem a Fideszre.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Most meg jössz a "gazemberek mentsvárával"- a hamis hazafiasággal, meg a "mimagyarok" érdekeivel? Na, menj a karámba- a legelő már "bezárt", behajtották róla a marhákat/birkákat.
kereső
@KisTehen: " talán lemaradtál a szankciók megszavazásáról ... amikor a libsi brancsnak nem tetszett, hogy ki akarunk maradni az orosz olaj szankcionálásából ... és emiatt folyamatosan ment a putyinpincsizés"- nem marastam le, se nem maradtam le a folyamatos eu ellennes kirohanásokról a szankciók kapcsán is, nem maradtam le arról sem, hogy orbán kitöltötte az eu ellenes szankciós nemzethy konzultációt, nem maradtam le a bombás palkátokról- igy aztán nem maradtam le arról sem, ismételten- hogy nektek milyen könnyen is megy schegget csinálni a szájatokból.
Szóval nem maradtam le semmiről sem...
Alfa
petike tudod az állandó lopásotoknak meglett a következménye

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.