A külgazdasági-és külügyminiszter közösségi oldalán mondta el a véleményét Brüsszelről és az európai gazdaságról.

Szijjártó szerint rugalmas szabályokra és kevesebb brüsszeli hatalmaskodásra van szükség
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán Budapesten, a Polgárok Házában 2022. november 17-én. MTI/Lakatos Péter

Ma újra Brüsszel, újra Külügyek Tanácsa, de ezúttal a külgazdasággal foglalkozó miniszterek formációja

- kezdte bejegyzését Szijjártó Péter.

Majd kijelentette:

A szankciók miatt Európa gazdasága recesszió felé rohan, ebből csak úgy lehet kimaradni, ha képesek vagyunk újabb és újabb beruházásokat ösztönözni, mert beruházásokból van munkahely, a munkából van termelés, a termelésből pedig gazdasági növekedés.

Úgy véli:

Az európai szabályokat, ezért szerinte úgy kell alakítani, hogy az Európai Unió tagállamai minél több beruházást tudjanak vonzani.

Mint írja:

Ehhez rugalmas szabályok és kevesebb brüsszeli hatalmaskodás kell

- zárta gondolatait.

Forrás: atv.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Erre csak azt tudom mondani- kevesebb kormányzati bvasáskodást Magyarországon. Ne a kormány/orbán irja elő a parlament ügyrendjét. A parlamentben legyen az ellenzéknek vétó joga. Az igazságszolgáltatás legyen valóban független, önálló hatalmi ág. Na, majd ezek után oktathatod "Brüsszelt" druzsba pjotr.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Erre csak azt tudom mondani- kevesebb kormányzati bvasáskodást Magyarországon. Ne a kormány/orbán irja elő a parlament ügyrendjét. A parlamentben legyen az ellenzéknek vétó joga. Az igazságszolgáltatás legyen valóban független, önálló hatalmi ág. Na, majd ezek után oktathatod "Brüsszelt" druzsba pjotr.
Toller Béla
De azért annyira sohsem lesznek rugalmasak a szabályok, hogy a virtigli fasizmust demokráciának lehessen eladni ! A hülyeséget meg átgondolt, tervszerű és hatékony munkának !
kereső
@Maccska: Nem oda Buda, NER hülye. Orbán "ellenzékben" van Brüsszelben-akkor meg? Majd , ha ti ugyanolyan jogokat biztositotok a magyar ellenzék képviselőinek itthon, mint amit "követeltek" az EP-től,majd akkor pofázzatok.
Brüsszel nem a "főnökünk" az igaz, de" Brüsszel "egy olyan szövetség kormánya, amelynek tagjai vagyunk- egy olyan szövetségé, amelynek előirásai kötelező érvényúeknek kellene lennie még a magyar kormányra is. Az nem megy, hogy csak a jogainkat hangoztatjuk, a kötelezettségekre meg x@runk. Mert orbán ezt csinálja. Szóval- jogokat a magyar ellenzék( MI!!!) képviselőinek a magyar parlamentben. Addig meg csitt!!
Nessy
Egy mondatban külügyérünk szózata: Minden pénzt ide, elköltését ránk bízni, ellenőrzés nuku!
gina
Ez jó volt, te idióta buzi,,, és mi van a ti fidesz és kormény hatalmaskodásával, ja hogy azt kifelejtetted csúcsfejü barom
kereső
@KisTehen: Mi köze ennek a jogállami előirásokhoz , és demokratikus múködéshez boci? Már megint csak "terelni" kivánsz, átmentél puliba?Az tereli a "nyájat" a gazda kivánsága szerint.
kereső
"Ha már Varga Judit szóba került, ő volt az első és a leghangosabb, egyszersmind a legtaknyosabb is, amikor – hozva az egyre lehangolóbb formáját – azzal nyugtázta az EP döntését, hogy jobb, ha meghúzódnak a sarokban, mert nekik nem osztottak lapot. Ez talán így is van, ha a pállott, feudális Magyarország szemüvegén keresztül nézzük a világot, ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy abban a parlamentben választott képviselők ülnek, akiket azonban nem krumplin megvett Mária nénik küldtek oda, ha érthető is, de mégsem elfogadható Varga reakciója, ami egyetlen dologra bizonyíték: hogy mit szarnak le ezek.

Úgy nagyjából és egészéből mindent, amit a demokrácia jelent, mert Varga kibukó lebukása mutatja, hogy világképében az, hogy a többség dönt valamiről, ami döntés aztán a kisebbség – ez esetben a ganyészagú Fidesz – számára is kötelező, elviselhetetlen. Nem létezik. Varga szocializációja a Fidesz működési módszertana, ahol eldönti a dolgot a vezér, az idomított képviselőkkel pedig elbábozzák a megszavazósdit. S ha rámutathatnánk, Varga orra alá dörgölnénk, mint a jogállami norma eme alapja magyarországi hiátusára, lehet, hogy azt sem értené, mi ezzel a baj. Erre utal, hogy az EP működése neki zavart okoz.

Felháborító, mondja.

Nekik nem osztottak lapot – hogy a nacsasszony szóhasználatával éljünk, s voltaképp ez adta meg a disznóól alaphangját tegnap, de voltak benne más érdekességek is. Deutsch képviselőt hozhatnánk fel például másodjára, aki mostanában mind közül a leghangosabb, mondhatni, a butaság bátorságával visítozik, mint tegnap is, amikor annyira habzott a szája, hogy keresni kezdtük mellette a félbeharapott szappant. Ő a másik oldalról közelített, és Gyurcsánynéig jutott, mert eddig terjed a horizontja, hogy miszerint a pedagógusok menjenek tüntetni az ő ablaka alá, mert miatta nem lesz béremelés."

Rezeda / Huppa.hu/
Edebácsi
A nagy focista felrúgja a szabűlyokat, azután méltatlankodik, hogy fütyül a bíró!
Edebácsi
A rugalmas szabályok alatt azt érti, hogy mindig ki lehet bújni alóluk. Hár, éppen ez a baj! Tól rugalmasak voltak a szabályok, jóhiszemű, tisztességes emberekre szabták őket, nem a Fideszre.
kereső
@KisTehen: @KisTehen: Most meg jössz a "gazemberek mentsvárával"- a hamis hazafiasággal, meg a "mimagyarok" érdekeivel? Na, menj a karámba- a legelő már "bezárt", behajtották róla a marhákat/birkákat.
kereső
@KisTehen: " talán lemaradtál a szankciók megszavazásáról ... amikor a libsi brancsnak nem tetszett, hogy ki akarunk maradni az orosz olaj szankcionálásából ... és emiatt folyamatosan ment a putyinpincsizés"- nem marastam le, se nem maradtam le a folyamatos eu ellennes kirohanásokról a szankciók kapcsán is, nem maradtam le arról sem, hogy orbán kitöltötte az eu ellenes szankciós nemzethy konzultációt, nem maradtam le a bombás palkátokról- igy aztán nem maradtam le arról sem, ismételten- hogy nektek milyen könnyen is megy schegget csinálni a szájatokból.
Szóval nem maradtam le semmiről sem...
Alfa
petike tudod az állandó lopásotoknak meglett a következménye

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.